Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Η σημερινή πραγματική πραγματικότητα μέσα από έναν Έλληνα ζυθοπαραγωγό

«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο» έλεγε το 2010 ο ίδιος φεντεραλιστής που υποστήριζε ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί». Και βέβαια, ο αντίλογος αμφισβήτησε κυρίως το «όλοι μαζί», όχι το ότι «φαγώθηκαν» αυτά που δήθεν «λείπουν σήμερα» και εξαιτίας τους επιβάλλονται μνημόνια για λόγους δήθεν οικονομικούς.
«Το 1821 η Επανάσταση έγινε από όσους εμπνεύστηκαν από την Γαλλική, από όσους ήθελαν να δημιουργήσουν ένα κράτος δυτικού τύπου» έλεγε το 2011 το σενάριο του ΣΚΑΪ και ο αντίλογος το αμφισβήτησε, χωρίς να πει πως η Ελληνική όχι μόνο προηγήθηκε, αλλά η γαλλική πολιτική και άλλες δυνάμεις σταμάτησαν δυο φορές την Επανάσταση πριν αυτή εκραγεί (εξ ου και το παράδοξο της έκρηξης του 1821).
Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία ασχολείται με την «επιστημονική
άποψη» της «αιματηρής εθνοκάθαρσης» που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ονομαστεί «γενοκτονία». Ο αντίλογος αφήνει κάποιες φορές να εννοηθεί ότι οι Πόντιοι αποτελούν «έθνος» ή «γένος», αλλά και όταν γίνεται λόγος για «ποντιακό ελληνισμό», δεν εξηγείται πώς και γιατί το υπό ίδρυση τουρκικό εθνικό κράτος εκκαθαρίζει Έλληνες, Αρμένιους, Ασσύριους και άλλα έθνη.
Στην Ελλάδα (αλλά όχι μόνον) εμφανίζεται κάθε τόσο μια μπουρδοειδής, στοχευμένη τοποθέτηση για να κρύψει το πραγματικό και να επιβάλλει το εικονικό, ξέροντας ότι ο καυγάς πάνω σε μια χαζή πρόταση θα εκτονώσει τα πάθη και θα κρύψει, αυτό που αρκετοί αισθάνονται ότι είναι το κυρίως πιάτο, αλλά λόγω κεκτημένης ταχύτητας το προσπερνάνε πέφτοντας στα ορντέβρ. Στη συνέχεια έρχεται η «νηφαλιότητα» για να συγκεράσει δυο διαμετρικά αντίθετες απόψεις. Έτσι, μετά από κάθε «μάχη» κερδίζει πάντα η ίδια πλευρά, μετατοπίζοντας κάθε φορά προς το μέρος της τον «μέσο όρο της κοινής γνώμης». Κερδίζει η πλευρά που προκάλεσε το εθνικό αίσθημα και την ανθρώπινη λογική.
Η εικονική πραγματικότητα προσπαθεί να επιβληθεί. Και όσοι προσπαθούν να την επιβάλλουν, επικαλούνται πάντα την «επιστημονική αλήθεια», αντιστρέφοντας πλήρως την λογική πραγματικότητα. Τουλάχιστον αυτή που μπορεί να συλλάβει και να αναλύσει ο ανθρώπινος νους. Φεύγοντας για λίγο από το εικονικό σήμερα, ας μεταφερθούμε στο πραγματικό, μέσα από την ομιλία στη Βουλή ενός «εθνικιστή» ζυθοπαραγωγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...