Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;



Ο  Ερντογάν  επιθυμεί την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, γιατί με αυτήν  "δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά" 
Ο Τούρκος πρόεδρος παρακάθισε σε μυστική σύσκεψη που οργάνωσε ο εβραίος  Michael  Bloomberg  στο υπό  την  ιδιοκτησία του ξενοδοχείο  με  τον  Χ.Κίσινγκερ και τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ρότσιλντ. 
Το Καστελόριζο είναι ένα νησί, του οποίου η υπεράσπιση δεν μπορεί να γίνει στο έδαφος του, αλλά στην θάλασσα.  Σε μια λωρίδα γης με πλάτος 5 επί 2 χλμ δεν μπορεί να διεξαχθεί άμυνα, διότι από την στιγμή που οι εχθρικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποβιβαστούν στην ακτή και σε βάθος 400 μέτρων, έχει ήδη καταληφθεί σχεδόν το 10% της έκτασης.

Το Καστελόριζο δεν έχει φυσικές πηγές νερού.


Έχει μονάδα αφαλάτωσης και μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας, που λειτουργούν με πετρέλαιο και βρίσκονται σε σημείο βορειοανατολικά του νησιού,  ακριβώς απέναντι απο τις τουρκικές ακτές.
Αυτό σημαίνει οτι είναι εκτεθειμένες στα πυρά του τουρκικού πυροβολικού, με αποτέλεσμα το νησί να μείνει χωρίς νερό και ηλεκτρικό  ρεύμα.


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε διαταγή να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή στον ενισχυμένο λόχο που έχει αναλάβει την προστασία του νησιού.

ΤΩΡΑ   ΠΟΥ  ΤΟ  ΠΙΟΝΙ  ΤΩΝ  ΚΛΙΝΤΟΝ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ  ΕΡΧΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΘΑ  ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ  Π.Χ.  ΣΤΗΝ  ΣΦΑΓΗ  ΤΗΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ,  ΜΙΑ  ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΟΛΗ;    
Ο  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ  ΜΠΑΡΑΚ  ΟΜΠΑΜΑ  ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ  ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ  ΣΤΗΝ  ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:  «ΣΑΣ  ΣΕΒΟΜΑΙ  ΓΙΑΤΙ  ΜΕ  ΑΓΩΝΕΣ  ΚΑΙ  ΘΥΣΙΕΣ  ΣΥΝΤΡΙΨΑΤΕ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΥ  ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ  ΝΑ  ΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΝ  ΜΙΑ  ΑΡΧΑΙΑ  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ».  
 


 «Η Τουρκία στο τέλος του Α” Παγκοσμίου Πολέμου θα μπορούσε να είχε παραδοθεί στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν εδάφη της ή επεδίωκαν να ανασυστήσουν μια αρχαία αυτοκρατορία.
 Αλλά η Τουρκία επέλεξε ένα διαφορετικό μέλλον. Απελευθερωθήκατε μόνοι σας από τον ξένο έλεγχο.
 Και εγκαθιδρύσατε τη Δημοκρατία η οποία αποσπά τον σεβασμό των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου. Υπάρχει μια απλή αλήθεια σε αυτή την ιστορία: η Τουρκική Δημοκρατία είναι δικό σας επίτευγμα.
Δεν επιβλήθηκε από κάποια εξωτερική δύναμη ούτε ήρθε χωρίς αγώνα και θυσίες».

  
Α.    Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016, 

 «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ» 


ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

Α. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Β. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016.


 Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν πρώτα στο Καστελόριζο και οτιδήποτε άλλο θα  είναι απλός αντιπερισπασμός.
 Το Καστελόριζο είναι ένα νησί του οποίου η υπεράσπιση δεν μπορεί να γίνει στο έδαφος του, αλλά στην θάλασσα.
Άμυνα νήσου με αξιώσεις και ελπίδα για αντιμετώπιση της απόβασης μέχρι να έρθουν ενισχύσεις μπορεί να διεξαχθεί μόνο σε μεγάλα νησιά όπως η Εύβοια, η Κρήτη  και η Ρόδος.
Ο λόγος είναι ότι σε μια λωρίδα γης με πλάτος 5 επί 2 χλμ δεν μπορεί να διεξαχθεί άμυνα διότι από την στιγμή που οι εχθρικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποβιβαστούν στην ακτή και σε βάθος 400 μέτρων, έχει ήδη καταληφθεί σχεδόν το 10% της έκτασης, δηλαδή εάν κάνουμε την αναγωγή σε έδαφος του νομού Έβρου με πλάτος 30-35 χλμ θα είναι σαν έχουν ήδη καταληφθεί ο Δορίσκος, το Τυχερό, οι Φέρρες, η Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, δηλαδή μια ζώνη σε όλη την έκταση των συνόρων όπου υπάρχουν οι δύο μεραρχίες του Έβρου. Άλλος λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να γίνει άμυνα επάνω στο νησί είναι διότι απλά δεν υπάρχει χώρος για τις λιγοστές δυνάμεις άμυνας να ελιχθούν, να απαγκιστρωθούν (όπως λέγεται η υποχώρηση στην στρατιωτική διάλεκτο), να πάνε που;
Εάν ο εχθρός δεν πεταχτεί στην θάλασσα από την πρώτη ώρα μετά είναι αργά.
Το Καστελόριζο δεν είναι βόρεια Ελλάδα που έχει 500 χλμ βάθος για ελιγμούς αλλά και να πάρεις ενισχύσεις. Στο νησάκι αυτό οι ενισχύσεις  θα έρθουν από την ηπειρωτική Ελλάδα, σχέδιο χρονοβόρο.
Γιαυτό εδώ και χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να αχρηστεύσουν τα  ελληνικά  ZUBR, τα μόνα σκάφη που μπορούν να κουβαλήσουν μια ταξιαρχία πεζοναυτών από τον Βόλο σε λίγες ώρες. Η άμυνα πρέπει να γίνει στην θάλασσα και στον αέρα.
Το Καστελόριζο βρίσκεται περί τα 3,5 χλμ από τα μικρασιατικά παράλια και 800  χιλιόμετρα  από την Ελευσίνα… Ο ελληνικός στόλος πρέπει ή να βρίσκεται ήδη εκεί ή να έχει ικανό δίκτυο πληροφοριών και πάνω απ όλα να υπάρχει η πολιτική βούληση για να σπεύσει όταν οι πληροφορίες λένε για κινήσεις του τουρκικού στόλου προς το νησί.  Περί πολιτικής βουλήσεως αν κρίνουμε από τα Ίμια …
Το Καστελόριζο δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα να επεκτείνει την υφαλοκρηπίδα της μέχρι την Κυπριακή και αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι διαθέτουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην αν.Μεσόγειο και την μικρότερη θαλάσσια περιοχή γιαυτό και θα έπρεπε να τους δοθεί διέξοδος και κυριαρχία στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου όπου κατά την άποψη τους δεν επρόκειτο να ενοχλήσουν κανένα διότι δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό νησί εκεί, εκτός βέβαια από το Καστελόριζο. Παρόλα αυτά οι Τούρκοι δύσκολα θα έκαναν απόπειρα κατάληψής του και πολύ περισσότερο κατοχής του εφόσον δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα ούτε αφορμή.  Ακόμα και εάν μπορούν να ισχυριστούν καταπίεση μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη και σε Κω και Ρόδο , στο Καστελόριζο δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες.
Η πιθανότερη κίνηση τους θα είναι ο ναυτικός αποκλεισμός του νησιού χωρίς την ανταλλαγή πυρών.  Όλοι ξέρουμε ότι στην κρίση των Ιμίων η Ελλάδα δεν ήταν πρόθυμη να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα. Ο ελληνικός στόλος θα σπεύσει αλλά θα περιοριστεί στον ρόλο του επιτηρητή και ενώ ο τουρκικός στόλος θα έχει αποκλείσει το νησί ο ελληνικός θα προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τον τουρκικό.  Στο μεταξύ η κυβέρνηση θα δραματοποιήσει περαιτέρω τα γεγονότα με κινητοποίηση του στρατού σε όλη την Ελλάδα, του τύπου της κρίσης του 87, με μερική επιστράτευση και θα αφήσει να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ηττοπάθειας και τρόμου.

 Εφόσον οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα θεωρούνται κρέατα για σφαγή και γενικά "κακοί αντιπαραγωγικοί καραβανάδες" δεν είναι απίθανο να πέσει και πάλι κάποιο ελληνικό ελικόπτερο "υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες".
Παράλληλα θα ασκείται τρομοκρατία στους Έλληνες με μαύρη προπαγάνδα σχετικά με τις δυνατότητες των Τούρκων και την αδυναμία της χρεοκοπημένης Ελλάδας να διεξάγει πόλεμο.  Οι μανάδες θα χαιρετάνε κλαίγοντας τα βλαστάρια τους τα οποία δικαίως θα φοβούνται εφόσον ξόδεψαν την θητεία τους είτε αρνούμενοι συστηματικά να μάθουν αυτά τα λίγα που τους δίνονται στην εκπαίδευση, είτε γιατί τελικά μόνο σκούπισμα και λάντζα έκαναν, είτε γιατί εκεί που τους στέλνουνε δεν θα έχει wifi παρά μόνο τουρκικό και το roaming κοστίζει και λόγω επιστράτευσης ο μπαμπάς τους δεν πληρώθηκε, γιατί το κράτος θα κρατάει το χρήμα για τις ανάγκες του στρατού και έτσι δεν θα μπορεί να πάρει κάρτα για το iphone. 
Καταστροφή…..
 H κατάσταση θα διαρκέσει όσες μέρες θα είναι αρκετές για να λυγίσει η κοινή γνώμη και να πεισθεί ότι καλύτερα να τα βρούμε με την Τουρκία, δεν είναι ώρα για πολέμους, παρ το μωρέ το παλιονήσι, κλείσανε και οι τράπεζες, τα παιδιά μας κινδυνεύουν κτλ κτλ.

Αίφνης θα ανακοινωθεί ότι ο πόλεμος αποφεύχθηκε και Ελλάδα-Τουρκία θα κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών για καθορίσουν την πορεία των σχέσεων του υπό την αιγίδα της Αμερικής και της Ε.Ε την στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι ήταν τόσο ευγενικοί που ούτε μια οβίδα δεν έριξαν σε όλη την διάρκεια της κρίσης.
Θα συζητηθεί το αίτημα της Τουρκίας για τον διαμοιρασμό του Αιγαίου το οποίο η κυβέρνηση  των  ομοφυλοφίλων  του  Τσίπρα  θα δεχθεί, λέγοντας ότι τελικά θα έχουμε μια θάλασσα ειρήνης από την οποία επιτέλους θα μπορέσουμε να βγάζουμε τα πετρέλαια και να ζούνε μπέικα και οι δύο πλευρές.
Οι επιχειρήσεις σε στεριά γίνονται πάντα σε εποχές που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.  Δεν μπορεί π.χ. ο τουρκικός στρατός να οργανώσει εισβολή από τον Έβρο τον Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο διότι και ο ποταμός είναι «φουσκωμένος» αλλά και το πεδινό έδαφος εκατέρωθεν του ποταμιού θα είναι λασπωμένο λόγο των υψηλών ποσοστών υετού (βροχόπτωση-χιονόπτωση) στην παρέβρια περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.  Μηχανοκίνητα και τεθωρακισμένα τμήματα ΔΕΝ προχωράνε στην λάσπη.  Ωστόσο στην θάλασσα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες,  τα πολεμικά πλοία επιχειρούν σε όλες τις συνθήκες και μόνο τα ιπτάμενα μέσα και ειδικά τα ελικόπτερα επηρεάζονται από θύελλες και καιρικά φαινόμενα.  Σε αυτή την περίπτωση οι Τούρκοι θα είναι κερδισμένοι εφόσον την επιτήρηση της περιοχής θα μπορούν να την κάνουν και με ηλεκτρονικά μέσα από τις ειδικές μονάδες τους στις μικρασιατικές ακτές οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο. Αντιθέτως η Ελλάδα θα πρέπει να επιτηρεί την περιοχή και με την βοήθεια ιπτάμενων μέσων όπως τα ελικόπτερα τα οποία τόσο το 1996 όσο και το τον Φεβρουάριο του 2016 στην Κίναρο, έχουν πέσει θύματα του ηλεκτρονικού πολέμου και των αντιμέτρων των Τούρκων.


Τώρα το γιατί η Τουρκία θα διεκδικήσει το Καστελόριζο δεν έχει καμία σχέση με την θεωρία "των ανταλλαγμάτων" εφόσον ότι ήθελε το πήρε στην Συρία- μέχρι τώρα- όπου με τις ευλογίες των ΗΠΑ εισέβαλε στην βόρεια Συρία κι από εκεί θα αποφασίσει εάν και σε ποιά έκταση θα γίνει Κουρδικό κράτος, το οποίο θα απορροφήσει όλους του Κούρδους της Τουρκίας που σφάζονται ανελέητα και έτσι  ο Ερντογάν και την Συρία θα έχει διαμελίσει και θα έχει καθαρίσει το τουρκικό Κουρδιστάν από τους άτακτους Κούρδους.
Ο ναυτικός αποκλεισμός του Καστελόριζου θα γίνει ακριβώς στα πλαίσια της αποθράσυνσης της Τουρκίας. Ο ναυτικός αποκλεισμός και η αποφυγή κλιμάκωσης με πυρά -κάτι πολύ εύκολο δεδομένης της ενδοτικότητας της ελληνικής πλευράς που θα παρακαλάει για την «ειρηνική διευθέτηση» -θα ενοχλήσει μεν τις ΗΠΑ αλλά θα δώσει και το επιχείρημα σε αυτές να πουν "ελάτε τώρα, δεν σας πυροβόλησαν, απλά ένα αποκλεισμό έκαναν, ελάτε τώρα, βρείτε τα σαν ώριμοι ενήλικες".




Β.       28  Σεπτεμβρίου  2016
«ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»
   

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ. ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;

Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΔΕΙΧΝΕΙ  ΝΑ  «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ»  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΜΥΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΩΝ  ΕΒΡΑΙΩΝ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ.  Η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΑΥΤΗ  ΤΟΥ  ΕΞΩΜΟΤΗ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΕΒΡΑΙΟΥΣ,  ΕΓΙΝΕ  ΑΜΕΣΩΣ  ΜΕΤΑ  ΤΗΝ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΣΙΠΡΑ  -  ΕΡΝΤΟΓΑΝ,  ΣΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ  Ο  ΤΟΥΡΚΟΣ  ΔΕΝ  ΑΝΕΦΕΡΕ  ΛΕΞΗ  ΣΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΟΜΕΝΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΤΟΥ  ΚΑΙ  ΑΥΤΟ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ  ΤΩΡΑ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ.


Ο  προχθεσινός  τουρκικός Τύπος  αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος παρακάθισε σε μυστική σύσκεψη που οργάνωσε ο εβραίος  Michael Bloomberg στο υπό  την  ιδιοκτησία του ξενοδοχείο,  με τον γνωστό μας Αμερικανό πρώην διπλωμάτη και νυν σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Χ.Κίσινγκερ και τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ρότσιλντ. 


Mεγάλο  προβληματισμό προκαλεί στην ελληνική κυβέρνηση το γεγονός ότι λίγο μετά την συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερνογάν στην Ν.Υόρκη στα πλαίσια της έναρξης των εργασιών του ΟΗΕ, ο Τούρκος ηγέτης συναντήθηκε με τον James Rotschild γνωστό γόνο της πανίσχυρης οιογένειας (για πολλούς το παρασκηνιακό «αφεντικό» του πλανήτη) και αμέσως μετά με την «αλεπού της διπλωματίας» τον Χένρι Κίσσινγκερ.


Με βάση τις αναφορές του τουρκικού Τύπου παρέστησαν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ Omer Celik, ο υπουργός Οικονομικών Nihat Zeybekci, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak, ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Yasin Aktay,ο Τούρκος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον αλλά και σωρεία διεθνών επενδυτών.


Παραβρέθηκαν  οι  Διευθύνοντες  Σύμβουλοι  των  εβραϊκών  κολοσσών:


της Citi James C. Cowles,


της Coxto Associates Jeff Enslin,


της Lazard Ken Jacobs,


της Blackstone Hamilton E. Jones,


της Warburg Pincus Chip Kaye,


της BBVA Jose Manuel Gonzalez-Paramo,


της WL Ross and Co. Chairman Wilbur Ross,


 της UN Staff Pension Fund Chairman Carol Boykin,


ένας διάσημος σκακιστής ο Magnus Carlsen


και φυσικά ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ρόθτσιλντ  James Rothschild.




Να αναφέρουμε ότι η Lazard είναι αυτή που κανονίζει τις αναδιαρθρώσεις χρεών.


 Έχουν περάσει δύο μήνες από το αποτυχών πραξικόπημα στην  Τουρκία  και ο πόλεμος στην Συρία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.


Ο  Ερντογάν   απείλησε  τους  εβραίους  ότι  εάν  δεν  τον  στηρίξουν  θα  ταχθεί  με  τον ρωσικό παράγοντα  στο  θέμα  της  Συρίας.  


Στην κυβέρνηση ανησυχούν και για το τι ζητήθηκε από τους Τούρκους για το θέμα των προσφύγων. Το σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί δεν μαζεύτηκαν εκεί για να δουν την... κορμοστασιά του Ερντογάν. 


Ειδικά οι Ρότσιλντ από μόνοι τους αρκούν για να καθορίσουν τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και οι υπόλοιποι.



Γ.    Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016
 «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»   

ΠΟΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΗΡΕ ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Χθεσινή  ξεκάθαρη απειλή πολέμου από πλευράς της Τουρκίας,  πριν  περάσουν  μερικές  ημέρες  από  την  συνάντηση  Ερντογάν – Ρότσιλντ – Κίσινγκερ.
Ακούει  κανείς;


Ο  Ερντογάν,  εξέφρασε ανοιχτά και δημοσίως,  σε συνάντηση που είχε με τους  περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας, τις επεκτατικές του βλέψεις  εις  βάρος της χώρας μας.

Συγκεκριμένα,  ανέφερε, ότι επιθυμεί την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, γιατί με αυτήν «δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;».

Αυτό αποτελεί μια ξεκάθαρη απειλή πολέμου από πλευράς της Τουρκίας, μιας και η συγκεκριμένη συνθήκη ήταν μια συνθήκη ειρήνης που συνάφθηκε μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ορίζει τα σύνορα των δύο χωρών.

Η όποια αναθεώρησή της, την οποία λέει ότι επιθυμεί ο Ερντογάν, αποτελεί μία ξεκάθαρη απειλή πολέμου εις βάρος της χώρας μας.

Παρόλα αυτά ο  Τσίπρας  τηρεί σιγή ιχθύος για το ζήτημα.

   

Απλώνεται ο ελληνικός Στόλος γύρω από το Καστελόριζο – Ισχυρός «δακτύλιος» προστασίας στο νησί.


Ισχυρό τμήμα του ελληνικού Στόλου απλώνεται αυτή την στιγμή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας έναν προστατευτικό «δακτύλιο» γύρω από το Καστελόριζο με σαφή πρόθεση να νιώσουν την ανάσα των ελληνικών όπλων τα τουρκικά πλοία που από αύριο ξεκινούν μεγάλη αεροναυτική άσκηση γύρω από το νησί.
Συγκεκριμένα η φρεγάτα F464 «Κανάρης», κλάσης «S», το υποβρύχιο Type 214 S120, «Παπανικολής» της ομώνυμης κλάσης, μία πυραυλάκατος (η «Καβαλούδης», αλλά ενδέχεται νε μετακινηθεί και μία δεύτερη προς αντικατάσταση της «Καβαλούδης» η οποία είναι εξοπλισμένη με βλήματα Penguin, όχι ιδανικά για εμπλοκές στην ανοικτή θάλασσα της Α.Μεσογείου. Πιθανότατα θα είναι μια ΤΠΚ κλάσης «Ρουσσέν» με πολύ μεγαλύτερο όγκο πυρός και συστήματα αυτοπροστασίας) πλέουν ή ήδη βρίσκονται στην περιοχή.
Επίσης θα πλεύσει αύριο και μία κανονιοφόρος κλάσης «Πολεμιστής».
Και όχι μόνο: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε διαταγή να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή στον ενισχυμένο λόχο που έχει αναλάβει την προστασία του νησιού και να είναι σε ετοιμότητα τα κινητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που διαθέτουν (OSA-II ή ASRAD, ανάλογα με την ανάπτυξη που αποφασίζει το ΓΕΣ).
Η ναυτική δύναμη είναι αρκετή για να καταστεί αντιληπτό στην Αγκυρα ότι μπορεί να κινητοποιηθεί και να διατεθεί μια μικρή, αλλά θανατηφόρος, αρμάδα προς απάντηση του «λάθους» της Αγκυρας που αρχικά περιέλαβε το Καστελόριζο στους  στόχους των πραγματικών βολών για να πάρει πίσω  την  εν λόγω NAVTEX και να την αντικαταστήσουν με δύο νέες.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο S120 «Παπανικολής»: Το υποβρύχιο είναι «αόρατο» στα τουρκικά σόναρ (έχει ήδη αφήσει έκπληκτους και ενοχλημένους, τους Αμερικανούς από την αδυναμία τους να το ανιχνεύσουν ακόμα και με τα δικά τους, πολύ πιο προηγμένα τεχνολογικά, σόναρ στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ) και αποδεικνύεται πολύ δυνατό «χαρτί» και χωρίς απάντηση από την πλευρά του τουρκικού Ναυτικού.
«Να είχαμε και τις κατάλληλες τορπίλες» (είναι εξοπλισμένες με παλιές SUT, λόγω οικονομικής αδυναμίας) μονολογούσε ανώτατο στέλεχος του ΓΕΕΘΑ τις προάλλες,αλλά αυτά είναι τα όπλα του και με αυτά θα πολεμήσει αν χρειαστεί.
Θα ήταν ίσως το καλύτερο συμβατικό υποβρύχιο του κόσμου με σύγχρονες τορπίλες βαρέως τύπου, αλλά ας όψονται οι πολιτικές αποφάσεις που απέτρεψαν τον κατάλληλο εξοπλισμό του.
Να πούμε ακόμα ότι πτήσεις μαχητικών F-4E με σύστημα ASTAC και RF-4E εντόπισαν στην τουρκική ακτή απέναντι από το Καστελόριζο, προετοιμασίες στις θέσεις ρουκετοβόλων και πυροβολείων που έχουν κτιστεί στην περιοχή, αλλά θεωρειται από το ΓΕΕΘΑ ότι αφορούν εργασίες «ρουτίνας» ή για να προετοιμαστούν να συμμετάσχουν στην άσκηση…
(Οι  πληροφορίες  από  το  Pronews).

Άλλες  πληροφορίες:

Το Καστελόριζο δεν έχει φυσικές πηγές νερού.
Έχει μονάδα αφαλάτωσης και μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας, που λειτουργούν με πετρέλαιο και βρίσκονται σε σημείο βορειοανατολικά του νησιού,  ακριβώς απέναντι απο τις τουρκικές ακτές.
Αυτό σημαίνει οτι είναι εκτεθειμένες στα πυρά του τουρκικού πυροβολικού, με αποτέλεσμα το νησί να μείνει χωρίς νερό και ηλεκτρικό  ρεύμα.

Οι SAS-SAT (μοναδες ειδικών  δυνάμεων των τούρκων) έχουν παραλάβει προσφάτως μεγάλα ταχύπλοα σκάφη χωρητικότητας 25 ατόμων που πλέουν με ταχύτητα 60 κομβων. Αυτό  σημαίνει οτι μπορούν να κάνουν απόβαση οτι ώρα θέλουν.  Το πιο κοντινό ελληνικό σημείο βοήθειας, η Ρόδος,  είναι 133 χλμ,  ενώ τα τουρκικά παράλια μόλις 2,3 χλμ.

Τα πλοία μας έχουν αντιαεροπορικά με μικρή αεράμυνα και τα υποβρύχια 214, παρόλο που είναι υπερσύγχρονα, έχουν παλαιού τύπου τορπίλες.

Τελευταία  είδηση  από  το  Pronews.



Μια πρώτη "νίκη" των ελληνικών όπλων: Μετά την παράταξη ισχυρού τμήματος του ελληνικού Στόλου, η Αγκυρα δεν τόλμησε να προχωρήσει στην χθεσινή άσκηση με πραγματικά πυρά γύρω από την Μεγίστη (Καστελόριζο) μετά την επίδειξη "κόντρα ισχύος" στην οποία προέβησαν τα ελληνικά Επιτελεία.

Παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευθεί η περιοχή γύρω από το Καστελόριζο σε βάθος μέχρι και 20 μίλια νότια από τις ακτές του με τις δεύτερες ΝΟΤΑΜ, εν τέλει και με δεδομένη την ελληνική ισχυρή παρουσία στην περιοχή, αυτό δεν συνέβη, τα τουρκικά πλοία αποχώρησαν, οπότε μένει τώρα η 15-17 Νοεμβρίου ως ημέρα διενέργειας της άσκησης. Να θυμήσουμε ότι έχουν εκδοθεί δύο NAVTEXNAVWARN) με αριθμούς 723/16 και 724/16 για τις 12 και 15 Νοεμβρίου (η πρώτη) και 15 και 17 Νοεμβρίου (η δεύτερη).

Χθες ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο ήρθε "αρκετά κοντά" (απόσταση βολής πυροβόλου) με ελληνική κανονιοφόρο, αλλά δεν υπήρξε καμία περαιτέρω κλιμάκωση.

Η φρεγάτα F464 "Κανάρης", κλάσης "S", περιπολεί στην περιοχή, όπως και το υποβρύχιο Type 214 S120, "Παπανικολής" της ομώνυμης κλάσης Στόλου.  

Μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος βρίσκεται επίσης στην περιοχή. 

Να σημειώσουμε ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει από προχθές σε κατάσταση rediness, για απογείωση εντός δύο λεπτών, δύο ζεύγη μαχητικών F-16C Block 52+ στην 115 ΠΜ ενώ σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και Mirage 2000BGM με βλήματα Exocet στην Τανάγρα. 
Η ελληνική πλευρά αντιλαμβανόμενη πλέον ότι ο χρόνος κυλά σε βάρος της είναι πραγματικά αποφασισμένη να απαντά με πλήρη επίδειξη ισχύος σε κάθε τουρκική πρόκληση. 

Με ένα μεγάλο ποσοστό των Τούρκων πιλότων να είναι "off", λόγω της συμμετοχής τους στο πραξικόπημα (ο υπουργός Εθνικής Αμυνας  το προσδιορίζει στο 60%), αν δεν αντιτάξουμε τώρα "προωθημένη αντιπαράθεση", πότε θα του κάνουμε; Σε τρία χρόνια που θα έχουν μια Μoίρα F-35 και θα έχουν κλείσει τις τρύπες τους σε όλα τα επίπεδα;  Πάντως στο ΓΕΕΘΑ έχουν αντιληφθεί ότι μέχρι να ενεργοποιηθούν και να αναβαθμιστούν τα τέσσερα ΑΦΝΣ Ρ-3Β (σε επτά χρόνια...), μπορεί να έχει χαθεί το παιχνίδι και για το λόγο αυτό προχωρούν σε μία κίνηση που ελπίζουν την επόμενη διετία "να σώσει την κατάσταση" σε ότι αφορά την έγκαιρη προειδοποίηση και την εναέρια επιτήρηση στα βάθη της Ανατολικής Μεσογείου όπου βρίσκονται τα όρια ελληνικής αμροδιότητας "αστυνόμευσης", δηλαδή του ελληνικού FIR:

Αποφασίστηκε η κατεπείγουσα προμήθεια 10-20 Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Μέσου Ύψους Μεγάλης Αυτονομίας (UAV MALE) την πτητική εκμετάλλευση των οποίων θα αναλάβει η ΠΑ, αλλά ο συντονισμός στην χρήση τους κι η επιχειρησιακή τους αξιοποίηση θα γίνεται από το ΓΕΕΘΑ.  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα UAV θα χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών και θα είναι εξοπλισμένα με συγκρότημα ηλεκτροοπτικών αισθητήρων και Πλευρικά Εποπτεύον Εναέριο Ραντάρ (Side-Looking Airborne Radar: SLAR) για την εκτέλεση επιχειρήσεων AGIG (Air to Ground Intelligence Gathering). Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού, οι απαιτήσεις του οποίου συντάσσονται για να ακολουθήσει η φάση της αποστολής Επιστολών για Πληροφορίες (RfI) προς υποψήφιους αναδόχους.-

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


1 σχόλιο :

  1. 5/3/2017

    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΣΟΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

    "Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του καθηγητή Ι.Μάζη περί επικείμενης απόβασης των Τούρκων στο Καστελόριζο, ο τουρκικός τύπος αναφέρει πως υπήρχε μυστική «επέμβαση» των Ηνωμένων πολιτειών στην διένεξη που έχει προκύψει με θέμα τις βραχονησίδες Ίμια αλλά και γενικότερα την ένταση στο Αιγαίο.
    Η «μυστική» παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς διπλωμάτες με σκοπό την μείωση των εντάσεων σε δύο χώρες, που αποτελούν τους κύριους «πυλώνες» του συστήματος ασφαλείας του ΝΑΤΟ στην ΝΑ Μεσόγειο.
    Η Ουάσινγκτον, υποστήριξε ότι δεσμεύεται στο να μειώσει και άλλο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.
    Η αμερικανική παρέμβαση σε Αθήνα και Άγκυρα ενδεχομένως να αποσόβησε προετοιμασμένη τουρκική εισβολή σε ελληνικό νησί, η οποία ήταν σχεδόν έτοιμη.
    «Άλλες πληροφορίες» από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για τουρκικό σχέδιο για κατάληψη του Καστελόριζου.
    Εκτίμηση των ισραηλινών υπηρεσιών είναι ότι «πράγματι υπάρχει ανεξήγητη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας έναντι της Ελλάδας.
    Οι Ισραηλινοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «ακατανόητες» τις κινήσεις της Άγκυρας, καθώς η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ειδικά της Αεροπορίας είναι σε πολύ χαμηλό σημείο.
    Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι «στα Δωδεκάνησα βρίσκεται η εστία της σύγκρουσης και πιθανότατα σε ένα εκ των Μεγίστη (Kαστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Στα Ιμια ή στην Παναγιά ή σε άλλα σημεία του Αιγαίο, απλά θα εκβιάσουν κίνηση, αλλά δύσκολα θα ρισκάρουν».
    Τα νησιά είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεκάδες μίλια ή εκατοντάδες μακριά από την Ρόδο και την Κάρπαθο, τα τρία αυτά νησιά «συγκρατούν» την ελληνική ΑΟΖ η οποία συναντάται με την κυπριακή ΑΟΖ.
    Ο Τούρκος εθνικιστής πολιτικός Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, εργάζονται πυρετωδώς για τη μείωση των εντάσεων, μεταξύ των δύο χωρών.
    Η Ουάσιγκτον έχει μια έντονη ανησυχία ότι μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ, υπάρχει φόβος ακόμη και για πόλεμο και αποσταθεροποίηση ολόκληρης της συμμαχίας.
    Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιφερειακή στρατηγική των ΗΠΑ, όπως έχει φανεί και από την πολύ σημαντική στρατιωτική κινητικότητα. Το αεροπλανοφόρο “USS George H.W. Bush” στάθμευσε για δεύτερη εβδομάδα στον Ναύσταθμο της Σούδας. Πριν από λίγες ημέρες (25/2) η 10η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως σταθμό για την αποβίβαση εννέα ελικοπτέρων τύπου Μπλακ ΧΟΚ και 70 ακόμη τμημάτων εξοπλισμού, τα οποία θα προωθηθούν στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησης, «Atlantic Resolve». Κατά την άφιξή των ελικοπτέρων, παρόντες ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο αρχηγός των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων Ευρώπης Μπεν Χότζις και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στο ΝΑΤΟ «τη σημαντική στρατηγική θέση της, σταθερότητα και τον επαγγελματισμό των στρατιωτών μας».
    Όπου όμως και να θελήσουν να χτυπήσουν οι Τούρκοι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι πανέτοιμες για να ανταποδώσουν το «χτύπημα», κάνοντας τον Ερντογάν να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που τα έβαλε μαζί μας".

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...