Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.


    Ο  ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ  "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"


ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.  ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΗΜΕΡΕΣ  ΤΑ  ΕΧΕΙ  ΚΑΝΕΙ  ΕΠΑΝΩ  ΤΟΥ.

Aναμένουν μείζον πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο - Ζητήθηκε η παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών Arleigh Burke από τις ΗΠΑ.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΡΙΨΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ «ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ».

Η 1η Ταξιαρχία καταδρομών του «Αττίλα» ετοιμάζεται να κτυπήσει τα νησιά του Αιγαίου.

Η Άγκυρα πάει για θερμό επεισόδιο:  ΔΙΠΛΗ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.  Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τη νήσο Παναγιά και τη Ζουράφα.

Την  ίδια  στιγμή  χάρτης -  σοκ Τούρκου πιλότου δείχνει πώς βομβαρδίζουν εικονικά τα νησιά του Αιγαίου.  ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ «ΡΟΥΤΙΝΑΣ».

Ταυτόχρονα  με  τους  λαθρομετανάστες του  Τσίπρα  σε  κρίσιμο σημείο η ασφάλεια στον Έβρο. Συνοριοφύλακες: «Οι Tούρκοι στέλνουν κόσμο όποτε θέλουν». ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.  Στην  Λέσβο: Nέα εξέγερση Πακιστανών - Καίνε το κέντρο φιλοξενίας στην Μόρια.

Οι ΗΠΑ προωθούν την ένωση Κοσόβου-Αλβανίας και χαρακτηρίζουν τα σύνορα των Βαλκανίων και της Ελλάδας «προσωρινά». ΤΟ  ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ.


  (Ειδησεογραφία  από  το  Pronews).

 To  Μέγαρο Μαξίμου και  τα  Γενικά Επιτελεία  βρίσκονται σε “αναμμένα κάρβουνα” μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση τόσο του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, όσο και του τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, ότι τα σύνορα στο Αιγαίο πρέπει να αλλάξουν, σε συνδυασμό με την αναδιάταξη που επιχειρείται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ανησυχία  σε ορισμένες περιπτώσεις εξελίσσεται  σε αγωνία, καθώς όλοι γνωρίζουν ακριβώς ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αφέθηκαν να απολέσουν μεγάλο μέρος της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, αρχικά μέσα από μια σκανδαλολογία άνευ προηγουμένου που έπληξε την βούληση των Επιτελών να λάβουν πρωτοβουλίες και να καταρτίσουν εξοπλιστικά προγράμματα και κατά δεύτερον από την οικονομική καταστροφή. 

Το Μέγαρο Μαξίμου για να το πούμε ευθέως φοβάται πλέον μείζον επεισόδιο στο Αιγαίο για την αλλαγή του status quo ή ακόμη και στον Έβρο.

Τώρα τρέχουν για να προλάβουν:

O Π.Καμμένος αιτήθηκε από τις ΗΠΑ χρηματοδότηση για την απόκτηση μίας Μοίρας stealth μαχητικών (20 μονάδες) F-35 Lightning II, αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για μία κίνηση που σαφώς υπαγορεύθηκε, εκτός από την επιχειρησιακή πραγματικότητα και από την οικονομική λογική.

Η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με τα αεροσκάφη που σήμερα διαθέτει και λόγω των οικονομικών προβλημάτων δεν μπορεί να προχωρήσει αφενός στον εκσυγχρονισμό των F-16 και αφετέρου στην απόκτηση ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους κόντρα στα 100 F-35 που θα αποκτήσει η Τουρκία και στην αριθμητική της υπεροχή.

Αν όντως υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς των ΗΠΑ τότε η Ελλάδα θα βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την αεροπορική της εικόνα στο Αιγαίο. Όσον αφορά δε στην Μοίρα των F-35, αν τελικά υλοποιηθεί το όλο πρόγραμμα βάσει των όσων είπε στο “PRONEWS” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, θα εδρεύει στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα.

Eπίσης η Ελλάδα επανήλθε στο αίτημά της προς τις ΗΠΑ για παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke από αυτά που απελευθερώνονται μετά το 2020 σε μία προσπάθεια να κλείσει και τις “μαύρες τρύπες” στο Πολεμικό Ναυτικό που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την μη προμήθεια οπλικών συστημάτων για πολλά χρόνια και βεβαίως τα όσα σκάνδαλα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Τα 21 (από τα 28) παλαιότερα Flight I/II Arleigh Burke τα οποία, λόγω περικοπών, δεν πρόκειται να υποβληθούν τελικά στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στα πρότυπα AEGIS Baseline 9 (σε αυτό θα ενταχθούν όλα τα υπόλοιπα πλοία της κλάσης), παρά μόνο σε εργασίες Γενικής Επιθεώρησης, επισκευής και συντήρησης των προωστηρίων σκευών και βοηθητικών μηχανημάτων, ενώ σε κάποια εξ αυτών θα γίνει αναβάθμιση του ανθυποβρυχιακού τους εξοπλισμού, αν και είναι το πιθανότερο να αποτελέσουν την δεξαμενή για το ελληνικό αίτημα, εν τούτοις, στα πρώτα 28 δεν υπάρχει υπόστεγο ελικοπτέρου.


Τα αντιτορπιλικά κλάσης “Arleigh Burke”αριθμούν ήδη 64 σκάφη (21 Flight I, 7 Flight II και 34 Flight IIA) σε υπηρεσία, ενώ προβλέπεται η ναυπήγηση άλλων 42 (Flight IIΙ). Έχουν μήκος 155 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα, βύθισμα 9,3 μέτρα και εκτόπισμα από 8.300 ως 9.200 τόνους.


Όλα τα πλοία της κλάσης φέρουν το σύστημα αεράμυνας AEGIS, με ραντάρ παθητικής διάταξης τύπου SPY-1D. Από τους κάθετους εκτοξευτές (VLS) Mk41 90 θέσεων (29 κυψέλες πλώρα-61 πρύμα/96 θέσεων σε σκάφη της έκδοσης ΙΙΑ) μπορεί να βληθεί μεγάλη ποικιλία βλημάτων, όπως RIM-66M Standard, Tomahawk, κάθετα εκτοξευόμενοι ASROC (VLA) και ESSM.


Ο οπλισμός συμπληρώνεται με πυραύλους επιφανείας- επιφανείας Harpoon, δύο CIWS Phalanx (ένα σε νεώτερες εκδόσεις που φέρουν και ESSM), ένα πυροβόλο Mk-45 Mod1-4 των 127 mm, 2 πυροβόλα M242 Bushmaster των 25mm και δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες Mark 32. 

Η ανησυχία της κυβέρνησης, και όλου του πολιτικού φάσματος, δεν εκφράζεται μόνο από την αλλαγή στάσης που καταγράφεται από τον πρωθυπουργό σύμφωνα με τις πληροφορίες του “pronews.gr”, αλλά και από τις κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά θέματα.

Ο Πάνος Καμμένος αφενός ακύρωσε την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη μετά τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας και κινείται πλέον, όπως προέκυψε από την συνέντευξη που παραχώρησε στο “PRONEWS” στην προώθηση απόκτησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, σε συνεννόηση προφανώς με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό να προλάβει ένα μεγάλο κακό για τη χώρα, καθώς από την πολιτική των μνημονίων οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποδυναμωμένες. Ιδίως η Αεροπορία και το Ναυτικό

Κατά την διάρκεια της φετινής άσκησης «Έφεσος 2016» που διεξήχθη μεταξύ 4 Μαΐου και 4 Ιουνίου στα παράλια της Σμύρνης,    άσκηση αυτή  διεξάγεται κάθε χρόνο  στην  Τουρκία) έλαβαν μέρος διακλαδικά όλες οι μονάδες των Τουρκικών ένοπλων δυνάμεων  και  ειδικά  φέτος  ήταν μια κατά βάση αποβατική άσκηση.  Στο αγκυροβόλι που ήταν σε όρμο των Βουρλών υπήρχαν  24 μεγάλα αποβατικά σκάφη, πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο εκστρατείας με 24 κλίνες, 6 χειρουργεία και μονάδα εντατικής και 120 φουσκωτά ταχύπλοα των ειδικών μονάδων υποβρυχίων καταστροφών καθώς και πληθώρα βοηθητικών μονάδων όπως μαγειρεία, γεννήτριες, κλπ.


ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΡΙΨΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ «ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ».

Η 1η Ταξιαρχία καταδρομών του «Αττίλα» ετοιμάζεται να κτυπήσει τα νησιά του Αιγαίου.

Μεγάλες ασκήσεις μακριά από τα «αδιάκριτα» βλέμματα πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες η 1η Ταξιαρχία καταδρομών του τουρκικού Στρατού.

Οι ασκήσεις αφορούσαν την πτώση αλεξιπτωτιστών από αεροσκάφη C-130E της τουρκικής Αεροπορίας σε μαζική κλίμακα στην κεντρική Τουρκία, από την ταξιαρχία η οποία είχε πέσει στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Αττίλας 1, τον Ιούλιο του 1974.

Τα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από την 12η κύρια βάση αερομεταφορών στο Ερκιλέτ η οποία φιλοξενεί επίσης και αεροσκάφη C-160T Transal και CN-235. Η βάση θεωρείται πιστή στο τουρκικό καθεστώς καθώς δεν είχε μετάσχει στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, πλην των αεροσκαφών A-400 τα οποία όμως βρίσκονται σε άλλη βάση.

Η 1η τουρκική Ταξιαρχία καταδρομών έχει την έδρα της στην Καισάρεια και αρχικά είχε σχηματιστεί ως ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών πριν μετασχηματιστεί σε ταξιαρχία καταδρομών, διατηρώντας όπως πάντα το αερομεταφερόμενο ρόλο της.

Η μονάδα διατηρεί και άλλους σχηματισμούς που υπάγονται σε αυτή όπως η ορεινή ταξιαρχία Χακάρι και η διοίκηση ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής.

Η Ταξιαρχία είχε πέσει και στην Κύπρο μαζί με την αερομεταφερόμενη Bolu και την ταξιαρχία πεζοναυτών «Σμύρνη». Έχει συμμετάσχει σε επίπεδο διμοιρίας σε μάχες κατά των κούρδων ενώ τελευταία μονάδες της έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Τουρκία.

Η μονάδα αν και πραγματοποιεί συχνές ασκήσεις, έχει καιρό να πραγματοποιήσει ασκήσεις ρίψης αλεξιπτωτιστών μεγάλης κλίμακας όπως αυτή συνεισφέροντας τη γενικότερη ανησυχία που υπάρχει στην Ελλάδα για πιθανές κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου.

Το γεγονός άλλωστε κατάληψης ελληνικού νησιού από αερομεταφερόμενες δυνάμεις είτε από ελικόπτερα είτε με ρίψη αλεξιπτωτιστών, όπως στην Κύπρο, αποτελεί ένα από τους κυριότερους κινδύνους σε ότι αφορά την άμυνα των νησιών αυτών από τις δυνάμεις του ΕΣ.

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά θα είναι ραγδαίες και "θερμές"...

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



2 σχόλια :

  1. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η «ΜΑΥΡΗ» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

    Η Άγκυρα ετοιμάζει ψυχολογικά τον τουρκικό πληθυσμό για επίθεση στην Ελλάδα: Νέο τουρκικό σίριαλ δαιμονοποιεί τους Έλληνες.
    Ο Ερντογάν και οι βουλευτές τους αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάνης, την ελληνικότητα των ακριτικών νησιών και την ίδια την Θεσσαλονίκη, αφού «οι Εθνοπατέρες μας γεννήθηκαν έξω από τα σύνορά μας» όπως είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας και προχωρούν με άκρατη προπαγάνδα στην δημιουργία πολεμικού κλίματος και δαιμονοποίησης των Ελλήνων με ένα νέο τουρκικό σίριαλ στο οποίο οι Έλληνες παρουσιάζονται ως «αιμοσταγείς» και «σατανικοί».
    Είναι το σίριαλ με τίτλο Vatanim Sensin, που σημαίνει "Εσύ είσαι η πατρίδα μου", που κάνει πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη (27.10.2016), παραμονή της ελληνικής Εθνικής Επετείου του μεγάλου «ΟΧΙ» στο τουρκικό κανάλι Kanal D.
    Πρωταγωνιστεί ο Χαλίτ Εργκέντς, που έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα από το σίριαλ "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" αφού εκατομμύρια Ελλήνων του έκαναν την χάρη να τον παρακολουθούν.
    Το Vatanim Sensin περιγράφει την περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22 και τη σφαγή των Ελλήνων και τα παρουσιάζει όλα ανάποδα, όπως συμφέρει την τουρκική πλευρά: Έλληνες στρατιώτες δολοφονούσαν, εκτελούσαν και φυλάκιζαν τους Τούρκους και κατέστρεφαν τις περιουσίες των Τούρκων.
    Η πολυδάπανη παραγωγή, με πολλά εξωτερικά γυρίσματα στη Σμύρνη, παρουσιάζει κυρίως τη ζωή του Cevdet (Χαλίτ Εργκέντς) ο οποίος φυλακίζεται από τους "κακούς" Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο «τιμωρός» τους και ο «εκδικητής» για λογαριασμό του «πολύπαθου» τουρκικού λαού!
    Δεν είναι τυχαία η προπαγάνδα αυτή με όλα τα πρόσφατα σκηνικά που στήνει η Άγκυρα για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και των συνόρων με την Ελλάδα.
    Για να γίνει όμως η όποια αναθεώρηση πρέπει ένας λαός να πειστεί ότι ο άλλος λαός είναι κακός, δαιμονικός και ότι του «χρωστάει» αν και συμβαίνει το αντίθετο.
    Η προπαγάνδα ιστορικά αναπτύσσεται σε βαριά «μαύρη» εκδοχή λίγο πριν από ένα μεγάλο πολεμικό επεισόδιο για όσους δεν το γνωρίζουν.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ (ΜΕΓΑ, ΑΝΤΕΝΑ, ΣΤΑΡ, ΣΚΑΪ, ΑΛΦΑ Κ.Λ.Π. ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΕΙΡΙΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΠΑΧΥΜΕΝΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥΣ;

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5/3/2017

    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΣΟΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

    «Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του καθηγητή Ι.Μάζη περί επικείμενης απόβασης των Τούρκων στο Καστελόριζο, ο τουρκικός τύπος αναφέρει πως υπήρχε μυστική «επέμβαση» των Ηνωμένων πολιτειών στην διένεξη που έχει προκύψει με θέμα τις βραχονησίδες Ίμια αλλά και γενικότερα την ένταση στο Αιγαίο.
    Η «μυστική» παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς διπλωμάτες με σκοπό την μείωση των εντάσεων σε δύο χώρες, που αποτελούν τους κύριους «πυλώνες» του συστήματος ασφαλείας του ΝΑΤΟ στην ΝΑ Μεσόγειο.
    Η Ουάσινγκτον, υποστήριξε ότι δεσμεύεται στο να μειώσει και άλλο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.
    Η αμερικανική παρέμβαση σε Αθήνα και Άγκυρα ενδεχομένως να αποσόβησε προετοιμασμένη τουρκική εισβολή σε ελληνικό νησί, η οποία ήταν σχεδόν έτοιμη.
    «Άλλες πληροφορίες» από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για τουρκικό σχέδιο για κατάληψη του Καστελόριζου.
    Εκτίμηση των ισραηλινών υπηρεσιών είναι ότι «πράγματι υπάρχει ανεξήγητη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας έναντι της Ελλάδας.
    Οι Ισραηλινοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «ακατανόητες» τις κινήσεις της Άγκυρας, καθώς η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ειδικά της Αεροπορίας είναι σε πολύ χαμηλό σημείο.
    Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι «στα Δωδεκάνησα βρίσκεται η εστία της σύγκρουσης και πιθανότατα σε ένα εκ των Μεγίστη (Kαστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Στα Ιμια ή στην Παναγιά ή σε άλλα σημεία του Αιγαίο, απλά θα εκβιάσουν κίνηση, αλλά δύσκολα θα ρισκάρουν».
    Τα νησιά είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεκάδες μίλια ή εκατοντάδες μακριά από την Ρόδο και την Κάρπαθο, τα τρία αυτά νησιά «συγκρατούν» την ελληνική ΑΟΖ η οποία συναντάται με την κυπριακή ΑΟΖ.
    Ο Τούρκος εθνικιστής πολιτικός Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, εργάζονται πυρετωδώς για τη μείωση των εντάσεων, μεταξύ των δύο χωρών.
    Η Ουάσιγκτον έχει μια έντονη ανησυχία ότι μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ, υπάρχει φόβος ακόμη και για πόλεμο και αποσταθεροποίηση ολόκληρης της συμμαχίας.
    Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιφερειακή στρατηγική των ΗΠΑ, όπως έχει φανεί και από την πολύ σημαντική στρατιωτική κινητικότητα. Το αεροπλανοφόρο “USS George H.W. Bush” στάθμευσε για δεύτερη εβδομάδα στον Ναύσταθμο της Σούδας. Πριν από λίγες ημέρες (25/2) η 10η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως σταθμό για την αποβίβαση εννέα ελικοπτέρων τύπου Μπλακ ΧΟΚ και 70 ακόμη τμημάτων εξοπλισμού, τα οποία θα προωθηθούν στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησης, «Atlantic Resolve». Κατά την άφιξή των ελικοπτέρων, παρόντες ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο αρχηγός των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων Ευρώπης Μπεν Χότζις και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στο ΝΑΤΟ «τη σημαντική στρατηγική θέση της, σταθερότητα και τον επαγγελματισμό των στρατιωτών μας».
    Όπου όμως και να θελήσουν να χτυπήσουν οι Τούρκοι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι πανέτοιμες για να ανταποδώσουν το «χτύπημα», κάνοντας τον Ερντογάν να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που τα έβαλε μαζί μας».

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...