Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΑΙΤΙΑ ΜΗΔΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ - ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ Νο 1


ΠΕΔΙΑΔΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Με μία σειρά άρθρων,θα αναφερθώ σε ορισμένα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν κυρίως σε μάχες τις αρχαιότητας,παράξενα τις περισσότερες φορές,τα οποία αναφέρονται από τους ιστορικούς,άλλα ουδέποτε διδάσκονται στα σχολεία.
Αυτό άραγε οφείλεται ή ότι τα θεωρούν αμελητέα ή στην μη δυνατότητα εξηγήσεων από τους διδασκάλους,οι οποίοι σίγουρα θα δεχθούν τις απορίες των μαθητών ή σε κάποιους στους οποίους δεν συμφέρει να γίνουν γνωστά ? 


Θα αρχίσω από τους Μηδικούς ή Περσικούς πολέμους στους οποίους συνέβησαν αρκετά τέτοια γεγονότα. 

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Σύμφωνα με την Μυθολογία όταν η κόρη τού Βασιλιά Αήτη χώρισε τον Ιάσονα και έπνιξε τα παιδιά του,πήγε στην Αθήνα και παντρεύτηκε τον βασιλιά Αιγέα,με

Σπήλαιο Πανός Πάρνηθα



Η θεωρία του Πλάτωνος για το Big Bang.Κατά τον καθηγητή Χ. Χ. Σπυρίδη



Η θεωρία του Πλάτωνος για το Big Bang.
Κατά τον καθηγητή Χ. Χ. Σπυρίδη ο Πλάτων δια της λαβδοειδούς λύσεως της Γενέσεως Ψυχής Κόσμου εις τον Τίμαιον υπονοεί μηχανισμόν ωσάν αυτόν του Big Bang.

Huffington Post: σπουδαιότερος επιστήμονας όλων των εποχών ο Αρχιμήδης

Η Huffington Post αυτή τη φορά κάνει αφιέρωμα στον Αρχιμήδη, ως τον σπουδαιότερο επιστήμονα που έχει ζήσει έως σήμερα.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το κείμενο που αναρτήθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα.

Ο επιστήμονας που προσωποποιεί τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ελληνικής και δυτικής επιστήμης ήταν ο Αρχιμήδης. Ήταν αυτός που χρησιμοποίησε τα μαθηματικά για την κατανόηση του φυσικού κόσμου και του σύμπαντος.

Σε ένα από τα βιβλία του, Ψαμμίτης, ο Αρχιμήδης επιχείρησε να μετρήσει το

Αρχαίο Ελληνικό φύλο ίδρυσε τα Ιεροσόλυμα!!

Το γεγονός πως τα Ιεροσόλυμα, πριν από την κατάληψή τους από τον βασιλιά των Εβραίων Δαυίδ, ήταν ελληνική πόλη, μας το μαρτυρούν πλείστοι αρχαίοι συγγραφείς.

Ακόμα και ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος αποκαλεί την πόλη με το πραγματικό της όνομα, “Σόλυμα”. Όμως ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών.

“Απ’αυτούς οι Κάρες ήλθαν στην Ήπειρο από τα νησιά, γιατί παλαιότερα ήσαν

Η Υφάντρια Αράχνη και η ύβρις της προς την Αθηνά


Η Αράχνη ήταν η κόρη του Ίδμωνα, ο οποίος κάποιοι λένε ότι ήταν αριστοκράτης, ενώ άλλοι ότι ήταν βαφέας. Έζησαν στην αρχαία ελληνική πόλη της Κολοφώνος στη Λυδία, μια πόλη ξακουστή για τα υφαντά της. Έτσι η Αράχνη έγινε κι εκείνη μια εξαιρετική υφάντρα σε όλον τον κόσμο για τα υφαντά που έφτιαχνε στον αργαλειό της αλλά και για την απαράμιλλη ομορφιά της, σε σημείο που ακόμα και οι Νύμφες πήγαιναν να θαυμάσουν τα έργα της..

Όλοι πίστευαν ότι είχε διδαχθεί την τέχνη από την Αθηνά Εργάνη. Η θεά Αθηνά

ΑΧΙΛΛΕΑ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΗΛΙΟΣ!


Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Ποίηση: Γιώργος Παπακώστας
Τραγούδι: Μανόλης Χατζημανώλης

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το σύμπαν που αγάπησα (Ολόκληρος ο κύκλος των επεισοδίων)

Το Σύμπαν που Αγάπησα ήταν τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3 που προβάλλόταν εβδομαδιαία κάθε Κυριακή στις 20:45 και σε επανάληψη στις 4:30. Η σειρά εξέταζε τη νέα ιστορική περίοδο που διανύουμε με τις γρήγορες και δραματικές αλλαγές τόσο στο επίπεδο των κοινωνικών δομών όσο και στο επίπεδο των όρων, μέσω των οποίων η επιστήμη αντιλαμβανόταν μέχρι σήμερα την έννοια του φυσικού κόσμου και σε επέκταση του συμπαντικού χώρου που μας περιβάλλει.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ανίερες, μυστικές συμφωνίες

Προστατευμένοι από τα φώτα της δημοσιότητας οι κυρίαρχοι του σύμπαντος συζητούν κρυφά για τον τρόπο, με τον οποίο θα ιδιωτικοποιήσουν τις δημόσιες εταιρείες παγκοσμίως – την ύδρευση, την ενέργεια, την παιδεία και την υγεία (TiSA)

Όλοι εμείς απασχολούμαστε με τις εκλογές, έχοντας την ανόητη ψευδαίσθηση πως θα αλλάξουμε τη μοίρα μας, απλά και μόνο επιλέγοντας κάποια κόμματα και πολιτικούς – χωρίς να συνειδητοποιούμε πως πρόκειται για έμμισθα υποχείρια των αγορών, καθώς επίσης για ετερόφωτες μαριονέτες της ελίτ. Παρά το ότι γνωρίζουμε λοιπόν πως οι πραγματικές

Ahnenerbe: Η οργάνωση μυστικιστικών ερευνών των Ναζί


Από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μετά, τοΤρίτο Ράιχ έχει περιτυλιχθεί με μία ομίχλη φήμης, αποτροπιασμού και ως ένα βαθμό μυστηρίου, καθώς, πέρα από τις γνωστές τους δραστηριότητες, οι Ναζί «κυνήγησαν» και πολλούς μη συμβατικούς τομείς, σημειώνοντας επιτεύγματα σε χώρους όπου τα υπόλοιπα έθνη βρίσκονταν πίσω.
 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι πυραυλικές/αεριωθούμενες τεχνολογίες και ο χώρος των υποβρυχίων. 
Όμως υπάρχουν και ιστορίες που συνδέουν κάποιους από τους υποτελείς του

ΠΕΤΡΟ ΠΟΡΟΝΕΣΚΟ Ο ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!!



O φιλοδυτικός δισεκατομμυριούχος μεγαλοβιομήχανος, καναλάρχης Πέτρο Ποροσένκο (Petro Poroshkenko) εξελέγη και επισήμως πρόεδρος της Ουκρανίας από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Ο 48χρονος “βασιλιάς της σοκολάτας” Petro Poroshkenko, ιδιοκτήτης αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, ενός τηλεοπτικού καναλιού και αρκετών εργοστασίων, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση “ολιγάρχη” με πολιτικές φιλοδοξίες – έστω και αν δεν περιλαμβάνεται στην δεκάδα των πλουσιότερων ιδιωτών της Ουκρανίας. Θεωρούμενος ως αταλάντευτα φιλοδυτικός, βρέθηκε από νωρίς κοντά στους διαδηλωτές της Πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου, μόνο και μόνο για να δεχθεί τις αποδοκιμασίες των ακροδεξιών στοιχείων που
κυριαρχούσαν εκεί και διαδίδουν (ψευδώς) ότι είναι Εβραίος.

'Oνομα ''Μακεδονία'' (τα επίσημα έγγραφα-αποφάσεις στον ΟΗΕ): Πως οι κυβερνήσεις Κ. Μητσοτάκη και Α. Παπανδρέου το παραχώρησαν (1992-95)

 Οι πράξεις των υπουργών Εξωτερικών τους, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και Κάρολου Παπούλια.
Ο βρώμικος ρόλος ''επιφανών Ελληνοαμερικανών παραγόντων''

'Ονομα ''Μακεδονία'' - η προδοσία
1993, η κρίσιμη χρονιά: Hνωμένα Έθνη, Συμβούλιο Ασφαλείας- αποφάσεις, ψηφίσματα, πρακτικά γιά FYROM

Αλέξης Τσίπρας: Tα δίνει όλα και αρχίζει απο τη Τράπεζα της Ελλάδας…!


Του Καθ.Δρ. Γ.Ζουγανέλη
Ο Αλέξης Τρύπας φέρεται απο ΜΜΕ της εθνικοδήθεν προπαγάνδας να έχει καταλήξει σε τέσσερα ονόματα που θεωρεί ότι θα είναι ιδανικά για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πρόκειται για τη Κατσέλη, που θεωρείται η επικρατέστερη αφού χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης από το κόμμα σύμφωνα με τα ΝΕΑ,  το Βαρουφάκη, τον  Πανταλάκη (πρώην στέλεχος της ΑΤΕ και της Τράπεζας Πειραιώς) και τον Καραμούζη (στέλεχος παλαιότερα της Eurobank και τώρα του Ομίλου Πειραιώς).
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρόκειται για δυνατά ονόματα με γνώσεις για το τραπεζικό

Πριν 17.000.000 εκατομμύρια χρόνια στην Ελλάδα....τα τελευταία συγκλονιστικά ευρήματα του δρα Άρη Πουλιανού


Πριν 17.000.000 εκατομμύρια χρόνια στην Ελλάδα...

Βίντεο με τα τελευταία, συγκλονιστικά ευρήματα του δρα Άρη Πουλιανού
Μας μιλά για τον απολιθωμένο σκελετό κοριτσιού 14 ετών, της “Δάφνης”, που έζησε 17.000.000 χρόνια πριν!

Το «Τρίγωνο των Βερμούδων του Διαστήματος»

Υπάρχει μια περιοχή του διαστήματος, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από την ακτή της Βραζιλίας όπου συμβαίνουν... περίεργα πράγματα. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι επιστήμονες το χαρακτηρίζουν «Τρίγωνο των Βερμούδων του διαστήματος». Η ακτινοβολία που εκλύεται είναι τεράστια και όχι άδικα, θεωρείται ως μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του διαστήματος. Τα δεδομένα που παρατίθενται παρακάτω δικαιολογούν το χαρακτηρισμό.

Η επικίνδυνη αυτή περιοχή ονομάζεται «Ανωμαλία του Νοτίου Ατλαντικού» και είναι το σημείο όπου οι ζώνες ακτινοβολίας Van Allen (τα δαχτυλίδια φορτισμένων σωματιδίων που περιβάλλουν τον πλανήτη) βρίσκονται στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη.

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ[Η ΛΕΥΚΗ ΝΗΣΟΣ]

ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΗΣΑΚΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠ Τ ΑΛΛΑ..ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ[ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ],ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΕ Η ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ ..ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗς ΙΦΙΑΝΑΣΣΑΣ..ΙΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ,ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΡΙΔΟς ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ....ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΝΗΣΟΣ......

Στη διάρκεια της ιστορίας της η νήσος Zmeinyj (δηλαδή νήσος των Φιδιών) είχε πολλά ονόματα: Λευκή (δηλαδή άσπρη) στα αρχαία ελληνικά ή νήσος του Αχιλλέα ή νήσος των Μακάρων (Ευλογημένων). Στα ιταλικά λεγόταν Filoxia, στα νέα ελληνικά Φιδονήσι, στα τουρκικά Yilan Adasi και στα ρουμανικά Serpilor. Η

Η ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΗ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ - ΙΕΡΑ ΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ

 

"ἐν δ' Εὐξείνῳ πελάγει φαεννὰν Ἀχιλεύς νᾶσον (έχει)".

  Στον Εύξεινο Πόντο φωτεινό νησί ο Αχιλλέας έχει.
             (Πίνδαρος, Δ΄ Νεμεόνικος, στ. 49)

Κρυφός μαθηματικός κώδιξ στο Αλφάβητο

Κρυφός μαθηματικός κώδιξ στο Αλφάβητο / Γεώργιος Π. Σταυράγγελος



http://veritasgreek.blogspot.gr/2014/05/blog-post_27.html

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

"Επαναλειτουργεί" το Λύκειο του Αριστοτέλη

Όταν πριν από λίγο καιρό έγιναν οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές που σχεδίασε η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού, ένας από τους χώρους που διάλεξε το κοινό να ανακαλύψει ήταν το Λύκειο του Αριστοτέλη. Η ξενάγηση έγινε από την ίδια την προϊσταμένη της εφορείας κ. Ελένη Μπάνου και οι περισσότεροι απ’ όσους

Υποστηρίξτε την αναστήλωση της Αγοράς των Αθηνών - Υποστηρίξτε τη Δημοκρατία

Το Ίδρυμα Λεοντίδα, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση θεμάτων Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας, σας προσκαλεί να διαδώσετε και να υποστηρίξετε την εκστρατεία για την αρχιτεκτονική και πολιτιστική αναστήλωση και ανάδειξη της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών.
Η Αγορά των Αθηνών είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας - ο πρώτος χώρος έκφρασης απόψεων, ανοιχτός σε κάθε πολίτη. Η Παρρησία, η Ισηγορία, η Ισονομία και η Δικαιοσύνη είναι λίγες μόνο από τις υψηλές ιδέες που γεννήθηκαν στο χώρο της Αγοράς. Ταυτόχρονα, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο

Ισλαμική Αθήνα; (εισερχόμενος στην Αθήνα μέσω της Ιεράς Οδού πρώτα θα βλέπεις το τζαμί και μετά την Ακρόπολη).



του Σαράντου Καργάκου*
Μου ζητήθηκε προ καιρού να έχω συμμετοχή σε μια συζήτηση για το υπό ανέγερση τζαμί σε μια πρωινή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεοράσεως(Αλήθεια, κανείς αρμόδιος δεν σκέφθηκε τί σημαίνει ο όρος δημόσιος, όταν εκφέρεται κατά θηλυκού γένους;). 

Αρνήθηκα, προφασιζόμενος βαρηκοΐα. Η κυρία, όμως, ήταν επίμων και μου πρότεινε να σταλεί συνεργείο στο σπίτι μου, όπου θα κάνω μια δήλωση με τις απόψεις μου και δεν θα υπάρξει πρόβλημα εμπλοκής σε διάλογο. Δέχθηκα με βαριά καρδιά.

Το συνεργείο (δύο ευγενέστατοι κύριοι) ήλθαν στο σπίτι μου δύο ώρες

To Ιερό και ο Ναός της Αθηνάς Παλληνίδος στο Σταυρό Αγ.Παρασκευής



      
 Τα ταπεινά κατάλοιπα του αρχαίου οικοδομήματος που μετά δυσκολίας διακρίνονται στις συνημμένες φωτογραφίες αποτελούν τα λείψανα της θεμελίωσης του Ναού της Αθηνάς Παλληνίδος, ενός άγνωστου στους πολλούς αρχαίου μνημείου, εξαιρετικής, όμως, αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας, όπως ειδικότερα το περιγράφει η αρχαιολόγος της Β΄ Εφορίας Προϊστορικών

Ελληνική επιγραφή στην Αίγυπτο του 267 π.Χ. στο Βασίλειο των Πτολεμαίων


Ο Σωκράτης περιγράφει την Γή από ψηλά

Έργο «ΦΑΙΔΩΝ» ή «περί ψυχής»

[110b]έγεται τοίνυν, ἔφη, ὦ ἑταῖρε, πρῶτον μὲν εἶναι τοιαύτη ἡ γῆ αὐτὴ ἰδεῖν, εἴ τις ἄνωθεν θεῷτο, ὥσπερ αἱ δωδεκάσκυ- τοι σφαῖραι, ποικίλη, χρώμασιν διειλημμένη, ὧν καὶ τὰ ἐνθάδε εἶναι χρώματα ὥσπερ δείγματα, οἷς δὴ οἱ γραφῆς [110c] καταχρῶνται. ἐκεῖ δὲ πᾶσαν τὴν γῆν ἐκ τοιούτων εἶναι, καὶ πολὺ ἔτι ἐκ λαμπροτέρων καὶ καθαρωτέρων ἢ τούτων∙ τὴν μὲν γὰρ ἁλουργῆ εἶναι [καὶ] θαυμαστὴν τὸ κάλλος, τὴν δὲ χρυσοειδῆ, τὴν δὲ ὅση λευκὴ γύψου ἢ χιόνος λευκοτέραν, καὶ ἐκ τῶν ἄλλων χρωμάτων συγκειμένην ὡσαύτως, καὶ ἔτι πλειόνων καὶ καλλιόνων ἢ ὅσα ἡμεῖς ἑωράκαμεν. καὶ γὰρ αὐτὰ ταῦτα τὰ κοῖλα αὐτῆς, ὕδατός τε καὶ ἀέρος ἔκπλεα [110d] ὄντα, χρώματός τι εἶδος παρέχεσθαι στίλβοντα ἐν τῇ τῶν ἄλλων χρωμάτων ποικιλίᾳ, ὥστε ἕν τι αὐτῆς εἶδος συνεχὲς ποικίλον φαντάζεσθαι.

[μετάφραση:]

ΑΛΛ' ΑΜΥΝΩΜΕΝ!


Πόλεμος και Ειρήνη



Η μορφή και η διευθέτηση της ενέργειας
Η πολικότητα Κριού-Ζυγού
Το ζευγάρι των αιώνιων εραστών
Άρης-Αφροδίτη
Η όσφρηση

Α. Άρης-Κριός
Το ανθρώπινο σώμα είναι σύμφυρμα ενεργειακών πεδίων,
που συγκροτούνται με μια παλμική δύναμη στο μέγεθος μιας φωτεινής σφαίρας.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σε αυτές τις εκλογές η Ελλάδα έχασε τη Θράκη...!


Η "πύρρειος νίκη" των πολιτικών, έφερε μία εθνική ήττα 
Εγκατέλειψε τη Θράκη για... μιά χούφτα ψήφους!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Η μόνη έκφραση που ταιριάζει στην χώρα και στους πολίτες που ζούνε σε αυτήν και από αυτήν, είναι: Η Ελλάδα της Ντροπής. Σήμερα ξημέρωσε μία πολύ διαφορετική ημέρα για όλους μας. Σήμερα κάποιοι αισθάνονται πολύ όμορφα επειδή δεν καταποντίστηκε το κόμμα που υποστηρίζουν, ή επειδή ανανεώθηκε μέσα από τις στάχτες ο χώρος που πάντοτε εμπιστευόντουσαν. Σήμερα, ίσως κάποιοι να έχουν αρχίσει τους υπολογισμούς για την επόμενη πολιτική –

Αυτή κι αν είναι στρατηγική ανατροπή: Η ισχυρότερη εβραϊκή οργάνωση αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων!!!

Σε μια στιγμή που η Ελλάδα κινείται προς την κατεύθυνση της ακύρωσης της γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων του Πόντου και της Μικράς Ασίας με το προς ψήφιση "ρατσιστικό" νομοσχέδιο του κ. Αθανασίου, η ισχυρότερη εβραϊκή οργάνωση στον κόσμο, η Anti-Defamation League, αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων. Αν αντί να υπονομεύουμε τον αγώνα, είχαμε δουλέψει σωστά και με στρατηγική κι εμείς οι Έλληνες, θα ακολουθούσε η αναγνώριση και της γενοκτονίας των Ελλήνω του Πόντου και της Μικράς Ασίας!
After years of denial, Foxman recognizes Armenian Genocide
After years of equivocation, Anti-Defamation League National Director

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Το κρυφό μήνυμα του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου



The Vigilant Citizen ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Από την ολοκλήρωσή του και τα επίσημα εγκαίνιά του στις 14 Δεκεμβρίου 1999, το κτίριο του κοινοβουλίου της ΕΕ έχει σηκώσει πολλές συζητήσεις σχετικά με τη δομή του. 
Ο κεντρικός πύργος, που ονομάζεται κτίριο "Louise Weiss" (αφιερωμένο στην Γαλλίδα φεμινίστρια Louise Weiss: 1893 - 1983), φαίνεται περίεργος και μοντερνιστικός. Γιατί φαίνεται ημιτελής; Εκείνοι «που ξέρουν» μας λένε ότι αντανακλά τον «ημιτελή χαρακτήρα της Ευρώπης». 

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο Alexis στα βήματα του Giorgos (βιντεοαποδείξεις)


Κάποιοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως είναι η άλλη όψη του ΠΑΣΟΚ...
Κάποιοι κατηγορούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πως προσπαθεί να πάρει το προφίλ του Ανδρέα Παπανδρέου...
Η εικόνα, όμως, αδιάψευστη, δείχνει πως ο Αλέξης γίνεται Γιώργος και αυτή η μετάλλαξη αφήνει πίσω της πολλά ερωτηματικά, αν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται πως εκφράζει το καινούργιο και πως δεν έχει καμία σχέση με το "παλιό"...

Τουρκικές ασκήσεις και σεισμοί στο Αιγαίο


Tου Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Για τη πρόκληση σεισμών μέσα απο τη διέγερση ρηγμάτων απο σεισμικές μετρήσεις σας μίλησα στο άρθρο εδώ εν έτει 2013. Έκτοτε έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των σεισμών σε όλη την Ελλάδα, κάτι που δεν αρνείται πλέον κανένας.
Δεν ξέρω αν ελήφθησαν σεισμικές μετρήσεις στο Βόρειο Αιγαίο απο Τουρκικά ερευνητικά πλοία παρουσία του Τουρκικού στόλου και του Ελληνικού στόλου να απλά να παρατηρεί.
Δεν ξέρω επίσης αν αυτή η άσκηση έγινε όπως και η Ελληνική που θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα για

Κουνήθηκε ο μισός πλανήτης


Σεισμός έντασης σημειώθηκε στις 12.25 μ.μ. σήμερα (24/5/2014) με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή του βορείου Αιγαίου, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν μεγέθους 6,5 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια, περίπου 20 δευτερολέπτων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ζημιές ή θύματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας τις πρώτες υποψίες για "ξύπνημα" του ρήγματος της Ανατολίας...

Αξιοπερίεργο είναι πως σεισμός έγινε την ίδια σχεδόν ώρα (3 λεπτά πριν τον

Το χρονικό ενός ήρωα...ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ

23-5-2006..Καταρρίπτεται ελληνικό μαχητικό έπειτα από αερομαχία με τούρκικα αεροσκάφη που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο..

Το χρονικό ενος ήρωα...

Ημέρα Τρίτη, 23 Μαΐου του έτους 2006. Στις 12.06 το μεσημέρι, δύο μαχητικά F16C block 52+ της 115 Π.Μ. στη Σούδα, λαμβάνουν διαταγή από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων  να απογειωθούν και να κατευθυνθούν στην περιοχή της Καρπάθου, προς αναγνώριση τουρκικού σχηματισμού αεροσκαφών. Την ώρα κατά την οποία απογειώνονται τα δύο αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με Νο1 τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη και Νο2 τον Υποσμηναγό Πρόδρομο Κολτσίκογλου, ο τουρκικός σχηματισμός βρίσκεται 40 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοανατολικά της Ρόδου, εντός του FIR Αθηνών.

Στις 12.37, τα ελληνικά μαχητικά αποκτούν οπτική επαφή με τον εχθρό. Ο

Η Πίστη στο ταξίδι της Ζωής!


Η Πίστη είναι μια ιδιότητα συνυφασμένη με την ύπαρξη του Ανθρώπου. Φιλοσοφικές θεωρίες, θρησκείες, ιδεολογικά ρεύματα, επιστημονικά δεδομένα και ανακαλύψεις προσέφεραν, κάθε φορά, το αντικείμενο της πίστεως στον Άνθρωπο.

Αυτό που προσφέρει κάθε φορά το αντικείμενο της πίστης, είναι μια εκδοχή του : «Γιατί είναι έτσι ο κόσμος» και μια ευχή : «να πάνε όλα καλά». Το αντικείμενο, δηλαδή, της πίστης αναλαμβάνει να καλύψει το κενό γνώσης και το φόβο για το άγνωστο.

Ευτυχώς -όπως φάνηκε- η πίστη πήγαινε πάντοτε πλάι πλάι με την αμφισβήτηση.

Ο Έρως της Ευρώπης

Caesar van Boetius, Abduction of Europa, 1650

Ο Έρως της Ευρώπης είναι ο  καθαρός  Λόγος ο Ελληνικός 

Ο Έρως και τα Παιδιά του Διός
του Ολυμπιακού Πνεύματος και του Φωτός

Παιδιά του Δία και της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Όμηρο, ήταν μόνο ο Μίνωας

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ (Κείμενο και Ανάλυση+βίντεο)



Σημείωση ιστολογίου: Αναδημοσιεύουμε το παρόν άρθρο καθώς στην προηγούμενη έκδοση του το βίντεο με την φιλοσοφική ανάλυση του κειμένου του Πλάτωνα είχε διαγραφεί.

ΠΛΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΕΒΔΟΜΟ ΒΙΒΛΙΟ
Μετά από αυτά όμως, είπα, φαντάσου την ανθρώπινη φύση ως προς την παιδεία και την απαιδευσία, σαν μια εικόνα που παριστάνει μια τέτοια κατάσταση. Δες λοιπόν με τη φαντασία σου ανθρώπους που κατοικούν μέσα σε μια σπηλιά κάτω από τη γη, που να έχει την είσοδό της ψηλά στην οροφή, προς το φως, σε όλο το μήκος της σπηλιάς μέσα της να είναι άνθρωποι αλυσοδεμένοι από την παιδική

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...