Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Θρακικό μνημείο του 5ου αι. π.Χ. βρέθηκε στην Τροία της Βορείου Γαλλίας - του Συγγραφέα -δημοσιογράφου Γ. Λεκάκη

Πριν λίγες ημέρες (4 Μαρτίου 2015) ανακαλύφθηκε περίπου 100 χλμ. από την πόλη των Παρισίων, στην πόλη Τρουά ένας «τάφος Κέλτη πρίγκηπα» όπως ανακοινώθηκε, ηλικίας 2.500 χρόνων...[1] Αυτή η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου...

Αλλά κατά την ανασκαφή, τα αντικείμενα που ευρέθησαν είναι ελληνικά, κυρίως, και ετρουσκικά. Τι σόι «Κέλτης πρίγκηψ» ήταν αυτός που δεν ετάφη με τα κελτο-δρυιδικά του σύμβολα; Άλλωστε ο Κελτός ήταν αδελφός του Γαλάτη, και αμφότερα παιδιά του Ηρακλέους... Αυτό μας κάνει να εικάζουμε πως ήταν ένας αξιωματούχος μεν, που επικράτησε επί Κελτών, αλλά δεν ήταν Κέλτης. Ήταν ένας εκπολιτιστής τους! Και τέτοιοι ήσαν οι Έλληνες! Ευρέθησαν μπρούντζινα αντικείμενα με διονυσιακές φιγούρες (σατύρους, κλπ.) - οι ανασκαφείς τα ονομάζουν ετρουσκικά! Ένα δε αγγείο (το ονομάζουν... βάζο) είναι καθαρότατα ελληνικό και αναπαριστά τον... Διόνυσο! Όλα μυρίζουν θρακικά πολιτισμικά στοιχεία... Αλλά είναι και κάτι ακόμη, για όσους ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις. Ο «τάφος» (που δεν είναι τάφος, αλλά μνημείο, αφού έχει 40 μ. διάμετρο και ταφικό θάλαμο εκτάσεως 14 τετρ. μ.) ευρέθη στην πόλη Τρουά. Προφέρεται Τρουά, αλλά γράφεται «Troyes», δηλ. Τρώες, επειδή προέρχεται από την γνωστή ομηρική Τροία! Προφανώς, λοιπόν, είναι μια πόλις που εκτίσθη από τους Τρώες, μετά την ήττα τους στον ελληνικό εμφύλιο από τους Αχαιούς. Ίσως και να προϋπήρχε αυτής της ήττας (του 12ου αι. π.Χ. συμβατικώς).
Ως γνωστόν οι ηττημένοι Τρώες έφυγαν, μέσω Λήμνου, προς την Βόρειο Ιταλία, όπου συνέχισαν ως Trussi (> Ετρούσκοι), οι οποίοι με τον τρόπο των ναυστάθμων άνοιξαν κι αυτοί τους ιδικούς τους δρόμους προς τις λεωφόρους της Β. Ευρώπης, για το περίφημο ήλεκτρον, τον χαλκό, κλπ.
Από την εξέλιξη της ανασκαφής αναμένεται να βρεθούν και άλλοι θησαυροί. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι μιλούν με ενθουσιασμό για την ανακάλυψη αυτή, χρησιμοποιώντας την λέξη πλούτος. Τουλάχιστον στην Γαλλία υπάρχει κράτος. Το κράτος είναι οι θεσμοί. Όχι οι πολιτικοί ή οι αρχαιολόγοι. Διαθέτουν αμέσως χρήματα για κάνουν τις ανασκαφές, όσα χρόνια και να χρειαστούν... Φαντάσου να είχαν και... αρχαία Ιστορία... Οι Γάλλοι λένε αρχαία γαλλικά, μια γλώσσα του 8ου αι. μ.Χ.!.. Οι Γάλλοι, λένε ότι αυτό το εύρημα αποδεικνύει ότι μεταξύ Κελτών, Ελλήνων της Μασσαλίας και Ετρούσκων υπήρχε εμπόριο, ανταλλαγή. Βέβαια, αυτό έχει αποδειχθεί πολύ παλαιότερα, με άλλες ανασκαφές στην έκταση της νυν Γαλλίας, ενώ το μαρτυρά εύγλωττα και η μυθολογία μας. Ποτέ δεν υπεγράφη η συνθήκη της δήθεν ενώσεως Βρετάνης-Γαλλίας! 


«Καμαρώνουν οι Γάλλοι για την κληρονομιά τους!!!», μου λέει η Simone le Baron, εμπνεύστρια του κινήματος για τον νεοφιλελληνισμό. «Αυτό βέβαια είναι ο γνωστός σοβινισμός των Γάλλων καθώς και η ημιμάθεια τους. Η Γαλλία, λάθος λέγεται "Γαλλία" στα ελληνικά, ενώ είναι France, αφού ιδρύθηκε από τους Φράγκους[3], δηλαδή από τους Γερμανούς, οι οποίοι εισέβαλαν στην Ευρώπη και έσφαξαν όλους τους Κέλτες... Εκτός από τους 6 τελευταίους πληθυσμούς των Κελτών, οι οποίοι απομένουν ακόμα (σε Σκοτία, Ιρλανδία, Ουαλία, Κορνουάλη, Νησί του Μαν, υπό αγγλική κατοχή, και στην Βρετάνη, υπό γαλλική κατοχή από το 1532). Αυτή η κληρονομιά είναι ελληνική, όχι των Γάλλων. Αλλά κι οι Κέλτες ήταν Έλληνες ακόμα κι οι Ετρούσκοι άρα αυτός ο τύμβος είναι ελληνικός!», λέει η le Baron. Και συνεχίζει: «Η μητρική μου γλώσσα η βρετονική έχει καθαρά αρχαιοελληνική ετυμολογία. Υπήρχε πολύ πριν να υπάρχουν τα γαλλικά κι η Γαλλία! Οι Γάλλοι μας μισούν. Ανέκαθεν ήθελαν να "μας κτυπήσουν στην γλώσσα μας και στον πολιτισμό μας", κάτι μου θυμίζει αυτό... Αυτό που τα ΜΜΕ δεν λεν στην Ελλάδα, είναι ότι από το 2013 υπάρχει μόνιμη εξέγερση στην Βρετάνη και ότι ένας Βρεττανός ιατρός-δικηγόρος-συγγραφέας ο dr. Louis Melennec ανακάλυψε ότι ποτέ δεν υπέγραψαν την συνθήκη της δήθεν ενώσεως μεταξύ Βρετάνης και Γαλλίας... Από την αρχαιότητα οι βάρβαροι προσπαθούν να εξολοθρεύσουν με βία Έλληνες και Κέλτες. Στην ουσία τους Έλληνες μόνο, αφού η ρίζα είναι κοινή... Σήμερα τι κάνει η Μέρκελ; Μεταμορφώνουν όλη την Ιστορία, την κάνουν δική τους...», λέει η Simone le Baron, η οποία τον Απρίλιο θα ευρίσκεται στην Γαλλία, όπου θα μιλήσει με θέμα «Κελτικός κι ελληνικός κόσμος», και για την ψεύτικη ένωση Βρετάνης-Γαλλίας...

Για περισσότερα: http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_M%C3%A9lennec http://en.wikipedia.org/wiki/Breton_nationalism) Για τον «τάφο του Κέλτη» δείτε: http://www.europe1.fr/culture/une-tombe-celtique-exceptionnelle-decouverte-pres-de-troyes-2390363 http://youtu.be/8LsSmsSBcTY http://youtu.be/HRZExBZcJd0 http://youtu.be/w7EzRU8TAG4 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: [1] Αυτό το εύρημα σε συνδυασμό με το πρόσφατο στην πόλη Pont-Sainte-Maxence της Πικαρδίας (πάλι της Βόρειας Γαλλίας, περίπου 35 χλμ. Β. των Παρισίων), όπου ευρέθη αρχαίο ιερό του 2ου αι., το οποίο δεν έχει αντίστοιχο στην Ρωμαϊκή Γαλατία, αλλάζουν λίγο τα θεωρούμενα ως «γνωστά» ιστορικά δεδομένα στην περιοχή... Θυμίζω ότι το ιερό αυτό κοσμείται με σκηνές από την Οδύσσεια, τον Οδυσσέα, την Αφροδίτη, κλπ. [2] βλ. Γ. Λεκάκη «Μινωίτες Κρήτες ανακάλυψαν την Γερμανία, και εξόρυσσαν ασήμι στην Νορβηγία από το 2000 π.Χ.», στο περ. «Ελληνόραμα». τ. Σεπτ. 2009. [3] βλ. και Γ. Λεκάκη «Ο Πόντιος Γάλλος, οι Γάλλοι, οι Γαλάτες και οι Φρύγες Φράγκοι», στην εφημ. «Ελληνική Αγωγή», φ. 37, τ. Μαρτίου 2000.

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=96723

http://pirforosellin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...