Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που ναυπηγήθηκε ποτέ

 © getty.
Maxime Czupryk , 7sur7 (Βέλγιο).

Ηνωμένες Πολιτείες. Το μεγαλύτερο καταδρομικό που κατασκευάστηκε ποτέ από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, με το όνομα USS Zumwalt, πραγματοποίησε τις πρώτες του δοκιμές εν πλω τη Δευτέρα. Ένα τέρας 4,4 δισ. δολαρίων. 

 © getty.



Με τη φουτουριστική εμφάνιση του, το Zumwalt φαίνεται ότι βγήκε κατ 'ευθείαν από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κατά ειρωνικό τρόπο, πλοίαρχος του πλοίου ήταν ο Τζέιμς Κερκ, συνονόματος του θρυλικού αξιωματικού του StarTrek. 
Όμως, το τελευταίο μωρό του αμερικανικού ναυτικού είναι πραγματικό και, θεωρητικά, αναμένεται να πολεμήσει στη θάλασσα, όχι (ακόμη;) στο διάστημα.



Διακριτικότητα 
Με τις μεγάλες επίπεδες και κεκλιμένες επιφάνειες του, πρέπει να έχει την ίδια υπογραφή ραντάρ από ένα αλιευτικό σκάφος, παρά τα 200 μέτρα μήκους και τους 15 000 τόνους του στη ζυγαριά. 

Φουτουριστικό 
Το σκάφος, που κινείται από ηλεκτροκινητήρες, είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα το οποίο, εκτός από την πρόωση, θα διασφαλίσει στο μέλλον τη τροφοδοσία οπλικών συστημάτων, όπως ένα ηλεκτρομαγνητικό κανόνι ή ισχυρά λέιζερ. 
Είπατε Star Trek; 


Αυτό το κόσμημα τεχνολογίας των 4,4 δισ. δολάρια είναι σε θέση να προσεγγίζει πολύ κοντά τις ακτές για να υποστηρίξει χερσαία στρατεύματα, διαθέτει αεράμυνα και μπορεί ασφαλώς να δώσει ναυμαχίες.


 © ap.

 © photo news.

 © ap.


 © ap.
 

http://www.7sur7.be/7s7/fr/1505/Monde/article/detail/2550002/2015/12/08/Le-plus-gros-navire-de-guerre-jamais-construit-se-devoile.dhtml 

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/12/blog-post_175.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...