Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΠΛΙΝ (ΙΣΡΑΕΛ ΘΟΡΝΣΤΑΪΝ) ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΑΔΙΣΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ.


  ΤΑ  ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ  ΟΙ  ΙΟΥΔΑΙΟΙ,  Ο  ΕΒΡΑΙΟΣ  ΑΪΝΣΤΑΪΝ  ΚΑΙ  Ο  ΕΒΡΑΙΟΣ  ΤΣΑΠΛΙΝ
Αξιωματικοί των Υπηρεσιών πληροφοριών δεν κατάφεραν να βρουν καθόλου ίχνη από την γέννηση του ηθοποιού στην Βρετανία, παρόλο που ο Τσάπλιν πάντοτε ισχυριζόταν ότι γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1889. Οι Βρετανοί μυστικοί  πράκτορες δεν κατάφεραν να βρουν κανένα πιστοποιητικό γεννήσεως του  Τσάρλυ  Τσάπλιν και η πρώτη επίσημη καταγραφή του ήταν ένα διαβατήριο που εκδόθηκε το 1920. Οι μυστικές υπηρεσίες τότε ερεύνησαν την πιθανότητα να γεννήθηκε στο Φοντενεμπλό, κοντά στο Παρίσι, ή κοντά στο Melun, ενώ οι Αμερικανοί ισχυρίζονταν οτι το πραγματικό του όνομα ήταν Ισραελ Θορνστάϊν(Israel Thornstein) και ήταν Εβραίος εκ Ρωσίας. Μετά το ενδελεχές ψάξιμο των στοιχείων για την καταγωγή του Τσάπλιν η MI5 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: "Ο Τσάπλιν δεν γεννήθηκε στην Βρετανία, όπως ο ίδιος αναφέρει και το όνομά του δεν ήταν το πραγματικό του".
Σύμφωνα με πολλούς βιογράφους του, ο Τσάρλιν Τσάπλιν είχε μια παθολογική σαδιστική συμπεριφορά η οποία εκδηλωνόταν συστηματικά με βίαιο τρόπο, τόσο με τις πολυάριθμες συντρόφους με τις οποίες συνδέθηκε ερωτικά και με τα παιδιά που απέκτησε μαζί τους, όσο και με τους συνεργάτες του.  Ο Τσάρλι Τσάπλιν παντρεύτηκε τέσσερις φόρες, με κατά πολύ μικρότερες ηλικιακά γυναίκες, ενώ είχε σεξουαλικής φύσης δεσμούς με πολύ περισσότερες γυναίκες (ο ίδιος κόμπαζε ότι κοιμήθηκε με πάνω από 2.000 γυναίκες) πολλές από τις οποίες ήταν ανήλικες -  γι’ αυτό και χρησιμοποιούσε διάφορες «έξυπνες» μεθόδους προκειμένου να αποφύγει την δίωξη από τον νόμο.

Telegraph 
MI5 files: Was Chaplin really a Frenchman and called Thornstein?


Intelligence officers could find no trace of the actor's birth in Britain despite Chaplin always claiming he was born in London in 1889.

The mystery surrounding his origins emerged when the US authorities asked MI5 to look into the comic actor's background after he left America in 1952 under a cloud of suspicion over his communist links.

But British officers could find no birth certificate and the earliest official record was a passport issued in 1920.

They investigated suggestions he was born in Fontainebleau, near Paris, or nearby Melun, while the Americans claimed his real name was Israel Thornstein and raised the idea he may have been a Russian Jew.

Despite extensive searches, MI5 could find no evidence of any of the claims leaving his true origins a mystery to this day.

Ποιό ήταν το πραγματικό όνομα του Τσάρλι Τσάπλιν;


MI5 files: Was Chaplin really a Frenchman and called Thornstein?


Αξιωματικοί των Βρετανικών  Υπηρεσιών πληροφοριών δεν κατάφεραν να βρουν καθόλου ίχνη από την γέννηση του ηθοποιού στην Βρετανία παρόλο που ο Τσάπλιν πάντοτε ισχυριζόταν ότι γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1889. 
Το μυστήριο γύρω από την καταγωγή του προέκυψε όταν οι Αμερικανικές αρχές ζήτησαν από την MI5 να ερευνήσει το παρελθόν του κωμικού, όταν αυτός άφησε την Αμερική το 1952 κάτω από ένα σύννεφο καχυποψίας για τις κομμουνιστικές συνδέσεις του. 
Αλλά οι Βρετανοί αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να βρουν κανένα πιστοποιητικό γεννήσεως του ηθοποιού και η πρώτη επίσημη καταγραφή του ήταν ένα διαβατήριο που εκδόθηκε το 1920. Οι μυστικές υπηρεσίες τότε ερεύνησαν την πιθανότητα να γεννήθηκε στο Φοντενεμπλό, κοντά στο Παρίσι, ή κοντά στο Melun, ενω οι Αμερικανοί ισχυρίζονταν ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Ισραελ Θορνστάϊν(Israel Thornstein) και ήταν Εβραίος εκ Ρωσίας.

Παρόλα αυτά οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες απέρριψαν τους ισχυρισμούς των Αμερικανών για την καταγωγή του Τσάπλιν και πως ήταν ένας υψηλού κινδύνου Κομμουνιστής και τον χαρακτήρισαν ως "προοδευτικό". Μετά το ενδελεχές ψάξιμο των στοιχείων για την καταγωγή του Τσάπλιν η MI5 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: "Ο Τσάπλιν δεν γεννήθηκε στην Βρετανία όπως ο ίδιος αναφέρει και το όνομά του δεν ήταν το πραγματικό του".  Επισημαίνει ακόμη η Βρετανική Μυστική Υπηρεσία ότι ο Τσάπλιν είναι πολύ πιθανό να γεννήθηκε στην Γαλλία. 

Φανταστείτε για να υπάρχει τέτοια έλλειψη στοιχείων για την πραγματική καταγωγή του Τσάρλι Τσάπλιν που είναι ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς όλων των εποχών, τι απόκρυψη υπάρχει για όσους κυβερνούν την Ελλάδα. 
Μέσα στην  «ελληνική»  πολιτική  σκηνή  υπάρχουν πολλοί "Τσάρλι Τσάπλιν", Εβραίοι δηλαδή που αποκρύπτουν την καταγωγή τους και που καμιά μυστική υπηρεσία δεν μπορεί να την ανακαλύψει.
Θυμηθείτε τις περιπτώσεις του Ραγκούση, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Saragousi, του Μόσσιαλου που είναι Mossia και του Χρήστου Ροζάκη που είναι Ροζενστέϊν. 
Και μετά απορούμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

«ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΕΧΟΥΝ  ΕΝΑ  ΔΙΕΘΝΕΣ  ΔΙΚΤΥΟ  ΜΕ  ΣΤΟΧΟ  ΤΗΝ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ».

Ένα  γερμανικό  βιβλίο με τίτλο «Juden Sehen Dich An» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Οι Εβραίοι σε παρακολουθούν», φέρνει στην επιφάνεια μία λίστα με ονόματα επιφανών Εβραίων που ήταν  φανατικοί  Σιωνιστές  και  αντίπαλοι  του Χίτλερ.
Ήταν δημιούργημα του Δρ. Γιόχαν φον Λέερς.
Δημοσιεύτηκε στο Βερολίνο το 1930 και μέσα στις 95 σελίδες του, φιλοξενήθηκαν ονόματα όπως του Αϊνστάιν, αλλά και άλλων σημαντικών εβραίων  προσωπικοτήτων.
Ακτιβιστές, τραπεζίτες, οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες με κοινό παρονομαστή την εβραϊκή τους καταγωγή.
Ο δημοπράτης Ρίτσαρντ Γουέστγουντ-Μπρουκς, δήλωσε: «Το βιβλίο έχει σκοπό να επιτεθεί σε όλους τους Εβραίους ανά τον κόσμο, προειδοποιώντας τον γερμανικό λαό, ότι αυτοί οι άνθρωποι σχημάτιζαν ένα διεθνές δίκτυο με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία» και συνεχίζει:
«Κάθε μεγάλη εβραϊκή προσωπικότητα συμπεριλαμβάνεται μέσα στο βιβλίο και δίπλα συνοδεύεται από μια φωτογραφία ή ένα σκίτσο. Το όνομα του Τσάπλιν  αναφέρθηκε σε ένα κεφάλαιο που ονομάζεται «Εβραίοι Καλλιτέχνες», με την υπόδειξη ότι είχε κάποιες εβραϊκές ρίζες και ως εκ τούτου θεωρείται ψευδό – Εβραίος.

   Σελίδα  από  το  γερμανικό  βιβλίο με τίτλο «Juden Sehen Dich An» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Οι Εβραίοι σε παρακολουθούν», του Δρ. Γιόχαν φον Λέερς.

Ο Τσάρλι Τσάπλιν είχε μια παθολογική σαδιστική συμπεριφορά.

Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, ο Τσάρλι Τσάπλιν έχει εντυπωθεί σαν ο κωμικός που διακωμώδησε τον Χίτλερ στο έργο «Ο μεγάλος δικτάτορας», το 1940. Το γεγονός αυτό τον μετέβαλε σε ένα «πρόσωπο-Μύθο» για το «παγκόσμιο αντιφασιστικό κίνημα», του παρελθόντος και του σημερινού.  Έτσι αποσιωπήθηκαν ορισμένα πολύ αρνητικά στοιχεία της ζωής και της προσωπικότητας του εβραϊκής καταγωγής κωμικού. Σύμφωνα με πολλούς βιογράφους του, ο Τσάρλιν Τσάπλιν είχε μια παθολογική σαδιστική συμπεριφορά η οποία εκδηλωνόταν συστηματικά με βίαιο τρόπο, τόσο με τις πολυάριθμες συντρόφους με τις οποίες συνδέθηκε ερωτικά και με τα παιδιά που απέκτησε μαζί τους, όσο και με τους συνεργάτες του( όπως ο ηθοποιός Μάρλον Μπράντο ο οποίος έκανε στην αυτοβιογραφία του αρκετές αποκαλύψεις για τον τυραννικό και εκμεταλλευτικό χαρακτήρα του διάσημου Τσάπλιν). Ο Τσάρλι Τσάπλιν παντρεύτηκε τέσσερις φόρες, με κατά πολύ μικρότερες ηλικιακά γυναίκες, ενώ είχε σεξουαλικής φύσης δεσμούς με πολύ περισσότερες γυναίκες (ο ίδιος κόμπαζε ότι κοιμήθηκε με πάνω από 2.000 γυναίκες) πολλές από τις οποίες ήταν ανήλικες – γι’ αυτό και χρησιμοποιούσε διάφορες «έξυπνες» μεθόδους προκειμένου να αποφύγει την δίωξη από τον νόμο. Ο διάσημος κωμικός ηθοποιός κακομεταχειριζόταν βάναυσα τις ερωτικές συντρόφους, τις συζύγους και τα παιδιά του, τους φερόταν εξευτελιστικά χωρίς συναισθήματα και ηθικούς φραγμούς. Οι μελετητές της ζωής του ισχυρίζονται ότι πιθανή αιτία για αυτή την προβληματική και απάνθρωπη συμπεριφορά του, ήταν τα δύσκολα παιδικά του φτώχεια, μέσα στην ανέχεια και στο ότι δεν έλαβε αγάπη και σεβασμό από τους δικούς τους γονείς. Βέβαια, δεν μπορεί να κριθεί ένας άνθρωπος με απλουστεύσεις και γενικεύσεις, που είναι κατά μεγάλο ποσοστό σχετικές. Ωστόσο, είναι ενδεικτικά τα παραπάνω γεγονότα, μιας τάσης που σκοπό έχει να προπαγανδίζει άτομα τουλάχιστον αμφίβολης ηθικής ποιότητας και ψυχολογικής υγείας όπως ο Τσάπλιν, για συγκεκριμένους σκοπούς και προκειμένου να εξυπηρετούνται συμφέροντα. Πρέπει δηλαδή, να ξεσκεπάζουμε την προπαγάνδα που μας θέλει δέσμιους.

Ο  Τσάρλι Τσάπλιν Ήταν Ένας Σαδιστής Τύραννος Που Εκμεταλλευόταν Έφηβα Κορίτσια.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Broadly.

Παρότι ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν αγαπημένη μορφή της slapstick κωμωδίας, ήταν επίσης ένας εγωιστής και μεγαλομανής μανιακός που συμπεριφερόταν στα παιδιά του και στις έφηβες συζύγους του με απίστευτη σκληρότητα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο άνθρωπος του οποίου το πρόσωπο –αλλά όχι τις ταινίες– γνωρίζετε όλοι, θα γιόρταζε τα 127α γενέθλιά του. Αν και ποτέ δεν βρέθηκε το πιστοποιητικό γεννήσεως αυτής της εμβληματικής φιγούρας του βρετανικού κινηματογράφου, είναι κοινώς αποδεκτό ότι γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1889. Τα γενέθλια των διασήμων μπορεί να μην παίζουν κανέναν ρόλο, όμως πολλοί είναι αυτοί που έχουν επισημάνει ότι ο αγαπητός αυτός Κριός έφτασε στον κόσμο μόλις τέσσερις ημέρες πριν από ένα άλλο διάσημο πρόσωπο με μουστάκι-οδοντόβουρτσα, τον Αδόλφο Χίτλερ. Παρόλο που οι γελοίες τρίχες στο πρόσωπο του Τσάπλιν ανέδιδαν τουλάχιστον αυτή την αίσθηση slapstick, οι δυο προσωπικότητες συχνά αντιπαραβάλλονται, και αυτό δεν γίνεται μόνο επειδή ο «τυραννικός σκηνοθέτης» σατίρισε τον τυραννικό δικτάτορα στην ταινία του 1940.

Γόνος φτωχής οικογένειας του νότιου Λονδίνου, με ένα ρεμάλι για πατέρα και μια ψυχικά άρρωστη μητέρα, ο Τσάρλι Τσάπλιν είχε όλα τα φόντα για να αποτελέσει το success story ενός κουρελή που πέρασε στα πλούτη. O εργατικός, ημιμορφωμένος νέος πέρασε τα παιδικά του χρόνια χορεύοντας κλακέτες μέσα και έξω από πτωχοκομεία και σε σπίτια συγγενών, ώσπου διδάχθηκε σωματική κωμωδία από τον Fred Karno. Από εκεί και έπειτα, σύμφωνα με τη βιογραφία του Peter Ackroyd του 2014 Τσάρλι Τσάπλιν: Μια Σύντομη Ζωή, ο Τσάπλιν κατέκτησε τον τίτλο του «πιο διάσημου ανθρώπου στον κόσμο» στην ηλικία των 26. Αυτό το συναρπαστικό background –σε συνδυασμό με τον παχυλό χολιγουντιανό του μισθό και τη λατρεία και τον σεβασμό που απέπνεε παρά το 1,65 μ. ύψος του– έδωσε στον ηθοποιό τη δυνατότητα να πλαγιάσει με 2.000 γυναίκες στη ζωή του, όπως υπολογίζει ο ίδιος.

Ενώ ως κομπασμός είναι απεχθής και ως γεγονός θα μπορούσε να είναι κάτι ουδέτερο, είναι αυτές οι γυναίκες – μαζί με τα παιδιά που έφεραν στον κόσμο – που σήκωσαν το βάρος της εγωιστικής, αυταρχικής και σκληρής προσωπικότητας του Τσάπλιν. Φαίνεται πως όσο το κοινό υπέκυπτε στη λεγόμενη «Τσαπλινίτιδα» ή «Τσαπλίνοια» τόσο καβαλούσε το καλάμι ο Τσάπλιν. Σύμφωνα με τον Ackroyd, μία από τις πρώτες γυναίκες που βίωσαν τα παραπάνω ήταν η Edna Purviance, μια 19χρονη ηθοποιός την οποία είχε προσλάβει ο Τσάπλιν μέσω αγγελίας που είχε βάλει στην εφημερίδα San Francisco Chronicle (έγραφε: «Ζητείται το ομορφότερο κορίτσι της Καλιφόρνιας για να πάρει μέρος σε κινηματογραφική ταινία»). Σύντομα οι δυο τους έγιναν κάτι παραπάνω από συμπρωταγωνιστές, όμως η αφοσίωση του Τσάπλιν στη δουλειά επισκίαζε τη σχέση του –όταν επισκεπτόταν τη Νέα Υόρκη, γράφει ο Ackroyd, ο Τσάπλιν δεν της έγραφε– και ο ίδιος ήρθε προ εκπλήξεως όταν εκείνη έκανε σχέση με άλλον άντρα.

Η επόμενη κατάκτηση του Τσάπλιν έλαβε χώρα την περίοδο που εκείνος πήγαινε σε πάρτι και έκανε το συνηθισμένο του σκετσάκι, μιμούμενος «τον τρόπο με τον οποίο έρχονταν σε οργασμό οι πρωταγωνίστριες της εποχής», όπως γράφει ο Ackroyd. Αυτήν τη φορά έκανε σχέση με μια ακόμα νεαρότερη στάρλετ, τη 16χρονη Mildred Harris, η οποία σύντομα τον πληροφόρησε ότι ήταν έγκυος στο παιδί του. Τρομοκρατημένος τόσο από την προοπτική της οικογενειακής ευθύνης όσο και από ένα ενδεχόμενο σκάνδαλο, ο Τσάπλιν κανόνισε να γίνει γάμος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1918. Τελικά αποδείχτηκε ότι η εγκυμοσύνη ήταν «αέρας» ή κάποιο τρικ. Πολύ σύντομα, σύμφωνα με τον Ackroyd, ο Τσάπλιν άρχισε να το μετανιώνει. Πίστευε ότι η Harris τον είχε εξαπατήσει για να τον παντρευτεί, ένιωθε να τον ρεζιλεύει, την έβρισκε κακή ηθοποιό και δήλωνε ότι «δεν ήταν και κανένα μυαλό βαρέων βαρών». Ήταν απότομος μαζί της και κυκλοθυμικός, ενώ συχνά έφευγε από το σπίτι για μέρες χωρίς να της πει πού πήγαινε. Όταν έμεινε πραγματικά έγκυος στο παιδί του, εκείνη έπαθε νευρικό κλονισμό, ο οποίος εν μέρει οφειλόταν στην κακομεταχείρισή της.

Το 1920, την ίδια χρονιά που εκείνος και η Harris έπαιρναν ένα επίπονο διαζύγιο, ο Τσάπλιν γνώρισε μια δωδεκάχρονη που έμελλε να γίνει η επόμενη σύζυγός του, τη Lillita MacMurray, το επαγγελματικό όνομα της οποίας αργότερα εξελίχθηκε σε Lita Grey. Αν και ο Τσάπλιν θαύμαζε την Grey (είχε παραγγείλει μέχρι και πορτρέτο της), περίμενε να φτάσει στην πιο κατάλληλη ηλικία των 16 για να τη διεκδικήσει, οπότε και έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην ταινία του 1924, O Χρυσοθήρας. Και εκείνη έμεινε έγκυος εκτός γάμου. Αυτήν τη φορά ο Τσάπλιν, φοβούμενος τις ποινικές διώξεις, την παντρεύτηκε κρυφά τον Νοέμβριο του 1924. Του χάρισε δύο παιδιά, προτού πάρουν διαζύγιο, εν μέσω εξωσυζυγικών δεσμών και αποτυχιών στην καριέρα του, το 1927.

Ο επόμενος γάμος ήταν ο πιο φρόνιμος και λιγότερο ειδεχθής. Το 1932 ο Τσάπλιν άρχισε να βγαίνει με την 22χρονη ηθοποιό Paulette Goddard, με την οποία διατήρησε μια αξιοπρεπή επαγγελματική σχέση μέχρι το 1942 (πιθανότατα παντρεύτηκαν, όμως κανείς δεν είναι σίγουρος). Η πιο σημαντική ταινία στην οποία δούλεψαν μαζί ήταν στο αμφιλεγόμενο έργο του 1940, Ο Μεγάλος Δικτάτορας, ενώ ύστερα από αυτό η σχέση τους άρχισε να καταρρέει. (Όταν η Goddard πληροφορήθηκε ότι ο Τσάπλιν είχε πεθάνει, απάντησε: «Και τι μ' αυτό;» κλείνοντας απότομα το τηλέφωνο)

Η ταινία –μία από τις πιο γνωστές και σημαντικές του Τσάπλιν– συχνά ερμηνεύεται ως ξεκάθαρη σάτιρα του ομώνυμου Φύρερ, η οποία υποβοηθήθηκε από το πανομοιότυπο μουστάκι του Τσάπλιν. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι αυτό το μουστάκι δεν δημιουργήθηκε για τον ρόλο. O Τσάπλιν το «λάνσαρε» σε όλη του σχεδόν την καριέρα. Παρόλο που η ταινία διακωμωδεί τον Χίτλερ μέσω των υστερικών κινήσεων του παράλογου Άντενοϊντ Χίνκελ, ταυτόχρονα δείχνει να συμπάσχει μαζί του. Ο ίδιος ο δικτάτορας παρακολούθησε την ταινία σε ιδιωτική προβολή δύο φορές, χωρίς να φημίζεται ποτέ ως λάτρης της εποικοδομητικής κριτικής.

Πίσω στις γυναίκες, όμως. Όπως λένε, η τέταρτη φορά είναι και η τυχερή. Το 1943, εν μέσω κριτικής από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία τον κατηγορούσε ότι ήταν ταυτόχρονα φιλοκομμουνιστής και υπέρμαχος του πολέμου, ο Τσάπλιν παντρεύτηκε μία ακόμη πολύ νεότερή του γυναίκα, την κόρη του Ιρλανδού συγγραφέα Ευγένιου Ο'Νιλ, Oona. Η Oona ήταν 18. Ο Τσάπλιν 54. Ο Ο'Νιλ, ο οποίος ήταν στην ίδια ηλικία, εξοργίστηκε τόσο που αποκλήρωσε την Oona (αν και η σχέση τους ήταν θυελλώδης ούτως ή άλλως). Παρά τις γενικευμένες επικρίσεις, ο γάμος διήρκησε μέχρι τον θάνατο του Τσάπλιν, κατέληξε σε οκτώ παιδιά και χαρακτηρίστηκε ως γάμος «απόλυτης ευτυχίας».

Ο χαρακτηρισμός αυτός χρησιμοποιείται συχνά στις βιογραφίες, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί ο Τσάπλιν ως γυναικάς που μεταμορφώθηκε σε αφοσιωμένο σύζυγο. Πάντα έπαιρνε τη γνώμη της νεαρής γυναίκας του και ζητούσε τη βοήθειά της, τόσο στο πλατό όσο και στη ζωή! Παρότι αυτό μπορεί να αληθεύει, ο γάμος τους υπέφερε λόγω των υψηλών απαιτήσεων, των ξεσπασμάτων, της κακοτροπιάς και της σκληρότητας του Τσάπλιν απέναντι στα παιδιά του. Σύμφωνα με τη βιογραφία Oona: Ζώντας στη Σκιά, της Jane Scovell, η ηθοποιός Joan Collins είπε ότι η Ο'Νιλ συμπεριφερόταν στον «πατρικό» της σύζυγο με τον «σεβασμό που θα έδειχνε μια γκέισα». Και σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Μάρλον Μπράντο, η συμπεριφορά του Τσάπλιν απέναντι στον γιο του, Sydney, τον οποίο είχε αποκτήσει με την Grey, ήταν «σκληρή». Όταν ο Μπράντο και ο επίσης ηθοποιός Sydney δούλεψαν με τον Τσάπλιν στην ταινία του 1967 Η Κόμισσα από το Χονγκ Κονγκ, ο Μπράντο γράφει ότι ο Τσάπλιν εξευτέλιζε τον γιο του μπροστά στον ίδιο και το υπόλοιπο καστ. Ο Sydney είχε πει στον Μπράντο ότι ο πατέρας του «συμπεριφερόταν έτσι σε όλα του τα παιδιά». Ο Μπράντο δεχόταν και ο ίδιος τα οργισμένα πυρά του Τσάπλιν. «Μπροστά σε όλο το καστ, ο Τσάπλιν με επέπληξε και με ρεζίλεψε λέγοντάς μου ότι δεν είχα καμία αίσθηση επαγγελματικής δεοντολογίας και ότι ήμουν ντροπή του επαγγέλματός μου», έγραψε ο Μπράντο. Ποιο ήταν το λάθος του; Άργησε 15 λεπτά στο γύρισμα.

Με άλλα λόγια, ενώ οι επικριτικοί βιογράφοι πλάθουν την εικόνα μιας αλαζονικής ιδιοφυΐας που χειραγωγούσε δίχως τύψεις τους γύρω του, ο Μπράντο είναι ελαφρώς πιο ωμός. «Ο Τσάπλιν», γράφει, «ήταν ίσως ο μεγαλύτερος σαδιστής που είχα γνωρίσει ποτέ».-

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...