Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

160.000 ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.


Στην  Γερμανία  του  Χίτλερ  ίσχυαν  οι  νόμοι  της  Νυρεμβέργης, σύμφωνα  με  τους  οποίους  οι  καθαροί  εβραίοι  δεν  μπορούσαν  να  καταλάβουν  δημόσια  αξιώματα.  Στην  Γερμανία  του  Χίτλερ κάηκε  δημόσια  και  επίσημα  το  Ταλμούδ. 

 
[ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: Πανεπιστήνιο  Κάνσας,  Bryan Mark Rigg -Lives of Hitler’s Jewish Soldiers, University Press of Kansas]

Υπήρχαν  όμως  και  οι   περιπτώσεις των μιγάδων εβραίων, αυτών που κατάγονταν από Εβραίους και Γερμανούς προγόνους.

Εάν δύο από τους παππούδες σου ήταν εβραίοι τότε ανήκες στην κατηγορία του Εβραίου Μιγά Α΄ βαθμού, (Mischling στα γερμανικά).

Εάν είχες μόνο έναν παππού εβραίο θεωρούσουν Εβραίος Μιγάς Β΄ βαθμού και πλησίαζες πιο κοντά στην γερμανική ταυτότητα.

 
 
ΟΙ  ΜΑΚΕΤΕΣ  ΤΩΝ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ  ΤΟΥ  ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ  ΤΟ  1936  ΠΟΥ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ  Ο  ΧΙΤΛΕΡ.  Ο  ΧΙΤΛΕΡ  ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ,  ΠΡΩΤΟΣ  ΑΥΤΟΣ,  ΤΗΝ  ΑΦΗ  ΤΗΣ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ  ΦΛΟΓΑΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ  (!)
Εμπνευστής της ιδέας φέρεται ο Γερμανός καθηγητής  Καρλ  Ντιμ. Επιστημονικός υπεύθυνος αυτής της πρώτης αφής ήταν ο καθηγητής φυσικής Σαλτερής Περιστεράκης.   «Τα φιλοσοφικά θεμέλια της παρουσίασης των αναγεννημένων ολυμπιακών αγώνων στον κόσμο, εντοπίζονται στην απώτερη αρχαιότητα. Αυτές οι πνευματικές δυνάμεις προέρχονται από μια ιερή πόλη η οποία για περισσότερα από χίλια χρόνια ήταν η πόλη γιορτών που εξέφραζαν τα θρησκευτικά συναισθήματα και τις βασικές πεποιθήσεις του ελληνικού λαού. Ως ένα ανθεκτικό μνημείο για τον εορτασμό της ενδέκατης Ολυμπιάδας στο Βερολίνο, αποφάσισα να ξαναρχίσω και να ολοκληρώσω τις ανασκαφές της Ολυμπίας. Η επιτυχία αυτών των προγραμμάτων είναι η δική μου και η δική μας ειλικρινέστερη ευχή». (Χίτλερ: «Λαϊκός Παρατηρητής» 3/8/1936).


Ο  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ  ΤΟΥ  ΧΙΤΛΕΡ

 Οι ανάγκες του πολέμου ανέστειλαν προσωρινά την επανεξέταση εκατομμυρίων φακέλων Mischling για το ποιος θεωρείται καθαρόαιμος Γερμανός και έτσι  περίπου  160.000 γερμανοί  εβραίοι  υπηρέτησαν  κανονικά  και  πολέμησαν στον γερμανικό στρατό.


Walter H. Hollaender

Ο  ΜΙΣΟΕΒΡΑΙΟΣ  ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ  ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ

 


Οι μαχητικές επιδόσεις του Walter Hollaender ήταν αξιοζήλευτες,  παρά το γεγονός ότι ο ένας του γονιός είχε  εβραϊκό αίμα.


Ο Walter Hollaender γεννήθηκε το 1903 στο Βερντέν της Γερμανίας. Ο Βάλτερ μέχρι το τέλος του πολέμου είχε γεμίσει το στήθος του με ένα σωρό μετάλλια παρά το γεγονός ότι ο ένας του γονιός είχε 100% εβραϊκό αίμα. Στον γερμανικό στρατό συμμετείχε στην εισβολή στην Πολωνία, στην μάχη της Γαλλίας, στην εισβολή στη Σοβιετική Ένωση και στην μεγαλύτερη αρματομαχία όλων των εποχών στο Κούρσκ.


Οι μαχητικές του επιδόσεις ήταν αξιοζήλευτες. Ήδη μέχρι το 1943 φορούσε τον Σιδηρού Σταυρό Α΄ Τάξης (ΕΚ Ι) καρφίτσα, το μετάλλιο Verwundetenabzeichen που απονεμόταν σε όσους είχαν τραυματιστεί πλειστάκις. Στην συλλογή του προστέθηκαν ακόμα το Nahkampfspange που καρφιτσωνόταν σε όσους είχαν διακριθεί σε μάχη στήθος με στήθος, το παράσημο Allgemeines Sturmabzeichen που δινόταν σε όσους τα δίνανε όλα για όλα σε επιθετικές ενέργειες και τον Χρυσό Γερμανικό Σταυρό για διακεκριμένη και γενναία δράση στην μάχη. Τον Ιούλιο του 1943 ήρθε το επιστέγασμα στην καριέρα καθώς υπηρετώντας ως αντισυνταγματάρχης στο 195ο Σύνταγμα επέδειξε τέτοια γενναιότητα και ηγετική ικανότητα ώστε τιμήθηκε με το δεύτερο υψηλότερο παράσημο της Γερμανίας, τον Σταυρό των Ιπποτών.


Helmut Schmidt, ΗΤΑΝ  ΑΡΧΗΓΟΣ  ΟΜΑΔΑΣ  ΤΗΣ  ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ  ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΚΑΙ  ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ  ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ. ΠΑΤΕΡΑΣ  ΤΗΣ  ΕΟΚ  ΜΕ  ΠΑΤΕΡΑ  ΕΒΡΑΙΟ.



Μόλις το 1984 ο Χέλμουτ Σμιτ αποκάλυψε ότι ήταν γιός εβραίου επιχειρηματία,  ενώ ήταν και αρχηγός ομάδας στην Ναζιστική Νεολαία...


Ο  Χέμουτ  Σμιτ  ήταν  ο  24χρονος γερμανός  υπολοχαγός πυροβολικού που συνέλαβαν οι Βρετανοί τον Απρίλιο του 1945 στο Λύνεμπουργκ.   Μόλις το 1984 ο Χέλμουτ Σμιτ αποκάλυψε ότι ήταν γιός εβραίου επιχειρηματία, ενώ ήταν και αρχηγός ομάδας στην Ναζιστική Νεολαία.    

Υπηρέτησε στο Ανατολικό μέτωπο  και ως εκπαιδευτής και σύμβουλος στο υπουργείο Αεροπορίας μετά το 1942.


Werner Goldberg, Ο  ΜΙΣΟΕΒΡΑΙΟΣ,  ΠΡΟΤΥΠΟ  ΓΕΡΜΑΝΟΥ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ  

 

Ο Werner Goldberg αντιπροσώπευε το εμφανισιακό  πρότυπο τους Γερμανού μαχητή, παρά το γεγονός ότι ήταν εβραίος.


Ανάμεσα στους 1.500.000  πολεμιστές  Γερμανούς που πολέμησαν  στην Πολωνία τον Σεπτέμβρη του 1939 ήταν και ένας όμορφος ξανθός πεζικάριος με γαλανά μάτια. Το μεθύσι εκείνης της νίκης των γερμανικών όπλων βοήθησε την γερμανική προπαγάνδα να αναδείξει την υπεροχή της γερμανικής φυλής βάζοντας εξώφυλλο στο περιοδικό Berliner Tageblatt το πορτραίτο του γαλανομάτη Werner Goldberg καταδεικνύοντας έτσι το εμφανισιακό πρότυπο τους Γερμανού μαχητή.


Βέβαια η γερμανική προπαγάνδα παρέκαμψε το γεγονός ότι ο πατέρας του Βέρνερ Γκόλντμπεργκ ήταν εβραίος που αποπειράθηκε στο παρελθόν να αφομοιωθεί πλήρως στην γερμανική κοινωνία παίρνοντας γυναίκα του χριστιανή, ενώ βαπτίστηκε και ο ίδιος Χριστιανός.


Το μοντέλο ο γιός του διώχτηκε από τον γερμανικό στρατό ύστερα από απόφαση του Χίτλερ να αποταχτούν όλοι οι Mischlinge πρώτου βαθμού (με δύο παππούδες εβραίους). Ο Βέρνερ επέστρεψε στην δουλειά του σε μια εταιρεία κατασκευής ενδυμάτων στην οποία και  διέπρεψε  μέσα  στο  καθεστώς  του  Χίτλερ.




 Η  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ


Erhard Milch, ΕΒΡΑΙΟΣ (;)  ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ  ΤΗΣ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ




Μέχρι να γίνει ο Χίτλερ ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας το 1933 ο 44χρονος Μιλχ ήταν ήδη ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής πολιτικής αεροπορίας αναδεικνύοντας –με άλλους δύο- την Λουφτχάνσα σε έναν από τους πιο αξιόπιστους διεθνείς αερομεταφορείς.


Ο Χίτλερ τον χρησιμοποίησε στην διαχείριση του εξοπλισμού της πολεμικής του αεροπορίας  (Λουφτββάφε) με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Η  Γκεστάπο όμως  ερευνώντας  το  γενεαλογικό  του  δένδρο,  διαπίστωσε  ότι ο πατέρας του ήταν εβραϊκής καταγωγής. Η  μητέρα του Μιλχ  τότε  υπέγραψε επίσημη δήλωση ότι ο Μιλχ δεν ήταν παιδί του εβραίου Άντον, αλλά ενός θείου του που κρατούσε «συντροφιά» στην μαμά του Μιλχ,  όσο έλειπε ο απασχολημένος και εβραίος Άντον.



Ο Μιλχ θεωρείται από τους συντελεστές στην μεταμόρφωση της γερμανική πολεμικής αεροπορίας στην ισχυρότερη του κόσμου φέρνοντας σε απελπιστική θέση του Συμμάχους μετά το 1940.


 ΤΟ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ


Paul Aschero,  ΜΙΣΟΕΒΡΑΙΟΣ  ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ  ΤΟΥ  «ΒΙΣΜΑΡΚΤ».   



Ο Πωλ Άσερ υπηρετούσε το 1941 ως αντιπλοίαρχος στο καμάρι του γερμανικού πολεμικού ναυτικού το θωρηκτό «Βίσμαρκ».


Ο Paul ήταν γεννημένος το 1899 και πριν τον πόλεμο είχε αναφερθεί  σαν  μισός εβραίος Mischling.  Ήταν αξιωματικός πυροβολικού στο θωρηκτό Ναύαρχος Graf Spee το οποίο αυτοβυθίστηκε στις ακτές της Αργεντινής στις αρχές του πολέμου. Μια και η Αργεντινή ήταν ουδέτερη ο Πωλ φυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 1939 αλλά κατάφερε να δραπετεύσει και να επιστρέψει στη Γερμανία.


Το 1941 υπηρετούσε ως αντιπλοίαρχος στο καμάρι του γερμανικού πολεμικού ναυτικού το θωρηκτό «Βίσμαρκ». Το Βίσμαρκ πριν το βυθίσουν οι εξαγριωμένοι Βρετανοί τον Μάιο του 1941 ήταν το πλοίο που έθεσε σε συναγερμό το μισό βρετανικό ναυτικό στον Ατλαντικό ενώ έβγαλε νοκ άουτ το μεγαλύτερο θωρηκτό του κόσμου και αντίστοιχο καμάρι του βρετανικού ναυτικού το θωρηκτό «Hood». Στην δεύτερη βύθιση μεγάλου πολεμικού πλοίου της καριέρας του ο Πωλ δεν θα ήταν απλά θεατής.




Bernhard Rogge, ΜΙΣΟΕΒΡΑΙΟΣ,  ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ  ΤΟΥ  ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ  «ΑΤΛΑΝΤΙΣ».


Ο Rogge  ήταν ένας βαθειά θρησκευόμενος γιός Λουθηρανού ιερέα αλλά ο ένας του παππούς ήταν εβραίος.  Έχοντας ένα καλό βιογραφικό στο γερμανικό πολεμικό ναυτικό ήδη από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έπρεπε να κάνει αίτηση για να πάρει πιστοποιητικό γερμανικού αίματος ώστε να συνεχίσει την καριέρα του.


Κατά την διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε ως κυβερνήτης του Ατλαντίς ενός πρώην εμπορικού πλοίου που ο πόλεμος το μετέτρεψε σε ένα βαρύ καταδρομικό που μπορούσε να ξεγελάσει τους αντιπάλους του αλλάζοντας μορφές και σημαίες. Χάρη στην ναυτοσύνη του κατά το 25% εβραίου Rogge και στην δυνατότητα του Ατλαντίς να μην εντοπίζεται, μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να βυθίσει ή να αιχμαλωτίσει 22 εμπορικά πλοία σχεδόν 150.000 τόνων σηκώνοντας στο πόδι μεγάλες δυνάμεις του βρετανικού πολεμικού ναυτικού ώστε να καταφέρουν να εντοπίσουν το πλοίο χαμαιλέοντα και να το βυθίσουν. 

Το Γερμανικό κράτος τον  αξιοποίησε μεταπολεμικά.


ΣΤΑ  SS

Για να υπηρετήσει κανείς στο καμάρι του Χίτλερ, τα SS,  τoν πιο αξιόπιστο στρατιωτικό οργανισμό,  έπρεπε να προσκομίσει χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι όλοι οι πρόγονοι του που γεννήθηκαν από το 1750 και έπειτα δεν ήταν εβραίοι   (αυτό  έκανε  ο  Έλληνας  Κοζανίτης  Χέρμπερτ  φον  Κάραγιαν)  ή  να υποβάλλει μια αίτηση για ένα γερμανικό πιστοποιητικό αίματος.


Emil Maurice, ΕΒΡΑΙΟΣ  Ο  ΙΔΡΥΤΗΣ  ΤΩΝ   SS   ΚΑΙ  ΚΟΛΛΗΤΟΣ  ΤΟΥ  ΧΙΤΛΕΡ; 

 

Ο Emil Maurice  ήταν από τους τυχερότερους εβραίους στην Γερμανία καθότι δεν ήταν μόνο οδηγός αλλά και αδελφικός φίλος του Χίτλερ και ένας από του ιδρυτές των SS.


Αν την δεκαετία του 1930 και 1940 σε έβαζε στο μάτι ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ ήταν μαθηματικά αδύνατον να γλιτώσεις. Ο Χίμλερ ήταν πεπεισμένος ότι ο Emil Maurice δεν ήταν σε καμία περίπτωση Άριος λόγω του οικογενειακού του ιστορικού. Ο εβραίος ιδρυτής του κρατικού θεάτρου Thalia(1843) στο Αμβούργο ήταν ο Charles Maurice Schwartzenberger, προπάππους του Emil Maurice, στοιχείο που όχι μόνο θα του έκλεινε την πόρτα στα SS.                  

Ο Maurice  ήταν  οδηγός αλλά και αδελφικός φίλος του Χίτλερ και ένας από του ιδρυτές των SS. Με τον Φύρερ είχαν σφυρηλατηθεί στα πεζοδρόμια ήδη από το 1919 όταν έχτιζαν τον εθνικοσοσιαλισμό.-

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ   



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...