Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Νετανιάχου: Δεν έφταιγε ο Χίτλερ για το ολοκαύτωμα, αλλά οι Παλαιστίνιοι

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, μιλώντας στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο, τόνισε πως ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει και πως την ιδέα του Ολοκαυτώματος του την έδωσε ο μουφτής της Ιερουσαλήμ Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί, Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Νετανιάχου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας τόνισε πως η ευθύνη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανήκει στη Γερμανία και δεν υπάρχει λόγο αυτό να αλλάξει.
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό το ολοκαύτωμα ήταν ένα σχέδιο του
μεγάλου μουφτή της Ιερουσαλήμ του Παλαιστίνιου κληρικού Χατζ Αμίν Αλ Χουσεϊνί. Ο «φύρερ» των Ναζί, σύμφωνα με τον Νετανιάχου, σκεφτόταν απλώς να εξορίσει τους Εβραίους. «Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους εκείνη την εποχή, ήθελε να τους απελάσει. Και ο Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί πήγε στον Χίτλερ και του είπε: “Αν τους απελάσεις θα έρθουν εδώ”. “Και τι πρέπει να κάνω μαζί τους;”, ρώτησε ο Χίτλερ. Εκείνος του απάντησε “να τους κάψεις”», είπε ο Νετανιάχου αναφέροντας πως η συνάντηση  τον Νοέμβριο του 1941, προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός Ισραήλ.
Οι ισχυρισμοί του Νετανιάχου ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με ιστορικούς να κάνουν λόγο για σοβαρό λάθος και ιστορικά ανυπόστατες θέσεις. Ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Ισαάκ Χερτζόγκ έκανε λόγο για «επικίνδυνη παραποίηση της ιστορίας» απαιτώντας από τον πρωθυπουργό να επανορθώσει. «Ο Νετανιάχου μειώνει τον ναζισμό και τον ρόλο που έπαιξε αυτός ο απαίσιος τύραννος, Αδόλφος Χίτλερ, σε αυτή την τρομερή τραγωδία που έπληξε τον λαό μας στο Ολοκαύτωμα. Τα σχόλια του πρωθυπουργού είναι παιχνίδι στα χέρια των αρνητών του Ολοκαυτώματος», δήλωσε ο Χερτζόγκ.
Όπως ήταν αναμενόμενο έντονη ήταν κι η αντίδραση των Παλαιστινίων, με αξιωματούχο να κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι επιχειρεί να «αθωώσει» τον Χίτλερ. Υπενθυμίζεται πως ο Νετανιάχου είχε προχωρήσει σε ανάλογες δηλώσεις και το 2012, όταν είχε χαρακτηρίσει τον μουφτή της  Ιερουσαλήμ, Αλ-Χουσεϊνί, «αρχιτέκτονα» του Ολοκαυτώματος.
Η Ζεβάχα Γκαλόν από το κόμμα Μέρετζ είπε για την απίστευτη τοποθέτηση του Νετανιάχου: «Αυτή δεν ήταν ομιλία του Γεργκ Χάιντερ (Αυστριακός ακροδεξιός ηγέτης), δεν ήταν απόσπασμα από την διατριβή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Ήταν πραγματική δήλωση του πρωθυπουργού του κράτους του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις».
Η Γκαλόν, μάλιστα, πρόσθεσε: «Ίσως πρέπει να κάνουμε εκταφή στις σορούς των 33.771 Εβραίων που δολοφονήθηκαν στη σφαγή του Μπάμπι Γιαρ τον Σεπτέμβριο του 1941, δύο μήνες πριν ο μουφτής και ο Χίτλερ συναντηθούν και να τους ενημερώσουμε για το γεγονός ότι οι ναζί δεν είχαν καμία πρόθεση να τους καταστρέψουν».
Ο ισχυρισμός ότι ο μουφτής που υποστήριζε τον Χίτλερ, τον οποίο συνάντησε και στις 28 Νοεμβρίου του 1941, ήταν εκείνος που έδωσε την ιδέα για την εξόντωση των Εβραίων ώστε να αποφύγει μαζικό μεταναστευτικό κύμα προς τα παλαιστινιακά εδάφη, έχει απορριφθεί από πολλούς ιστορικούς. Στην πραγματικότητα οι μαζικές εκτελέσεις Εβραίων από τους άνδρες των SS είχαν ήδη ξεκινήσει πολύ πριν τη συνάντηση των δύο ανδρών. Άλλωστε, το πρώτο κύμα σημειώθηκε τον Ιούλιο του 1941, ενώ τον Σεπτέμβριο, πριν τη συνάντηση Χίτλερ-Χουσεϊνί, τα τάγματα θανάτου εκτέλεσαν περισσότερους από 34.000 Εβραίους στη σφαγή του Μπάμπι Γιαρ βόρεια του Κιέβου.

http://tvxs.gr/news/ellada/netaniaxoy-den-eftaige-o-xitler-gia-olokaytoma-alla-oi-palaistinioi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...