Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Α. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 Β. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016.


 Η  ΔΙΑΤΑΞΗ  ΤΗΣ  1ης  ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ  ΣΤΡΑΤΙΑΣ  

Η  πατρίδα  μας  κινδυνεύει  και  τα  άθλια  υποκείμενα – μαριονέτες  των  εβραίων  τραπεζιτών,  που  εκπαιδεύονται  σε  ξένα  κέντρα  για  να  μας  κυβερνήσουν,  κοιμούνται  και  σήμερα  τον  ύπνο  του  προδότη.
Κύριο  μέλημα  της  «ελληνικής  πολιτικής  τάξης»  η  παραπληροφόρηση  του  νοήμονος λαού,  η  προπαγάνδα,  οι  αερολογίες,  ο  σκοταδισμός,  οι  ασυναρτησίες,  οι  κούφιες  δηλώσεις.  Πότε  θα  καταλάβει  ο  ελληνικός  λαός,  πόσο  πρόθυμη  για  προδοσία  είναι  η  σημερινή  ιθύνουσα  πολιτική  και  «πνευματική»  τάξη  που  «κυβερνά»  την  Ελλάδα;  



ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΤΗΝ  ΘΡΑΚΗ   ΤΗΝ  ΝΥΧΤΑ  ΤΗΣ  15ΗΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016
O υποδιοικητής της Πέμπτης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ανατολικής Θράκης, συνταγματάρχης Uzay Şahin, σε κατάθεσή του μετά την σύλληψή του, ομολόγησε  το  τουρκικό  επιθετικό  σχέδιο. 
Σύμφωνα  με  αυτό  και  βάσει δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο,  το βράδυ του πραξικοπήματος, η 54η Ταξιαρχία Μηχανικού Πεζικού, (που είναι υπεύθυνη για την επιθετική ζεύξη του Έβρου, δηλαδή την γεφύρωσή της ανατολικής με την δυτική όχθη),   θα ήταν  η  κύρια  μονάδα  για  την  γεφύρωση  του  ποταμού,  υπό  την  προστασία  της  τουρκικής  αεροπορίας,  έτσι  ώστε  να  επιτευχθεί  η   διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής διάταξης στο νότιο Έβρο!

Ο διοικητής της ταξιαρχίας υποστράτηγος Hidayet Arı συνελήφθη αμέσως μετά και ομολόγησε ότι στο σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα θα συμμετείχε και η 55η Ταξιαρχία Μηχανικού της οποίας ο διοικητής υποστράτηγος Bekir Koçak επίσης συνελήφθη!

Κάθε συλλογή FSB-E της 55ης Ταξιαρχίας δύναται να κατασκευάσει πλωτή γέφυρα εφόδου μήκους 250 μέτρων.

Μετά την γεφύρωση η οποία θα γινόταν υπό τα καταιγιστικά πυρά της τουρκικής Αεροπορίας, θα εισέβαλε η 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία  που εδρεύει στο Babaeski της ανατολικής Θράκης, υπό  την διοίκηση του υποδιοικητή Albay Gündoğdu ο οποίος θα αναλάμβανε την διοίκηση.   Και ο συγκεκριμένος συνελήφθη, καθώς και ο επιτελής του Λοχαγός Murat Çelebioğlu.

Άλλες δυνάμεις που σταθμεύουν στο Demirköy της επαρχίας Krıklareli ( Σαράντα Εκκλησιές), όπως επίσης και η 54η Ταξιαρχία του Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη, θα ακολουθούσαν και θα προσέφεραν κάλυψη στην 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία.

Το σχέδιο αφορούσε διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής τοποθεσίας, παράκαμψη της Αλεξανδρούπολης και αποκοπή των ελληνικών δυνάμεων του κεντρικού και βόρειου Εβρου!

Δηλαδή είχαν τροποποιήσει το σχέδιο "Βαριοπούλα" σε ότι αφορά την επιθετική αιχμή και από την σφήνα μεταξύ κεντρικού και βόρειου Εβρου, θα μετέφεραν το κέντρο βάρους της επίθεσης στο νότιο τομέα, όπου υπολογίζουν ότι θα αιφνιδίαζαν τις ελληνικές δυνάμεις!

Ο μέγιστος αντικειμενικός στόχος τους ήταν να φτάσουν μέχρι την τοποθεσία Βιστωνίδος (Πόρτο Λάγος), αν τους δινόταν η ευκαιρία ή κατ'ελάχιστον να καταστρέψουν στο σύνολο της ελληνικής αμυντικής διάταξης και στον κεντρικό και βόρειο Εβρο.

Ο συνταγματάρχης Uzay Şahin. αποκάλυψε τα ακριβή σχέδια διάρρηξης της ελληνικής αμυντικής διάταξης στην γραμμή των ορέων Βυρσίνης–Υψώματα Άρη–Ιερό Όρος (Μπουκατέ)–Ορφέας (Κελεμπέκ)–Κεφάλι (Τσομπάν)!

Ανταμοιβή, η ανενόχλητη κίνηση στην πεδιάδα της Αλεξανδρούπολης μέχρι την πεδιάδα της Κομοτηνής!

Πρωταγωνιστικό ρόλο, μετά την αρχική ζεύξη θα έπαιζε το 2ο Σώμα Στρατού που εδρεύει στη Καλλίπολη (Gelibolu) στην ομώνυμη Χερσόνησο και είναι προσανατολισμένο έναντι της νότιας περιοχής του Έβρου όπου και ο τομέας της Ελληνικής ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Το 2ο Σώμα διαθέτει τέσσερις Ταξιαρχίες εκ των οποίων οι τρεις Μηχανοκίνητες (4η, 8η και 18η Ταξιαρχία) και μία τεθωρακισμένη (95η Ταξιαρχία).

Ανά δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες από τα δύο Σώματα Στρατού θα αναλάβουν τη ζεύξη του Έβρου σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, ώστε να μην επιτρέψουν στις ελληνικές δυνάμεις να αντιληφθούν σε ποιο απ’ αυτά, θα εκδηλωνόταν η κυρία προσπάθεια.

Στα σημεία των επιχειρούμενων ζεύξεων, η αναλογία ισχύος θα ήταν από 6:1 έως 10:1 υπέρ των τουρκικών δυνάμεων! προκειμένου οι επιτιθέμενοι να «εξασφαλίσουν» τη θετική έκβαση του εγχειρήματος.

Αντικειμενικός πολιτικός σκοπός των πραξικοπηματιών ήταν να συσπειρώσουν υπέρ τους άμεσα τον τουρκικό λαό επιτυγχάντας μια γρήγορη και εύκολη νίκη "αποκαθιστώντας την δικαιοσύνη για την τουρκική μειονότητα που καταπιέζεται στον Εβρο"...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Τελευταία  ο  τουρκικός  στρατός  προμηθεύτηκε  52 επιθετικές  αμφίβιες γέφυρες Samur τουρκικής κατασκευής, οι οποίες μπορούν να σβήσουν από το χάρτη σε λίγα λεπτά το εμπόδιο που λέγεται ποταμός Έβρος, 40  συστήματα ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility Systems), 36 γέφυρες  Leguan με δυνατότητα γεφύρωσης κωλύματος 24 μέτρων εντός λίγων λεπτών, 2 γέφυρες ξηράς υποστήριξης (Dry Support Bridge-DSB) τύπου M18 ανοίγματος 40 μέτρων και 12 αμφίβιους γαιωπροωθητές  Azmim για την διαμόρφωση του χώρου της όχθης του ποταμού όπου θα αποβιβαστούν τα οχήματα.

Επιπρόσθετα η πρόθεση του τουρκικού στρατού να αποκτήσει απροσδιόριστο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων διάνοιξης ναρκοπεδίων τύπου Keiler, αποτελεί την απόδειξη ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για την πραγματοποίηση βίαιης διάβασης του Έβρου, με πρόβλεψη για την αντιμετώπιση των εμποδίων που θα συναντήσει ο τουρκικός στρατός πέρα από το ποτάμι.






ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΤΟ  ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ   ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  ΤΟΥ  2016.
 
Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν πρώτα στο Καστελόριζο και οτιδήποτε άλλο θα  είναι απλός αντιπερισπασμός.
 Το Καστελόριζο είναι ένα νησί του οποίου η υπεράσπιση δεν μπορεί να γίνει στο έδαφος του, αλλά στην θάλασσα.
Άμυνα νήσου με αξιώσεις και ελπίδα για αντιμετώπιση της απόβασης μέχρι να έρθουν ενισχύσεις μπορεί να διεξαχθεί μόνο σε μεγάλα νησιά όπως η Εύβοια, η Κρήτη  και η Ρόδος.
Ο λόγος είναι ότι σε μια λωρίδα γης με πλάτος 5 επί 2 χλμ δεν μπορεί να διεξαχθεί άμυνα διότι από την στιγμή που οι εχθρικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποβιβαστούν στην ακτή και σε βάθος 400 μέτρων, έχει ήδη καταληφθεί σχεδόν το 10% της έκτασης, δηλαδή εάν κάνουμε την αναγωγή σε έδαφος του νομού Έβρου με πλάτος 30-35 χλμ θα είναι σαν έχουν ήδη καταληφθεί ο Δορίσκος, το Τυχερό, οι Φέρρες, η Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, δηλαδή μια ζώνη σε όλη την έκταση των συνόρων όπου υπάρχουν οι δύο μεραρχίες του Έβρου.

Άλλος λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να γίνει άμυνα επάνω στο νησί είναι διότι απλά δεν υπάρχει χώρος για τις λιγοστές δυνάμεις άμυνας να ελιχθούν, να απαγκιστρωθούν (όπως λέγεται η υποχώρηση στην στρατιωτική διάλεκτο), να πάνε που;
Εάν ο εχθρός δεν πεταχτεί στην θάλασσα από την πρώτη ώρα μετά είναι αργά.
Το Καστελόριζο δεν είναι βόρεια Ελλάδα που έχει 500 χλμ βάθος για ελιγμούς αλλά και να πάρεις ενισχύσεις. Στο νησάκι αυτό οι ενισχύσεις  θα έρθουν από την ηπειρωτική Ελλάδα, σχέδιο χρονοβόρο.
Γιαυτό εδώ και χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να αχρηστεύσουν τα  ελληνικά  ZUBR, τα μόνα σκάφη που μπορούν να κουβαλήσουν μια ταξιαρχία πεζοναυτών από τον Βόλο σε λίγες ώρες. 


Η άμυνα πρέπει να γίνει στην θάλασσα και στον αέρα.
Το Καστελόριζο βρίσκεται περί τα 3,5 χλμ από τα μικρασιατικά παράλια και 800  χιλιόμετρα  από την Ελευσίνα… Ο ελληνικός στόλος πρέπει ή να βρίσκεται ήδη εκεί ή να έχει ικανό δίκτυο πληροφοριών και πάνω απ όλα να υπάρχει η πολιτική βούληση για να σπεύσει όταν οι πληροφορίες λένε για κινήσεις του τουρκικού στόλου προς το νησί.  Περί πολιτικής βουλήσεως αν κρίνουμε από τα Ίμια …
Το Καστελόριζο δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα να επεκτείνει την υφαλοκρηπίδα της μέχρι την Κυπριακή και αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι διαθέτουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην αν.Μεσόγειο και την μικρότερη θαλάσσια περιοχή γιαυτό και θα έπρεπε να τους δοθεί διέξοδος και κυριαρχία στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου όπου κατά την άποψη τους δεν επρόκειτο να ενοχλήσουν κανένα διότι δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό νησί εκεί, εκτός βέβαια από το Καστελόριζο.

Παρόλα αυτά οι Τούρκοι δύσκολα θα έκαναν απόπειρα κατάληψής του και πολύ περισσότερο κατοχής του εφόσον δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα ούτε αφορμή.  Ακόμα και εάν μπορούν να ισχυριστούν καταπίεση μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη και σε Κω και Ρόδο , στο Καστελόριζο δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες.
Η πιθανότερη κίνηση τους θα είναι ο ναυτικός αποκλεισμός του νησιού χωρίς την ανταλλαγή πυρών.  Όλοι ξέρουμε ότι στην κρίση των Ιμίων η Ελλάδα δεν ήταν πρόθυμη να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα.



Ο ελληνικός στόλος θα σπεύσει αλλά θα περιοριστεί στον ρόλο του επιτηρητή και ενώ ο τουρκικός στόλος θα έχει αποκλείσει το νησί ο ελληνικός θα προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τον τουρκικό.  Στο μεταξύ η κυβέρνηση θα δραματοποιήσει περαιτέρω τα γεγονότα με κινητοποίηση του στρατού σε όλη την Ελλάδα, του τύπου της κρίσης του 87, με μερική επιστράτευση και θα αφήσει να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ηττοπάθειας και τρόμου.

 Εφόσον οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα θεωρούνται κρέατα για σφαγή και γενικά "κακοί αντιπαραγωγικοί καραβανάδες" δεν είναι απίθανο να πέσει και πάλι κάποιο ελληνικό ελικόπτερο "υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες".
Παράλληλα θα ασκείται τρομοκρατία στους Έλληνες με μαύρη προπαγάνδα σχετικά με τις δυνατότητες των Τούρκων και την αδυναμία της χρεοκοπημένης Ελλάδας να διεξάγει πόλεμο.  Οι μανάδες θα χαιρετάνε κλαίγοντας τα βλαστάρια τους τα οποία δικαίως θα φοβούνται εφόσον ξόδεψαν την θητεία τους είτε αρνούμενοι συστηματικά να μάθουν αυτά τα λίγα που τους δίνονται στην εκπαίδευση, είτε γιατί τελικά μόνο σκούπισμα και λάντζα έκαναν, είτε γιατί εκεί που τους στέλνουνε δεν θα έχει wifi παρά μόνο τουρκικό και το roaming κοστίζει και λόγω επιστράτευσης ο μπαμπάς τους δεν πληρώθηκε, γιατί το κράτος θα κρατάει το χρήμα για τις ανάγκες του στρατού και έτσι δεν θα μπορεί να πάρει κάρτα για το iphone. 
Καταστροφή…..


H κατάσταση θα διαρκέσει όσες μέρες θα είναι αρκετές για να λυγίσει η κοινή γνώμη και να πεισθεί ότι καλύτερα να τα βρούμε με την Τουρκία, δεν είναι ώρα για πολέμους, παρ το μωρέ το παλιονήσι, κλείσανε και οι τράπεζες, τα παιδιά μας κινδυνεύουν κτλ κτλ.
Αίφνης θα ανακοινωθεί ότι ο πόλεμος αποφεύχθηκε και Ελλάδα-Τουρκία θα κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών για καθορίσουν την πορεία των σχέσεων του υπό την αιγίδα της Αμερικής και της Ε.Ε την στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι ήταν τόσο ευγενικοί που ούτε μια οβίδα δεν έριξαν σε όλη την διάρκεια της κρίσης.
Θα συζητηθεί το αίτημα της Τουρκίας για τον διαμοιρασμό του Αιγαίου το οποίο η κυβέρνηση  των  ομοφυλοφίλων  του  Τσίπρα  θα δεχθεί, λέγοντας ότι τελικά θα έχουμε μια θάλασσα ειρήνης από την οποία επιτέλους θα μπορέσουμε να βγάζουμε τα πετρέλαια και να ζούνε μπέικα και οι δύο πλευρές.
Οι επιχειρήσεις σε στεριά γίνονται πάντα σε εποχές που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.  Δεν μπορεί π.χ. ο τουρκικός στρατός να οργανώσει εισβολή από τον Έβρο τον Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο διότι και ο ποταμός είναι «φουσκωμένος» αλλά και το πεδινό έδαφος εκατέρωθεν του ποταμιού θα είναι λασπωμένο λόγο των υψηλών ποσοστών υετού (βροχόπτωση-χιονόπτωση) στην παρέβρια περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.  Μηχανοκίνητα και τεθωρακισμένα τμήματα ΔΕΝ προχωράνε στην λάσπη.  


Ωστόσο στην θάλασσα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες,  τα πολεμικά πλοία επιχειρούν σε όλες τις συνθήκες και μόνο τα ιπτάμενα μέσα και ειδικά τα ελικόπτερα επηρεάζονται από θύελλες και καιρικά φαινόμενα.  Σε αυτή την περίπτωση οι Τούρκοι θα είναι κερδισμένοι εφόσον την επιτήρηση της περιοχής θα μπορούν να την κάνουν και με ηλεκτρονικά μέσα από τις ειδικές μονάδες τους στις μικρασιατικές ακτές οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο. Αντιθέτως η Ελλάδα θα πρέπει να επιτηρεί την περιοχή και με την βοήθεια ιπτάμενων μέσων όπως τα ελικόπτερα τα οποία τόσο το 1996 όσο και το τον Φεβρουάριο του 2016 στην Κίναρο, έχουν πέσει θύματα του ηλεκτρονικού πολέμου και των αντιμέτρων των Τούρκων.

Τώρα το γιατί η Τουρκία θα διεκδικήσει το Καστελόριζο δεν έχει καμία σχέση με την θεωρία "των ανταλλαγμάτων" εφόσον ότι ήθελε το πήρε στην Συρία- μέχρι τώρα- όπου με τις ευλογίες των ΗΠΑ εισέβαλε στην βόρεια Συρία κι από εκεί θα αποφασίσει εάν και σε ποιά έκταση θα γίνει Κουρδικό κράτος, το οποίο θα απορροφήσει όλους του Κούρδους της Τουρκίας που σφάζονται ανελέητα και έτσι  ο Ερντογάν και την Συρία θα έχει διαμελίσει και θα έχει καθαρίσει το τουρκικό Κουρδιστάν από τους άτακτους Κούρδους.


Ο ναυτικός αποκλεισμός του Καστελόριζου θα γίνει ακριβώς στα πλαίσια της αποθράσυνσης της Τουρκίας. Ο ναυτικός αποκλεισμός και η αποφυγή κλιμάκωσης με πυρά -κάτι πολύ εύκολο δεδομένης της ενδοτικότητας της ελληνικής πλευράς που θα παρακαλάει για την «ειρηνική διευθέτηση» -θα ενοχλήσει μεν τις ΗΠΑ αλλά θα δώσει και το επιχείρημα σε αυτές να πουν "ελάτε τώρα, δεν σας πυροβόλησαν, απλά ένα αποκλεισμό έκαναν, ελάτε τώρα, βρείτε τα σαν ώριμοι ενήλικες".-

(Οι  πληροφορίες  ελήφθησαν  από  το  Pronews  και  το  Greek Spirit). 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



6 σχόλια :

  1. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ

    ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ: «ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜA ΤΩΝ «ΤΣΑΜΗΔΩΝ». «ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ».
    Το ζήτημα εγέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την δήλωση του Αυστριακού επιτρόπου Χαν, σύμφωνα με την οποία: «η Κομισιόν επικρότησε το γεγονός πως Ελλάδα και Αλβανία εξετάζουν τη θέσπιση κοινού μηχανισμού, που θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων», στα οποία – όπως ανέφερε ο Χάν – περιλαμβάνονται η οριοθέτηση της ελληνοαλβανικής υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών, τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και το "τσαμικό ζήτημα".
    Μία νέα εξέλιξη στο ζήτημα έρχεται να εγείρει νέα ερωτήματα και μάλλον να γείρει την πλάστιγγα εις βάρος του Κοτζιά. Συγκεκριμένα, ο αλβανός ΥΠΕΞ, Ντίτμιρ Μπουσάτι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Report TV, φέρεται να δήλωσε ότι η Αθήνα έχει συμπεριλάβει στα υπό εκκρεμότητα διμερή ζητήματα τα οποία συζητούν οι δύο χώρες και το λεγόμενο «τσάμικο».
    Μάλιστα, έκανε λόγο και για αλληλογραφία μεταξύ των υπουργείων, η οποία έχει έλθει σε γνώση του επιτρόπου Χαν και λέει ότι από αυτήν την αλληλογραφία απορρέει και η δήλωσή του. Θύμισε μάλιστα το γεγονός ότι ο Χαν στην σχετική δήλωσή του ανέφερε ότι: «η Επιτροπή επικρότησε τις προσπάθειες αυτές, εκφράζοντας επιδοκιμασία για την εν λόγω σημαντική νέα διπλωματική δέσμευση σε ανταλλαγή επιστολών με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος».

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΝΟΗ, ΣΗΜΕΡΑ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
    Θεοφανάκης Στέφανος

    Ὥρα μὲ τὴν ὥρα οἱ βαθύτεροι φόβοι μας, γιὰ σύγκρουση, ἐπαληθεύονται.
    Ἡ ὥρα πλησιάζει.
    Μετὰ τὴν ἀμφισβήτηση τῆς συνθήκης τῆς Λωζάννης ἀπὸ τὴν Ἄγκυρα, καθὼς ἐπίσης καὶ τὴν ἄμεση ἐνθάῤῥυνση τῶν Τούρκων ἀπὸ τὴν Γερμανία καὶ τὶς Η.Π.Α., ἔγινε σοβαρὴ πιθανότης ἡ σύγκρουσις.
    Μετὰ ὅμως κι ἀπὸ τὶς δύο Νόταμ, ποὺ ἐξέδωσε ἡ τουρκικὴ κυβέρνησις στὸ Αἰγαῖο, οἱ φόβοι μας γίνονται βεβαιότης.
    Τὸ «θερμό» ἐπεισόδιο, ποὺ ἀπὸ καιρὸ ἐπιδιώκει ἡ Τουρκία, ὡς λύση στὰ πολλὰ προβλήματά της, ἀλλὰ καὶ ὡς «δικαίωση» γιὰ τὶς ἄνομες διεκδικήσεις της, εὑρίσκεται πλέον πρὸ τῶν πυλῶν.
    Τώρα πιά, ὅσες «σειρῆνες ἀντιαεροπορικῆς καὶ ἀντιβαλλιστικῆς ἀμύνης» καὶ ἂν ἀκουσθοῦν…
    Ὅσες «αἰφνιδιαστικὲς ἐπισκέψεις» στὸ Ἐθνικὸ Κέντρο Ἐπιχειρήσεων τοῦ ΥΠΕΘΑ ἀπὸ τὸν Τσίπρα κι ἐὰν γίνουν…
    Ὄσες «ἐπισκέψεις τοῦ Καμμένου στὸν Ἐβρο» καὶ ἂν πραγματοποιηθοῦν…
    Ἀποτελοῦν μόνον «λεονταρισμούς» γιὰ ἐσωτερικὴ κατανάλωση, ἀλλὰ καὶ μίαν ἀκόμη ἐπικοινωνιακὴ φούσκα, γιὰ μία πολιτικὴ ἡγεσία, ποὺ δὲν σέβεται οὔτε τὸν ἑαυτόν της.
    Μία ἡγεσία ποὺ ἀπεδείχθη τὸν κατάλληλο καιρὸ ἄτολμη, φοβικὴ καὶ ἀναποφάσιστη νὰ λάβῃ τὰ ἀναγκαῖα καὶ κατάλληλα μέτρα, ἐνεθαῤῥύνοντας στὴν πράξη τὴν προκλητικὴ καὶ ἀλήτικη συμπεριφορὰ τῶν «γειτόνων» μας σὲ βάρος τῆς χώρας.
    Ἂς δοῦμε, τοὐλάχιστον τώρα, τὴν τελευταία στιγμή, τὴν ἀλήθεια κατάματα καὶ ἂς ἑτοιμασθοῦμε γιὰ τὶς δύσκολες ἡμέρες ποὺ ἔρχονται.

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «SUGA» ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ.- Α
    Από τον Πέτρο Αναστασίου του «Pronews»
    Η διπλή αναγνωριστική πτήση του τουρκικού αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 επάνω από τη νησίδα Παναγιά του συμπλέγματος των Οινουσσών, αξιολογείται πολύ προσεκτικά από τα ελληνικά Επιτελεία.
    Και αυτό γιατί οι Οινούσσες αποτελούν το επίκεντρο του τουρκικού σχεδιασμού στην θαλάσσια έκδοση της περίφημης επιχείρησης BALΥOZ ("Βαριοπούλα") που το 2003 είχε ως κύριο στόχο την πρόκληση πολεμικής σύρραξης με την Ελλάδα (περιλάμβανε εισβολή στην Ελλάδα και κατάληψη του βόρειου Έβρου) με την επιχείρηση "SUGA".
    Στις Οινούσσες, η εγγύτητα του νησιού στην Τουρκία καθώς και η ανυπαρξία σοβαρής στρατιωτικής παρουσίας, αφήνει ουσιαστικά στους Τούρκους το πεδίο ελεύθερο για μια σχετικά εύκολη επιχείρηση.
    Η απόφαση για την προετοιμασία ενός σχεδίου πρόκλησης μείζονος κρίσεως με την Ελλάδα με αντικείμενο βραχονησίδες στο Αιγαίο προήλθε από τον τότε Αρχηγό του τουρκικού Ναυτικού, ναύαρχο Özden Örnek, ο οποίος ζήτησε να συσταθούν οι σχετικές επιτροπές μελέτης.
    Oι Οινούσσες έχουν επιλεγεί ως βασικός στόχος γιατί ελέγχουν από τον βορρά τον δίαυλο του Τσεσμέ και από Ανατολάς τη Χίο και ως εκ τούτου προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα.
    Τα νησιά, αυτά κατά το τουρκικό σχέδιο, όπως αυτό προτάθηκε από τον αντιπλοίαρχο Erdin Ιnal και συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2003, θα καταλαμβάνονταν από ολιγομελές τμήμα της δύναμης SAT-SAS του τουρκικού Ναυτικού, η οποίο θα πραγματοποιούσε αποβατική ενέργεια. Μαζί με τη δύναμη αυτή θα συμμετείχε και μια ομάδα αμφίβιων καταδρομέων, η οποία θα είχε ως αποστολή την καταστροφή των υποδομών και των κέντρων διοίκησης των δύο νησιών.
    Το τρίτο και μεγαλύτερο κύμα της επίθεσης θα αποτελείτο από δυνάμεις πεζοναυτών. Τόσο οι δυνάμεις των SAT-SAS όσο και οι δυνάμεις των πεζοναυτών ασκούνται κάθε χρόνο στην κατάληψη νησιών, έχουν επομένως αποκτήσει σημαντική εμπειρία από όλα αυτά τα χρόνια εξάσκησης.
    Μετά την κατάληψη και των τριών νησιών, το σχέδιο προέβλεπε τον εγκλεισμό του τοπικού πληθυσμού, ο οποίος έφτανε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 τα 10.500 άτομα, σε στρατόπεδα, προκειμένου να αποσταλούν αργότερα στην ηπειρωτική Ελλάδα.
    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι σε μια από τις εκθέσεις σχετικά με το σχέδιο «SUGA» δίνονται οδηγίες για τον χειρισμό των ΜΜΕ όσον αφορά την εξέλιξη της κρίσης και τα αίτια κατάληψης των νησιών.
    Το τουρκικό σχέδιο ότι θα διαρκούσε περίπου 15 λεπτά, μερικά λεπτά λιγότερα από όσο χρειάζεται ένα σκάφος να προσεγγίσει το λιμάνι των Οινουσσών από τα τουρκικά παράλια με ήπιο κυματισμό.
    Μάλιστα είχε επιλεγεί η προσγείωση στην δυτική πλευρά του νησιού για έναν και μόνο λόγο. Ο χρόνος θα συνέπιπτε με την απόβαση διά θαλάσσης στις Οινούσσες και από τα δυτικά θεωρούσαν ότι η φύλαξη θα ήταν ασθενέστερη. Είχαν ήδη καταγράψει την περιοχή και τις ζώνες προσγείωσης των ελικοπτέρων από αποστολές πρακτόρων της ΜΙΤ που είχαν μεταβεί ως τουρίστες στα νησιά τα έτη 1998 και 2002.
    Όσον αφορά τις Οινούσσες, η εγγύτητα του νησιού στην Τουρκία και η ανυπαρξία σοβαρής στρατιωτικής παρουσίας άφηνε ουσιαστικά στους Τούρκους το πεδίο ελεύθερο για μια σχετικά εύκολη επιχείρηση. Φυσικά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η εξέλιξη της επιχείρησης εξαρτάται από την αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων στη Χίο.
    Πάντως σε γενικές γραμμές η κατάληψη και η με ερωτηματικά διατήρηση των Οινουσσών από τους Τούρκους θα αποτελούσε το πιο εύκολο μέρος της επιχείρησης SUGA που μεταξύ άλλων προέβλεπε ενέργεια στους Φούρνους και στην Λέρο.

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «SUGA» ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ.- Β
    Όλα αυτά είναι βέβαια γνωστά στην ελληνική πλευρά. Γι’ αυτό και μετά το επεισόδιο στα τέλη Απριλίου, είναι ειλημμένη η απόφαση να κατασκευαστεί και ελικοδρόμιο στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, εκτός από τη μόνιμη επάνδρωση φυλακίου.
    Στη νησίδα σταθμεύει πλέον μόνιμη δύναμη.
    Τα χρόνια της ελληνοτουρκικής «φιλίας» και η πεποίθηση της ελληνικής πολιτικής ελίτ ότι με τις συνεχείς υποχωρήσεις θα εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή, συνέβαλαν στην ενίσχυση, ή καλύτερα στην αποθράσυνση, της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας ότι τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο θα επιτύχαινε τον αιφνιδιασμό που επιθυμούσε με στόχο τον διαμοιρασμό του Αιγαίου.
    Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι «η Ελλάδα άρπαξε 16 νησιά», ενώ παράλληλα ζητούν διαπραγματεύσεις για 150 περίπου νησιά, νησίδες και βραχονησίδες το καθεστώς των οποίων, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους, δεν περιγράφεται με σαφήνεια, είναι δηλαδή «απροσδιόριστης κυριαρχίας» από τις Συνθήκες (Λωζάννης και Παρισίων).
    Αλλά έτσι ή αλλιώς πλέον η Τουρκία δια χειλέων του προέδρου της Ρ.Τ.Ερντογάν, απορρίπτει την συνθήκη της Λωζάνης. Μόνο χθες δήλωσε επίσημα ότι:
    "Δεν μπορεί να γίνει δεκτό το 2016 αυτό που ίσχυε το 1923"...

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η «ΜΑΥΡΗ» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

    Η Άγκυρα ετοιμάζει ψυχολογικά τον τουρκικό πληθυσμό για επίθεση στην Ελλάδα: Νέο τουρκικό σίριαλ δαιμονοποιεί τους Έλληνες.
    Ο Ερντογάν και οι βουλευτές τους αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάνης, την ελληνικότητα των ακριτικών νησιών και την ίδια την Θεσσαλονίκη, αφού «οι Εθνοπατέρες μας γεννήθηκαν έξω από τα σύνορά μας» όπως είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας και προχωρούν με άκρατη προπαγάνδα στην δημιουργία πολεμικού κλίματος και δαιμονοποίησης των Ελλήνων με ένα νέο τουρκικό σίριαλ στο οποίο οι Έλληνες παρουσιάζονται ως «αιμοσταγείς» και «σατανικοί».
    Είναι το σίριαλ με τίτλο Vatanim Sensin, που σημαίνει "Εσύ είσαι η πατρίδα μου", που κάνει πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη (27.10.2016), παραμονή της ελληνικής Εθνικής Επετείου του μεγάλου «ΟΧΙ» στο τουρκικό κανάλι Kanal D.
    Πρωταγωνιστεί ο Χαλίτ Εργκέντς, που έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα από το σίριαλ "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" αφού εκατομμύρια Ελλήνων του έκαναν την χάρη να τον παρακολουθούν.
    Το Vatanim Sensin περιγράφει την περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22 και τη σφαγή των Ελλήνων και τα παρουσιάζει όλα ανάποδα, όπως συμφέρει την τουρκική πλευρά: Έλληνες στρατιώτες δολοφονούσαν, εκτελούσαν και φυλάκιζαν τους Τούρκους και κατέστρεφαν τις περιουσίες των Τούρκων.
    Η πολυδάπανη παραγωγή, με πολλά εξωτερικά γυρίσματα στη Σμύρνη, παρουσιάζει κυρίως τη ζωή του Cevdet (Χαλίτ Εργκέντς) ο οποίος φυλακίζεται από τους "κακούς" Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο «τιμωρός» τους και ο «εκδικητής» για λογαριασμό του «πολύπαθου» τουρκικού λαού!
    Δεν είναι τυχαία η προπαγάνδα αυτή με όλα τα πρόσφατα σκηνικά που στήνει η Άγκυρα για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και των συνόρων με την Ελλάδα.
    Για να γίνει όμως η όποια αναθεώρηση πρέπει ένας λαός να πειστεί ότι ο άλλος λαός είναι κακός, δαιμονικός και ότι του «χρωστάει» αν και συμβαίνει το αντίθετο.
    Η προπαγάνδα ιστορικά αναπτύσσεται σε βαριά «μαύρη» εκδοχή λίγο πριν από ένα μεγάλο πολεμικό επεισόδιο για όσους δεν το γνωρίζουν.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ (ΜΕΓΑ, ΑΝΤΕΝΑ, ΣΤΑΡ, ΣΚΑΪ, ΑΛΦΑ Κ.Λ.Π. ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΠΑΧΥΜΕΝΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥΣ;

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5/3/2017

    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΣΟΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

    «Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του καθηγητή Ι.Μάζη περί επικείμενης απόβασης των Τούρκων στο Καστελόριζο, ο τουρκικός τύπος αναφέρει πως υπήρχε μυστική «επέμβαση» των Ηνωμένων πολιτειών στην διένεξη που έχει προκύψει με θέμα τις βραχονησίδες Ίμια αλλά και γενικότερα την ένταση στο Αιγαίο.
    Η «μυστική» παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς διπλωμάτες με σκοπό την μείωση των εντάσεων σε δύο χώρες, που αποτελούν τους κύριους «πυλώνες» του συστήματος ασφαλείας του ΝΑΤΟ στην ΝΑ Μεσόγειο.
    Η Ουάσινγκτον, υποστήριξε ότι δεσμεύεται στο να μειώσει και άλλο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.
    Η αμερικανική παρέμβαση σε Αθήνα και Άγκυρα ενδεχομένως να αποσόβησε προετοιμασμένη τουρκική εισβολή σε ελληνικό νησί, η οποία ήταν σχεδόν έτοιμη.
    «Άλλες πληροφορίες» από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για τουρκικό σχέδιο για κατάληψη του Καστελόριζου.
    Εκτίμηση των ισραηλινών υπηρεσιών είναι ότι «πράγματι υπάρχει ανεξήγητη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας έναντι της Ελλάδας.
    Οι Ισραηλινοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «ακατανόητες» τις κινήσεις της Άγκυρας, καθώς η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ειδικά της Αεροπορίας είναι σε πολύ χαμηλό σημείο.
    Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι «στα Δωδεκάνησα βρίσκεται η εστία της σύγκρουσης και πιθανότατα σε ένα εκ των Μεγίστη (Kαστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Στα Ιμια ή στην Παναγιά ή σε άλλα σημεία του Αιγαίο, απλά θα εκβιάσουν κίνηση, αλλά δύσκολα θα ρισκάρουν».
    Τα νησιά είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεκάδες μίλια ή εκατοντάδες μακριά από την Ρόδο και την Κάρπαθο, τα τρία αυτά νησιά «συγκρατούν» την ελληνική ΑΟΖ η οποία συναντάται με την κυπριακή ΑΟΖ.
    Ο Τούρκος εθνικιστής πολιτικός Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, εργάζονται πυρετωδώς για τη μείωση των εντάσεων, μεταξύ των δύο χωρών.
    Η Ουάσιγκτον έχει μια έντονη ανησυχία ότι μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ, υπάρχει φόβος ακόμη και για πόλεμο και αποσταθεροποίηση ολόκληρης της συμμαχίας.
    Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιφερειακή στρατηγική των ΗΠΑ, όπως έχει φανεί και από την πολύ σημαντική στρατιωτική κινητικότητα. Το αεροπλανοφόρο “USS George H.W. Bush” στάθμευσε για δεύτερη εβδομάδα στον Ναύσταθμο της Σούδας. Πριν από λίγες ημέρες (25/2) η 10η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως σταθμό για την αποβίβαση εννέα ελικοπτέρων τύπου Μπλακ ΧΟΚ και 70 ακόμη τμημάτων εξοπλισμού, τα οποία θα προωθηθούν στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησης, «Atlantic Resolve». Κατά την άφιξή των ελικοπτέρων, παρόντες ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο αρχηγός των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων Ευρώπης Μπεν Χότζις και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στο ΝΑΤΟ «τη σημαντική στρατηγική θέση της, σταθερότητα και τον επαγγελματισμό των στρατιωτών μας».
    Όπου όμως και να θελήσουν να χτυπήσουν οι Τούρκοι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι πανέτοιμες για να ανταποδώσουν το «χτύπημα», κάνοντας τον Ερντογάν να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που τα έβαλε μαζί μας».

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "στους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι διαθέτουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην αν.Μεσόγειο και την μικρότερη θαλάσσια περιοχή"

    Δεν είναι ισχυρισμός. Είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...