Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Moody's: «Aρνητικό πιστωτικό γεγονός» οι πρόωρες εκλογές. Τι κρύβεται πίσω από τις ανακοινώσεις των Οίκων Αξιολόγησης;

Σωτήρης Νίκας
Ως ένα «αρνητικό πιστωτικό γεγονός» (credit negative) χαρακτηρίζει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών σε ανάλυση που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Επί της ουσίας, ο οίκος προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που γίνουν γενικές εκλογές, τότε θα προχωρήσει σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
Οπως εξηγεί η Moody's θα προχωρήσει σε υποβάθμιση καθώς θέτει σε κίνδυνο
τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επόμενη μέρα, μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου. Επίσης, μία τέτοια εξέλιξη θα μετριάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα αυξήσει τα ρίσκα ρευστότητας και χρηματοδότησης της Ελλάδας.
Καθημερινή

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Σημείωση ιστολογίου: Επειδή δεν εμπιτευόμαστε πλέον ούτε τις διαρροές των Blogs, ούτε τις θεωρίες των οικονομικοπολιτικών αναλυτών και γνωρίζουμε πια όλοι μας ότι οι Οίκοι Αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας  δίνουν τις κατευθύνσεις για να ορίζονται οι Κυβερνήσεις, ας θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε στις παραμονές των εκλογών του Μαρτίου του 2014:  "Αναβάθμισε την Ελλάδα ο Fitch... δύο ημέρες πριν τις εκλογές". Με αυτήν την ανακοίνωση γνωρίζαμε ποιος θα ήταν ο νικητής των εκλογών. Τα τελευταία δημοσιεύματα, ήδη μας κατατοπίζουν για τις κατευθύνσεις που δίνονται, επιλέγουμε τυχαία ένα τέτοιο δημοσίευμα ενδεικτικά ....  "Ο Οίκος Fitch μάς έβαλε "B"- Πιθανό σενάριο οι πρόωρες εκλογές" 

Τι είναι αυτές οι ανακοινώσεις; κατεύθυνση ή προειδοποίηση;


Τα συμπεράσματα δικά σας...

ανεξάρτητα αν η διεξαγωγή εκλογών, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, δεν θα φέρει καμία ουσιαστική αλλαγή....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...