Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα

Τρέχουν να βγάλουν διαβατήρια υπό τον φόβο του Grexit 
Τα capital controls προκάλεσαν ουρές σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ, ωστόσο ο φόβος του Grexit έκανε πολλούς να σχηματίσουν ουρές και στα γραφεία έκδοσης διαβατηρίων.

Σύμφωνα με την Espresso, τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις στα γραφεία έκδοσης διαβατηρίων στα Αστυνομικά Τμήματα Κηφισιάς, Εκάλης, Φιλοθέης, Ψυχικού και Ελληνικού (που εξυπηρετεί τα νότια προάστια) έχουν παρουσιάσει ραγδαία αύξηση που ξεπερνά το 50%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Μάλιστα οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν στην έκδοση διαβατηρίων ανήλικων
παιδιών εύπορων οικογενειών, τα οποία λόγω ηλικίας δεν έχουν ταυτότητα και κατά συνέπεια για να ταξιδέψουν ακόμα και σε χώρες τις ΕΕ χρειάζονται διαβατήριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μόνο χθες σε Κηφισιά και Εκάλη κατατέθηκαν 1.800 αιτήσεις έκδοσης διαβατηρίων, οι περισσότερες για ανήλικα παιδιά, τη στιγμή που την ίδια εποχή το 2014 στα Γραφεία Έκδοσης Διαβατηρίων, στα βόρεια αλλά και στα νότια προάστια της Αττικής, οι αιτήσεις δεν είχαν ξεπεράσει τις 800.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...