Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Αλκαλικές και Όξινες τροφές : Η σωστή αναλογία για την Υγεία.

food

ΟΞΙΝΕΣ & ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

=>Μία υγιεινή διατροφή πρέπει να περιέχει περισσότερες αλκαλικές τροφές και λιγότερες όξινες.
=>Για να διατηρηθεί η υγεία, πρέπει να τρώμε 60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες τροφές.
=>Για να αποκατασταθεί η υγεία, πρέπει να τρώμε 80% αλκαλικές τροφές και 20% όξινες τροφές.
=>Η αλκαλικότητα και η οξύτητα εκφράζονται ως αριθμοί ρΗ, σε μια κλίμακα από 0 έως 14.
=>Το ρΗ είναι ένα μέτρο της συγκέντρωσης ιόντων υδρογόνου, ένα μέτρο της οξύτητας ή της αλκαλικότητας ενός διαλύματος.
=>Όταν ένα διάλυμα είναι αλκαλικό, αυτό σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τα οξέα.
=>Ένα ρΗ πάνω απο 7 και εώς 14 δείχνει ότι το διάλυμα είναι αλκαλικό και ονομάζεται βάση.
=>Ένα pH 7 δείχνει ότι το διάλυμα δεν είναι ούτε όξινο, ούτε αλκαλικό αλλά ουδέτερο.
=>Ένα ρΗ κάτω απο 7 και εώς το 0 δείχνει ότι το διάλυμα είναι όξινο.
=>Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να ρυθμίζει το ρΗ του συνεχώς, με φυσιολογικές διαδικασίες, όπως με τους νεφρούς και την πνευμονική λειτουργία.
=>Τα κύτταρα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά μέσα σε σχετικά στενά όρια του ρΗ.
=>Το PH του αίματος έχει ένα πολύ στενό εύρος από 7,35 έως 7,45 περίπου.
=>Εάν το pH του σώματος αποκλίνει από αυτές τις τιμές, παρουσιάζονται συμπτώματα ασθενειών. Εάν το pH στο αίμα πέσει κάτω από 6,8 ή ανέβει πάνω από 7,8, τα κύτταρά μας θα σταματήσουν να λειτουργούν και θάνατος θα ακολουθήσει σύντομα.
=>Ένα σώμα που είναι όξινο προδιαθέτει σε καρκίνο και γήρανση.
=>Ένα όξινο ρΗ μπορεί να προκύψει από συναισθηματικό στρες, υπερφόρτωση τοξινών, ανοσολογικές αντιδράσεις ή με οποιαδήποτε διαδικασία που στερεί τα κύτταρα από οξυγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά.
=>Επίσης μία διατροφή που είναι πολύ όξινη μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα pH σε ένα βαθμό.
=>Το σώμα θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει το όξινο pH επίπεδο με τη χρήση αλκαλικών μετάλλων που έχουν αποθηκευτεί.
=>Εάν η διάτροφή δεν περιέχει αρκετά μέταλλα, μια συγκέντρωση οξέων στα κύτταρα θα μεταφερθούν και θα στερηθούν το οξυγόνο.
=>Αυτό μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει πρόσθετα μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, μειώνεται η παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα, μειώνεται η ικανότητα για επιδιόρθωση των κατεστραμμένων κυττάρων, μειώνεται η ικανότητα του οργανισμού να αποτοξινώσει τα βαρέα μέταλλα, τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται και ο οργανισμός είναι πιο επιρρεπής στην κόπωση και την ασθένεια.
=>Οι διάφορες ασθένεις βρίσκουν έδαφος από τη σύγχρονη διατροφή που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε όξινες τροφές, όπως το κρέας, τα τυριά, τα δημητριακά και το αλκοόλ και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκαλικά τρόφιμα, όπως πράσινα λαχανικά, φρέσκα φρούτα, μπαχαρικά και προβιοτικά (γιαούρτι).
=>Επιπλέον, καταναλώνται φρουκτόζη, ραφιναρισμένα άλευρα, καφέ, τσιγάρα, φάρμακα και τεχνητά γλυκαντικά, τα περισσότερα από τα οποία είναι εξαιρετικά όξινα για το ανθρώπινο σώμα.
=>Η όξινη διατροφη έχει ώς αποτέλεσμα να είμαστε πολύ όξινοι και να έχουμε πολύ χαμηλό pH.
=>Με την επίδραση των όξινων τροφίμων οι μύες κουράζονται εύκολα, νίωθουμε εξουθενωμένοι, κουρασμένοι και τα σώματά μας ψάχνουν την ισορροπία.
=>Κυριολεκτικά βραδυπορούμε επειδή το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει τα ίδια αποτελέσματα όπως πριν. Το δέρμα μας δεν φαίνεται τόσο φρέσκο και το σώμα μας δεν λειτουργεί καλά.
=>Η οξείδωση των ελεύθερων ριζών που εμφανίζεται όταν τρώμε όξινα τρόφιμα μας κάνει να γερνάμε γρηγορότερα. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα δεν απορροφώνται εύκολα.
=>Τα φιλικά βακτηρίδια στο λεπτό έντερο πεθαίνουν, πράγμα που θέτει το πεπτικό σύστημα εκτός ισορροπίας.
=>Αυτό που θίγει επιπλέον τη λειτουργία του εντέρου είναι το γεγονός ότι ένα υψηλό επίπεδο οξύτητας αναστέλλει την ικανότητα των τοιχωμάτων του εντέρου να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.
=>Τα κύτταρα γεμίζουν με τις τοξίνες που αναπτύσσονται και δεν μπορούν να αφαιρεθούν.
=>Η συντριπτική πλειοψηφία των συστημάτων του σώματος δεν μπορεί να λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα.
=>Η συσσώρευση οξέος μπορεί να οδηγήσει σε οξέωση, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει το ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τη ρύθμιση της ινσουλίνης και της υγείας των κυττάρων.
=>Αυτά τα προβλήματα μπορεί γρήγορα να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, ανεύρυσμα, καρδιαγγειακά προβλήματα, οστεοπόρωση, παχυσαρκία και υψηλή πίεση του αίματος.
=>Ένας από τους ευκολότερους και γρηγορότερους τρόπους για να βοηθήσει τη διόρθωση ενός υπερόξινου επίπέδου pH είναι με αύξηση των αλκαλικών τροφών, μείωση των όξινων και αλλαγή του ανθυγιεινού τρόπου ζωής.
=>Τα αλκαλικά τρόφιμα βοηθούν στην μεταβολή του pH του σώματος και στην καλή οξυγόνωση, κρατώντας το σώμα υγιές, κρατώντας το μακριά από τον καρκίνο, και άλλες ασθένειες.
=>Όταν τα τρώμε βελτιώνεται η απόδοση των μυών μας και αυξάνεται ο μεταβολισμός μας με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε κιλά ή ακόμα και να χάνουμε το περιττό βάρος.
=>Επίσης, έχουν αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό. Αυξάνουν την αφομοίωση σε κυτταρικό επίπεδο και επιτρέπουν τα κύτταρα να λειτουργούν όπως πρέπει.
=>Με τη χρήση των αλκαλικών τροφίμων παρατηρείται μείωση των παρασίτων και της υπερανάπτυξης της μαγιάς.
=>Τα αλκαλικά τρόφιμα κάνουν τον ύπνο πιο βαθύ και πιο ξεκούραστο, το δέρμα πιο νεανικό και προσφέρεται ανακούφιση σε αυτούς που υποφέρουν από κρυολογήματα, πονοκεφάλους και γρίπη. Τα αλκαλικά τρόφιμα προωθούν την άφθονη σωματική ενέργεια.
Εξαιρετικά αλκαλικές τροφές / pH 8,5 – 9,0
pH 9,0: Λεμόνια, Καρπούζι.
pH 8,5: Αγάρ-Αγάρ, Ακτινίδιο, Ανανάς, Αντίδια, Αχλάδια (γλυκά), Δαμάσκηνα Umeboshi, Κανταλούπε, Καγιέν, Λάιμ, Μαϊντανός, Μάνγκο, Νεροκάρδαμο, Passion fruit, Παπάγια, Πεπόνι, Σπαράγγι, Σταφύλια (γλυκά), Σταφίδες ξανθές, Σύκα ξερά, Φύκια Κέλπ και Seaweeds, Χουρμάδες ξεροί, Χυμοί Φρούτων, Χυμοί Λαχανικών.
Μέτρια αλκαλικές τροφές / pH 7,5 – 8,0
pH 8,0: Αλφάλφα, Αβοκάντο, Αλεύρι Αραρούτι, Αλάτι Θαλασσινό (με λαχανικά), Αρακάς (φρέσκος γλυκός), Αχλάδια (λιγότερο γλυκά), Βερίκοκα, Βότανα πράσινα, Γκουάβα, Γκρέιπφρουτ, Διόσπυρος, Καρότα, Κολοκύθα (γλυκιά), Μαρούλι πράσινο, Μήλα (γλυκά), Μούρα, Μπανάνες (ώριμες), Νεκταρίνι, Ροδάκινα (γλυκά), Σέλινο, Σκόρδο, Σπανάκι, Σταφύλια (λιγότερο γλυκά), Σταφίδες Κορινθιακές, Σύκα (φρέσκα), Φραγκοστάφυλο, Χουρμάδες (φρέσκοι).
pH 7,5: Αρακάς (λιγότερο γλυκός), Γογγύλι, Καλαμπόκι γλυκό (φρέσκο), Κολοκύθα (λιγότερο γλυκιά), Κολοκύθα Squash, Κουκιά, Κουνουπίδι, Λάχανο, Μαρούλι (ανοιχτό πράσινο), Μήλα (ξινά), Μηλόξυδο, Μπαμπού Φύτρα, Μπρόκολο, Ντάικον, Παντζάρι, Πατάτες με φλούδα, Πιπερόριζα (τζίντζερ-φρέσκια), Πιπεριά, Πορτοκάλι, Ροδάκινα (λιγότερο γλυκά), Σμέουρα, Σταφύλια (ξινά), Ταμάρι, Φασολάκια (φρέσκα πράσινα), Φράουλες, Χαρούπια.
Τροφές ελαφρώς αλκαλικές προς ουδέτερες / pH 7,0
pH 7,0: Αμύγδαλα, Αγγούρι, Αγκινάρα, Αλάτι Θαλασσινό, Αμάρανθος, Βύνη κριθαριού, Γιδίσιο γάλα & τυρόγαλο (άβραστο), Ελαιόλαδο, Ελιές ώριμες, Καρύδα (φρέσκια), Κάστανα (ξερά, ψημένα), Κεράσια, Κεχρί, Κινόα, Κολοκάσια, Κρεμμύδι, Κρόκοι αυγών (λίγο βραστοί), Λαχανάκια Βρυξελλών, Μανιτάρια, Μαγιά (διατροφικές νιφάδες), Μαγιονέζα (σπιτική), Μέλι (ανεπεξέργαστο), Μελιτζάνα, Μίσο (πάστα σόγιας), Μοσχοκάρυδο, Μουστάρδα, Μπάμιες, Μπαχαρικά, Νεροκαστανιά, Ντομάτες (γλυκές ή μέτρια γλυκές), Ξύδι ρυζιού, Πίκλες σπιτικές, Πράσο, Ραβέντι, Ρεπάνι, Σάλτσα σαλάτας, Σιρόπι Ρυζιού, Σόγια φασόλια (ξερά), Σόγια γάλα & τυρί, Σουσάμι σπόροι (ολόκληροι), Τόφου, Φυτρωμένα Σιτηρά, Ψωμί Εσσαίων.
Ελαφρώς όξινες τροφές προς ουδέτερες / pH 7,0
pH 7,0: Ασπράδι αυγών, Βατόμουρα, Βούτυρο, Γάλα (ομογενοποιημένο) και επεξεργασμένα προϊόντα γάλακτος, Γιδίσιο γάλα, Δαμάσκηνα φρέσκα & ξερά, Δημητριακά πρωινού (ανεπεξέργαστα με μέλι, φρούτα, σιρόπι σφενδάμου), Ελιές (ξιδάτες), Έλαια (εκτός ελαιόλαδου), Καρύδια, Καρύδα ξερή, Κάσιους, Κριθάρι, Cranberries, Κράκερ σίκαλης, ρυζιού ή σίτου (ανεπεξέργαστα), Μακαντάμια και Μπραζίλ καρποί, Μαργαρίνη, Μέλι (επεξεργ.) Μελάσα (οργανική αθειάφιστη), Μοσχοκάρυδο, Μουστάρδα, Πίτουρο, Ποπ-κορν με βούτυρο (σκέτο), Σιρόπι κριθαριού, Σιρόπι Σφενδάμου (ανεπεξέργαστο), Σπόροι Κολοκύθας και Ηλίανθου, Τυριά (ελαφρά και λεπτά), Πέκαν καρποί, Στάρι Σπελτ, Φακές, Φασόλια ξερά (μουνγκ, ατζούκι, γκαρμπάνζο, πίντο, κίντνεϊ), Φιστίκια Αιγίνης, Φρουκτόζη, Ψωμί σίκαλης (οργανικό φυτρωμένο).
Μέτρια όξινες Τροφές / pH 6,0 – 6,5
pH 6,0: Γιαούρτι (γλυκαμένο), Δημητριακά πρωινού (επεξεργασμένα), Κρέμα σιταριού, Κρασί, Μελάσα (θειαφισμένη), Οστρακόδερμα, Πίκλες (εμπορίου), Σιρόπι Σφενδάμου (επεξεργασμένο), Τροφές πλήρους σιταριού, Φρουτοχυμοί με ζάχαρη, Φύτρο σταριού, Ψάρια, Ψωμιά (εξευγενισμένα) από καλαμπόκι, βρώμη, ρύζι και σίκαλη.
pH 6,5: Αυγά ολόκληρα (καλά βρασμένα), Βρώμη, Γλυκά (με σπόρους & μέλι), Ζυμαρικά (πλήρη), Κέτσαπ, Μαγιονέζα, Μπανάνες (πράσινες), Πατάτες ξεφλουδισμένες, Ποπ-κορν (με αλάτι και βούτυρο), Ρύζι Μπασμάτι, Ρύζι αναποφλοίωτο, Σόγια σάλτσα (εμπορίου), Ταπιόκα, Τυριά (δυνατά), Φαγόπυρο, Φιστίκι αράπικο, Ψωμί Σταρένιο (οργανικό φυτρωμένο), Ψωμιά καλαμποκιού και ρυζιού.
Εξαιρετικά όξινες Τροφές / pH 5,0 – 5,5
pH 5,0: Τεχνητά γλυκαντικά.
pH 5,5: Αλεύρι άσπρο και σταρένιο, Αλάτι ιωδ. ραφιναρισμένο, Ανθρακούχα αναψυκτικά και ποτά, Βοδινό κρέας, Γαλοπούλα, Γλυκά και κέικ με άσπρο αλεύρι, Ελάφι, Ζάχαρη άσπρη, Ζάχαρη καφέ, Ζυμαρικά (άσπρα), Καραμέλες, Καφές, Κατσίκι, Κοτόπουλο, Κουνέλι, Κρέμα με άσπρη ζάχαρη, Λικέρ, Μαρμελάδες, Μπύρα, Ναρκωτικά, Ξύδι λευκό (επεξεργασμένο), Πρόβατο, Ρύζι άσπρο, Σιμιγδάλι, Σοκολάτα, Σταρένιο ψωμί, Τσάι μαύρο, Τσιγάρα, Χοιρινό.


oksines-alkalikes


Επιμέλεια: Γιώργος Κυρίτσης



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...