Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

«ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ»‏

Ο  ΒΑΣΙΛΙΑΣ  ΤΩΝ  ΖΟΥΛΟΥ:
«ΟΙ  ΜΑΥΡΟΙ  ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ  ΟΛΑ  ΟΣΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΛΕΥΚΟΥΣ»



Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015
«Οι μαύροι έχουν καταστρέψει τη Νότιο Αφρική», λέει ο βασιλιάς των Ζουλού


Ο επίσημος βασιλιάς της φυλής Ζουλού της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι η χώρα αυτή ήταν οικονομικά, στρατιωτικά και κοινωνικά καλύτερα κάτω από την διοίκηση των Λευκών Αφρικάνερς και ότι η ιστορία θα κρίνει τους μαύρους ότι το μόνο που έκαναν ήταν να καταστρέψουν τα πάντα που είχαν κληρονομήσει από το κράτος των Λευκών.
Ο βασιλιάς Goodwill Zwelithini, ο οποίος είναι ο βασιλιάς των Ζουλού από το Δεκέμβριο του 1971, έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επίσημη βασιλική οικογενειακή εκδήλωση στο Nongoma, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της ανατολικής ακτής της επαρχίας KwaZulu-Natal, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της τεσσαρακοστής τέταρτης χρονιάς του στο θρόνο των Ζουλού, παρουσιάστηκε στην εφημερίδα 
Natal Mercury.
Ο βασιλιάς Zwelithini είπε ότι οι πρώην Λευκοί κυβερνήτες της Νοτίου Αφρικής είχαν «χτίσει μια ισχυρή κυβέρνηση που είχε την ισχυρότερη οικονομία και τον ισχυρότερο στρατό στην Αφρική».
Είπε ακόμα ότι η λευκή κυβέρνηση είχε «έναν ισχυρό στρατό  και ότι το νόμισμα και η οικονομία της Νότιας Αφρικής είχαν εκτοξευθεί  υπό την κυβέρνηση του Εθνικού Κόμματος  των  Λευκών  Αφρικάνερς».
"Αλλά τότε," συνέχισε, "ήρθε αυτή η λεγόμενη δημοκρατία  του  Μαντέλα  και  των λοιπών, στην οποία οι μαύροι άνθρωποι καταστρέφουν τα κέρδη του παρελθόντος. Την οικονομία την οποία τώρα καταστρέφουμε".


Απευθυνόμενος σε ανθρώπους της μαύρης φυλής, ο βασιλιάς Zwelethini είπε ότι «δεν θέλετε να χτίσετε σε αυτό που κληρονομήσατε. Θα βρεθείτε στη λάθος πλευρά της ιστορίας».
«Η ιστορία θα κρίνει αυστηρά τους μαύρους ανθρώπους που έχουν αποτύχει να αξιοποιήσουν τις επιτυχίες των Αφρικάνερς», είπε, πριν συνεχίσει να εξηγεί ότι «στους μαύρους αρέσει να χρησιμοποιούν τα σπίρτα για να κάψουν τις υποδομές,  που χτίστηκαν από το κράτος των λευκών».
 Ο βασιλιάς Zwelithini είπε ότι «οι άνθρωποι δεν εκτιμούσαν την υποδομή» που είχαν κληρονομήσει από τους λευκούς άρχοντες, παρόλο που οι ηγέτες του ANC
 κυβερνούν από τα ίδια κτίρια που είχαν δημιουργήσει οι λευκοί.



Πάνω: Τρεις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 7 Δεκεμβρίου, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας βρίσκεται στη μέση της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων και μέρος της "διαμαρτυρίας" τους είναι να ρίχνουν τα σκουπίδια της πόλης στους δρόμους.
Αναφερόμενος ειδικά στα κτίρια της Ένωσης στην Πρετόρια και το Κοινοβούλιο της Νοτίου Αφρικής στο Κέιπ Τάουν, ο βασιλιάς Zwelithini είπε ότι αποτελεί «έκπληξη το γεγονός ότι όλοι οι  μαύροι   πρόεδροι που έχουν εκλεγεί σε αυτή τη λεγόμενη δημοκρατία, καταλαμβάνουν τα κτίρια του απαρτχάιντ».
"Αλλά στην ουσία, καίνε τα πάντα που βρήκαν εδώ».

Τέλος, ενημέρωσε το κοινό του ότι «αισθάνεται τυχερός που γεννήθηκε το ίδιο έτος, που το Εθνικό Κόμμα  ΤΩΝ  ΛΕΥΚΩΝ  ήρθε στην εξουσία, το 1948. Οι Αφρικάνερς με σέβονταν.   Δεν ξέρω πώς συνέβη, αλλά  οι  Αφρικάνερς  με  
σέβονταν  τόσο  πολύ».
Ανέφερε, επίσης, ότι σε ένα από τα παλάτια του στην Nongoma, έχει ακόμα όλα τα μετάλλια που η λευκή κυβέρνηση είχε δώσει στο «βασίλειό» του, επισημαίνοντας τα ιστορικά γεγονότα και τα επιτεύγματα τη φυλής των Ζουλού.
Δείτε παρακάτω αποκαλυπτικό βίντεο όπου ο λευκός ψευδοφιλελεύθερος  δημοσιογράφος του BBC μένει "κάγκελο" όταν ακούει τους μαύρους να λένε ότι η μόνη ελπίδα για να πάνε καλύτερα τα πράγματα στην χώρα τους είναι να έρθει πίσω το απαρτχάιντ, το οποίο δεν τους καταπίεζε... Είναι χαρακτηριστικό ότι ο λευκός προσπαθεί να κατηχήσει τον μαύρο ποιο είναι το "σωστό" που πρέπει να πει. (Οι "αντιρατσιστές" είναι οι πραγματικοί ρατσιστές).  




 ΟΙ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΤΗΣ  ΑΦΡΙΚΗΣ


ΟΙ  ΒΟΥΣΜΑΝΟΙ,  ΟΙ  ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΤΗΣ  ΝΟΤΙΟΥ  ΑΦΡΙΚΗΣ.  ΤΟΥΣ  ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΑΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ  ΟΙ  ΝΕΓΡΟΙ ΜΠΑΝΤΟΥ  ΓΙΑΤΙ  ΤΟΥΣ  ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ 
ΚΑΤΩΤΕΡΗ  ΡΑΤΣΑ
Ο  λαός  των  Βουσμάνων  είναι  μία  ιδιότυπη  ξεχωριστή  φυλή  και   θεωρείται ο  αρχαιότερος  αφρικανικός   λαός.
Η λέξη Βουσμάνος  προέρχεται από την ολλανδική bosjesman (άνθρωπος του  δάσους).
Οι  Βουσμάνοι διαφέρουν από τους νεγροειδείς λαούς σε  πολλά χαρακτηριστικάμεταξύ των οποίων είναι το μελαχρινό - κιτρινωπό χρώμα του δέρματος,τα αραιά 
μαλλιάη παρουσία αξιοσημείωτης διόγκωσης στη μέση,αρκετά διαδεδομένη  
στεατοπυγία (συσσώρευση λίπους στους γλουτούςπου προεξέχουν προς τα πίσω), καθώς και η ξηρότητα του δέρματοςπου προκαλεί εύκολα  ρυτίδωση.
 Οι  Βουσμάνοι  ήταν   οι  αυτόχθονες  κάτοικοι  της  Νοτίου  Αφρικής  εδώ  και 
50.000  χρόνια.  Κατοικούσαν σε όλη την νότια Αφρική μέχρι και το Ακρωτήριο 
της Καλής Ελπίδαςσιγά-σιγά  όμως,  από  το  1.300  μέχρι  το 1.800  μ.Χ.,  
απωθήθηκαν προς τις εσωτερικές και αφιλόξενες περιοχές της ερήμου Καλαχάρι  από  τους  Νέγρους  Μπαντού, προπάντων  ύστερα  από  την καταστροφή  των 
θηραμάτων  που αποτελούσαν τη βάση της διατροφής τους. 


Οι Βουσμάνοι είναι κυρίως κυνηγοί. Τα τυπικά όπλα τους είναι ένα απλό μικρό  τόξο με δηλητηριασμένα βέλητο δόρυ και το πέτρινο μαχαίρι (που σήμερα αντικαταστάθηκε από μετάλλινο).  Κυνηγούν κυρίως γαζέλεςαλλά στην ανάγκη δεν περιφρονούν τις ύαινεςτα τσακάλια ή και αυτά ακόμα τα φίδιατις σαύρες ή τα έντομαΩς προς τη φυτική τροφήπεριορίζονται στη συλλογή τηςγιατί δεν  καλλιεργούν φυτάΟι καλύβες τους είναι απλέςσκεπασμένες με χόρτοΟι  ομιλούμενες γλώσσες  των  Βουσμάνωναποτελούν ιδιαίτερη ομάδασυγγενή με την  γλώσσα  των  Οττεντότων.

 Η  Τέχνη  των  Βουσμάνων
Σε αντίθεση με την εξαιρετικά πενιχρή ζωή τουο λαός των Βουσμάνων. Εμφανίζει  μεγάλο  πλούτο πολιτιστικών στοιχείων με μύθουςθρησκευτικές και μαγικές τελετουργίεςαφηγήσεις και προπάντων με τα υπολείμματα μιας πανάρχαιας καλλιτεχνικής άνθησηςΟι πολυάριθμες βραχογραφίες των Βουσμάνωνδιασκορπισμένες σε μία μεγάλη περιοχή που αρχίζει από τα νοτιοδυτικά της  αφρικανικής ηπείρου και καταλήγει στην Τανγκανίκα,παρουσιάζουν εκπληκτική ομοιότητα με τις βραχογραφίες της Σαχάρας και της μεσολιθικής περιόδου της  Ισπανίας Απεικονίζουν συνήθως σκηνές κυνηγιούμοτίβα και χορούς τελετουργικούςεπεισόδια μαχών και ζώα πραγματικά ήφανταστικά που καλύπτουν τα εσωτερικά και κάποτε τα εξωτερικά βραχώδητοιχώματα των σπηλαίων.
      Μελέτη 121 διαφορετικών πληθυσμών σύγχρονων Αφρικανών, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science», έδειξε ότι όλοι τους προήλθαν από 14 προγονικούς πληθυσμούς καθώς και ότι οι διαφορές και οι ομοιότητες που παρουσιάζουν στα γονίδιά τους ακολουθούν εκείνες που παρουσιάζουν οι γλώσσες που μιλούν. 
Διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια ανέλυσε τις γενετικές παραλλαγές στο DΝΑ περισσότερων από 3.000 Αφρικανών και ανακάλυψε ότι οι Βουσμάνοι   αποτελούσαν την ομάδα που εμφάνιζε τη μεγαλύτερη γενετική ποικιλότητα, γεγονός που μαρτυρεί ότι αποτελούν τον αρχαιότερο πληθυσμό στην Αφρική.

ΣΕ  ΠΟΙΟΝ  ΛΑΟ  ΑΝΗΚΕΙ  Η  ΝΟΤΙΟΣ  ΑΦΡΙΚΗ;

Μία  ελληνική  παροιμία  λέει:  «Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχερώνα».
Οι λευκοί και οι μαύροι κάτοικοι της Νοτίου Αφρικής,  συνυπάρχουν τρεισήμισι   αιώνες  σ' αυτή την χώρα  και  τώρα  βάλθηκαν ν' αποδείξουν ποιοι ήταν οι πρώτοι κάτοικοί της και σε ποιόν ανήκει η χώρα αυτή.
 Οι λευκοί θεωρητικοί του Απαρτχάιντ ισχυρίζονται ότι «εμείς αποβιβαστήκαμε,  το  1.500  μ.Χ.   πρώτοι στο έδαφος της Ν. Αφρικής και στην πορεία μας,  στην  εξερεύνηση  της ενδοχώρας συναντήσαμε  τους Νέγρους  Μπαντού.  Το  1.500  μ.Χ.   έφθασαν  εδώ  από τα βάθη της κεντρικής Αφρικής  οι  Νέγροι  Μπαντού,  βόσκοντας τα κοπάδια τους, δημιουργώντας αποψιλωμένη γη  και  καταστρέφοντας  την  χώρα. Γ αυτό η χώρα αυτή  μας ανήκει».
Από την άλλη μεριά οι μαύροι αντιπαραθέτουν ότι:  «η Αφρικανική Ήπειρος είναι  η  χώρα των μαύρων και για κανένα λόγο δεν έχει θέση η παρουσία λευκών εκεί».
 Είναι  βέβαια   ιστορικά  τεκμηριωμένο  στοιχείο, ότι η  φυλή  των  Χόσα είχαν ήδη εγκατασταθεί στο Ανατολικό  Κέιπ,  σφάζοντας  τους Βουσμάνους,  λίγο πριν οι λευκοί αποβιβαστούν εκεί.
Οι  Βουσμάνοι  και  οι  Οττεντότοι   ποτέ δεν υπήρξαν καλλιεργητές ή κτηνοτρόφοι ζώων ολοκληρωτικά στα velt (=βοσκότοποι της άγριας πανίδας της Ν. Αφρικής).
Για  να  επιβιώσουν  οι  Βουσμάνοι  έγιναν  κυνηγοί.  Η δεξιοτεχνία τους και ο επαγγελματισμός τους στο κυνήγι βαθμολογείται σαν ο καλύτερος στον κόσμο. Αλλά έστω κι έτσι, χωρίς τα δηλητηριασμένα βέλη στη φαρέτρα τους, παρά τις περίπλοκες γνώσεις τους, την εμπειρία, την ικανότητα τους στον εντοπισμό και την ιχνηλασία των ζώων, την απίστευτη νηφαλιότητα και το θάρρος στην αντιμετώπιση  των  Μεγάλων Πέντε  (Βig Five), δεν θα ήταν σε θέση να επιτύχουν τα θεαματικά τους αποτελέσματα. Χωρίς δηλητήριο τα μικροκαμωμένα τόξα και βέλη τους δεν ήταν, δραστικά παρά μόνο σε πουλιά και μικρά ζώα.
Προσθέτοντας τοξικά συστατικά έκαναν τα μεγάλα θηράματα ευπρόσβλητα και τη διάτρηση γεγονός μικρής σπουδαιότητας.


ΤΑ  ΛΕΓΟΜΕΝΑ  «ΜΕΓΑΛΑ  ΠΕΝΤΕ»
ΣΤΗΝ  ΝΟΤΙΑ  ΑΦΡΙΚΗ 

Σκληρές και  απάνθρωπες  κυβερνήσεις μαύρων  Μπαντού,   όπως η κυβέρνηση  της Μποτσουάνα,  θεωρώντας  ότι  οι  Βουσμάνοι  είναι «κατώτερη  φυλή»,  περιόρισαν τους  Βουσμάνους  σε καταυλισμούς γκέτο, στην Nάτα  της Μποτσουάνα,  όπως  ακριβώς  οι  ευαίσθητοι αμερικανοί  τους  Ινδιάνους.  Τους απομάκρυναν από την έρημο Καλαχάρι που είχε  γίνει  το φυσικό περιβάλλον τους και τους απαγόρευσαν το κυνήγι, που είναι η επιβίωση τους. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση των Νέγρων  της Ναμίμπια, με προγράμματα προσαρμογής στους σύγχρονους τρόπους ζωής και εκπαίδευσης, τους εγκαθιστά  υποχρεωτικά  σε οικισμούς  και  έτσι  τους  εξολοθρεύει  σιγά  σιγά.
Οι   Βουσμάνοι   δεν έχουν πλέον μοίρα στον ήλιο.  Η  πιο  αρχαία  φυλή της  Αφρικής  εξαφανίζεται  από  τον  ρατσισμό  των  
Νέγρων  Μπαντού.

ΤΟ  ΠΑΡΑΠΟΝΟ  ΤΟΥ  ΒΟΥΣΜΑΝΟΥ
Διαβάστε το παράπονο  του  Φάιμπε,  ενός  Βουσμάνου  της  φυλής Μπασούμα που κατοικεί στο κέντρο της ερήμου Καλαχάρι και θα ματώσει η ψυχή σας:
«Επικαλούμενος τον πολιτισμό μου, το λιοντάρι είναι ένας φίλος μου. Γιατί σήμερα στο λιοντάρι δίνεται περισσότερη αξιοποίηση και δεν δίνεται και σε μένα τον ίδιο;  Μήπως  εγώ  δεν  είμαι  ένα  είδος  προς  εξαφάνιση, όπως  τα  λιοντάρια;  Γιατί  προστατεύουν  τα  λιοντάρια  και  όχι  και μας;».



ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Οι  περισσότεροι σημερινοί  Αφρικανοί  μαύροι  ανήκουν στην μεγάλη ομοφυλία  των  Νέγρων  Μπαντού   και  προέρχονται   από  την  Κεντρική Αφρική.
   Κανένας  μαύρος  Μπαντού  δεν  υπήρχε  στην  σημερινή  Νότια  Αφρική  πριν  από το  1.000  μ.Χ.
Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ  ΝΕΓΡΩΝ  ΜΠΑΝΤΟΥ  ΑΡΧΙΣΕ  ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ  ΝΟΤΙΟ  ΑΦΡΙΚΗ  ΠΕΡΙΠΟΥ  ΤΟ  500  μ.Χ   (τότε  έφθασε  στην σημερινή  Μποτσουάνα  και  Ζιμπάμπουε).
Οικισμοί   των  Μπαντού   βρίσκονται   στα  νότια  του  ποταμού  Λιμπόπο  
(σήμερα τα βόρεια σύνορα με τη Μποτσουάνα και τη Ζιμπάμπουε), από τον  5ο αιώνα μ.Χ.  Οι Μπαντού   έσφαζαν  ή  εκτόπιζαν  τις  ντόπιες  φυλές  των  
Βουσμάνων.
ΤΟ  1.050  Μ.Χ.  ΟΙ  ΠΡΩΤΟΙ  ΜΠΑΝΤΟΥ  ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ  ΝΟΤΙΟ 
ΑΦΡΙΚΗ
 Οι  Νέγροι Μπαντού  κινήθηκαν αργά  νότια  εκτοπίζοντας  και  εξολοθρεύοντας τους  ντόπιους  Βουσμάνους.  Τα πρώτα  σιδηρουργεία  των  Μπαντού  στη σύγχρονη χώρα  της  Νοτίου  Αφρικής  KwaZulu-Natal   πιστεύεται   ότι  
χρονολογούνται  από  το 1.050 μ.Χ.
ΤΟ  1.500  Μ.Χ.  ΙΟ ΠΡΩΤΟΙ  ΜΠΑΝΤΟΥ  ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ  ΜΕΓΑΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΝΟΤΙΟΥ  ΑΦΡΙΚΗΣ,  ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΦΙΧΘΟΥΝ  ΕΚΕΙ  ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
Οι δύο μεγάλες ιστορικές ομάδες Νέγρων  Μπαντού  ήταν  οι  Xhosa και  Ζουλού.
 Η  νοτιότερη   ομάδα  Νέγρων,  η  φυλή  Χhosa,   έφθασε  στην  σημερινή   επαρχία  Eastern   Cape,  περίπου  ταυτόχρονα  με  την  έλευση  των  Πορτογάλων  το  1.500 μ.Χ.   Όσοι  «κατώτεροι»  Βουσμάνοι   διασώθηκαν  από  τις  σφαγές  
των  Νέγρων Μπαντού  εκτοπίσθηκαν  στην  έρημο  Καλαχάρι..
ΟΙ  ΠΡΩΤΟΙ  ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ  ΤΟ  1487  Μ.Χ.
  Το 1487, ο Πορτογάλος εξερευνητής Βαρθολομαίος Ντιάζ  έφθασε   στη Νότια Αφρική.   Στις 4 Δεκεμβρίου, αποβιβάστηκε  στο  Walvis Bay,  στη σημερινή Ναμίμπια.
Η  ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΗΝ  ΝΟΤΙΟ  ΑΦΡΙΚΗ
Η  Νότιος Αφρική  έχει  περίπου 53.000.000 κατοίκους,  Βουσμάνους,  Μπαντού, Ευρωπαίους  και  Ασιάτες.  Ο  πληθυσμός  αντί  να  αυξάνεται,  μειώνεται  λόγω  του AIDS  και  παρά  την  ανεξέλεγκτη  λαθρομετανάστευση.
Το   ¼  του  πληθυσμού   υποφέρει  από  το  AIDS.  Υπάρχουν  περίπου   12.000.000 οροθετικοί  στον  ιό  HIV.
Oi  λαθρομετανάστες  (περίπου  6  εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 3  εκατομμυρίων από  την  Ζιμπάμπουε).  
εισέρχονται από  παντού στην Νότιο  Αφρική,  από  τις  γειτονικές  χώρες  ακόμη  και  από  την Αιθιοπία.  Καθημερινά   γίνονται  βίαιες  ταραχές   κατά των μεταναστών  με  πολλούς νεκρούς.
Η  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Σχεδόν 100 δολοφονίες διαπράττονται, κάθε μέρα, στη Νότια  Αφρική   από  το 
1995.
Κατά το έτος 2014 υπήρξαν 17.068  δολοφονίες  και  το  ποσοστό   δολοφονιών 
ήταν 32,2 ανά 100.000.
Οι  Νοτιοαφρικανοί  (Λευκοί,  Μαύροι  και  Ασιάτες)  αναζητούν  την  ασφάλεια  
σε κλειστές  περιφραγμένες  κοινότητες.  Τα  σπίτια  έχουν  τοίχους  και συρματοπλέγματα  ύψους  20  μέτρων Μετά την δύση του ηλίου,  παντού σε  όλες  τις  
πόλεις,  σκορπίζεται  ο  τρόμος. Δεν  κυκλοφορεί  κανείς  έξω. 
 Η βιομηχανία της ιδιωτικής ασφάλειας στη Νότια Αφρική είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, με σχεδόν 9.000 εγγεγραμμένες  ασφαλιστικές  εταιρείες και  
400.000  άνδρες ως  εγγεγραμμένους  ενεργούς  φύλακες ιδιωτικής ασφάλειας,
Οι φύλακες ιδιωτικής ασφάλειας  στην  Νότιο  Αφρική  είναι   περισσότεροι  σε  
αριθμό από  τους  άνδρες  και  τις  γυναίκες  του  στρατού  και  της  αστυνομίας  της ΝότιαςΑφρικής.  Η  διαφθορά  στις  κρατικές  υπηρεσίες  είναι  εξαιρετικά  
μεγάλη.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΒΙΑΣΜΟΙ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΙΩΝ,  
ΑΚΟΜΗ   ΚΑΙ  ΜΩΡΩΝ 8  ΜΗΝΩΝ
Εκτιμάται ότι  500.000 γυναίκες  βιάζονται  κάθε χρόνο  στην  Νότιο  
Αφρική.   Μια έρευνα του 2009 διαπίστωσε ότι  μία στις τρεις γυναίκες   
της  Νοτίου  Αφρικής, βιάσθηκε  τουλάχιστον  από  μία  φορά.  
Ο  γράφων   επισκέφθηκε  πριν  από  μερικά  χρόνια  την Νότιο  Αφρική.
 Οι  συνταξιδιώτες μου ήταν  50  χαρακτηριστικοί  νεοέλληνες,  οι  περισσότεροι αποτελούσαν  ένα  τυπικό   δειγματολόγιο   ηλιθίων  Αθηναίων,  γεμάτοι  ως  
επάνω  με  το  γνωστό  επαρχιώτικο  πνεύμα,   σχετικά  με  το   τι   πραγματικά  συμβαίνει  στον κόσμο.  Πήγαιναν  σαν  πρόβατα  να  δουν  «τα  κακά  πράγματα  που  έκαναν  οι Λευκοί  στους  μαύρους».
  Απαιτούσαν  από  τον  ξεναγό  μας  «βόλτα  μέσα  στο  Γιοχάνεσμπουργκ».  Μάταια ο  απελπισμένος  ξεναγός   τους  εξηγούσε  ότι  « εδώ  δεν  είναι  Αθήνα.  
Ότι  κάθε στιγμή  μπορεί  να  βρεθείς  μαχαιρωμένος.  Ότι  στο  κέντρο  του  
Γιοχάνεσμπουργκ σε  σκοτώνουν, χωρίς δεύτερη κουβέντα». Οι ηλίθιοι  έβλεπαν  άλλωστε  τις  οικοδομές, να είναι  όλες  περιφραγμένες με  τεράστια  συρματοπλέγματα  και ηλεκτροφόρα  καλώδια.  
  Πήγαμε  στο περιβόητο  φτωχό  Σοβέτο,  μία  πόλη  μαύρων  Μπαντού,  σχεδόν κολλημένη  στο  Γιοχάνεσμπουργκ,  3.000.000  κατοίκων,  για  να  δούμε  τα π
αραπήγματα  που  ζουν  οι  Μπαντού.  Οι  διώροφες  κατοικίες  των  400  τ.μ.  με αυλές  και  κήπους  που  είδαμε,  οι  φαρδείς  ευθείς  δρόμοι,  τα  ακριβά  αυτοκίνητα και  όλα  τα  άλλα,  σε  κάνουν  να  νομίζεις  ότι  βρίσκεσαι  στην  Ελβετία.  Οι νεοέλληνες  όμως  έβλεπαν,  αλλά  δεν  έβλεπαν.  Ζούσαν  στις  ιδεοληψίες  τους ξυπνητοί.  Άκουγα  να  μουρμουρίζουν  για  τα  κακά   σπίτια  των  μαύρων (αυθεντικές  βίλες  στο  στυλ  της  Αράχωβας)  που οι  ίδιοι  δεν  θα  κατείχαν  
ποτέ στην  ζωή  τους.   
   Επισκεφθήκαμε και την  χώρα των  Ζουλού.  Εκεί  τα  πράγματα  ήταν  αλλιώς.  Οι Ζουλού  είναι  πιο  φτωχοί  από  τους  υπόλοιπους  μαύρους, αλλά  εκεί  
βρήκαμε την χαρά της ζωής, την αισιόδοξη αφέλεια, το  θάρρος, την  φιλοξενία,  την ασφάλεια. Νόμισα  ότι  βρισκόμασταν   σε  ορεινή  φιλόξενη  κοινότητα  
βλάχων  ή Σαρακατσάνων.  Μέσα  σε  3  ημέρες  δημιουργήσαμε  αληθινές  γνωριμίες  και  φιλίες με  τους  γελαστούς  και  φιλόξενους  Ζουλού.
  Επισκεφθήκαμε  και  κοινότητες  Ινδών.  Όταν  οι  Ευρωπαίοι  άρχισαν  να καλλιεργούν  τις  απέραντες  εύφορες  κοιλάδες  της  χώρας,  έπαιρναν  Μπαντού  για εργασία,  επί  πληρωμή.  Δυστυχώς  οι  Μπαντού  δεν  είχαν  το  πνεύμα  της  εργασίας μέσα  τους.  Έτσι  αναγκάστηκαν  οι  Ευρωπαίοι  να φέρουν  Ινδούς, οι  
οποίοι σχημάτισαν  τελικά  μία  μεγάλη  ευημερούσα  κοινότητα  στην  Νότιο  
Αφρική,  η οποία  απειλείται   και  αυτή  σήμερα.
  Όμως οι ταξιδιωτικές  εμπειρίες  από  την  πανέμορφη  χώρα  των  Αυτόχθονων Βουσμάνων  και των  γελαστών Ζουλού  είναι  ατελείωτες  και  ίσως  επανέλθω.


ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΝΟΤΙΟΥ  ΑΦΡΙΚΗΣ

 ΠΟΛΛΕΣ  ΠΟΛΕΙΣ  ΚΑΙ  ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ  ΤΗΣ  ΝΟΤΙΟΥ  ΑΦΡΙΚΗΣ  ΕΧΟΥΝ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Ο πρώτος Έλληνας στην Νότιο Αφρική εγκαταστάθηκε στο CapeTown  
κατά το 1850. Στα μέσα της δεκαετίας του 1880 υπήρχαν  στη Νότιο Αφρική περίπου 32 Έλληνες. Ο αριθμός των Ελλήνων στη Νότιο Αφρική άρχισε να αυξάνεται από τα τέλη του 19ου αιώνα με την ανακάλυψη του χρυσού και των διαμαντιών στην περιοχή  του Kiberley  και  του  
Witwaterstand. 
   Ο  πληθυσμός  των  Ελλήνων  στην  Νότιο  Αφρική   πριν  20  χρόνια  
πλησίαζε τους  300.000  και  με  τις  επιγαμίες  οι  Έλληνες  έφθαναν  το  μισό  εκατομμύριο. Μετά την εγκατάσταση  της  κυριαρχίας των μαύρων  Μπαντού,  πολλοί  Έλληνες έφυγαν  και  τώρα  ο  πληθυσμός  τους  δεν  
ξεπερνά  τις  200.000.   Οι   Έλληνες σήμερα  στην  Νότιο  Αφρική   είναι  φοβισμένοι  και  απελπισμένοι.

06.03.2015
Κι όμως ένας ακόμη Έλληνας ξεχωρίζει στο εξωτερικό και είναι ο 26χρονος Γιώργος Μιχαλάκης.
Είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Νότιας Αφρικής, ο οποίος σε τόσο μικρή ηλικία κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο.
Ο 26χρονος κατάγεται από τον οικισμό  Εγρηγόρος της Βόρειας Χίου και εκλέγεται στο Κέιπ Τάουν με το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Στις ομιλίες του στη Βουλή κάνει συχνά αναφορές στην ελληνική καταγωγή του και, όπως δήλωσε, του χρόνου θα επισκεφθεί την Ελλάδα και τον Εγρηγόρο για να παραστεί στο «Παγκόσμια Συναπάντημα» που προγραμματίζουν οι καταγόμενοι από τον εν λόγω οικισμό και σήμερα βρίσκονται σε όλα τα σημεία του πλανήτη.-
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...