Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ρωμαϊκά δαχτυλικά αποτυπώματα βρέθηκαν σε κρέμα 2000 ετών

Αρχαιολόγοι θαυμάσουν τις τελευταίες ανακαλύψεις που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε ρωμαϊκά συγκρότημα του ναού στο Λονδίνο.
Ρωμαϊκό δοχείο που περιέχει 2.000 ετών κρέμας ή αλοιφής, πλήρης, με τα δακτυλικά αποτυπώματα
Ένα σφραγισμένο δοχείο Ρωμαϊκή εγκαινιάστηκε σήμερα για να αποκαλύψει ένα 2.000-year-old κρέμα - πλήρης, με δακτυλικά αποτυπώματα. Το μεταλλικό αντικείμενο, μετρώντας 6 εκατοστά σε διάμετρο και δείχνει λίγο σημάδι της αποσύνθεσης ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε ένα ρωμαϊκό συγκρότημα ναού στο Southwark, Λονδίνο.

Οι ειδικοί σήκωσε το καπάκι του γύρου μεταλλικό σκεύος στο Μουσείο του Λονδίνου σήμερα το πρωί. Οι αρχαιολόγοι έμειναν έκπληκτοι και ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη της λευκή πάστα με θειούχα οσμή.
"Είμαι έκπληκτος», δήλωσε ο Γκάρι Μπράουν, διευθύνων σύμβουλος της Προ-Construct Αρχαιολογίας του οποίου η ομάδα των αρχαιολόγων έχουν επιμελώς ανασκαφές στην περιοχή Πλατεία Tabard κατά το παρελθόν έτος. «Φαίνεται να είναι ένα είδος των καλλυντικών κρέμας ή αλοιφής. Κρέμες αυτού του είδους συνήθως δεν επιβιώνουν μέσα στον αρχαιολογικό αρχείο, έτσι αυτό είναι ένα μοναδικό εύρημα. "
Περαιτέρω επιστημονική ανάλυση θα καθορίσει αν η πάστα χρησιμοποιείται για ιατρικούς ή αισθητικούς λόγους.
...
Τώρα, αυτό είναι που εγώ αποκαλώ αντιγηραντική κρέμα. Λειτουργεί καλύτερα σε αυτές τις πολύ αρχαίες ρυτίδες.
Διαισθάνομαι μια νέα παραφυάδα έρχεται? archaeocosmetology ...
(Πηγή: weriseatdaybreak, μέσω gwebarchaeology)

Σημείωση: Η ανακάλυψη έγινε το 2003 και το κείμενο είναι μεταφρασμένο από την Google


Διαβάστε την συνέχεια της έρευνας: 

Λάδι Olay στην Αρχαία Ρώμη (περίπου 50 μ.Χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...