Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Θα ταΐσουμε 18,000 πριγκιπόπουλα της ΔΕΗ

Μάλλον καφέ από σπόρους Μαγαδασκάρης και σάντουιτς με χαβιάρι και μπρικ θα είναι το κολατσιό για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ 
Ομάδα Τοίχος
Δεν φτάνει που πολίτες μπαίνουν στην λίστα για κουπόνι τροφής και για φθηνό ρεύμα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που πήραν επίδομα σνακ 6 ευρώ την ημέρα έχουν στόμα και μιλάνε. 
Μετά την κατακραυγή γι’ αυτό το απίστευτο επίδομα (εκ)τροφείου που προστίθεται στους μόνιμους μισθούς τους υπαλλήλων της ΔΕΗ, ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Κουτσοδήμας, δήλωσε ότι τα 6 ευρώ είναι απαραίτητα για 18,000 που εργάζονται στα εργοστάσια της ΔΕΗ για να παίρνουν κάθε ημέρα έναν καφέ και ένα σάντουιτς.  Τα τουλάχιστον 15,000 ευρώ που παίρνουν τον χρόνο (βρέξει-χιονίσει) δεν τούς φθάνουν για σνακ! Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα σπαταλούν 6 ευρώ την ημέρα για σνακ από το κυλικείο όσο δηλαδή κοστίζουν 2 κιλά χοιρινό κρέας ή 6 λίτρα γάλακτος ή 6 κιλα ψωμί ή 10 κιλά μακαρόνια ή τα εισιτήρια μετακίνησης με το λεωφορείο για τρεις ημέρες που θέλει ένας απλός εργαζόμενος.

Βέβαια, κανείς δεν ρώτησε τον κύριο Κουτσοδήμα γιατί δεν παίρνουν ψωμοτύρι από σπίτι και καφέ σε θερμό, όπως κάνουν χιλιάδες υπαλλήλων σε ιδιωτικές εταιρείες που εργάζονται από τις 8 το πρωί μέχρι στις 8 το βράδυ. 

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τόλμησε να πει ότι αυτό το σνακ των 1,800 ευρώ το χρόνο δεν θα πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από το ταμείο της ΔΕΗ. Λες και την ΔΕΗ δεν την πληρώνει ο κάθε καταναλωτής! Επειδή όμως η ΔΕΗ είναι πολύ μαγκιώρα επιχείρηση τα κυλικεία των εργοστασίων τα έχει δώσει σε ιδιώτες κι ας είναι κρατική επιχείρηση. Έτσι ο ιδιώτης για να βγάλει το υπέρογκο ενοίκιο χρεώνει τον καφέ και το σάντουιτς σαν να τα αγόραζες στο Πικαντίλι του Λονδίνου. 

Αντί λοιπόν, η ΓΕΝΟΠ να απαιτήσει τα κυλικεία να είναι της επιχείρησης χωρίς κέρδος αλλά για την σίτιση των εργαζομένων υπερασπίζεται το δικαίωμα της διοίκησης να εισπράτει από τα κυλικεία των ιδιωτών και το πανάκριβο σνακ να το πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω ανταποδοτικού τέλους. 

Ό,τι και να λέει η ΓΕΝΟΠ το θέμα είναι ότι οι Έλληνες με το «πράσινο φως» που έδωσε ο Λαφαζάνης για το επίδομα σνακ οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώνουν τον χρόνο 25 εκατ. ευρώ από την τσέπη τους. Κι αν δεν το πληρώσουν ως χαράτσι ο ΔΕΗτζής θα τους κόψει το ρεύμα. 

Μόνο να θυμηθεί κάποιος πόσα νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ότι μια γυναίκα πριν μήνες πέθανε από ασφυξία επειδή η ΔΕΗ έκοψε την παροχή ρεύματος και κατ’ επέκταση του οξυγόνου που την κρατούσε στην ζωή, πόσοι άνθρωποι κάηκαν για να κάνουν οικονομία στον λογαριασμό και αμέσως θα συνειδητοποιήσει ότι η κοινωνία που ξεκίνησε να δημιουργεί η «αριστερή» κυβέρνηση είναι δύο ταχυτήτων: Του μισθοφορικού στρατού και του απεγνωσμένου λαού που πληρώνει με χαράτσια τους μισθοφόρους. 

Επίσης καλό θα είναι ο Έλληνας να μην ξεχάσει ΠΟΤΕ ότι ο πρώτος κρατικός φορέας που συμμετείχε στην αφαίμαξη των Ελλήνων με την απειλή να τους κόψει το αγαθό της ενέργειας είναι η ΔΕΗ ως φιλομνημονιακή εταιρεία. Για την συμμετοχή στο έγκλημα του "χαρατσιού" μέσω ΔΕΗ ακόμη κανείς δεν μίλησε για Δικαιοσύνη. 
http://www.stontoixo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...