Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΗΡΕ ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Χθεσινή  ξεκάθαρη απειλή πολέμου από πλευράς της Τουρκίας,  πριν  περάσουν  μερικές  ημέρες  από  την  συνάντηση  Ερντογάν – Ρότσιλντ – Κίσινγκερ.

Ακούει  κανείς;


Ο  Ερντογάν,  εξέφρασε ανοιχτά και δημοσίως,  σε συνάντηση που είχε με τους  περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας, τις επεκτατικές του βλέψεις  εις  βάρος της χώρας μας.

Συγκεκριμένα,  ανέφερε, ότι επιθυμεί την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, γιατί με αυτήν «δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;».

Αυτό αποτελεί μια ξεκάθαρη απειλή πολέμου από πλευράς της Τουρκίας, μιας και η συγκεκριμένη συνθήκη ήταν μια συνθήκη ειρήνης που συνάφθηκε μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ορίζει τα σύνορα των δύο χωρών.

Η όποια αναθεώρησή της, την οποία λέει ότι επιθυμεί ο Ερντογάν, αποτελεί μία ξεκάθαρη απειλή πολέμου εις βάρος της χώρας μας.

Παρόλα αυτά ο  Τσίπρας  τηρεί σιγή ιχθύος για το ζήτημα.

   


«ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»    28  Σεπτεμβρίου  2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ. ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;

Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΔΕΙΧΝΕΙ  ΝΑ  «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ»  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΜΥΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΩΝ  ΕΒΡΑΙΩΝ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ.  Η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΑΥΤΗ  ΤΟΥ  ΕΞΩΜΟΤΗ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΕΒΡΑΙΟΥΣ,  ΕΓΙΝΕ  ΑΜΕΣΩΣ  ΜΕΤΑ  ΤΗΝ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΣΙΠΡΑ  -  ΕΡΝΤΟΓΑΝ,  ΣΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ  Ο  ΤΟΥΡΚΟΣ  ΔΕΝ  ΑΝΕΦΕΡΕ  ΛΕΞΗ  ΣΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΟΜΕΝΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΤΟΥ  ΚΑΙ  ΑΥΤΟ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ  ΤΩΡΑ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ.


Ο  προχθεσινός  τουρκικός Τύπος  αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος παρακάθισε σε μυστική σύσκεψη που οργάνωσε ο εβραίος  Michael Bloomberg στο υπό  την  ιδιοκτησία του ξενοδοχείο,  με τον γνωστό μας Αμερικανό πρώην διπλωμάτη και νυν σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Χ.Κίσινγκερ και τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ρότσιλντ. 


Mεγάλο  προβληματισμό προκαλεί στην ελληνική κυβέρνηση το γεγονός ότι λίγο μετά την συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερνογάν στην Ν.Υόρκη στα πλαίσια της έναρξης των εργασιών του ΟΗΕ, ο Τούρκος ηγέτης συναντήθηκε με τον James Rotschild γνωστό γόνο της πανίσχυρης οιογένειας (για πολλούς το παρασκηνιακό «αφεντικό» του πλανήτη) και αμέσως μετά με την «αλεπού της διπλωματίας» τον Χένρι Κίσσινγκερ.


Με βάση τις αναφορές του τουρκικού Τύπου παρέστησαν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ Omer Celik, ο υπουργός Οικονομικών Nihat Zeybekci, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak, ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Yasin Aktay,ο Τούρκος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον αλλά και σωρεία διεθνών επενδυτών.


Παραβρέθηκαν  οι  Διευθύνοντες  Σύμβουλοι  των  εβραϊκών  κολοσσών:


της Citi James C. Cowles,


της Coxto Associates Jeff Enslin,


της Lazard Ken Jacobs,


της Blackstone Hamilton E. Jones,


της Warburg Pincus Chip Kaye,


της BBVA Jose Manuel Gonzalez-Paramo,


της WL Ross and Co. Chairman Wilbur Ross,


 της UN Staff Pension Fund Chairman Carol Boykin,


ένας διάσημος σκακιστής ο Magnus Carlsen


και φυσικά ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ρόθτσιλντ  James Rothschild.




Να αναφέρουμε ότι η Lazard είναι αυτή που κανονίζει τις αναδιαρθρώσεις χρεών.


 Έχουν περάσει δύο μήνες από το αποτυχών πραξικόπημα στην  Τουρκία  και ο πόλεμος στην Συρία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.


Ο  Ερντογάν   απείλησε  τους  εβραίους  ότι  εάν  δεν  τον  στηρίξουν  θα  ταχθεί  με  τον ρωσικό παράγοντα  στο  θέμα  της  Συρίας.  


Στην κυβέρνηση ανησυχούν και για το τι ζητήθηκε από τους Τούρκους για το θέμα των προσφύγων. Το σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί δεν μαζεύτηκαν εκεί για να δουν την... κορμοστασιά του Ερντογάν. 


Ειδικά οι Ρότσιλντ από μόνοι τους αρκούν για να καθορίσουν τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και οι υπόλοιποι.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

  1. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ

    ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ: «ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜA ΤΩΝ «ΤΣΑΜΗΔΩΝ». «ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ».
    Το ζήτημα εγέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την δήλωση του Αυστριακού επιτρόπου Χαν, σύμφωνα με την οποία: «η Κομισιόν επικρότησε το γεγονός πως Ελλάδα και Αλβανία εξετάζουν τη θέσπιση κοινού μηχανισμού, που θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων», στα οποία – όπως ανέφερε ο Χάν – περιλαμβάνονται η οριοθέτηση της ελληνοαλβανικής υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών, τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και το "τσαμικό ζήτημα".
    Μία νέα εξέλιξη στο ζήτημα έρχεται να εγείρει νέα ερωτήματα και μάλλον να γείρει την πλάστιγγα εις βάρος του Κοτζιά. Συγκεκριμένα, ο αλβανός ΥΠΕΞ, Ντίτμιρ Μπουσάτι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Report TV, φέρεται να δήλωσε ότι η Αθήνα έχει συμπεριλάβει στα υπό εκκρεμότητα διμερή ζητήματα τα οποία συζητούν οι δύο χώρες και το λεγόμενο «τσάμικο».
    Μάλιστα, έκανε λόγο και για αλληλογραφία μεταξύ των υπουργείων, η οποία έχει έλθει σε γνώση του επιτρόπου Χαν και λέει ότι από αυτήν την αλληλογραφία απορρέει και η δήλωσή του. Θύμισε μάλιστα το γεγονός ότι ο Χαν στην σχετική δήλωσή του ανέφερε ότι: «η Επιτροπή επικρότησε τις προσπάθειες αυτές, εκφράζοντας επιδοκιμασία για την εν λόγω σημαντική νέα διπλωματική δέσμευση σε ανταλλαγή επιστολών με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος».

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΝΟΗ, ΣΗΜΕΡΑ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
    Θεοφανάκης Στέφανος

    Ὥρα μὲ τὴν ὥρα οἱ βαθύτεροι φόβοι μας, γιὰ σύγκρουση, ἐπαληθεύονται.
    Ἡ ὥρα πλησιάζει.
    Μετὰ τὴν ἀμφισβήτηση τῆς συνθήκης τῆς Λωζάννης ἀπὸ τὴν Ἄγκυρα, καθὼς ἐπίσης καὶ τὴν ἄμεση ἐνθάῤῥυνση τῶν Τούρκων ἀπὸ τὴν Γερμανία καὶ τὶς Η.Π.Α., ἔγινε σοβαρὴ πιθανότης ἡ σύγκρουσις.
    Μετὰ ὅμως κι ἀπὸ τὶς δύο Νόταμ, ποὺ ἐξέδωσε ἡ τουρκικὴ κυβέρνησις στὸ Αἰγαῖο, οἱ φόβοι μας γίνονται βεβαιότης.
    Τὸ «θερμό» ἐπεισόδιο, ποὺ ἀπὸ καιρὸ ἐπιδιώκει ἡ Τουρκία, ὡς λύση στὰ πολλὰ προβλήματά της, ἀλλὰ καὶ ὡς «δικαίωση» γιὰ τὶς ἄνομες διεκδικήσεις της, εὑρίσκεται πλέον πρὸ τῶν πυλῶν.
    Τώρα πιά, ὅσες «σειρῆνες ἀντιαεροπορικῆς καὶ ἀντιβαλλιστικῆς ἀμύνης» καὶ ἂν ἀκουσθοῦν…
    Ὅσες «αἰφνιδιαστικὲς ἐπισκέψεις» στὸ Ἐθνικὸ Κέντρο Ἐπιχειρήσεων τοῦ ΥΠΕΘΑ ἀπὸ τὸν Τσίπρα κι ἐὰν γίνουν…
    Ὄσες «ἐπισκέψεις τοῦ Καμμένου στὸν Ἐβρο» καὶ ἂν πραγματοποιηθοῦν…
    Ἀποτελοῦν μόνον «λεονταρισμούς» γιὰ ἐσωτερικὴ κατανάλωση, ἀλλὰ καὶ μίαν ἀκόμη ἐπικοινωνιακὴ φούσκα, γιὰ μία πολιτικὴ ἡγεσία, ποὺ δὲν σέβεται οὔτε τὸν ἑαυτόν της.
    Μία ἡγεσία ποὺ ἀπεδείχθη τὸν κατάλληλο καιρὸ ἄτολμη, φοβικὴ καὶ ἀναποφάσιστη νὰ λάβῃ τὰ ἀναγκαῖα καὶ κατάλληλα μέτρα, ἐνεθαῤῥύνοντας στὴν πράξη τὴν προκλητικὴ καὶ ἀλήτικη συμπεριφορὰ τῶν «γειτόνων» μας σὲ βάρος τῆς χώρας.
    Ἂς δοῦμε, τοὐλάχιστον τώρα, τὴν τελευταία στιγμή, τὴν ἀλήθεια κατάματα καὶ ἂς ἑτοιμασθοῦμε γιὰ τὶς δύσκολες ἡμέρες ποὺ ἔρχονται.

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5/3/2017

    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΣΟΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

    «Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του καθηγητή Ι.Μάζη περί επικείμενης απόβασης των Τούρκων στο Καστελόριζο, ο τουρκικός τύπος αναφέρει πως υπήρχε μυστική «επέμβαση» των Ηνωμένων πολιτειών στην διένεξη που έχει προκύψει με θέμα τις βραχονησίδες Ίμια αλλά και γενικότερα την ένταση στο Αιγαίο.
    Η «μυστική» παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς διπλωμάτες με σκοπό την μείωση των εντάσεων σε δύο χώρες, που αποτελούν τους κύριους «πυλώνες» του συστήματος ασφαλείας του ΝΑΤΟ στην ΝΑ Μεσόγειο.
    Η Ουάσινγκτον, υποστήριξε ότι δεσμεύεται στο να μειώσει και άλλο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.
    Η αμερικανική παρέμβαση σε Αθήνα και Άγκυρα ενδεχομένως να αποσόβησε προετοιμασμένη τουρκική εισβολή σε ελληνικό νησί, η οποία ήταν σχεδόν έτοιμη.
    «Άλλες πληροφορίες» από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για τουρκικό σχέδιο για κατάληψη του Καστελόριζου.
    Εκτίμηση των ισραηλινών υπηρεσιών είναι ότι «πράγματι υπάρχει ανεξήγητη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας έναντι της Ελλάδας.
    Οι Ισραηλινοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «ακατανόητες» τις κινήσεις της Άγκυρας, καθώς η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ειδικά της Αεροπορίας είναι σε πολύ χαμηλό σημείο.
    Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι «στα Δωδεκάνησα βρίσκεται η εστία της σύγκρουσης και πιθανότατα σε ένα εκ των Μεγίστη (Kαστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Στα Ιμια ή στην Παναγιά ή σε άλλα σημεία του Αιγαίο, απλά θα εκβιάσουν κίνηση, αλλά δύσκολα θα ρισκάρουν».
    Τα νησιά είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεκάδες μίλια ή εκατοντάδες μακριά από την Ρόδο και την Κάρπαθο, τα τρία αυτά νησιά «συγκρατούν» την ελληνική ΑΟΖ η οποία συναντάται με την κυπριακή ΑΟΖ.
    Ο Τούρκος εθνικιστής πολιτικός Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, εργάζονται πυρετωδώς για τη μείωση των εντάσεων, μεταξύ των δύο χωρών.
    Η Ουάσιγκτον έχει μια έντονη ανησυχία ότι μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ, υπάρχει φόβος ακόμη και για πόλεμο και αποσταθεροποίηση ολόκληρης της συμμαχίας.
    Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιφερειακή στρατηγική των ΗΠΑ, όπως έχει φανεί και από την πολύ σημαντική στρατιωτική κινητικότητα. Το αεροπλανοφόρο “USS George H.W. Bush” στάθμευσε για δεύτερη εβδομάδα στον Ναύσταθμο της Σούδας. Πριν από λίγες ημέρες (25/2) η 10η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως σταθμό για την αποβίβαση εννέα ελικοπτέρων τύπου Μπλακ ΧΟΚ και 70 ακόμη τμημάτων εξοπλισμού, τα οποία θα προωθηθούν στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησης, «Atlantic Resolve». Κατά την άφιξή των ελικοπτέρων, παρόντες ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο αρχηγός των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων Ευρώπης Μπεν Χότζις και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στο ΝΑΤΟ «τη σημαντική στρατηγική θέση της, σταθερότητα και τον επαγγελματισμό των στρατιωτών μας».
    Όπου όμως και να θελήσουν να χτυπήσουν οι Τούρκοι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι πανέτοιμες για να ανταποδώσουν το «χτύπημα», κάνοντας τον Ερντογάν να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που τα έβαλε μαζί μας».

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...