Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Καλημέρα Ελλάδα μου! χορεύοντας με τους θεούς, θεϊκούς χορούς, στην Χώρα των θεών!

Ο Διόνυσος δεν είναι άπλα  ένα παγανιστικό άγαλμα στεφανωμένο με σταφύλια, αλλά εκείνη η υπέροχη δύναμη του αισθήματος της ευφορίας που μας δίνει ώθηση για χορό. 
Στην Χώρα των θεών, η θλίψη, το δάκρυ, ο πόνος αυτής της παρακμής που ζούμε, γίνεται χορός! 
Αναγεννημένοι πάντα από τα κομμάτια της τιτανικής μας φύσης, χορεύοντας με τους θεούς, τους χορούς των θεών, γινόμαστε θεοί, χτυπώντας παλαμάκια να μην ακουστεί το κλάμα του μικρού Δια, χτυπώντας τα πόδια στη γη, με τελετουργικούς κραδασμούς, να παίρνουμε την δύναμη της γαίας κι εκείνη να χαίρεται με τα βλαστάρια της, σαν το αεράκι φυσά, δίνοντας φτερά στα κορμιά, με πιρουέτες που μας ανεβάζουν ψιλά! 
Ακολουθώντας τα βήματα της πάνοπλης νεογέννητης Αθηνάς, που πρώτη σέρνει τον χορό, χορεύουμε αρμονικά σε μία Ολύμπια Μυσταγωγία στην Χώρα των θεών, όπου ο Διόνυσος τον Πενθέα υπερνικά και μας προσκαλεί σε χορό τελετουργικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...