Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ [ΡΑΓΙΑ ΜΟΥ]!!!

Ζήσε τον μύθο σου 

Αυτή η φωτογραφία είναι δοκίμιο και βάλε. Περιγράφει την εξέλιξη ενός έθνους που έγραψε Ιστορία, αλλά αποφάσισε να ξεγραφτεί από τα κατάστιχά της

Η λήψη του στιγμιότυπου έγινε στην πλατεία Ομονοίας. Τα μόνα ελληνικά στοιχεία που έχει η εικόνα, η οποία μας σαρκάζει ανελέητα, είναι η σημαία και ο Παρθενών της γιγαντοαφίσας. Το σύνθημα «Welcome to Greece» («Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα») είναι μια χορηγία της αγγλικής γλώσσας και οι πάμπολλοι

μετανάστες αποτελούν ευγενική προσφορά των δουλεμπόρων που χρυσώνουν ελληνοφώνους για να κάνουν στραβά μάτια και να διαμορφώνουν άποψη «ανθρωπιστική», αλλά πάντα με το αζημίωτο.

Εικαστική παρέμβαση στην Ελλάδα έχουν κάνει και οι Τούρκοι αξιωματικοί, που περιμένουν τους ρυθμούς των γεννήσεων και τον εποικισμό να κάνουν τη δουλειά που άφησαν στη μέση ο Ιμπραήμ, ο Ατατούρκ, ο Τοπάλ Οσμάν και ο Ντενκτάς. Κάποιος θα μπορούσε να συμφωνήσει με την υπουργό Τασία ότι «λιάζονται» όλοι αυτοί οι
άνθρωποι, αλλά ο ήλιος έδυε την ώρα της φωτογράφισης. Οι ακτίνες του δεν ήταν τόσο έντονες. Ισως να ήταν οι ρομαντικοί της παρέας των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και ήθελαν να δουν πώς είναι το σούρουπο στη μαγευτική Ομόνοια, με φόντο το απέραντο τσιμέντο και τους σουρομαδημένους φοίνικες που μυρίζουν κάτι σαν αποφορά και κάπως σαν αποχωρητήρια.

Μην απορούμε όταν βλέπουμε την καρδιά της πρωτεύουσας να σαπίζει μπροστά μας. Ούτε να ψάχνουμε τα... μακροϊστορικά αίτια της ραγδαίας παρακμής που καλπάζει ανενόχλητη δίπλα μας. Οι χώρες είναι οι υλικές αποτυπώσεις του εσωτερικού κόσμου των ηγετών τους. Ο,τι υπάρχει στον νου και ντην καρδιά υπουργών, προέδρων, πρωθυπουργών, πρυτάνεων και λοιπών μπροστάρηδων παίρνει σάρκα και οστά στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο. Οι σάπιοι της πάσης φύσεως εξουσίας μετέδωσαν την αποσύνθεσή τους στο σώμα του έθνους. Δεν είναι αδαείς, καλοπροαίρετοι, ανήμποροι που τους... ξέφυγε η κατάσταση. Το ήθος τους, οι μέθοδοί τους, οι άγνωστες προσωπικές διαδρομές και οι... προτιμήσεις τους είναι εξίσου αποκρουστικές με τις μυρωδιές στις πλατείες και στα πάρκα των αστικών κέντρων της Ελλάδας.
Η ξενοκρατία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο καθώς και η αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αντικαθρέφτισμα της αφελληνισμένης σκέψης των διαφορων «επικεφαλής». Εζησαν έξω, σπούδασαν έξω, έξω έχουν τις καταθέσεις τους, έξω θα αποπειραθούν να καταφύγουν, αν εκτραπούν τα πράγματα, κι εμείς θα ησυχάσουμε αν καταλήξουν στον Εξαποδώ.


http://adiavroxoi.blogspot.gr/2015/06/blog-post_6.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...