Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

«Η Κυρά της Πρόσυμνας» στο «Αθέατο Μουσείο»


Το «Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει», είναι η νέα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά.
Το «Αθέατο Μουσείο αποκαλύπτει», είναι η νέα, ανοιχτή πρόσκληση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας που κρύβει το επιλεγμένο έκθεμα.


Μετά από το «δαχτυλίδι του Θησέα», την «Αιγύπτια γάτα Μίου», την «Άρτεμη από τη θάλασσα» και τον «καθρέφτη της Ευρώπης»,  το «Αθέατο Μουσείο» φιλοξενεί την «Κυρά της Πρόσυμνας». Πρόκειται για ένα ελεφάντινο γυναικείο ειδώλιο της Μυκηναϊκής εποχής, από πλούσιο τάφο της Πρόσυμνας Άργους, μοναδικό για τις πολύτιμες πληροφορίες που προσφέρει για την ενδυμασία και τον καλλωπισμό της εποχής.
«Η Κυρά της Πρόσυμνας» θα παρουσιαστεί σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στην «αίθουσα του βωμού» και θα παραμείνει εκεί έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
Τις Παρασκευές 16 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου, καθώς και τις Κυριακές  25 Οκτωβρίου και 15 Νοεμβρίου, στη μια το μεσημέρι, αρχαιολόγοι του Μουσείου θα υποδεχθούν τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και θα συνομιλήσουν μαζί τους για το αριστουργηματικό πορτραίτο της Μυκηναίας αρχόντισσας αλλά και για τα μυστικά ομορφιάς της εποχής εκείνης μέσα από τις ανακτορικές τοιχογραφίες, τα αρχεία της Γραμμικής Β΄ γραφής και τις χημικές αναλύσεις που έχουν εντοπίσει καλλυντικές ουσίες σε πολυτελή Μυκηναϊκά σκεύη.
Πληροφορίες
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44,  τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4891.
Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η  δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...