Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το μεγάλο σκάνδαλο του δημοψηφίσματος

Όλα προμελετημένα ήταν για το τελικό χτύπημα 


Ο λαός παγιδεύτηκε σε ερώτημα που η απάντηση ήταν μία: ΝΑΙ στην υποδούλωση 

Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης 
Το πείραμα του δημοψηφίσματος έληξε με επιτυχία, ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται για το τρίτο και πιο επίπονο μνημόνιο την στιγμή μάλιστα που η δημοκρατία καταλύθηκε αφού όλοι εκτός του ΚΚΕ, υποστηρίζουν την συμφωνία με την υπογραφή τους πριν καν δουν τους όρους της επικείμενης συμφωνίας. 

Τα μηνύματα για το που θα κατέληγε η δήθεν κόντρα δανειστών και κυβέρνησης
φάνηκαν από το τελευταίο Γιουρογκρούπ και Σύνοδο Κορυφής, στα οποία οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Ποταμιού βρισκόταν στις Βρυξέλλες ενώ διαπραγματευόταν η ελληνική κυβέρνηση. Μαζί έφυγαν για τις Βρυξέλλες, μαζί έφυγαν από τις Βρυξέλλες και μετά από το φτιαχτό δημοψήφισμα μαζί, όσο ποτέ άλλοτε, είναι έτοιμοι να παραδώσουν εις το όνομα της Ε.Ε κάθε ελπίδα πραγματικής ανασυγκρότησης του ελληνικού κράτους.

Το ΟΧΙ που ήταν ΝΑΙ

Ο κ. Θεοδωράκης μετά το θεατρικό μονόπρακτο περί τεμπέληδων και κομματοθρεμμένων Συριζαίων στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ήταν ο πρώτος που βγήκε μετά το δημοψήφισμα και ανακοίνωσε την ανάγκη για "πατριωτικό μέτωπο και εθνική ενότητα". Πώς ο "τεμπέλης" με τον "δουλευταρά" μπορούν να έχουν κοινά συμφέροντα αυτό μόνο η Μέρκελ το ξέρει. Πώς η "Ευρωπαϊκή Πολιτεία της Ελλάδας" (όπως ο πρόεδρος του Ποταμιού χαρακτήρισε την χώρα μέσα στην Βουλή) έγινε Πατριωτικό Μέτωπο, αυτό μόνο ο Σόιμπλε το γνωρίζει.

Η παραίτηση του κ. Σαμαρά από την προεδρία της ΝΔ ήταν το δεύτερο σημείο που έδειξε ότι η κατάσταση της πολιτικής στην Ελλάδα αρχίζει να παίρνει άλλη μορφή από αυτή που ξέραμε. Τα παλιά πρόσωπα φεύγουν για να πάρουν την θέση τους νέα, που δεν θα έχουν την ταμπέλα του φθαρμένου Έλληνα "νοικοκύρη", αλλά του ευρωπαϊκού προσώπου που θέλει τη νέα τάξη πραγμάτων.

Μετά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και την επιβολή της Γερμανίας και Γαλλίας για υπογραφή όλων των πολιτικών ηγετών των κομμάτων για παραμονή της χώρας στο ευρώ και για πλήρη στήριξη στον κ. Τσίπρα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής και στην τελική διαπραγμάτευση που έρχεται, οι Έλληνες σήμερα είναι οι χαμένοι του δημοψηφίσματος. Το ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών έφερε το ΝΑΙ στην άνευ όρων στήριξη της κυβέρνησης των κομμάτων που στήριξαν το ΝΑΙ τρομοκρατώντας επί μία εβδομάδα τους Έλληνες ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα και οι Έλληνες θα πεινάσουν. 
Πώς η πείνα έγινε εθνική ενότητα, αυτό μόνο ο Γιούνκερ, που έχει έτοιμο το πακέτο των 35 δις για την δήθεν ανάπτυξη της χώρας, το ξέρει.

Γλεντήσατε το ΟΧΙ, πληρώστε το λογαριασμό

Οι Έλληνες περίμεναν τρεις δεκαετίες να νιώσουν ότι μπορούν να πάρουν στα χέρια τους την ζωή τους και την ίδια τους την χώρα μέσα από ένα δημοψήφισμα που όμως πολώθηκε και από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με τεχνάσματα σκανδαλώδη. 

Όλοι τους δούλευαν για το κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο και όχι για την Ελλάδα. Κερδισμένοι στην ουσία είναι οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ και οι χαμένοι οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ. Οι πρώτοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε απολύτως εφόσον το πραγματικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν καμία ρήξη με τους δανειστές και νέο μνημόνιο. 
Αντιθέτως οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ που πίστευαν ότι είπαν ΟΧΙ στους δανειστές θα είναι αυτοί που θα νιώσουν και πάλι τις επιπτώσεις ενός νέου μνημονίου. 
Το φτύσιμο για όσους νόμιζαν ότι είπαν ΟΧΙ σε μια Ε.Ε στραγγαλιστή, το έφαγαν από τον υπέρμαχο της Ομοσπονδιάς της Ε.Ε κ. Σταύρο Θεοδωράκη. "Τα πρακτικά της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών θα δοθούν στην δημοσιότητα μετά την λήξη του κόκκινου συναγερμού". Δηλαδή, μετά τις υπογραφές με τους δανειστές και όχι τώρα. 
Απαγορεύεται ο λαός που χθες ήταν κυρίαρχος με το δημοψήφισμα να γνωρίζει τις συζήτησαν και τι αποφάσισαν. Είναι σαν να φτιαχνόταν επί εφτά ώρες μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο ο λογαριασμός για το γλέντι που έγινε την Κυριακή το βράδυ για τη νίκη του ΟΧΙ. 
Ο λογαριασμός έρχεται και όπως είπε ο κ. Σόιμπλε μετά τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος, τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ολοκληρωτισμό της Ευρώπης. Με ένα κοινό τραπεζικό σύστημα και κοινούς θεσμούς. 

Όλοι συμμέτοχοι σε ένα εθνικό έγκλημα

Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί που υπέγραψαν την στήριξη στον κ. Τσίπρα εμφανίζονται τρία στοιχεία ίδια με εκείνων των προηγούμενων Μνημονίων: 

-Κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, δηλαδή νέο δάνειο.

-Δίκαιη κατανομή των βαρών και μεταρρυθμίσεις, δηλαδή νέα μέτρα και φόροι.

-Αναπτυξιακό πρόγραμμα με πρόσχημα την ανεργία και την στήριξη της επιχειρηματικότητας, δηλαδή καινούργια 5μηνα κοινωφελούς εργασίας, ολοκλήρωση του ασφαλιστικού και εργασιακού, και επενδύτες που ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι (μέσω ΤΑΙΠΕΔ)

-Ουσιαστική συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους, δηλαδή να το επιμηκύνουν για άλλα 30 χρόνια μετά το 2045 που ορίζει η Γερμανία ως όριο. Το ερώτημα σε αυτή την πρόταση είναι πώς θα δεχθούν οι δανειστές να συζητηθεί η βιωσιμότητα του χρέους, αφού το δεύτερο σκέλος του δημοψηφίσματος ήταν "προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους" και υπερίσχυσε το ΟΧΙ, δηλαδή να μην αναλυθεί.

-Αποκατάσταση ρευστότητας των Τραπεζών σε συνεννόηση με την ΕΚΤ, δηλαδή δάνεια και πάλι στις Τράπεζες που θα τα χρεωθεί ο λαός μέσω εκτάκτων μέτρων. 

Μία από τα ίδια αλλά αυτή την φορά χωρίς ίχνος τυπικής πολιτικής αντίστασης της Ελλάδας. Όλοι εργάζονται πλέον και με τις υπογραφές τους για το σχέδιο ολοκλήρωσης της Ε.Ε. Μπαίνει στο χρονοντούλαπο διά παντός η αμφισβήτηση του χρέους της Ελλάδας, η κατάργηση των μνημονιακών νόμων και η τελευταία ελπίδα που είχε ο ελληνικός λαός να υποστηρίζει ότι θέλει να ζει σε ελεύθερη χώρα χωρίς ξένους κηδεμόνες. Το 67% των ψηφοφόρων επέλεξε, με την συμμετοχή του στην παγίδα δημοψήφισμα, να υπογράψει το τελειωτικό χτύπημα της Ε.Ε εναντίον της Ελλάδας. 

Το 67% των Ελλήνων επέλεξε Ε.Ε πάση θυσία και όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, κ. Μάρτιν Γιέγκερ "μπαίνουμε στο πλαίσιο του ESM που σημαίνει σύνδεση δανειοδότησης με όρους....δεν υπάρχουν μαζικές παροχές χωρίς αντιπαροχές". 

Το 67% των Ελλήνων, λοιπόν, επέλεξε να γίνουν οι ίδιοι αντιπαροχή των παροχών που με δάνεια θα δέσουν την Ελλάδα σέρνοντάς την στο άρμα για την ολοκλήρωση της Ε.Ε εις το διηνεκές. Ο Δούρειος Ίππος για να ολοκληρωθεί το σχέδιο τους ήταν το δημοψήφισμα. Δημοκρατικά με την πλήρη ελευθερία της επιλογής των Ελλήνων ψηφοφόρων οι δανειστές μπορούν να δράσουν χωρίς καμία πλέον αντίσταση.

Πηγή "Στον Τοίχο"


http://kostasxan.blogspot.gr/2015/07/blog-post_212.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+(%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...