Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Οι Επιτάφιες Στήλες του Κεραμεικού

Ο Κεραμεικός ήταν το πρώτο δημόσιο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας. Οι αρχαιότεροι τάφοι χρονολογούνται στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού και οι νεότεροι τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους. Από τα τέλη της μυκηναϊκής περιόδου και εξής το νεκροταφείο αναπτύσσεται συνεχώς. Κατά τη γεωμετρική και αρχαϊκή περίοδο οι τάφοι πληθαίνουν, εντάσσονται σε ταφικούς τύμβους ή σημαίνονται με επιτάφια μνημεία. Την Κλασική και την ελληνιστική περίοδο δημιουργούνται εντυπωσιακά επιτάφια μνημεία ,γνωστά ως "επιτύμβιες στήλες" που φέρνουν ανάγλυφες τις μορφές των νεκρών και των συγγενικών τους προσώπων.
Οι στήλες αυτές συνήθως είναι ναόσχημες και ο νεκρός παριστάνεται είτε σε κάποια ασχολία της καθημερινής ζωής, είτε ανάμεσα στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Ανάμεσα στις επιτύμβιες στήλες που βρέθηκαν στον Κεραμεικό υπάρχουν ορισμένα εξαιρετικά δείγματα γλυπτικής τέχνης όπου οι δημιουργοί τους αποδίδουν τέλεια την μετάβαση από την ζωή στον θάνατο :

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ο ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΔΙΣΜΟΣ‏

 Ο  ΗΡΑΚΛΗΣ  ΩΣ  ΒΑΤΖΡΑΠΑΝΙ,  ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ  ΤΟΥ  ΒΟΥΔΑ.
2ος αιώνας μ.Χ., ΓανδάραΒρετανικό Μουσείο
Ο Ελληνοβουδισμός είναι όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την πολιτιστική πρόσμιξη στοιχείων του ελληνικού  πολιτισμού και του Βουδισμού, η οποία ξεκίνησε από  τον Μ.  Αλέξανδρο  και  συνεχίστηκε ως τον  700 μ.Χ.  δηλαδή για  περίπου  χίλια χρόνια.

Σχιζοειδής Παρανοϊκή Πολιτική


Τα ψέμματα τελείωσαν μαζί με τις φαντασιώσεις
Ελληνες Ευρωδημοκράτες Εγερθείτε
Η χώρα δεν θα βγει ποτέ από την κατάσταση αβεβαιότητας και κινδύνου Grexit αν ένας γνήσιος ευρω-δημοκρατικός πολιτικός σχηματισμός δεν αναλάβει το έργο της επανόρθωσής της. Τα ψέμματα τελείωσαν μαζί με τις φαντασιώσεις.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι άσχετοι και ιδεοληπτικοί άνθρωποι που έδωσαν ένα οδυνηρό κτύπημα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία μπορούν να επανορθώσουν το κακό που προξένησαν, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η

Η αυτοκτονία της Βενεζουέλας

Ένα συγκλονιστικό κείμενο του συγγραφέα Joel Hirst


O Joel Hirst είναι Αμερικανός συγγραφέας και πρώην συνεργάτης του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Έχει υπάρξει απεσταλμένος του αμερικανικού Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης σε αναπτυσσόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Βενεζουέλα.Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στο blog του πριν από λίγες μέρες.
Ποτέ δεν περίμενα να γίνω μάρτυρας της αργής αυτοκτονίας μιας χώρας, ενός πολιτισμού. Υποθέτω ότι κανείς δεν το περιμένει.
Και να σας πω κάτι, δεν υπάρχει τίποτα το επικό σ' αυτό. Εμείς που έχουμε το προνόμιο να ταξιδεύουμε συχνά, βλέπουμε τα ερείπια της αρχαίας Ελλάδας, τον

Ομιλία του Πέτρου Ζωγράφου για τη μεγάλη εφεύρεση στο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος στο 12ο περιβαλλοντικό επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο του  προγράμματος «Η Φυσική Μαγεύει», από τις 8 έως 10 Απριλίου 2016. Η ομιλία του Πέτρου Ζωγράφου είχε τίτλο «Η Πράσινη Ενέργεια στην υπηρεσία του Πολίτη» και αναφέρθηκε στις προοπτικές της μεγάλης εφεύρεσης, που έχετε παρακολουθήσει από την τηλεόραση της Ζούγκλας...

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την ομιλία:


ΚΡΙΤΙΑΣ -Οι Αθηναίοι κατά την αρχαιότητα νικούν τους εισβολείς από την Ατλαντίδα

Στο έργο αυτό αναπτύσσονται οι κοσμολογικές απόψεις του Πλάτωνα και περιγράφεται η δημιουργία του σύμπαντος. Στην αρχή του διαλόγου ο Σωκράτης συνόψισε τις απόψεις του περί ιδανικής πολιτείας και εξέφρασε την επιθυμία του να αναπτυχθούν από τους συνομιλητές του, τον Τίμαιο, τον Κριτία και τον Ερμοκράτη, τα προσδοκώμενα κατορθώματά της στον πόλεμο. Πρώτος πήρε τον λόγο ο Κριτίας, που άρχισε να διηγείται όσα είχε ακούσει από τον παππού του σχετικά με την

Θεόφραστος περί της μυθικής Ατλαντίδος

Ένα απόσπασμα του Αιμιλιανού ο οποίος διέσωσε μία άγνωστη αναφορά στην μυθική Ατλαντίδα του Θεόφραστου * (σύγχρονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου).

ntp_reedera_061011_178704a_8col
Πρόκειται περί ενός διαλόγου μεταξύ του Μίδα ( του Φρυγός) και του Σειληνού.
Διατήρησα το ύφος του κειμένου όπως το διάβασα στο βιβλίο: «Αι εκπληκτικαί αποκαλύψεις επί της αρχαίας Ελλάδος», του Αντωνίου Χαλά.
Η περιγραφή έχει ως εξής:

Χωριό στα βάθη του Αμαζονίου με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Οι Δημήτρης Μαχαιρίδης και Διονύσης Κουρής έφτασαν μετά απο οδοιπορικό σε ένα χωριό που τους έκανε να τρίβουν τα μάτια τους!
Στη Μακεδονία του Αμαζονίου.

Αυτά είναι ΝΕΑ!! «Ξεκλειδώνουν» 400.000 πάπυρους από την αρχαία Ελλάδα! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων!

Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν.
H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε… «Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων».
Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Η ΕΛΛΑΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ


Και αυτή ακόμη η , παρηκμασμένη σήμερα , Ελλάδα μπορεί να ξαναγινεί επίκεντρο του κόσμου πατώντας στα γέρα θεμέλια του αρχαίου και στις αναλαμπές του σύγχρονου παρελθόν της.
Αρκεί να ξανανάψει η φλόγα του Επανελληνισμού 
στις καρδίες των Ελλήνων.

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

ΒΙΚΤΩΡ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ.‏

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ TOY ΣΗΜΙΤΗ -ΑΒΟΥΡΗ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ  
ΤΟΥ  ΟΓΑ  192  ΕΥΡΩ  ΜΗΝΙΑΙΩΣ

 ΒΙΚΤΩΡ  ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ  (1929 – 2013)
Ο  «ποιητής» της αρχαιολογίας, ο άνθρωπος που περπάτησε στα «βήματα» του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κεντρική Ασία, ένας ήρωας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ‏

Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ  ΣΚΕΨΗ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΚΥΡΙΑΡΧΗ  ΣΚΕΨΗ  ΣΤΗΝ  ΙΑΤΡΙΚΗ  ΤΟΥ  ΘΙΒΕΤ

Christopher I Beckwith 
Πανεπιστήμιο Indiana 
Απόδοση στα Ελληνικά: Αλέξανδρος Τηλικίδης, Κλειώ Βαφιά.
Από  τον  "Κυανό  Δράκο".
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές ιστορικές πηγές, οι οποίες  εξιστορούν την ανάπτυξη της Ιατρικής στο Θιβέτ, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα μια εμπεριστατωμένη μελέτη που να αξιοποιεί όλη αυτή την πληροφορία. Στην παρούσα εργασία γίνεται μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν όλες οι διαθέσιμες ιστορικές πληροφορίες που αφορούν την επίδραση της Ελληνικής Ιατρικής στην Θιβετάνικη Ιατρική.

Η εκστρατεία του Διονύσου και η «Ελληνικότητα» της Ανατολής

Πέρα από το μυθολογικό έπος των «Διονυσιακών» του Νόννου το οποίο αναφέρεται σε ένα καθαρά αστρονομικό ή ουράνιο επίπεδο με απολήξεις στην χθόνα σχετικά με τις εκστρατείες του Διονύσου στην ανατολή, λαμβάνουμε ως κύρια πηγή το «Περί Ίσιδος και Οσίριδος» του Πλουτάρχου κεφ. 13.
«Και όταν εβασίλευε ο Όσιρις τους μεν Αιγύπτιους αμέσως απήλλαξε από την

Διονυσιακαί εορταί και μυστήρια



 Μετά την αναφορά μας, φίλτατοι εταίροι της Ελληνικής γνώσεως, στον δις γεννηθέντα και αναστάντα υιόν ΝΟΥΝ – του ΔΙΟΣ = ΔΙΟΝΥΣΟΝ, θα διερευνήσομε και θα αναφερθούμε, όσο μας επιτρέπετε, στις Διονυσιακές Εορτές και τα Διονυσιακά Μυστήρια.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ  

 Η αρχαία Ελληνική θρησκεία εκτός από τις δημόσιες λειτουργίες της, που τις εκτελούσαν οι εκάστοτε και διά κλήρου εκλεγόμενοι κρατικοί άρχοντες, είχε και μία ανώτερη μυστική μυητική λατρεία προς τιμήν των θεοτήτων – φυσικών δυνάμεων, που εξέφραζαν, εκτελούσαν και εκπροσωπούσαν οι δια βίου μύστες

Ο Οδυσσέας ως κανένας, αποσυμβολισμός


Η Ομήρου Οδύσσεια σηματοδοτεί την ανθρώπινη μετάβαση από το γήινο πεδίο στο υπερβατικό. Οι άθλοι του Οδυσσέα, για τους οποίους μας ειδοποιεί ο μέγιστος των ποιητών, αποτελούν πορεία αυτογνωσίας και προϋπόθεση ώστε να διασωθεί η ανάμνηση και να μην αποπροσανατολιστεί ο άνθρωπος από τον ένθεο προορισμό του.

Ο Όμηρος λειτουργεί ως μύστης, περιγράφοντας, με θαυμαστή λεπτομέρεια την περιπέτεια, ουσιαστικά, της επιστροφής της ψυχής στον πραγματικό της

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Μικρά Ασία : Ηράκλεια Λάτμου Καρίας

Η Ηράκλεια Λάτμου, πόλη στις ακτές της Καρίας, έχει ταυτιστεί με τα ερείπια του αρχαίου οικισμού στη νότια πλαγιά του όρους Λάτμος. Βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχαία πόλη της Μιλήτου  και η γειτνίαση αυτή υπήρξε καταλυτική για την Ηράκλεια, που ήταν πάντα στη σκιά μιας από τις πιο ισχυρές πόλεις κατά την Αρχαιότητα.
Η ιστορική διαδρομή της Ηρακλείας είναι πολύ σύντομη, αφού η ίδρυσή της χρονολογείται μόλις στα μέσα ή, κατά μία άλλη άποψη, στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. Και την εποχή του Στράβωνος (1ος αι. π.Χ.) δεν ήταν παρά μόνο μία πολίχνη.
Ιδρύθηκε ως διάδοχος της καρικής Λάτμου.
Η ομώνυμη με το βουνό πόλη Λάτμος, η ίδρυση της οποίας τοποθετείται το 1000 π.Χ., την εποχή των μεγάλων μεταναστευτικών κινήσεων,

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ: "Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΟΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ"‏


Ο  Τζώρτζ  Σόρος  άναψε  την  «μεταναστευτική  κρίση»  στην Ευρώπη  
ισχυρίζεται ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα σε προχθεσινές δηλώσεις   του.
Ο  σκηνοθέτης  μίλησε  στο  Euronews στις  Βρυξέλλες,  όπου  παρακολούθησε 
την  εναρκτήρια  εκδήλωση  του  Φεστιβάλ  Balkan Trafik.
Στις  δηλώσεις  του  ο  Κουστουρίτσα ανέφερε  ότι  δεν  περίμενε  ποτέ  ότι  θα 
ερχόταν  μία  ημέρα,  που  θα  φοβόταν  να  πάει  στις  Βρυξέλλες.

ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ: «ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ»;‏

Ψηφίστηκε  στις  ΗΠΑ τον  Απρίλιο  2013  ο νόμος 
S510,  που απαγορεύει την οικιακή κηπουρική.  Το  αποτέλεσμα  σήμερα:  Παράνομοι οι λαχανόκηποι στις ΗΠΑ. Οικογένεια διατάχθηκε να καταστρέψει κήπο της!


ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ. Ψηφίστηκε ο νόμος S510 στην Αμερική που απαγορεύει την οικιακή κηπουρική.
Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικροκαλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια.

Ο ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ‏

 Ο   ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΔΙΣΜΟΣ

 « Τοσοῦτον δὲ ἴσχυσαν οἱ ἀποστήσαντες Ἕλληνες αὐτὴν διὰ τὴν ἀρετὴν τῆς χώρας ὥστε τῆς τε Ἀριανῆς ἐπεκράτουν καὶ τῶν Ἰνδῶν, ὥς φησιν Ἀπολλόδωρος ὁ Ἀρταμιτηνός, καὶ πλείω ἔθνη κατεστρέψαντο ἢ Ἀλέξανδρος, καὶ μάλιστα Μένανδρος εἴ γε καὶ τὸν Ὕπανιν διέβη πρὸς ἔω καὶ μέχρι τοῦ Ἰμάου προῆλθἐ τὰ μὲν αὐτὸς τὰ δὲ Δημήτριος ὁ Εὐθυδήμου υἱὸς τοῦ Βακτρίων βασιλέως· οὐ μόνον δὲ τὴν Παταληνὴν κατέσχον ἀλλὰ καὶ τῆς ἄλλης παραλίας τήν τε Σαραόστου καλουμένην καὶ τὴν Σιγέρδιδος βασιλείαν» (Στράβων, ΙΕ΄, 1, 27).

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ

 Στην αρχαία Ελλάδα, γράφει ο Μ. Τιβέριος, όπως και σε πολλές θρησκείες του αρχαίου κόσμου, απαντώνται παραδόσεις σύμφωνα με τις οποίες θεοί γνώρισαν τον θάνατο και στη συνέχεια την ανάσταση. Ο Διόνυσος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θεού που πέθαινε και ανασταινόταν κάθε χρόνο

 Ο  Μιχάλης Α. Τιβέριος
είναι καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 
Ο Απρίλης είναι ο μήνας στη διάρκεια του οποίου έχουμε την πιο μεγάλη γιορτή των ορθοδόξων Χριστιανών, που είναι τα Πάθη και η Ανάσταση του Κυρίου. Ιδιαίτερα για τους Έλληνες η γιορτή αυτή αποκτά πρόσθετη σημασία, αφού αρκετές φορές η Ανάσταση του Θεανθρώπου συσχετίστηκε με την ανάσταση της ίδιας της φυλής, ενώ συγχρόνως τους θύμιζε και πανάρχαια

Αρχαίο ελληνικό ψηφιδωτό 2400 ετών βρέθηκε στην Αντιόχεια



Ψηφιδωτό 2.400 ετών ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη επαρχία του Χατάι της νότιας Τουρκίας, στην αρχαία πόλη της Αντιόχειας.


Το ψηφιδωτό απεικονίζει έναν σκελετό που είναι ξαπλωμένος έχοντας μια κανάτα κρασί στο ένα χέρι και ψωμί στο άλλο, γράφει το όνομα ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΣ και είναι το μοναδικό στο είδος του.

Μνημοσύνη……..η μητέρα των Μουσών

Αναπαράσταση της Μνημοσύνης σε μωσαϊκό της Αντιοχείας, Worcester Art Museum, Massachusetts, USA
Γράφει ο Χείλων
Η Μνημοσύνη, στην αρχαιότητα ήταν η θεά της μνήμης και θεωρείτο ως μια από τις πλέον ισχυρές θεότητες της εποχής της. Εξ’ άλλου η μνήμη είναι ένα από τα προσόντα που ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα ζώα, καθώς αποτελεί το θείο δώρο που επιτρέπει να συζητούμε, να κρίνουμε, να αιτιολογούμε, να προβλέπουμε, να προλαμβάνουμε και το σημαντικότερο όλων, αποτελεί το θεμέλιο του πολιτισμού.

Οταν ο "Εθνάρχης" Κ.Καραμανλής ήθελε να καθιερώσει το λατινικό αλφάβητο και τη φωνητική γραφή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxWJcOkGSncTyyyA3nGe4EG-ILcEHA9-GRIvo47DjDECtLd6Vw0MyHHllKQjnJHBYXQZI7ITXdUK1qHryd6FfPR_ZUNiwF1dq3cfrWu0AzdXY_yjAcKA8cAAsoLjyNSeM5iHJJ4YDJmYo3/s320/karam1.jpg
Σπύρος Κουτρούλης
Σε ένα άρθρο του Σ.Ψυχάρη στις 25.7.1999, στο "Βήμα" αναφέρεται ότι ο Κ.Καραμανλής επιχείρησε να καθιερώσει, στην πρώτη τετραετία της μεταπολίτευσης , το λατινικό αλφάβητο και την φωνητική γραφή  και υποχώρησε μετά την σθεναρή αντίδραση του Κ.Τσάτσου και του Ε.Παπανούτσου.

Δεδομένου ότι ο Κ. Καραμανλής, παρότι επιθυμούσε να βρίσκεται κοντά σε σημαντικούς στοχαστές, ο ίδιος ποτέ δεν είχε ιδιαίτερους θεωρητικούς προβληματισμούς, είναι αξιοπερίεργο τι τον ώθησε να ασπαστεί θέσεις, που στην χώρα μας συμμερίζονταν μόνο ένα κομμάτι του δημοτικισμού.

Πως ένας πολιτικός που δεν είχε γίνει γνωστός για την εμπλοκή του στις γλωσσικές διαμάχες λαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία, που αιφνιδιάζει  τους κατ' εξοχήν δημοτικιστές συνεργάτες του.

Βεβαίως η κατάργηση της αραβικής γραφής από  τον Κεμάλ  θεωρήθηκε ως μεγάλο βήμα προόδου  για τους Τούρκους.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

24 Απριλίου 1821- Η Ιστορία και η φρικτή εκτέλεση του αγωνιστή Αθανάσιου Διάκου

Αθανάσιος Διάκος
«Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός και θ’ αποθάνω!».
Αθανάσιος Διάκος
Ο Αθανάσιος Διάκος ήταν ηρωικός αγωνιστής και μάρτυρας κι ένας από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821.
Γεννήθηκε γύρω στο 1788 (σύμφωνα με άλλη εκδοχή το 1782). Ο τόπος γέννησης του Αθανάσιου Διάκου, αποτελεί σημείο τριβής και διεκδικείται από δύο χωριά, την Άνω Μουσουνίτσα και την Αρτοτίνα. Και τα δυο, χωριά της Φωκίδος. Το βέβαιο είναι ότι ο Διάκος έλκει την καταγωγή του και στα δυο χωριά. Ο πατέρας του ήταν από την Μουσουνίτσα και η μητέρα του από την Αρτοτίνα.

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ

H  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΤΗΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ 
(ΓΚΑΝΤΑΡΑ – ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ  ΠΑΚΙΣΤΑΝ –ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ  ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ).

Η ελληνική επιρροή στην βουδιστική τέχνη
 (300  π.Χ.  -  500  μ.Χ.)
Νόμισμα με το κεφάλι του Μεγάλου Έλληνα Βασιλιά Μενάνδρου 
(β' μισό του 2ου αιώνα π.Χ.). Ήταν ο ενδοξότερος βασιλιάς του ελληνοϊνδικού βασιλείου.

ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ * ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ: ΕΠΙΦΑΝΙΑ


ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΑΝ ΑΡΧΑΙΟΣ ΟΜΗΡΙΚΟΣ ΨΑΛΜΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΗΣΗ -ΜΕ ΠΥΚΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ- ΕΠΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΨΟΓΗ ΕΚΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η άγνωστη Ιστορία του Μνημείου του Καραϊσκάκη και του Τύμβου των Αγωνιστών στο Φάληρο

Απεικόνιση του Μνημείου Καραϊσκάκη το 1884
ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Καραϊσκάκης – Θάνατος στη μάχη ή δολοφονία από ελληνικό χέρι;


Του Στέφανου Μίλεση

Κάποτε στο μέσο της έρημης πεδιάδας του Φαλήρου, υψωνόταν κατάλευκο και μόνο στην περιοχή, το μαρμάρινο Μνημείο του Καραϊσκάκη στο σημείο ακριβώς εκείνο που ο Στρατάρχης, ο ήρωας των μαχών της Αράχωβας και του Χαϊδαρίου, είχε πέσει υπέρ της ελευθερίας την 22α Απριλίου του 1827.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : 21η Απριλίου 1967 . Χούντα η Επανάσταση;

21η Απριλίου 1967. Η διακυβέρνηση της Ελλάδος περνάει στα χέρια των Συνταγματαρχών με στρατιωτικό πραξικόπημα. Η κατάσταση της Χώρας τότε τραγική και οι στρατιωτικοί αναλαμβάνουν τα ηνία να την βγάλουν από το τέλμα. Μέτα από επτά χρονιά η Χούντα πέφτει και η Δημοκρατία "θριαμβεύει" και πάλι. Ο απολογισμός που παρουσίασαν οι πολίτικοι και οι δημοσιογράφοι για την χούντα ήταν βαρύς...η χώρα στον γύψο για επτά χρόνια...βασανιστήρια ...απώλεια ελευθερίας...όλα κακά δηλαδή...τίποτα κάλο!!
2016 ...40 και χρόνια δημοκρατίας...ελευθερίας...δικαιωμάτων...ο απολογισμός;;
Ας τον κάνουμε μόνοι μας αυτή την φορά.... χωρίς δημοσιογράφους και πολίτικους.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ

ΠΟΥΤΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΡΟΣ: «Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΟΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ».‏

ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ  ΣΠΟΥΤΝΙΚ  (Ρωσικό  ειδησεογραφικό πρακτορείο  Sputnik):
Ο  Σόρος  θέλει να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη – Ελέγχει τις  εφημερίδες  και  την  τηλεόραση  και  χρηματοδοτεί «πολιτικούς»  και  κόμματα  που  τάσσονται  υπέρ  των λαθρομεταναστών.

ΣΠΥΡΟΣ ΑΓΚΝΙΟΥ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ: «ΜΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΛΙΚΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ».‏


«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ  
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ   
ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ  
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ».
  
 «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ»; ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. 

  ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΘΗΡ ΟΛΜΠΡΑΪΤ 
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ‏   

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΛΟΪΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ  

   ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ  

  ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΥΜΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΑΤΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ: «Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ»

   ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ: «ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ  ΕΠΙΚΡΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ».


(Τα  περισσότερα  στοιχεία  ελήφθησαν  από  τον  «Κόκκινο  ουρανό»   
της  2/12/2010).
Στη δεκαετία του 1970 και του 1980 ο (ελληνικής καταγωγής) Spiro Agnew 
ήταν ένας από τους λίγους κυβερνητικούς αξιωματούχους που είχε το θάρρος να μιλήσει εναντίον του σιωνιστικού προβλήματος που μαστίζει την Αμερική.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...