Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Brexit/Grexit=Τσίπρας/Μητσοτάκης, η πολιτική εξίσωση του Ιουνίου

Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης
Η κυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ ποντάρει στο Brexit τον Ιούνη. Άν συμβεί, τότε θα μπορούσε να ποντάρει στη ρύθμιση των Ελληνικών χρεών. Brexit σημαίνει παραμένει ο Τσίπρας. Άν δεν συμβεί το Brexit, τότε επιλογή του Ιούνη θα μπορούσε να είναι ο Μητσοτάκης με έναν Λάτση να ελέγχει πιθανόν δύο ΜΜΕ. Αυτά βέβαια θα μπορούσαν να τα σκέφτονται οι μέσα στο μαντρί. Οι έξω απο το μαντρί έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους.
Υπάρχουν δύο αστάθμητοι παράγοντες. Ο ένας είναι η αναμενόμενη εσωτερική έκρηξη στο μεταναστευτικό που θα δημιουργήσει κοινωνικές ταραχές μεγάλης κλίμακας και προβλήματα στην Εθνική μας ασφάλεια, όπως πρώτοι επισημάναμε. Ο άλλος αφορά, τις ταραχές στη Τουρκία που θα επισημάνουν και την αλλαγή της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αναγκαστικά, αφού θα υπάρξει μεγαλύτερη έξαρση στο μεταναστευτικό πρόβλημα για την Ελλάδα, δεδομένης και της αυξανόμενης έντασης των συγκρούσεων στη Συρία.
Αυτοί οι παράγοντες θα επηρρεάσουν την παράμετρο “χρόνος”.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρήσαμε ως μειοδοτική πράξη την απόφαση της κυβέρνησης να θεωρήσει ως μη ασφαλή χώρα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες τη Τουρκία. Αν ρωτήσουμε τη κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ, πως μετράει την ασφάλεια των προσφύγων (δεν είναι μόνο νομικό το θέμα) και τί σημαίνει εθνική ασφάλεια, θα μας μιλήσει για τη συνθήκη της Γενεύης και το πρωτόκολο της Νέας Υόρκης. H Ελλάδα όμως στη κατάστασή της δεν πρέπει να θεωρείται ως ασφαλής ούτε ως ασφαλέστερη χώρα απο τη Τουρκία για τους πρόσφυγες. Η κυβέρνηση θα λησμονήσει επίσης τη σημασία της συμφωνίας επαναπροώθησης που έχει κάνει η Ελλάδα με τη Τουρκία και την έννοια του εθιμικού δικαίου της ΕΕ (για τον ίδιο λόγο η νέα συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας δεν αναμένεται να λειτουργήσει). Το ίδιο και η αντιπολίτευση. Κοινός τους τόπος είναι η διάλυση της χώρας μας, κάτι φανερό και αδιαπραγμάτευτο. Η Ελλάδα περνάει μια περίοδο ανάλογη με τη περίοδο που έγινε η προδοσία της Κύπρου. Να προσθέσουμε και το γεγονός ότι έχουν χαμηλό IQ και ότι κρίνουν πάντα τους άλλους με την άγνοια τους σαν οδηγό.

http://zcode-gr.blogspot.gr/2016/03/brexit-grexit.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...