Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

3. Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 Η Αλιστράτη και η Εξέγερση και Σφαγή της Δράμας, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1941
Ο τσάρος Βουλγαρίας Βορίς ο ΙΙΙ και ο Χίτλερ
του Κωνσταντίνου Ι. Κοντού.
'Η ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ'
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ.
  ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ: 
Το ψευδοκίνημα του Σεπτεμβρίου 1941
Ήδη από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου 1941, Βούλγαροι αξιωματικοί, στρατιώτες, υπάλληλοι,

Λιγότερο ανταγωνιστική η Ελλάδα από την Ρουάντα, την Μποτσουάνα και το Τατζικιστάν

Σταθερή στην 81η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για την ανταγωνιστικότητα παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forumγια το 2015-2016 που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η Ελλάδα κατατάσσεται χαμηλότερα από χώρες όπως η Ρουάντα (58η από 62η πέρυσι), η Μποτσουάνα (71η από 74η πέρυσι) αλλά και το Τατζικιστάν (80η από 91η πέρυσι).
Στην Ευρώπη, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, σημειώνει η έκθεση του

Έχει κρατηθεί η «τελευταία σφαίρα» ;;;; (Α΄ Μέρος)

Μελετώντας την Ιστορία του Β΄ Παγκ. Πολέμου, προσέχει κάποιος, ότι κάθε ερευνητής και ιστορικός, έχει επιλέξει το «δικό του λάθος», χαρακτηρίζοντάς το, ως «το μοιραίο λάθος» του Χίτλερ, στο οποίο υπέπεσε ο ίδιος (Χίτλερ), καταδικάζοντας τη Γερμανία σε ήττα. Ένα, από τα καταγεγραμμένα «μοιραία λάθη», ήταν, ότι ο Χίτλερ και το Επιτελείο του, «έχασε την επαφή με το περιβάλλον». Σχεδίαζαν στο καταφύγιο του Βερολίνου πολιορκημένοι, και από πάνω τους μια κατεστραμμένη χώρα, πιστεύοντας, ότι μπορούν να κερδίσουν το πόλεμο. Κάτι που καταχωρήθηκε επίσης και ως «εξωπραγματική ιστορία».

          Μια τέτοια εξωπραγματική ιστορία, φαίνεται, ότι γράφεται στο κόμμα της Νέας

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ».

Γιάννης Ιωαννίδης: «Μπορεί σε 50 χρόνια να μην υπάρχει η Ελλάδα ως χώρα».
 

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ  ΣΤΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΤΟΥ  ΣΤΑΝΦΟΡΝΤ
 «Η Ελλάδα θα χαθεί μέσα σε 50 χρόνια από την κυριαρχία της μετριοκρατίας».
(Σημείωση:  προς  μεγάλη  χαρά  του  Σαμαρά,  του  Δένδια,  του  Τσίπρα,  του  Κουτσούμπα).

 Άρθρο  της  κ.  Βάσως  Μιχοπούλου – Ημερησία  29/9/15
        Όταν ήταν μικρός  ήθελε να γίνει αστροναύτης ή επιστήμονας, αλλά πάντα ακολουθούσε τα βήματα του ήρωά του, του "Ζορό", του μασκοφόρου εκδικητή, γιατί πίστευε στην απονομή της δικαιοσύνης, όπως κι εκείνος, και γοητευόταν από τον μοναχικό αγώνα του εναντίον των κακών.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ KANEI ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο  Άδωνις  Γεωργιάδης  αποκάλεσε  πριν  λίγες  εβδομάδες,  μέσα  στην  βουλή  και  δημόσια  τον Βαρουφάκη  «πράκτορα  του  Εβραίου  Σόρος». 
Ο  Βαρουφάκης  έκανε  την  πάπια.
  Η  έννοια  του  πρακτορισμού  και  της  πρακτορίλας,  μετά  και  τις  τελευταίες  πολιτικές  
εξελίξεις,   άρχισε  να  απασχολεί  ευρύτατα  σήμερα  την  ελληνική  κοινωνία.
      Ακόμα  και ο  Άδωνις  Γεωργιάδης  αποκάλεσε  πριν  λίγες  εβδομάδες,  μέσα  στην  βουλή  
και  δημόσια  τον  Βαρουφάκη «πράκτορα  του  Εβραίου  Σόρος».  Ο  Βαρουφάκης  

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ


 Encyclopedia Britannica  (1910 -1911,  σελίδα  430 – 431, του 12ου τόμου).
 
«Παρά τη σύνθετη προέλευσή τους, την ευρεία γεωγραφική εξάπλωσή τους και τα κοσμοπολίτικα ένστικτά τους, οι σύγχρονοι Ελληνες είναι ένας αξιοσημείωτα ομοιογενής λαός, αισθητά διαφορετικός κατά τον χαρακτήρα από τους γειτονικούς λαούς, ενωμένος από τον κοινό ενθουσιασμό για τους εθνικούς στόχους και βαθύτατα πεπεισμένος για την ανωτερότητά του έναντι των άλλων εθνών. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας τους, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή τάση τους να αντιμετωπίζουν τους

400 τόνους οστών Ελλήνων πούλησε ο Κεμάλ για... σαπούνι


Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης 
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών 
"…400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν…"

Αυτές τις ημέρες του 1922 γραφόταν δύο από τις τελευταίες πράξεις της Γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων της Θράκης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου. Μία ήταν καταστροφή της Σμύρνης και η άλλη η ανακωχή των Μουδανιών, με την οποία ο Ελληνισμός υποχρεώθηκε σε φυγή και από τη Θράκη. Από τον όμορφο αυτό λιμένα όμως της Θρακικής ενδοχώρας, δεκαπέντε μήνες αργότερα

2. Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Συνέχεια από: Η  Δεύτερη βουλγάρικη κατοχή της Μακεδονίας (1916-1918).
Γενοκτονία Μακεδόνων:
Μακεδόνες Όμηροι από το Νέο Σούλι Σερρών στην Βουλγαρία (1916-1918).
Απόσπασμα από το άρθρο του κ. Μεσάικου Δημητρίου
Φιλόλογου Καθηγητή

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας και μαζί και του χωριού μας, τον Οκτώβριο του 1912, κατά τον Α΄ Βαλκανικό πόλεμο, απαλλάχτηκαν από τον Τούρκικο ζυγό, αλλά δυστυχώς αντί να δεχθούν ως ελευθερωτή τον Ελληνικό στρατό, δέχτηκαν το Βουλγαρικό, ο οποίος ήταν σύμμαχος τότε, ή μάλλον ψευδοσύμμαχος με τους Έλληνες.

Το Μάιο του 1913 άρχισαν να γίνονται αθρόες συλλήψεις των προκρίτων της πόλης των Σερρών και του χωριού μας και να καταζητούνται όλοι εκείνοι, όσοι εργάστηκαν για την Ελληνική ιδέα. 


1. Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η  Δεύτερη βουλγάρικη κατοχή της Μακεδονίας (1916-1918).
Άγνωστες Πτυχές της Βουλγάρικης Κατοχής(1916-1918):
 Κίτσεβο Kičevo , το Άουσβιτς των Μακεδόνων.



 Δημήτρης Α. Πασχαλίδης
Ομιλία στη Χωριστή
 4 Ιουλίου 2010

Σας παρουσιάζω απόσπασμα από την ομιλία του κ. Πασχαλίδη και η οποία αναφέρεται στην δεύτερη βουλγάρικη κατοχή της Μακεδονίας (1916-1918).

Θέμα είναι οι Μακεδόνες όμηροι που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως στην Βουλγαρία.
Οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν ή θάφτηκαν ζωντανοί.
Για την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων που έστρεψαν τα όπλα και τα νώτα τους στην πατρίδα πολύς λόγος. 

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Γηγενείς & Αυτόχθονες οι Έλληνες

Είμεθα πανάρχαιοι Πελασγοί! Είναι δε μεγάλη τιμή για μας διότι οι προπάτορες μας υπήρξαν το δυναμικότερο γένος της ιστορίας. Παρόλο που φέρουμε διάφορες ονομασίες κατά το φύλο (Αχαιοί, Ίωνες, Αιολείς, Αρκάδες, Μινωίτες, Μυκηναΐοι, Μακεδόνες κλπ ) τρία υπήρξαν τα κύρια γενικά ονόματα του γένους των Ελλήνων:
Πελασγοί ( εκ του Πελασγού) , Γραικοί ( εκ του Γραικού ) και Έλληνες ( εκ του Έλληνος ) Και θα ήτο περιττόν να τονίζουμε την καταγωγή μας αν οι «καλοθελητές»δεν προέβαιναν στον άγριο τεμμαχισμό και ακρωτηριασμό του ενδόξου Γένους μας, με σκοπό να το αφανισουν αριθμητικά και να το κάνουν νήπιο ηλικιακά. 

ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΣΜΕΝ 

Ο Πελασγός 

Ητο υιός του Διός και της Νιόβης, αυτόχθων πάππος του Θεσσαλού [Και όχι

ΦΟΙΝΙΚΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ- ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Α. ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΓΡΑΦΗ "ΑΛΦΑΒΗΤΟ";

Κατά τη Γλωσσολογία ως "αλφάβητο" ορίζεται το «σύνολο συμβόλων με ορισμένη σειρά και τάξη, που χρησιμεύουν για να αποδίδονται οι στοιχειώδεις φθόγγοι μιας γλώσσας, με τον περιορισμό ο κάθε φθόγγος ν' αντιστοιχεί σ' ένα μόνο σύμβολο και αντίστροφα». Στην αλφαβητική γραφή επομένως (δηλαδή τη γραφή των λαών της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας αλλά και άλλων περιοχών του πλανήτη) κάθε γράμμα αποδίδει ένα στοιχειώδη ήχο.
Τούτο δεν ισχύει στις ατελέστερες της αλφαβητικής συλλαβικές γραφές, στις οποίες κάθε σύμβολο αποδίδει μία συλλαβή (δύο ή και περισσότερους ήχους-φθόγγους), όπως π.χ. στις συλλαβικές ελληνικές γραφές Γραμμική Α και Β ένα σύμβολο αποδίδει τη συλλαβή κο (κ+ο), άλλο σύμβολο τη συλλαβή πο (π+ο) κ.ο.κ. Στη φοινικική γραφή (που διαθέτει μόνο σύμφωνα και κανένα φωνήεν), στα ελάχιστα διασωθέντα δείγματά της, η κατάσταση είναι ακόμα "χειρότερη", δεδομένου ότι κάθε σύμβολό της δεν αποδίδει ούτε καν μία συγκεκριμένη συλλαβή, αλλά διαφορετικές, που το διάβασμά τους αφήνεται στην "έμπνευση" του αναγνώστη. Έτσι π.χ. ένα σύμφωνο μπορεί να διαβαστεί ως μπα, μπου, μπε, μπι, μπο κ.ο.κ., ή κάποιο άλλο ως γκου, γκα, γκε, γκο κ.λπ. Επομένως, η φοινικική γραφή όχι μόνο δεν αποτελεί αλφάβητο, αλλά δεν είναι ούτε καν εξελιγμένη συλλαβική γραφή, του βαθμού τελειότητας των αντιστοίχων ελληνικών συλλαβαρίων.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μια άλλη άποψη για την δολοφονία Καποδίστρια


Ο συγγραφέας κ. Δημήτριος Ν. Κοκκινάκης, ο οποίος έχει συγγράψει ένα ογκώδες έργο σχετκά με άγνωστα στοιχεία της δολοφονίας του Εθνικού Κυβερνήτη, μας έστειλε το κείμενο που ακολουθεί, στο οποίο επισημαίνει ορισμένα σημαντικά τεκμήρια, τα οποία ανατρέπουν την επικρατούσα άποψη για την συμμετοχή των Μαυρομιχαλαίων στο γεγονός, όπως υποστηρίζεται στην  ανάρτησή μας (http://ethnologic.blogspot.com/2010/07/blog-post_12.html) με το σχετικό άρθρο του Γ. Σκλαβούνου. 


Μια άλλη άποψη για την δολοφονία Καποδίστρια
Επιτρέψτε μου, ως εισαγωγή να αναφερθώ δι’ ολίγων, στην προσπάθεια «συγκεντρώσεως στην Κέρκυρα, των, ανά τον κόσμο, καταλοίπων των Αρχείων που αναφέρονται στον Ιωάννη Καποδίστρια και την «Ιόνιο Πολιτεία»

ΩΓΥΓΙΑ: ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ

Τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες έδρες σπουδών του εξωτερικού, δυστηχώς όμως όχι και στις ελληνικές πανεπιστημιακές έδρες, υπάρχει μια αλλαγή στάσης απέναντι στα αρχαία ελληνικά συγγράμματα. Μετά την ανακάλυψη του αστρολάβου των Αντικυθήρων και των λειτουργιών που εκτελούσε, πολλοί ειδήμονες αντιλήφθηκαν ότι αυτά που γνώριζαν για την Αρχαία Ελλάδα είναι ελλιπέστατα.Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων υπολογίζει τις κινήσεις των αστεριών και είναι για την αρχαιότητα υψηλής τεχνολογίας και από πλευράς ακρίβειας κατασκευής και από πλευράς μαθηματικής δομής (οι Αμερικανοί έχουν φέρει ειδικό τομογράφο για να «δούν» στο εσωτερικό του και ίσως πλέον ότι έχει μέσα «διαφορικά» γρανάζια). 

Το «Θριάσιον Πεδίον» και το «Ράριον Πεδίον

Τα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου «οι μύστες γίνονταν καλύτεροι άνθρωποι», σύμφωνα με την κοινή παραδοχή των ιστορικών, τελούνταν στο μεγάλο Ιερό της Ελευσίνιας Δήμητρας, ανάμεσα σε δύο περίφημες αρχαίες πεδιάδες. Το «Θριάσιον Πεδίον» και το «Ράριον Πεδίον».
Από το Θριάσιον Πεδίον περνούσε η πομπή των μυστών, τιμώντας εκεί τον ήρωα Θριάσιο. Και, όπως φαίνεται, οι Θρίες –όπως και οι Παρνασσίδες Νύμφες- τροφοί του θεού Απόλλωνα, πήραν το όνομά τους από τον ήρωα Θριάσιο ή Θρίαντα και όχι το αντίστροφο, όπως ισχυρίζονται κάποιοι.
Το Ράριον Πεδίον βρίσκεται δυτικά της Ελευσίνας, προς την Μεγαρίδα. Πήρε την ονομασία του από τον μυθικό Ελευσίνιο ήρωα που λεγόταν Ραρ και ήταν εκείνος που πρώτος περιποιήθηκε την περιπλανώμενη Δήμητρα όταν, αναζητώντας την

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΓΑΝΤΑ : Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑ

Ακράγας Σικελία – Ο Ναός του Δία, ο μεγαλύτερος δωρικός ναός των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδος , και ο τρίτος σε διαστάσεις , μετά τον Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο και τον Ναό του Απόλλωνα στα Δίδυμα , σχεδόν ανακατασκευάστηκε σε ένα βίντεο που αναδεικνύει το μεγαλείο του . Η πρωτοβουλία ήταν του αρχιτέκτονα Federico Μονκάδα από τον Ακράγαντα . Ο Ναός χτίστηκε για τον εορτασμό της Μάχης της Ιμέρας το 480 π.χ.χ. , όταν οι Έλληνες της Σικελίας νίκησαν τους Καρχηδόνιους . Οριστικά κατέρρευσε τον Δεκέμβριο του 1401 , όταν τα τρία τελευταία αγάλματα των Τελαμώνων που λειτουργούσαν ως ημικίονες, έπεσαν στο έδαφος . Μερικά από τα ερείπια αργότερα χρησιμοποιήθηκαν τον δέκατο έβδομο αιώνα για την κατασκευή του δυτικού μώλου του Λιμένα του Εμπεδοκλή .

ΗΡΩΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η VINTAGE EDITION ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ LIFESTYLE

Μάνα, αν είσαι Ελληνίδα, μην κλάψεις,
γιατί ο γιος σου δεν είναι για κλάματα.
Ο γιος σου τραβάει για τη δόξα και την τιμή.
Μιχαήλ Κουτσόφτας
Μήνας κι αυτός, μνήμης, ο Σεπτέμβριος. «Το τελευταίο τρίο του απαγχονισμού», κατά τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη: Μιχαήλ Κουτσόφτας, Στέλιος Μαυρομμάτης και Ανδρέας Παναγίδης. Σύρθηκαν στην αγχόνη την 21η Σεπτεμβρίου του 1956. Για να είμαστε ιστορικά ορθότεροι, οι Άγγλοι αποικιοκράτες τους σύρανε στην αγχόνη. Τρεις νέοι, που μόλις είχε ανοιχτεί μπροστά τους η ζωή, τη θυσίασαν για το Ιδανικό της Πατρίδος.

Ένα οδοιπορικό στα Ελευσίνια Μυστήρια

«Κι έπειτα η Δήμητρα πήγε να βρει τους βασιλιάδες, που στον τόπο εκείνο προστάτευαν τους θεσμούς, για να δείξει πώς θα εκτελούν τις λειτουργίες
και δίδαξε σε όλους τα Μυστήρια τα σεμνά, που δεν μπορεί κανείς να ερευνά, ούτε να παραβαίνει ούτε να κοινολογεί, γιατί ο μεγάλος προς τους Θεούς σεβασμός κρατάει το στόμα κλειστό.» - 
Oμηρικός  Ύμνος  Δήμητρος


Τα Μικρά Μυστήρια ελάμβαναν χώρα κατά κανόνα μια φορά τον χρόνο, στην αρχή της Άνοιξης, κατά τον μήνα Ανθεστηριώνα. Όταν όμως συγκεντρώνονταν μεγάλα πλήθη, τελούσαν τα Μυστήρια πάνω από μια φορά, συνήθως δύο

Η ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γενεαλογία της Θεάς Δήμητρος. Η Δήμητρα είναι η δευτερότοκος θυγάτηρ της Ρέας την οποία κατάπιε ο πατήρ της Κρόνος ομού μετά των λοιπών αδελφών της πλην του Διός. Όταν ο Ζευς κατενίκησεν τον Κρόνον, ούτος εξέμεσε την Δήμητρα ομού μετά των λοιπών αδελφών της δι’ ειδικού υγρού το οποίον έδωσεν η Μήτις εις τον Δία.  Η θεά Δήμητρα ελατρεύετο από πανάρχαιους χρόνους ως η Μεγάλη Μητέρα Γαία  και ως Δήμητρα διότι εξ αυτής προέρχεται η άπειρος γονιμότης και, κατ’ ακολουθείαν, η ζωή εις τους κόσμους δια των αγαθών τα οποία εξασφαλίζει.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ιερά Ελευσίς

Προς το Τελεστήριο


Ιερά Ελευσίς.Με τον Συνεργάτη μας Γιώργο Λεκάκη.

Η ιστορία και η προκατακλυσμιαία ιστορία της Ελευσίνος. Οι γίγαντες και οι τάφοι με τους μεγαλοστέικους σκελετούς τους που βρέθηκαν εκεί και φυγαδεύθηκαν. Η υπόγεια και η υποβρύχια βυθισμένη Ελευσίνα. Εκεί που γεννήθηκε η Δημοκρατία, πολύ πριν την Αθηναϊκή. Τα Σεπτά Μυστήρια. Το θαύμα της Αναστάσεως. Και το Κείων Νόμιμον, το άγνωστο έθιμον της Κέας.

ΤΟ ΠΛΟΥΤΩΝΕΙΟ (Περιήγηση)


Στο νοτιοανατολικό άκρο της ακρόπολης της Ελευσίνας βρίσκεται το αβαθές σπήλαιο στον περίβολο του ιερού της Δήμητρας στο οποίο οδηγούσαν λαξευμένα σκαλοπάτια. Οι κόγχες και οι σχισμές που σχηματίζονται στο πίσω τοίχωμά του που πιστεύεται ότι αποτελούσαν συμβολικά περάσματα στον Κάτω Κόσμο, καθώς και τα ανάγλυφα τα αφιερωμένα στον Πλούτωνα τη Δήμητρα και την Περσεφόνη που βρέθηκαν στον περίβολο του σπηλαίου, συνδέουν το σπήλαιο με το τελετουργικό των ελευσινίων μυστηρίων και παραπέμπουν στη χρήση του χώρου ως Πλουτωνίου.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Βουτιά στην υποβρύχια ανασκαφή στα Αντικύθηρα (εικόνες)

Η φετινή περίοδος έρευνας του Ναυαγίου των Αντικυθήρων από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με την υποστήριξη του Αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα να γίνει ανασκαφή στο συγκεκριμένο ναυάγιο με την φυσική παρουσία Ελλήνων και ξένων καταδυόμενων αρχαιολόγων.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

AΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ OXI

“Η βασική διαφορά ανάμεσα σε ένα συνηθισμένο άτομο και σ’ έναν πολεμιστή είναι ότι ο πολεμιστής αντιμετωπίζει τα πάντα ως πρόκληση, ενώ ένα συνηθισμένο άτομο τα θεωρεί ευλογία ή κατάρα”.---
Carlos Castaneda
Η ζωή άλλοτε είναι υπέρ μας και άλλοτε κατά. 
Και κάποιες φορές ίσως νιώθουμε ολόκληρο τον κόσμο εναντίον μας. 
Το θετικό είναι ότι ο τρόπος διαχείρισης είναι δική μας απόδοση: μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο θύμα ή τον πολεμιστή. 
Κι αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο.
Η πρόκληση βρίσκεται στην ώριμη αντιμετώπιση και τη συνειδητοποίηση ότι δεν

«Η Κυρά της Πρόσυμνας» στο «Αθέατο Μουσείο»


Το «Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει», είναι η νέα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά.
Το «Αθέατο Μουσείο αποκαλύπτει», είναι η νέα, ανοιχτή πρόσκληση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας που κρύβει το επιλεγμένο έκθεμα.

Η Φθινοπωρινή Ισημερία




Φθι­νοπω­ρινή ισημερία έχουμε την 23η Σεπτεμβρίου. Κατά την ημερομηνία αυτήν ο Ήλιος εισέρχεται στον αστερι­σμό του Ζυγού και έτσι εισερχόμαστε αστρονο­μικά στην εποχή του φθινο­πώρου.

Τι συμβολίζει η φθινοπωρινή ισημερία του Ηλίου

Η φθινοπωρινή ισημερία του ηλίου συμβολίζει στο πνευματικό επίπεδο την εμφάνιση της αν­θρώπινης ψυχής(3ον ΣΤΑΔΙΟ: ΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΗΣΕΩΣ). η οποία θα περάσει, το πρώτο στάδιο εξελίξεώς της που είναι η καλλιέρ­γεια των σπερμάτων των προς

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το εκλογικό πραξικόπημα της 20ης Σεπτεμβρίου

  • Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε τον Αύγουστο αλλά οι εκλογές έγιναν τον Σεπτέμβριο
  • Πώς έβαλαν πλάτη τα κόμματα για να γίνει Αποικία η Ελλάδα
Γράφουν οι Κατερίνα Γκαράνη - Μαρία Τσολακίδη 

Η σοβαρότητα της είδησης για τον διορισμένο Ολλανδό πρωθυπουργό της Ελλάδας με τους 20 διορισμένους υπουργούς που θα αναλάβουν την διοίκηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και των Υπουργείων είναι σημαντικότατη μόνο και μόνο που έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία. Η συγκεκριμένη χώρα έχει αποδείξει από το 2010 μέσω πολιτικών φωνών και μέσω αρθρογραφικών κειμένων ότι γνωρίζει νωρίτερα αυτό που πρόκειται να γίνει στην πρώην αποικία της και νυν αποικία της Ε.Ε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...