Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ, ΤΗΝ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΔΑΦΟΥΣ – ΕΔΑΦΟΥΣ. ΜΙΑ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΕΞΙ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ.  ΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ  ΣΤΑΘΕΡΑ  ΚΑΙ  ΜΕΘΟΔΙΚΑ  ΓΙΑ  ΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΙ  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΚΑΙ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ  ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


(Από  το Pronews,  του Γιάννη Πετρίδη).  

Το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών βαρέως τύπου T-300 Kasirga (Τυφώνας) της ROKETSAN εμβέλειας 120 χλμ τοποθέτησαν οι τούρκικες δυνάμεις απέναντι από τα νησιά. Πρόκειται για ένα νέο θανάσιμο κίνδυνο για τα νησιά μας και δείχνει ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται σταθερά και μεθοδικά για πολεμική αναμέτρηση.

Σε ένα υποθετικό σενάριο επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων σε οποιανδήποτε ελληνικό νησί που ευρίσκεται εντός του τουρκικού δραστικού βεληνεκούς των πυραύλων, επισημαίνουμε ότι θα προηγηθεί μαζικός βομβαρδισμός από τέτοιους πυραύλους πρώτα και στην συνέχεια θα επιχειρηθεί αεραπόβαση με δυνάμεις καταδρομών. 

Το οπλικό σύστημα βασίζεται στο κινεζικό WS-1B το οποίο έχει τοποθετηθεί στην Ίμβρο και απειλεί την Λήμνο περισσότερα από 15 χρόνια τώρα. 

Εχουν εντοπιστεί από τα ελληνικά συστήματα επιτήρησης περίπου 10 οχήματα απέναντι από την Λέσβο και από πέντε οχήματα απέναντι σε Χίο και Σάμο. 

Το τουρκικό σύστημα έχει μια σειρά όμως βελτιώσεων όπως την εγκατάσταση τουρκικής κατασκευής φορτηγού για τον τετραπλό εκτοξευτή, τουρκικής σχεδίασης σύστημα ελέγχου βολής και επικοινωνιών.  

Το φορτηγό είναι το γερμανικό MAN (6×6) 26.372 10 τόνων με το συνολικό βάρος του συστήματος να φτάνει τους 23 τόνους συνδυάζοντας το πλήρωμα, τις ρουκέτες (4 έτοιμες προς εκτόξευση) τύπου TR-300 και το σύστημα εκτόξευσης. 

Οι ρουκέτες είναι διαμετρήματος 302mm, είναι μήκους 5μ. μπορεί να εκτελέσει ανύψωση μέχρι 60ο και σε αζιμούθιο μέχρι 30ο ενώ μπορεί να εκτοξεύει κάθε ρουκέτα σε διάστημα 6 δευτερολέπτων. 

Το βάρος της κεφαλής (υψηλής εκρηκτικότητας ή με κεφαλή διασποράς για 26.000 μεταλλικά σφαιρίδια) της κάθε ρουκέτας φτάνει τα 150 κιλά με το βάρος ολόκληρης της ρουκέτας να φτάνει τα 500κιλά ενώ το μέγιστο βεληνεκές της τα 100 χιλιόμετρα, μέγιστης ταχύτητας 3,6μαχ, μέγιστο ύψος βαλλιστικής τροχιάς τα 30χιλιόμετρα και CEP 15 της εκάστοτε εμβέλειας. 

Το σύστημα ελέγχου βολής έχει ενσωματωμένο σύστημα ναυτιλίας με υποβοήθηση GPS ενώ ο εκτοξευτής σταθεροποιείται με 4 υδραυλικές βάσεις. 

Το σύστημα αναπτύσσεται σε πυροβολαρχίες των 6-9 εκτοξευτών (F-302T) με κάθε εκτοξευτή να ακολουθείται από όχημα επαναγέμισης ενώ κάθε πυροβολαρχία έχει και ένα κέντρο πληροφοριών μάχης. 

Συνολικά στον τουρκικό στρατό υπηρετούν 80 εκτοξευτές που παρήχθησαν εγχωρίως μετά την άρνηση της αμερικανικής πλευράς να δώσει άδεια κατασκευής στο σύστημα MLRS όποτε και στράφηκε στα κινεζικά συστήματα για να καλύψει τις ανάγκες με συστήματα της κατηγορίας μεγάλων σχηματισμών όπως μεραρχίες και ΣΣ. 

Μια ομοβροντία από έξι πυροβολαρχίες δύναται να ισοπεδώσει ολόκληρη περιοχή.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...