Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Από τη μια θα ξεχρεώνουμε εις το διηνεκές αλλά από την άλλη θα κάνουμε Έξοδο σαν τους Μεσολογγίτες

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής ζωής που μία κυβέρνηση αντιπολιτεύεται τον εαυτό της. Ο μέχρι πρότινος υπερασπιστής της ρήξης που υπερθεμάτιζε ότι οι Θεσμοί θα σέβονται την Ελλάδα, κύριος Βαρουφάκης, έκανε υπερατλαντικό ταξίδι μόνο και μόνο για να φιλήσει το πασούμι της κυρίας Λαγκάρντ. 
Ο υπουργός Οικονομικών με μία δήλωσή του υπέγραψε ότι οι Έλληνες εις το διηνεκές θα πληρώνουν το δάνεια των Θεσμών-Αποικιοκρατών αποδεχόμενος ότι όλοι οι Θεσμοί δεν έκαναν τίποτε εγκληματικό εναντίον των Ελλήνων μέσω Μνημονίων. "Η Ελλάδα σκοπεύει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της εις το διηνεκές (ad infinitum)", δήλωσε κυνικότατα ο κύριος Βαρουφάκης κάνοντας τους Έλληνες να νιώθουν τουλάχιστον υποτελείς αd infinitum εξαιτίας των παιγνίων για την σωτηρία των Τραπεζών που όμως το μάρμαρο το πληρώνουν οι Έλληνες και εις το διηνεκές οι απόγονοί τους.

Από την ρήξη στον έλεγχο
Η Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι τον έλεγχο της Ελλάδας τον έχουν αποκλειστικά και μόνο οι Θεσμοί τονίζοντας ότι "ο υπουργός δεσμεύτηκε να βελτιώσει τη δυνατότητα των τεχνικών ομάδων να εργαστούν με τις αρχές και να διενεργήσουν εμπεριστατωμένο έλεγχο στην Αθήνα και να επεκτείνουν τις συζητήσεις για τις πολιτικές με τις ομάδες στις Βρυξέλλες". Έτσι λοιπόν, η νέα κυβέρνηση επίσημα αφήνει τους Θεσμούς να μετατραπούν και πάλι σε Τρόικα η οποία θα διενεργήσει έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου θα πάρουν στα χέρια τους τα αφεντικά των Βρυξελλών για να ανοίξουν την κάνουλα νέων δανεικών και Νέας Συμφωνίας στα μέσα καλοκαιριού.

Ο κύριος Βαρουφάκης πέταξε από πάνω του κάθε "επαναστατική" οικονομική πολιτική θεωρία που τον έκανε κάποτε δημοφιλή και που του έδωσε τον θρόνο του Υπουργείου. Ανάμεσα σε όσα δήλωσε μετά την συνάντησή του με την κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να χαράξει δρόμο μόνο της παρά μόνο με την Τρόικα να έχει το πάνω χέρι: "Οι συζητήσεις αυτού του είδους και τα ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ θετικά ιδίως όταν το ΔΝΤ αποτελεί έναν από τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια που κάνουμε, τόσο στο Eurogroup, όσο και στην Eυρωπαϊκη Ένωση γενικότερα, ώστε να ξεπεράσει η Eλλάδα την κρίση και ο λαός μας να βρει την θέση που του αξίζει μέσα την οικογένεια της Ευρώπης".

Ο Στρατούλης σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης
Από την εδώ πλευρά του Ατλαντικού ένας άλλος υπουργός της κυβέρνησης θυμήθηκε ότι η Ελλάδα είναι μία ανεξάρτητη χώρα και όχι αποικία κανενός. Ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Στρατούλης, στην ημέρα μνήμης της 189ης επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου δεν είχε πάει ενημερωμένος για αυτά που συμφώνησε και δήλωσε ο συνάδελφός του, κ. Βαρουφάκης.
Με έναν λόγο πατριωτικό που έκανε ακόμα και τις πέτρες να δακρύζουν, ο κ. Στρατούλης, μόνο που δεν σήκωσε την σπάθα της επανάστασης εναντίον αυτών που θέλουν την Ελλάδα υποτακτική. "Είμαστε ένας λαός που, όταν αποφασίζει ο ίδιος, μπορεί και λέει τα υπερήφανα ΟΧΙ", είπε ο υπουργός και οι πέτρες αντί να κλάψουν έβαλαν τα γέλια διότι ακόμα δεν είχε κρυώσει η δήλωση του κ. Βαρουφάκη από την Αμερική ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ξεχρεώνει εις το διηνεκές τις υποχρεώσεις της, να ξεχρεώνει δηλαδή την Συμφωνία Γ. Παπανδρέου και Αποικιοκρατών χωρίς καν την έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου. 

Ο "επαναστατικός" λόγος του κ. Στρατούλη που αισθάνεται (για άγνωστο λόγο) απόγονος των επαναστατημένων Μεσολογγιτών ήταν άκρως αντιπολιτευτικός, αλλά αυτό συμβαίνει όταν κάποιος θυμάται τους προγόνους σε ημέρες μνήμης και όχι σε διαπραγματεύσεις του παρόντος. "Οι Έλληνες απέδειξαν πως όταν οι λαοί δεν υποκύπτουν σε οικονομικούς, στρατιωτικούς και πολιτικούς εκβιασμούς, δεν φοβούνται και δεν υποχωρούν και παίρνουν στα δικά τους χέρια τη ζωή και το μέλλον τους, όσο αδύναμοι και αν φαίνονται αρχικά απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους, με την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το δίκιο τους, και με τους σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες τους, μπορούν να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά, και να νικήσουν", είπε ο κ. Στρατούλης αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό όσους παράλληλα άκουγαν τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης να δηλώνουν ακριβώς αντίθετα πράγματα μεταξύ τους.

Υπογράφουμε εμείς, πληρώστε εσείς
Για το φινάλε, ο πρωθυπουργός Τσίπρας δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ότι δεν κάνει βήμα πίσω στις απαιτήσεις των Θεσμών και αν το τραβήξουν πολύ και δεν δώσουν δανεικά τότε αυτός θα δώσει εντολή για εκλογές ή δημοψήφισμα. 
Πρώτα  η κρυφή απευθείας ανάθεση στην  αμερικανική Lockheed Martin για την επισκευή πολεμικών αεροσκαφών έναντι 500 εκατ. (που με εκλογές ή δημοψήφισμα οι Έλληνες θα τα ξεχρεώσουν), μετά ο έντιμος συμβιβασμός του κ. Βαρουφάκη στο ΔΝΤ και στο φινάλε βάζουν τον ελληνικό λαό να κάνει την Έξοδό του μόνο μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος. 
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της πιθανής εκλογικής αναμέτρησης το σίγουρο είναι ότι με υπογεγραμμένες πολιτικές ήττες στα συμβόλαια των Θεσμών-Αποικιοκρατών, η μοίρα των Ελλήνων θα είναι ίδια με αυτή των προγόνων τους Μεσολογγιτών. Μόνο που δεν θα είναι Έξοδος ηρωική αλλά Είσοδος υποτέλειας σε μια Νέα Συμφωνία με Θεσμούς και τρίτα κράτη που θα θέλουν να "βοηθήσουν" με πολλά ΝΑΙ και κανένα ηρωικό ΟΧΙ.  

http://www.stontoixo.com/

1 σχόλιο :

  1. ΟΣΟ Η ΜΑΖΑ ΕΜΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ,ΑΔΕΡΦΕΣ,ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ,ΠΟΤΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ ΑΝΘΡΟΠΟΕΙΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...