Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΕΓΙΝΑΝ - ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ - ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΕΪΧΗΔΕΣ. ΑΡΧΙΣΕ Η «ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ – ΣΟΡΟΣ.


  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ  ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ  ΣΕΜΝΑ  ΣΑΝ  ΟΔΑΛΙΣΚΕΣ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΣΕΪΧΗΔΕΣ.  ΟΛΟΙ  ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ  ΑΠΟ  ΧΑΡΑ.  ΠΛΗΡΩΝΕΙ  ΚΑΛΑ  Ο  ΙΟΥΔΑΙΟΣ. 

 
ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΕΧΕΙ  ΔΕΧΘΕΙ  ΜΟΝΟ  ΤΕΣΣΕΡΑ  ΑΙΤΗΜΑΤΑ  ΑΣΥΛΟΥ  ΑΠΟ  ΤΟ  2009.
Το εβραϊκό λόμπι στην Αμερική και στην Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πιέσεων προς όλες τις λευκές χώρες προκειμένου να αποδεχτούν όσο γίνεται περισσότερους λαθρομετανάστες στα εδάφη τους.
 
 
 
 ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Ετοιμάζουν   επίταξη οικιών για να μπουν «πρόσφυγες» και φυλάκιση για τους ιδιοκτήτες που αντιδρούν.

 


ΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ  ΑΙΣΧΟΣ

«Έλληνες»  στρατιωτικοί  φορώντας  στολή  και  κάτω  από  την  Ελληνική  σημαία  που κυματίζει,  εγκαινιάζουν  οικισμό  λαθρομεταναστών,  που  χρηματοδοτείται  από  τα  Ηνωμένα  Αραβικά  Εμιράτα,  με  τις  οδηγίες  άραβα  Σεΐχη  και  φωτογραφίζονται,  χαζοχαρούμενοι  κιόλας,  αντί  να  πάνε  να  αυτοκτονήσουν.  Τα  πλούσια  ομόδοξα  και  ομόγλωσσα  εμιράτα,  με άφθονες  άδειες  κατοικίες  δεν  φιλοξενούν  τους  ομοεθνείς  τους.  

  
 Τα  παιδιά  του  Ελληνικού  στρατού  έγιναν  Φιλιππινέζες 
 
 του  ΣΟΡΟΣ  και φορούν  μάσκες  για  να  μην  κολλήσουν 

 Φυματίωση  και  Πανούκλα.

Η  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΚΑΛΛΕΡΓΗ   ΣΤΗΝ  ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην  Γερμανία  όποιος διαμαρτύρεται για την ισλαμοποίηση θεωρείται ακραίος και ύποπτος εξτρεμισμού και στη χειρότερη περίπτωση καταλήγει στο δικαστήριο.  Ένα από τα μέλη τους στη Γερμανία δέχτηκε εισβολή αστυνομικών στο σπίτι του, επειδή έβαλε αυτοκόλλητα κατά της μαζικής μετανάστευσης στην πόλη του.


Η  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΚΑΛΛΕΡΓΗ  ΣΤΙΣ  ΗΠΑ

Ορισμένοι τελειόφοιτοι του Λυκείου του Soquel στην Καλιφόρνια, που φορούσαν λευκά μπλουζάκια στην αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας της τάξης τους, αποβλήθηκαν από το σχολείο για την πράξη τους αυτή. Ο λόγος: η διεύθυνση του σχολείου υποπτεύθηκε ότι τα λευκά μπλουζάκια είναι ένα σημάδι που δηλώνει «λευκούς ρατσιστές» ("white supremacists"). Αν μη τι άλλο αυτό ήταν έκπληξη για τον μαθητή David Mine, ο οποίος είναι Ασιάτης. Δυσκολεύεται να καταλάβει για το πώς θα μπορούσε να είναι ένας «λευκός ρατσιστής», την στιγμή που δεν είναι λευκός!

Η  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΚΑΛΛΕΡΓΗ  ΣΤΗΝ  ΣΟΥΗΔΙΑ

Στους αστυνομικούς που περιπολούν τη περιοχή Rosengård του Malmö θα προσφέρονται ειδικά μαθήματα αραβικής γλώσσας για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα και να επικοινωνήσουν με τους κατοίκους της περιοχής που ζουν πλέον, κυρίως μετανάστες.

Μέχρι στιγμής 45 αστυνομικοί έχουν υπογράψει για την εθελοντική τάξη δώδεκα εβδομάδων, η οποία θα παρέχει κατάρτιση σχετικά με μια σειρά κοινών χαιρετισμών και αστεϊσμών στην αραβική γλώσσα, γράφει η τοπική εφημερίδα ‘Skanska Dagbladet’.

"Έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των μεταναστών με ένα πιο αξιοπρεπή και λίγο πιο πολιτισμένο τρόπο," δήλωσε στην εφημερίδα επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Bengt Hersler.

Σύμφωνα με τον Hersler, το μάθημα οργανώθηκε μετά από αίτημα των αστυνομικών που έχουν ζητούν το τμήμα να τους παρέχει εργαλεία για την καλύτερη επικοινωνία με τους κατοίκους του Rosengård, πολλοί από τους οποίους είναι μετανάστες και έχουν τα Σουηδικά ως δεύτερη γλώσσα.

Εκτός από τη διδασκαλία στα βασικά αραβικά, θα προσφέρονται επίσης μαθήματα σχετικά με τη μουσουλμανική κουλτούρα και τις παραδόσεις για να βοηθηθούν οι αστυνομικοί να κατανοήσουν καλύτερα ορισμένες από τις πολιτιστικές διαφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις στις σχέσεις τους με τους κατοίκους της περιοχής.

 

Η  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΚΑΛΛΕΡΓΗ  ΣΤΗΝ  ΙΤΑΛΙΑ

Ετοιμάζουν   επίταξη οικιών για να μπουν «πρόσφυγες» και φυλάκιση για τους ιδιοκτήτες που αντιδρούν.

Aκάθεκτη προχωράει η Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Ιταλία όπου συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και ο υπουργός Εσωτερικών  Angelino Alfano, ετοιμάζεται να καταλάβει τα ακίνητα των Ιταλών πολιτών για να μπουν μέσα οι λαθρομετανάστες!

Τ αναφέρουν ιταλικές εφημερίδες όπως το  ilGiornale, και είναι κάτι το οποίο το έχουν μεταθέσει για μετά τις 4 Δεκεμβρίου μετά από σχετική υπόδειξη για να μην επηρεαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

Επειδή μάλιστα απασχολούν τον Αλφάνο οι εξεγέρσεις μετά τα γεγονότα με το ξενοδοχείο το οποίο επιτάχθηκε στην περιφέρεια της Verona για να τοποθετηθούν μέσα 15  «πρόσφυγες» και τα ιταλικά ΜΜΕ του έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα βάζοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση ο Ιταλός ΥΠΕΣ σκέφτηκε όποιον αντιδράσει να τον βάζει φυλακή.

Ήδη οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες έχουν φτιάξει μια λίστα με τις πόλεις όπου είναι πιθανή η οργάνωση αντίδρασης από τους πολίτες.

Σύμφωνα με την l’Opinione που επικαλείται πηγές του ιταλικού ΥΠΕΣ ο στόχος είναι η ετοιμότητα λήψης δραστικών μέτρων κατά των πολιτών που θα αντισταθούν στην παράδοση των οικιών τους στους μετανάστες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «οι μυστικές υπηρεσίες ήδη έχουν ενημερώσει την κυβέρνηση για πιθανές διαδηλώσεις από την πλευρά των Ιταλών πολιτών που δεν είναι διαθέσιμοι να αφήσουν να επιταχθούν τα ακίνητά τους».

«Αυτό σημαίνει ότι λόγω της ζήτησης και της μικρής διαθεσιμότητας από τους Ιταλούς να συνεργαστούν το ιταλικό ΥΠΕΣ «με συνοπτικές διαδικασίες θα βάζει φυλακή όποιον δεν είναι σύμφωνος» λέει η εφημερίδα.

Οι επιτάξεις δεν θα αποζημιωθούν  και  οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τους φόρους τους. «Μπορούν να καταφύγουν στην δικαιοσύνη αλλά η διαδικασία θα είναι μακρά και θα οδηγήσει σε μεγάλες εκπτώσεις».

Πρόκειται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γηγενών πληθυσμών εν ονόματι των σχεδιασμών της Νέας Τάξης Πραγμάτων η οποία θέλει μια υποχρεωτική πολτοποίηση των εθνικών κοινωνιών.
 
Η  ΜΗ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ 
ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ

ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΕΧΕΙ  ΔΕΧΘΕΙ  ΜΟΝΟ  ΤΕΣΣΕΡΑ  ΑΙΤΗΜΑΤΑ  ΑΣΥΛΟΥ  ΑΠΟ  ΤΟ  2009

 

Ο  ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ,  Ο  ΦΙΛΟΣ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ,  ΤΟΥ  ΣΑΜΑΡΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΤΖΕΦΡΥ.

 

Το Ισραήλ απελαύνει βίαια όλους  τους λαθρομετανάστες στέλνοντάς τους πίσω στην πατρίδα  τους, την ίδια ώρα που έχει δεχτεί μόλις τέσσερα αιτήματα "ασύλου" από το 2009!

 

Την ίδια ώρα το εβραϊκό λόμπι στην Αμερική και στην Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πιέσεων προς όλες τις λευκές χώρες προκειμένου να αποδεχτούν όσο γίνεται περισσότερους λαθρομετανάστες στα εδάφη τους.

Τον Δεκέμβριο του 2015, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο και το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο στη Γερμανία εξέδωσαν επίσημη δήλωση χαιρετίζοντας την εισβολή των λαθρομεταναστών στη Γερμανία, αποκαλώντας την "σωστή" και "εξέλιξη προς μια ανοικτή κοινωνία".

 

Σε μια επίσημη δήλωση που δημοσιεύθηκε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, με τίτλο “Wir Juden wissen, wie bitter Flucht ist” («Εμείς οι Εβραίοι καταλαβαίνουμε τι πάει να πει να είσαι πρόσφυγας»), ο Ronald S. Lauder, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου (WJC) και ο Δρ Josef Schuster, πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου στη Γερμανία και αντιπρόεδρος του WJC, επιτέθηκαν σε όλους τους Γερμανούς που αντιτίθενται στην μεταναστευτική πλημμυρίδα της χώρας τους, αποκαλώντας τους «νεο-ναζί».

 

ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

 

Η Αθηναϊκή Δημοκρατία ουδεμία σχέση έχει με τις σύγχρονες (SOROS) ψευτοδημοκρατίες του Τσίπρα, του Μητσοτάκη και της Μέρκελ.
Η ιδιότητα του Αθηναίου πολίτη ήταν αποκλειστικά θέμα καταγωγής και όχι τόπου γέννησης ή διαμονής. Έτσι όλοι οι πάσης φύσεως λαθρομετανάστες και οι απόγονοί τους, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να γίνουν ποτέ Αθηναίοι πολίτες.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο ξένος δεν θα κατοικούσε καν μέσα στην Αθήνα, αλλά εκτός των τειχών αυτής και λεγόταν ΜΕΤΟΙΚΟΣ. Ως μέτοικος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, δεν συμμετείχε στις αποφάσεις του Δήμου και δεν μπορούσε να διεκδικήσει κανένα είδος πολιτικής ή άλλης εξουσίας. Πάσης φύσεως «αλληλεγγύες» ή οικονομικές παροχές προς τους μη πολίτες ήταν κάτι αδιανόητο επί Αθηναϊκής Δημοκρατίας, αντιθέτως οι μέτοικοι κατέβαλαν το ΜΕΤΟΙΚΙΟΝ ως φόρο στην τοπική οικονομία που συγκαταλέγετο στα επίσημα έσοδα του κράτους. Στα επόμενα χρόνια, αν προχωρήσει η παγκοσμιοποίηση, θα ειπωθεί ότι αυτοί που δημιούργησαν τον Πολιτισμό στην πλανήτη γη, ήταν «ρατσιστές», «ναζί» και «φασίστες».


 

 



Η πρώτη μήνυση για τα hotspot και το στρατό έχει κατατεθεί από Πλωτάρχη.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης γνωστός από την συστηματική χρήση των ένδικων μέσων όταν θεωρεί ότι οι κυβερνώντες αυθαιρετούν έχει στείλει εξώδικο προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο  κι έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Το εξώδικο:

                  ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ
ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

                 ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ
     ΜΕ ΕΠΙΦ/ΞΗ  – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  

Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου,  Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού   κατοίκου Αθηνών,  οδός Κομνηνών,  αρ. 48.           (panos_stamatis@yahoo.gr)

                            Π Ρ Ο Σ

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), Παναγιώτη Καμμένο, Λεωφ.  Μεσογείων, αρ.229,  Χολαργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :    ΑΝΥΕΘΑ,  Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ,  Α/ΓΕΕΘΑ,  Α/ΓΕΣ,  Α/ΓΕΝ,  Α/ΓΕΑ.

                                            

                        Αξιότιμε  κ. υπουργέ,

Με μεγάλη μου ανησυχία και έκπληξη βλέπω σε δημοσιεύματα στον τύπο και  στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιείται το στρατιωτικό προσωπικό και μηχανήματα των Ε.Δ. για καθαρισμό, επισκευή, μεταφορά υλικών, στα hot spot, στρατόπεδα υποδοχής προσφύγων-μεταναστών.

Σας μεταφέρω ανάρτηση από το διαδίκτυο:

«Όπως είπε ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, υπεύθυνος του ΓΕΕΘΑ για το θέμα του χειρισμού της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα, οι τέσσερις νέοι χώροι βρίσκονται στο Κιλκίς και ο ένας στα Γιαννιτσά:

Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης στη Νέα Καβάλα

Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης κοντά στο χωριό Χέρσο. Οι δύο εγκαταστάσεις θα

δημιουργηθούν άμεσα με την παραλαβή και τοποθέτηση σκηνών κλπ και θα ακολουθήσουν οι

εγκαταστάσεις στα άλλα 3 κέντρα. Στρατόπεδο Φιλιππάκη στα Γιαννιτσά.

Στρατόπεδο Κικκινώρη στο Κεντρικό

Στρατόπεδο Παπαδάκη κοντά στο Δροσάτο.

Όπως επεσήμανε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζονται νυχθημερόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους ενώ παράλληλα τα Γενικά Επιτελεία συνεχίζουν να προμηθεύουν τους».

Από την απλή και μόνο ανάγνωση διαπιστώνεται, χωρίς καμία δυνατότητα αμφιβολίας, ότι χρησιμοποιούνται τα στελέχη των Ε.Δ. για εργασίες εκτός των καθηκόντων τους και μάλιστα «νυχθημερόν».

Και αυτό βεβαίως γίνεται και σε άλλα μέρη της επικράτειας, όπου κατασκευάζονται, HOT-SPOTS και κέντρα φιλοξενίας, προσφύγων-μεταναστών.

Η αναγκαστική εργασία, ο εξαναγκασμός δηλαδή του ανθρώπου με τη χρήση βίας ή με την απειλή κυρώσεων να παρέχει παρά την θέλησή του την εργασία του σε άλλον ή να απασχολείται υπό ανεπιθύμητες συνθήκες, θίγει καίρια την ανθρώπινη ελευθερία και προσωπικότητα.

Διατάξεις για την απαγόρευση της αναγκαστικής εργασίας περιέχει το Σύνταγμα, με τη διατύπωση του άρθρου 22 παρ. 4 (μετά την αναθεώρηση του 2001) «οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται». όμως και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που υπογράφηκε στη Ρώμη στις 4.11.1950 και κυρώθηκε από την Ελλάδα με το ν.δ. 53/1974, στο άρθρο 4. Η παρ. 2 του παραπάνω άρθρου προβλέπει ότι «ουδείς δύναται να υποχρεωθεί εις αναγκαστικήν ή υποχρεωτικήν εργασίαν».

Έχει ήδη παρατηρηθεί ότι το άρθρο 22 παρ. 4 Σ. εξειδικεύει τη γενική αρχή που καθιερώνει το άρθρο 2 παρ. 1 Σ., ότι η πολιτεία οφείλει να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου.

Το άρθρο 2 παρ. 1 Σ. είναι, ως γνωστό, θεμελιώδες, μη αναθεωρήσιμο και δεν αναστέλλεται.

Σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εκτέλεση από τα μέλη τους εργασιών καθαρά στρατιωτικού χαρακτήρα, όπως π.χ. η κατασκευή οχυρωματικών έργων στα σύνορα με σκοπό την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, ή η γνωστή «αποψίλωση» των χώρων των στρατοπέδων από αγριόχορτα για λόγους καθαριότητας και ασφαλείας των τελευταίων, δεν παραβιάζει το άρθρο 22 παρ. 3 εδ α’ του Συντάγματος. Και τούτο διότι και αναγκαία και επιβεβλημένη είναι, καταρχήν, η εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών, από τη φύση της συγκεκριμένης σχέσης και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή, ενώ βρίσκει άμεσο συνταγματικό έρεισμα στη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 6, σύμφωνα με την οποία « κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων».

Ο πρώτος που δεσμεύεται από τα θεμελιώδη δικαιώματα που θεσπίζει το Ελληνικό Σύνταγμα είναι η ίδια η κρατική εξουσία και μάλιστα είτε ως νομοθετική είτε ως εκτελεστική είτε ως δικαστική λειτουργία, αφού το άρθρο 25 παρ. 1 Συντ. υποχρεώνει όλα ανεξαιρέτως τα κρατικά όργανα να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη άσκηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η γενική αυτή αρχή ισχύει και σε ό,τι αφορά τον αποδέκτη της απαγόρευσης επιβολής αναγκαστικής εργασίας.

Τελευταία όμως σημειώνεται η εξουθενωτική χρησιμοποίηση στρατιωτικών σε άσχετα με την αποστολή τους έργα, σε σημείο μάλιστα που συχνά υποκαθιστούν τις πολιτικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση  πολιτικοοικονομικών φαινομένων. Ως μέτρο μπορεί να είναι υπό κάποιες προϋποθέσεις επιδοκιμαστέο, πλην όμως αντίκειται στη σαφή διάταξη της 29ης Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας που κάνει λόγο «περί εργασιών χαρακτήρα καθαρά στρατιωτικού».

Εξάλλου, από τη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 6 Σ., σύμφωνα με την οποία : «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλο είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων», προκύπτει ότι αποστολή των ενόπλων δυνάμεων είναι κατά πρώτο λόγο να λειτουργούν αποτρεπτικά απέναντι σε όσους θα είχαν διάθεση να προσβάλουν την εθνική ανεξαρτησία την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ειρήνη, και κατά δεύτερο λόγο, εάν η «αποτροπή» δεν αποδειχθεί αποτελεσματική, να αμυνθούν του πατρίου εδάφους.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό τα καθήκοντα των στρατιωτικών είναι συγκεκριμένα:

«ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ»   ΑΡΘΡΟ 1 «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ»

«Η αποστολή του Στρατού είναι, να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.»

Με διαφορετική διατύπωση, η αποστολή αυτή συνίσταται στην άμυνα της χώρας απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους και όχι στην ενασχόληση με καθήκοντα αναγόμενα στην εσωτερική πολιτική.

Η απόφαση των αρμοδίων οργάνων της εκτελεστικής λειτουργίας (ΥΕΘΑ) με τις οποίες διατάζει στρατιωτικούς για εργασίες εκτός των καθηκόντων του πρέπει να είναι:

α) Κατάλληλη, δηλ. να τελεί σε συνάφεια με τον επιδιωκόμενο σκοπό. Αυτός δεν μπορεί παρά να είναι η αντιμετώπιση θεομηνίας (σεισμός, πλημμύρες, πυρκαγιές, λοιμοί), που προκαλεί επείγουσα κοινωνική ανάγκη ή κινδύνου της δημόσιας υγείας.

β) Αναγκαία, δηλ. να μην είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του ίδιου σκοπού με άλλα μέσα, όπως π.χ. η χρησιμοποίηση προσώπων πρόθυμων να εκτελέσουν την ίδια εργασία έναντι αμοιβής.

Δηλαδή είναι εντελώς διαφορετικό να συνδράμουν οι Ε.Δ. σε θεομηνίες, (πλημμύρες  σεισμούς και μεγάλης έκτασης πυρκαγιών) και άλλο σε οικοδομικές εργασίες και καθαρισμούς χώρων υποδοχής προσφύγων που μπορούν εύκολα να πράξουν ιδιωτικές εταιρίες με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό.

Από τα ανωτέρω εξυπονοείται συνεκτικά ότι δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε χρησιμοποίηση των στρατιωτικών, για εργασίες εκτός της  καθορισμένης αποστολής τους.

Δυστυχώς οι πολιτικοί τελευταίως χρησιμοποιούν τις Ε.Δ. για πλείστα όσα έργα εκτός από το κυρίως έργο τους, βαπτίζοντάς τα μάλιστα ως «εμπλοκή των Ε.Δ.».

Οι ένοπλες δυνάμεις υποβαθμίζονται έτσι ως αναγκαίο κακό κι όχι ως συνιστώσα εθνικής ισχύος.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, το έλλειμμα ασφαλείας που μας παρέχουν οι Ε.Δ. θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. 

Να Σας υπενθυμίσω ότι το προσωπικό των Ε.Δ. είναι το κεφάλαιό μας, είναι ο πολλαπλασιαστής δυνάμεως μας.

Σας παρακαλώ, σεβόμενος τις αξίες και την τιμή των στελεχών των Ε.Δ. να διατάξετε  την απαγόρευση από τώρα και στο εξής, την χρησιμοποίηση τους σε έργα που δεν συνάδουν των καθηκόντων τους.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία έκτακτης κατάστασης, καθώς ο πρώην υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. της κυβέρνησής σας, Γιάννης Πανούσης, εδώ και ένα χρόνο, σας είχε επισημάνει πολλάκις στο υπουργικό συμβούλιο, τον κίνδυνο των «ορδών των μεταναστών» που πρόκειται να εισέλθουν στη χώρα και η κυβέρνηση με την αριστερή ιδεοληψία που την διακατέχει δεν έλαβε τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Επειδή, η στασιμοανικανότητα της πρώτης φοράς κυβέρνησης της αριστεράς που συμμετέχετε και στηρίζεται Εσείς με τους ΑΝΕΛ, να συντονίσει και να προσφέρει λύσεις μέσω των κρατικών δομών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων στο προσφυγικό, δεν είναι δικαιολογία για να χρησιμοποιείτε το στρατιωτικό προσωπικό σε εργασίες που δεν εμπίπτουν στα καθήκοντά τους.

Επειδή, φρονώ ότι κατανοείτε το τι σημαίνουν σε νομικό επίπεδο τα ανωτέρω.

Επειδή, αδυνατώ να πιστέψω ότι ως αρμόδιος υπουργός, μπορεί να έχετε έστω εν δυνάμει τόσο απαξιωτική συμπεριφορά στο στρατιωτικό προσωπικό.

Επειδή, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου

Επειδή, η εκτίμηση και ο σεβασμός στο έργο των στελεχών των Ε.Δ., μου επιβάλλει να επιχειρήσω δι’ υστάτη φορά πρόταση να διατάξετε την μη συνέχιση, των εκτός των καθηκόντων των εργασιών, καθώς θεωρώ ότι έστω και την υστάτη στιγμή θα κατανοηθεί ότι ο σεβασμός προσωπικοτήτων, ρόλων και καθηκόντων άγει σε ευπρέπεια και όχι σε παραβατική συμπεριφορά, που πιστεύω ακράδαντα ότι δεν είναι στοιχείο της προσωπικότητας σας.

Επειδή, η χρησιμοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού, δεν είναι επιτρεπτή, καθώς είναι και αντίθετη με τις ως άνω προαναφερόμενες Συνταγματικές επιταγές, Διεθνείς Συμβάσεις και Νόμους.

Επειδή, ως υπουργός έχετε δώσει όρκο ότι: «θα τηρώ το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους…».

        ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ  για την χρησιμοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού, για τις εργασίες πέρα των καθηκόντων τους.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως να διατάξετε αμέσως, την παύση της χρησιμοποίησης του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού και την τήρηση της νομιμότητος, ώστε να μην κριθεί απαραίτητος ο τονισμός της απομείωσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας με την ενασχόληση των ¨πολεμιστών¨ σε άσχετες με την άμυνα εξουθενωτικές εργασίες, για πολιτικοοικονομικούς σκοπούς.

ΑΛΛΩΣ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά  Νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μου που θίγονται από τα ανωτέρω, προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί, ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου ή αρχής.

Η εκδήλωση της παρούσας Εξώδικης Δήλωσης-Διαμαρτυρίας γίνεται για τη διαφύλαξη και την προστασία των δικαιωμάτων μου καθώς και από δικαιολογημένο ενδιαφέρον, ως  αξιωματικός εν εφεδρεία και ως πολίτης Δημοκρατικού Κράτους.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Παναγιώτη Καμμένο, για να λάβει γνώση, και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.    

Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ 1,15 ευρώ.

                                                                                                           Αθήνα,  1 Μαρτίου 2016

Ο Εξωδίκως Δηλών  και διαμαρτυρόμενος   

                  Πλωτάρχης  ε.α.

                  Π. Σταμάτης ΠΝ 

 

 

Η μήνυση:

 

                                   ΕΝΩΠΙΟΝ
ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

                   ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ


Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, κάτοικος Αθηνών, οδός Κομνηνών, αρ. 48
      (panos_stamatis@yahoo.gr).

                       ΚΑΤΑ

ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ – συμμετόχου και εμπλεκομένου, αρμοδίου υπηρεσιακού, που θα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα. 
                                                                                                                                                                                      Αναφέρομαι σε εσάς κύριε Εισαγγελέα ζητώντας τη συνδρομή σας, προκειμένου να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, η πιθανότητα τέλεσης των αδικημάτων όπως αυτά περιγράφονται στα άρθρα 152 ΣΠΚ, 72 ΣΠΚ, 257 ΠΚ, 390 ΠΚ, αυτεπαγγέλτως διωκόμενα, καθώς και οποιουδήποτε άλλου αδικήματος (ΠΚ ή ΣΠΚ), που θα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα και την προανάκριση.

 


      Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,


Πρόσφατα περιήλθαν σε γνώση μου κρίσιμα πραγματικά περιστατικά, δημοσιεύματα σε
  Κυριακάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας (Πρώτο Θέμα 15/2/2016), σε διαδικτυακά μέσα ενημερώσεις και σε κεντρικά δελτία τηλεοπτικών σταθμών, από τα οποία προκύπτει κατά την άποψή μου, άδικη και ποινικά επιλήψιμη πράξη και μάλιστα κατ’ εγγύτατο νομικό χαρακτηρισμό, εκ μέρους οργάνων δικαιοδοσίας Σας (ειδικής δωσιδικίας).

Ι. ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ  (Κρίσιμα νομικά και πραγματικά περιστατικά)

Με μεγάλη μου ανησυχία, έκπληξη και αγανάκτηση, βλέπω σε δημοσιεύματα στον τύπο και στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιείτε το στρατιωτικό προσωπικό και μηχανήματα των Ε.Δ. για καθαρισμό, επισκευή, μεταφορά υλικών, στα hot spots, στρατόπεδα υποδοχής προσφύγων-μεταναστών.

Οι κρίσιμες δημοσιεύσεις έχουν ως εξής:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  του Φρίξου Δρακοντίδη:

«Ξηλώνουν τα στρατόπεδα για να κάνουν τα hot spots

Στέγαστρα από τολ σε στρατιωτικές και αεροπορικές βάσεις ξηλώνονται άρον άρον με απόλυτη μυστικότητα και  μεταφέρονται στα νησιά για να στηθούν τα κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Παρά τα όσα έγιναν στα Διαβατά, σε Κω αλλά και σε άλλες περιοχές με επεισόδια και χημικά σε γυναικόπαιδα, οι αρχές συνεχίζουν με το ζόρι να φτιάχνουν τα hot spots.

Κι όμως η πρωτότυπη επιχείρηση ξηλώματος και κανιβαλισμού στρατιωτικού εξοπλισμού από βάσεις σε διάφορα σημεία της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με τον Στρατό να έχει αναλάβει να χωροθετήσει, να δημιουργήσει και να καταστήσει λειτουργικά τα hot spots στα νησιά μέσα σε μόλις 13 μέρες, με τους φαντάρους να δουλεύουν ακατάπαυστα 24 ώρες το 24ωρο και τα υλικά μέσα να μην επαρκούν, η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν να ξηλωθούν ολόκληρα στέγαστρα και τολ από στρατόπεδα σε λειτουργία και να  μεταφερθούν άρον-άρον στα νησιά για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Ήδη η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, όπου στεγάζονται ελικόπτερα Απάτσι, ανταλλακτικά μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανήματα υποστήριξης. Στέγαστρα και τολ έχουν ήδη ξηλωθεί (το τελευταίο στη βάση της Ελευσίνας αποσυναρμολογήθηκε την περασμένη Τρίτη) και η μεταφορά τους στα νησιά, η οποία πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα,   αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές αυτής της βδομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην 112 Πτέρυγα Μάχης όλη την προηγούμενη βδομάδα επικρατούσε αναβρασμός. Οι σμηνίτες έτρεχαν πανικόβλητοι να συνδράμουν στο άδειασμα υπόστεγων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι εργολάβοι που ανέλαβαν την αποσυναρμολόγησή τους αναγκάστηκαν να δουλεύουν νυχθημερόν για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο εντός της προθεσμίας. Επειδή όμως όλα γίνονταν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, οι μεταφορείς δυσκολεύονταν να βρουν θέσεις στα καράβια για τα φορτηγά που μεταφέρουν τα τολ,  ενώ υπήρχαν προβλήματα και με τις φορτώσεις.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ένα τολ από τη βάση της Ελευσίνας έχει ήδη μεταφερθεί σε στρατόπεδο της Ρόδου, ένα ακόμα πήγε στη Λήμνο και ένα τρίτο που προοριζόταν για τη Χίο επέστρεψε, άγνωστο γιατί, με εντολή του αερολιμενάρχη. Το συγκεκριμένο αποφασίστηκε τελικά να σταλεί στην Κω. Όπως βλέπετε στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ», στην 112 Πτέρυγα Μάχης υλικά από αποσυναρμολογημένα τολ έχουν στοιβαχθεί σε παλέτες και έχουν τοποθετηθεί στις καρότσες των φορτηγών.

Το κονβόι στις επίμαχες φωτογραφίες επρόκειτο να ταξιδέψει το απόγευμα της Παρασκευής και ώρα 19.00 με το «Blue Star 2» με προορισμό την Κω  και άφιξη στο λιμάνι της το Σάββατο στις 6.30 το πρωί.

Οι άνθρωποι της μεταφορικής εταιρείας που ανέλαβαν το έργο αναμένονται τη Δευτέρα στο Νησί του Ιπποκράτη ώστε να ξεκινήσουν άμεσα το ξεφόρτωμα των υλικών και τη συναρμολόγησή τους στο σημείο όπου  πρόκειται να στηθεί το κέντρο υποδοχής των μεταναστών.

Βάσει εκτιμήσεων, μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας  το τολ θα έχει στηθεί και θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί  τους  πρόσφυγες που συνεχίζουν να συρρέουν κατά χιλιάδες.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, έχει δοθεί εντολή στις Αρχές του νησιού να μη διαρρεύσει ο σκοπός της έλευσης των φορτηγών της μεταφορικής εταιρείας, ως έξτρα μέτρο πρόληψης προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές νέες αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων που διαμαρτύρονται έντονα για τη λειτουργία hot spots. Πριν από δυο βδομάδες πραγματοποιήθηκε στην Κω ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών ενάντια στη δημιουργία κέντρων υποδοχής και στην παρουσία των ΜΑΤ στο νησί. Μπροστά από το δημαρχείο ακούστηκαν συνθήματα ενώ ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε από τους πολίτες να διδάξουν ήθος και ψυχραιμία και οι κινήσεις τους να είναι ειρηνικές. «Ακόμη και αν υπάρξουν βίαιες πράξεις προς εμάς, ας φάμε ξύλο και να μην αντιδράσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί μέσα στην εβδομάδα, όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το στήσιμο του γιγαντιαίου διαστάσεων τολ που σηματοδοτεί ουσιαστικά τη δημιουργία hot spot στο νησί. Ηδη στο Πυλί παρατηρείται έντονη δραστηριότητα, καθώς έχουν μπει και νέα μηχανήματα στο πρώην στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή για να συνεχίσουν τις εργασίες με σκοπό την ολοκλήρωση του κέντρου υποδοχής των προσφύγων.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού, έχει αναλάβει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία και λειτουργία των hot spot εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί. Συγκεκριμένα, έχει αναλάβει να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα πέντε κέντρα υποδοχής στα νησιά, να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ώστε τα hot spots   να είναι έτοιμα προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Ακόμα, έχει αναλάβει τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες και να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Παράλληλα, αναλαμβάνει την έγκαιρη παράδοσή τους αλλά και τη λειτουργία τους.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κατερίνας Φάκα:

«Η ΜΟΜΑ επί των επάλξεων»

Ως προς την εξέλιξη των εργασιών στα hot spots, στην Κω οι εργασίες κατασκευής Κέντρου Υποδοχής στο παλαιό στρατόπεδο στο Πυλί γίνονται υπό την επιτήρηση διμοιριών των ΜΑΤ. Στη Χίο έχουν μεταφερθεί 95 οικίσκοι και έχουν τοποθετηθεί στο εργοστάσιο ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός. Εχουν τοποθετηθεί κεντρικοί αγωγοί ύδρευσης και αποχέτευσης. Επίσης έχουν τοποθετηθεί 606 κρεβάτια πλήρη, μαζί με τα στρώματα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη η σύνδεση με τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεπικοινωνιών, η περάτωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, οι εργασίες τσιμεντόστρωσης, οι εργασίες αποχέτευσης και η κατασκευή περίφραξης.

Στη Λέρο έχουν μεταφερθεί 87 οικίσκοι και έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα 68 οικίες στην περιοχή Λέπιδα. Επίσης, προς ολοκλήρωση βαίνουν οι εργασίες ύδρευσης και αποχέτευσης, η κατασκευή περίφραξης και η σύνδεση με το δίκτυο του ΟΤΕ. Στη Σάμο, στην περιοχή Βαθύ, εκτελούνται εργασίες επέκτασης του Κέντρου κατόπιν διαθέσεως 12 στρεμμάτων του παλαιού πεδίου βολής από μηχανήματα του 79 ΤΜΧΕΘ. Συνεχίζονται κάποιες χωματουργικές εργασίες, καθώς και η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στα εν λόγω επίπεδα.

Στη Λέσβο, στον χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Στρατόπεδο Παραδέλλη   στη Μόρια, ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες  με μηχανήματα του 98 ΤΜΧΕΘ προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος                (4 επίπεδα) για μελλοντική τοποθέτηση επιπλέον οικίσκων.

Στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Σχιστού, στο Στρατόπεδο Στεφανάκη, τοποθετήθηκαν 130 σκηνές με πρόβλεψη για συνολικά 300, ενώ εκτελούνται   χωματουργικές εργασίες και επίστρωση με χαλίκι.

Τέλος, στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Περιοχής Διαβατών, στο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, εκτελούνται χωματουργικές εργασίες από τη ΜΟΜΑ.

«Έκαναν τους Έλληνες στρατιώτες «Φιλιππινέζες» των λαθρομεταναστών».

Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ για τις Ένοπλες Δυνάμεις» Οι ΜΚΟ θα τσεπώνουν το παραδάκι από το “μεταναστευτικό” και οι Έλληνες στρατιώτες έγιναν οι “Φιλιππινέζες” του κάθε Μοχάμεντ.

Κρίμα σε όσους φόρεσαν το εθνόσημο και έχυσαν το αίμα τους για αυτή τη χώρα.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ξεκίνησαν οι εργασίες στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής_λαθρομεταναστών…

Στο κέντρο αυτό όπως και στα υπόλοιπα θα μένουν μόνο λαθρομετανάστες..

Γιατί οι πρόσφυγες θα παίρνουν χαρτιά και θα φεύγουν αμέσως    για άλλες πιο εύπορες χώρες της Ευρώπης.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη στρατιώτες οι οποίοι έχουν καταντήσει «Φιλιππινέζες» και έχουν αναλάβει να καθαρίσουν και να διαμορφώσουν τις παλιές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και στους εσωτερικούς, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, ώστε αυτό να είναι κατάλληλο για να φιλοξενηθούν οι λαθρομετανάστες …από Μαρόκο-Αλγερία-Πακιστάν-κλπ.

Το στρατόπεδο σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει 500 λαθρομετανάστες και στη συνέχεια 4.000…   και θα είναι μια «βόμβα» που κανείς    δεν θα ξέρει το πότε και το πως θα εκραγεί.

Δείτε μερικές από τις εικόνες ντροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις που δημοσίευσε το iefimerida.gr

«Έτοιμο και προς παραλαβή είναι το Κέντρο μετεγκατάστασης στο Σχιστό, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί σε πρώτη φάση 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες.»

Το στρατόπεδο του Σχιστού που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες είναι 7.750 τετραγωνικά μέτρα. Πρόκειται για την πρώην Α’ Πυροβολαρχία και για ανενεργό στρατόπεδο που μόνο  φυλάσσονταν για λόγους ασφαλείας από τον Στρατό. Εδώ και 1 μήνα είχαν μεταφερθεί μονάδες του Στρατού προκειμένου να κάνουν τις εργασίες καθαρισμού και ετοιμασίας του στρατοπέδου.

Στην δεξιά πλευρά της πύλης υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και στον συγκεκριμένο χώρο έχουν τοποθετηθεί σκηνές με χωρητικότητα τουλάχιστον 20 ατόμων η καθεμία.

Στην αριστερή πλευρά αντίστοιχα της πύλης, σε μια πολύ μεγάλη έκταση, έχουν τοποθετηθεί επίσης πολλές παρόμοιες σκηνές.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, σε δύο ανακαινισμένα κτίρια θα μπορούν να κατοικούν 250 άτομα, ενώ στις ειδικά διαμορφωμένες σκηνές θα κατοικούν ακόμα 950 άτομα. Παράλληλα θα υπάρξει και ειδικός χώρος για τη φιλοξενία 200 ασυνόδευτων παιδιών.

Στην πύλη της εισόδου -από την μέσα πλευρά- υπάρχουν επίσης δυο φυλάκια της Αστυνομίας καθώς θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος και έξοδος αλλά ελεγχόμενη σε 24ωρη βάση από την Αστυνομία.


Όπως εξυπονοείται συνεκτικά, για τις ανά την επικράτεια κατασκευή των «HOT-SPOTS» χρησιμοποιήθηκε τόσο το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και το υλικό αυτών, για εργασίες πέρα των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό τα καθήκοντα των στρατιωτικών είναι συγκεκριμένα:

«ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ»

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΑΡΘΡΟ 1 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

«Η αποστολή του Στρατού είναι, να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.»

Είναι εντελώς διαφορετικό να συνδράμουν οι Ε.Δ. σε θεομηνίες, πλημμύρες σεισμούς και σε μεγάλη έκταση πυρκαγιών και άλλο σε οικοδομικές εργασίες και καθαρισμούς χώρων υποδοχής προσφύγων που μπορούν εύκολα να πράξουν ιδιωτικές εταιρίες με τα  παρεχόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια, για το προσφυγικό.

Η αναγκαστική εργασία, ο εξαναγκασμός δηλαδή του ανθρώπου με τη χρήση βίας ή με την απειλή κυρώσεων να παρέχει παρά την θέλησή του την εργασία του σε άλλον ή να απασχολείται υπό ανεπιθύμητες συνθήκες, θίγει καίρια την ανθρώπινη ελευθερία και προσωπικότητα.

Διατάξεις για την απαγόρευση της αναγκαστικής εργασίας περιέχει το Σύνταγμα, με τη διατύπωση του άρθρου 22 παρ. 4 (μετά την αναθεώρηση του 2001) «οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται». όμως και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που υπογράφηκε στη Ρώμη στις 4.11.1950 και κυρώθηκε από την Ελλάδα με το ν.δ. 53/1974, στο άρθρο 4. Η παρ. 2 του παραπάνω άρθρου προβλέπει ότι «ουδείς δύναται να υποχρεωθεί εις αναγκαστικήν ή υποχρεωτικήν εργασίαν».

ΙΙ.    ΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ        (θεμελίωση της παρούσας μηνυτήριας αναφοράς)

Κατά τη διάταξη του άρθρου 152 ΣΠΚ  «Εκμετάλλευση εμπιστευμένων»

1. Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται ο στρατιωτικός ο οποίος:

α) Χωρίς πρόθεση υπεξαίρεσης ή απιστίας τοκίζει ή μεταχειρίζεται κατά άλλο τρόπο προς όφελος δικό του ή άλλου ή παραχωρεί σε άλλον προς χρήση χρήματα ή πράγματα των οποίων έχει την κατοχή λόγω της υπηρεσίας του.

β) Χρησιμοποιεί παράνομα στρατιωτικό εργαστήριο για να κατασκευάσει πράγματα δικά του ή άλλου.

γ) Χρησιμοποιεί παράνομα την εργασία του προσωπικού που έχει υπό τις διαταγές του, προς όφελος δικό του ή άλλου.

2. Αν ο υπαίτιος είναι αξιωματικός, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει και έκπτωση.

3. Σε πολεμική περίοδο επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών ή φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

[αντιστ. άρθρ. 120 προγενέστερου ΣΠΚ (Α.Ν.2803/41)]

Σχετ. διατάξεις: 257 ΠΚ [Εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων], 390 ΠΚ [Απιστία]

Νομολογία: ΣυμβΝαυτΠειρ 225/1997 Υπερ 1998, 1305 (με πρόταση Ν. Μακρή και παρατηρήσεις Α. Παπαδαμάκη) ΣυμβΣτρΘεσ 161/1996 95 (με πρόταση Α. Παπαδαμάκη) Υπερ 1997, ΑΠ 282/1994 , 475 ΠοινΧρ ΜΔ΄ (1994) ΑΠ 1848/1993 ΠοινΧρ ΜΔ΄ (1994), 189 ΣυμβΔιαρκΣτρΘεσ 137/1991 Υπερ 1992, 1485 (με πρόταση Ι. Μποζίνη), ΑΠ 196/1989, 804 ΠοινΧρ ΛΘ΄ (1989).

Άρθρο 72 ΣΠΚ  «Αθέμιτες διαταγές»

Στρατιωτικός που με κατάχρηση της υπηρεσιακής του εξουσίας, απευθύνει σε υφιστάμενό του διαταγές ή διατυπώνει αξιώσεις άσχετες προς την υπηρεσία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. [αντιστ. άρθρ. 110 προγενέστερου ΣΠΚ (Α.Ν.2803/41)].

Σχετ. διατάξεις: 63 παρ.2 α΄ (2) ΠΔ 130/1984 (ΦΕΚ Α΄ 42/10.4.1984) «Κύρωση του Γενικού Κανονισμού Υπηρεσίας στο Στρατό», 47 στοιχ. α΄ ΠΔ 427/1994 (ΦΕΚ Α΄ 242/30-12-1994) «Κύρωση Κανονισμού Στρατιωτικών Φυλακών».

     Επειδή, έχω το απαραίτητο έννομο συμφέρον (αρθ. 40 ΚΠΔ και 87 ΣΠΚ), είναι δε νόμιμη, βάσιμη, αληθής και διώκεται αυτεπαγγέλτως (36 ΚΠΔ).

     Επειδή, συμφώνως με την έννοια του μεν άρθρου 36 ΚΠοινΔικ καθιερώνεται η αρχή της αυτεπαγγέλτου ποινικής διώξεως η οποία μη υποκειμένη εις τύπον γίνεται άμα ο αρμόδιος εισαγγελεύς πληροφορηθεί την τέλεση του εγκλήματος, είτε κατόπιν μηνύσεως ή αναφοράς δημοσίας αρχής ή ιδιώτου (άρθρ. 37-40 και 42), είτε κατόπιν οιασδήποτε “άλλης ειδήσεως” όπως εξ ιδίων πληροφοριών ή ιδίας αντιλήψεως εξ επιστολής (και ανωνύμου έτι) ή και της κοινής φήμης όταν, εννοείται, εις την τελευταίαν αυτή περίπτωση έχει ο εισαγγελεύς σοβαρούς λόγους να πιστεύει ότι ετελέσθη έγκλημα (Μπουρόπουλος όπου ανωτ. σελ. 57) παθών εκ του οποίου, ειρήσθω, είναι παν πρόσωπον είτε νομικόν είτε φυσικόν, είτε ικανό προς καταλογισμόν είτε ακαταλόγιστον, το οποίον είναι φορεύς του εννόμου αγαθού, καθ’ ού στρέφεται η πράξη (Χωραφάς όπου ανωτ.).                                               

     Επειδή, τα πρόσωπα που διέπραξαν τα ανωτέρω αναφερόμενα αδικήματα είναι δυνατόν να προσδιορισθούν από την διενεργηθησοµένη ανάκριση.

     Επειδή, οι ανωτέρω πράξεις τιμωρούνται από τις διατάξεις  και μάλιστα κατ’ εγγύτατο νομικό χαρακτηρισμό (Π.Κ. και Σ.Π.Κ). 

     Επειδή, όλως ενδεικτικά, οι εν λόγω πράξεις έχουν τελεστεί από τις ημερομηνίες  5.2.2016 μέχρι  και σήμερα.

     Επειδή, με την παρούσα μηνυτήρια αναφορά δεν έχω σκοπό να δυσφημήσω ή να εξυβρίσω τους μηνυόμενους, αλλά υποβάλλω αυτή επειδή αντιλαμβάνομαι ότι έχουν διαπραχθεί οι αυτεπαγγέλτως αξιόποινες πράξεις και ως πολίτης και αξιωματικός εν εφεδρεία, έχω δικαιολογημένο συνταγματικό δικαίωμα και ενδιαφέρον, ηθικά και νομικά, καθώς με όλα τα πεπραγμένα σαφώς μειώθηκε επικίνδυνα το επί δικαίου αίσθημα, δυσφημίζονται τα στελέχη των ΕΔ, γεγονός που  συνιστά  και προσβολή της προσωπικότητάς μου.

      Επειδή, προστατευόμενο έννομο αγαθό είναι η απονομή της δικαιοσύνης, επιβάλλεται η ανίχνευση και εν συνεχεία τεκμηρίωση των καταγγελλομένων.

Κατόπιν όλων των  ανωτέρω εκφράζω την άποψη ότι συντρέχουν οι αναγκαίες εκείνες ενδείξεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό βεβαιότητας ώστε να επιβάλλεται η ποινική τους αξιολόγηση και συνεπακόλουθα η τεκμηρίωση τους. Παρακαλώ δε να ενεργήσετε κατά κρίση Σας, ώστε να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν μπορεί να καταπατά τους Νόμους και το Σύνταγμα.

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ  και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

                ΕΞΑΙΤΟΥΜΑΙ

Την άμεση ανίχνευση και ενδελεχή ποινική διερεύνηση του θέματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν και εξατομικευτούν οι διαφαινόμενες ως τελεσθείσες άδικες και ποινικά επιλήψιμες πράξεις, να συνδεθούν με τους φυσικούς αυτουργούς, να υποστούν οι υπόλογοι την κατά νόμο τιμωρία τους.

Επιπλέον δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για όλες τις ανωτέρω άδικες και ποινικά επιλήψιμες πράξεις, για τη υποστήριξη της κατηγορίας, για την αποκατάσταση της επελθούσης  ηθικής βλάβης μου και για χρηματική ικανοποίηση  (44) ευρώ.

Μάρτυρές μου προτείνω:

1. Τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Φρίξο Δρακοντίδη, κάτοικο Αθηνών.

2. Την  δημοσιογράφο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Αικατερίνη Φάκα, κάτοικο Αθηνών.

Προς απόδειξη όλων των παραπάνω, ζητώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προσάγω και επικαλούμαι τα κάτωθι:   

1.  Απόσπασμα από το φύλλο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

2.  Αντίγραφο από το gorganews.gr

3.  Αντίγραφο από το eglimatikotita.gr

4.  Αντίγραφο από το Epirus Corner.gr

Αιτούμαι επικυρωμένο αντίγραφο της παρούσης αναφοράς.

   Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου  2016

Ο αναφέρων και πολιτικώς ενάγων

          Παναγιώτης Σταμάτης

          Πλωτάρχης ΠΝ ε.α.

 
ΖΗΝΩΝ    ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...