Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Το Χρυσό στεφάνι βρέθηκε στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Χρυσό στεφάνι βρέθηκε κατά τη διάρκεια κατασκευών στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι το ένατο που εντοπίζεται από την έναρξη του έργου της κατασκευής του μετρό στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρυσό στεφάνι βρέθηκε σε μεγάλο κιβωτιόσχημο τάφο, ο οποίος ανήκει στο ανατολικό νεκροταφείο της πόλης, το μεγαλύτερο μέρος το οποίου έχει έρθει στο φως κατά τη διάρκεια των έργων, μαζί με

πολλούς τάφους.
Μετά την ασφαλή απομάκρυνση του στεφανιού, θα συνεχιστούν οι έρευνες στον τάφο, για τυχόν εντοπισμό και άλλων ευρημάτων. Το στεφάνι θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΙΣΤ” Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, προκειμένου οι ειδήμονες να το καθαρίσουν και να το μελετήσουν.


Πηγή: gr.news.yahoo.com, maiandros.blog-spot.gr
amfipolinews

Πηγή: diadrastiko: Το Χρυσό στεφάνι βρέθηκε στο Μετρό Θεσσαλονίκης http://diadrastiko.blogspot.com/2015/02/blog-post_782.html#ixzz3SVEkBVKU

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...