Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: 50.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ. ΕΤΡΕΞΑΝ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 200 ΝΕΟΫΟΡΚΕΖΟΥΣ.

ΣΕ  ΠΕΙΣΜΑ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ,  ΤΟΥ  ΦΙΛΗ,  ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ,  Η  
ΕΛΛΑΔΑ  ΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.  ΟΣΟΥΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΚΑΙ  ΝΑ  ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ.

Περισσότερα από 50.000 άτομα συμμετείχαν στον φετινό Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης!

Ο μεγαλύτερος αγώνας δρόμου στον κόσμο διανύει την 5η δεκαετία από την ανεπίσημη έναρξή του και τα 40 χρόνια από την επίσημη. Δεκάδες χιλιάδες αθλητές από 120 χώρες δίνουν το «παρών», τρέχοντας μίας διαδρομή 26,2 μιλίων.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1970, όταν 126 άνδρες και γυναίκες έκαναν το γύρο του Σέντραλ Παρκ. Έξι χρόνια αργότερα, πάνω από 2.000 ερασιτέχνες αθλητές έτρεξαν στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης. Νικητής της πρώτης αυτής επίσημης κούρσας ήταν ο Μπιλ Ρότζερς, ο οποίος κέρδισε άλλες τρεις φορές τα επόμενα χρόνια.




Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε για τρίτη σερί χρονιά η Κενυάτισα Μαρί Κεϊτανί, ενώ στους άνδρες κέρδισε, με χρόνο 2:07:51 ο 21χρονος Γκιρμέι Γκεμπρεσλασιέ από την Ερυθραία, ο οποίος είναι ο νεαρότερος αθλητής άνδρας, που αναδεικνύεται νικητής του συγκεκριμένου Μαραθωνίου.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...