Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Έχει κρατηθεί η «τελευταία σφαίρα» ;;;; (Γ΄ Μέρος)


1η ΕΙΚΟΝΑ
Ακόμα και ο «κακοπροαίρετος», δηλαδή που πολιτικά βρίσκεται απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία, κατελάχιστον, αναγνωρίζει και βρίσκει, δύο βασικά στοιχεία, ως πλεονεκτήματα που διαθέτει σήμερα.

          Το πρώτο στοιχείο , που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως κυρίαρχο, είναι ότι το «σύστημα» ή αν θέλετε οι «ψηφοφόροι», στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, ΔΕΝ την «τιμώρησαν» ή πολιτικά ΔΕΝ την «εξαφάνισαν», όπως έγινε στο άλλο κόμμα της 1ης Μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ. Μετά την εκλογική αναμέτρηση του 2009 και τη συντριπτική της ήττα, όπου δεν προσήλθαν 1.000.000 ψηφοφόροι της ΝΔ (αποτελεί επίσημη θέση της ΝΔ, εκείνη την εποχή), σήμερα διαφαίνεται, ότι ΔΕΝ έχει ακόμη υποστεί, τις συνέπειες της λανθασμένης πολιτικής, της τελευταίας 6ετίας που ακολούθησε.(1η εικόνα)


         
Το δεύτερο στοιχείο , είναι η προσπάθεια αλλαγής πολιτικής «πλεύσης», που επιχειρείται σήμερα. Ήδη προεκλογικά, με την αλλαγή χρωμάτων (2η εικόνα) θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι αποτελεί ένδειξη και η οποία σηματοδοτεί, ότι αυτή η αλλαγή, ξεκινάει πρώτα μέσα από το εσωτερικό της και μπορεί να φτάσει, μέχρι και την αλλαγή του ονόματος.

          Έτσι, κάποιος που διαβάζει ή διάβασε, το «τραβηγμένο» πρόλογο στο Α΄ Μέρος, τα γενικά μειονεκτήματα στο Β΄ Μέρος και λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα δύο βασικά πλεονεκτήματα, (υπάρχουν ενδεχομένως πολύ περισσότερα, αλλά ας πάρουμε τη χειρότερη κατάσταση), εύκολα μπορεί να οδηγηθεί, σε εύλογα και πιθανά συμπεράσματα, στο ενδεχόμενο του ΤΙ επιχειρείται, τη πιθανή μοναδική λύση, αλλά και ο ΧΡΟΝΟΣ που απαιτείται, για μια τέτοιου είδους ριζική αλλαγή.
          Χρόνος ο οποίος, σήμερα θα λειτουργήσει εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας, αν θα είναι μακράς διάρκειας. Αυτό, διότι η σημερινή κατάσταση, όχι μόνο στη Χώρας μας, αλλά και στο Διεθνές Περιβάλλον, απαιτεί γρήγορες αποφάσεις, από άρτια καταρτισμένο, με Ικανότητα, Δεξιότητα αλλά και Καταλληλότητα, ΠΡΟΣΩΠΟ, που με το προσόν της νεαρής ηλικίας ΔΕΝ υπάρχει.
          Σε κάθε άλλη περίπτωση, ακόμα και αυτή η επιλογή του κ΄ Μεϊμαράκη, ως Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ο τίτλος του παρόντος κειμένου, που είναι υπό μορφή ερωτήσεως, καθίσταται από καταφατικός έως προστακτικός όπως, «Κρατείστε τη τελευταία «σφαίρα» για Εσάς». Αυτό, διότι οποιαδήποτε άλλη πρόσκαιρη ή «δοκιμαστική» πολιτική λύση, έχοντας υπόψη, τόσο την δεινή κατάσταση της Χώρας, όσο και το εξελισσόμενο και ευμετάβλητο Διεθνές Περιβάλλον, αλλά και την εξελίξιμη ή όχι Κυβερνητική Πολιτική, σηματοδοτεί την «πολιτική αυτοκτονία» όλων των στελεχών της ΝΔ ή τη «φυσική συνέπεια» αλλά κάπως αργοπορημένη, που δεν είναι παρά, η «πολιτική εξαΰλωση», παρόμοια με αυτής, του ΠΑΣΟΚ.

Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
evangath@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...