Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΑΜΟΥ ΒΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΚΟΤΙΕ ΝΤΕΣΤΕΝΕ. Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΕ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ;

ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΩΡΑ,  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ  ΚΑΙ ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ,  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΜΕ  ΤΟ  ΤΕΤΑΡΤΟ  ΔΙΚΟ  ΤΟΥ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ,  ΚΟΒΕΙ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΦΤΩΧΟΥΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ  ΤΟ  ¼  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΣΥΝΤΑΞΗ  ΤΟΥΣ.

   

Δυο χρόνια έγγαμου βίου με τον αγαπημένο του Γκοτιέ Ντεστενέ, γιόρτασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ.
Ο Μπετέλ έγινε το 2015 ο πρώτος ηγέτης χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παντρεύτηκε με άντρα.
Με ανάρτησή του σήμερα στο Twitter, η οποία συνοδευόταν από
φωτογραφίες με τον σύντροφο του έστειλε ένα μήνυμα για την ομοφυλοφιλία.«Είναι ντροπή ότι σε περισσότερες από 70 χώρες εξακολουθούν να υπάρχουν νόμοι κατά της ομοφυλοφιλίας», έγραψε ο Ξαβιέ Μπετέλ.





ΓΙΑΤΙ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΕΙΝΑΙ  ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ  Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ;  ΤΕΤΟΙΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ  ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ  ΜΕΘΟΔΙΚΑ  ΣΕ  ΟΛΗ  ΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ.  ΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΤΟΥ  ΠΟΥΝ  ΟΧΙ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΠΡΩΤΟ  ΠΡΑΓΜΑ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΚΑΝΟΥΝ   ΘΑ   ΕΙΝΑΙ  ΝΑ  ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.


 ΜΕΤΑ  ΤΟΝ  ΜΠΕΚΡΗ  ΚΑΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΑ  ΤΗΣ  NSA  ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΤΟΥ  ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ  ΤΟΝ  ΜΠΕΤΕΛ.

ΟΤΑΝ  Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ  ΚΑΛΟ ΤΟΥ  ΠΗΡΕ  ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΚΑΤΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ!

O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, παντρεύτηκε τον καλό του!

Tην ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών του Λουξεμβούργου, στο μεγάλο δουκάτο της φοροαποφυγής είχαμε χαρές και πανηγύρια!

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ξαβιέ Μπετέλ έλεγε ναι στον αγαπημένο του τον Βέλγο Γκοτιέ Ντεστενέ! Ο γάμος πραγματοποιήθηκε μόλις λίγους μήνες μετά την νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα.

Ο 42χρονος Μπετέλ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον Ντεστενέ, έναν αρχιτέκτονα με τον οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης από το 2010. «Μου το ζήτησε και εγώ είπα ναι» έχει δηλώσει στους Los Angeles Times.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Απο τους πρώτους που έσπευσε να συγχαρεί το νεόνυμφο ζευγάρι ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Φήμες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να απηύθυνε και πρόσκληση μέσω του ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου, στον Ξαβιέ Μπετέλ για να περάσει το μήνα του μέλιτος στη χώρας μας. Μια πρόσκληση «άφεση αμαρτιών» για την προσβολή που είχε κάνει μέσω τουίτερ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος όταν είχε σχολιάσει τον αρραβώνα τον δυο ανδρών γράφοντας: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ …. ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ !!!Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του !!».

Είναι η δεύτερη φορά παγκοσμίως που παντρεύεται εν ενεργεία ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός. Την αρχή είχε κάνει η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Jóhanna Sigurðardóttir, που το 2010 παντρεύτηκε την σύντροφο της συγγραφέα και δημοσιογράφο Jónína Leósdóttir.


Ο  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ  ΣΟΡΟΣ,  Ο  ΣΥΡΦΕΤΟΣ  ΠΟΥ  ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ  ΣΥΡΙΖΑ  ΚΑΙ  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΜΙΣΟΥΝ  ΚΑΙ  ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.  ΑΛΛΩΣΤΕ  ΠΟΛΛΟΙ  ΑΠ’  ΑΥΤΟΥΣ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ  ΔΟΥΛΕΨΕΙ  ΠΟΤΕ  ΣΤΗΝ  ΖΩΗ  ΤΟΥΣ.



 ΔΙΑΒΑΣΤΕ   ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ:



  • TΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ: ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΤΝ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΜΕ 431 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ
  •  

    Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΜΕ  ΤΟ  ΤΕΤΑΡΤΟ  ΔΙΚΟ  ΤΟΥ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΚΟΒΕΙ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΦΤΩΧΟΥΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ  ΤΟ  ¼  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΣΥΝΤΑΞΗ  ΤΟΥΣ.


    Το σύνολο των περικοπών που θα πραγματοποιηθούν το 2019, το 2020 και το 2021 σε κύριες και σε επικουρικές συντάξεις και οι οποίες μπορεί να φτάσουν έως και το 25%, περιγράφει αναλυτικά το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή. 


    Σε αυτό έχει συμπεριληφθεί και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2018 – 2021) όπου φαίνεται πώς θα επιμεριστεί η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου οι παρεμβάσεις στη συνταξιοδοτική δαπάνη θα ανέλθουν το 2019 σε 2,49 δισ. ευρώ πολύ υψηλότερες δηλαδή από το 1% του ΑΕΠ που είχε αρχικά οριστεί.


    Μάλιστα οι συνολικές παρεμβάσεις για το 2019 φτάνουν στα 2,632 δισ. ευρώ, το 2020 εκτινάσσονται στα 4,644 δισ. ευρώ και το 2021 καταλήγουν στα 4,924 δισ. ευρώ. Επίσης, θα υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις ύψους 138 εκατ. ευρώ οι οποίες προκύπτουν από τις Εισφορές Κοινωνικής Ασφάλισης και τα Κοινωνικά Επιδόματα.


    Πιο συγκεκριμένα από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς έως 18% στις κύριες συντάξεις λοιπών φορέων εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθεί το 2019 ποσό 1,328 δισ. ευρώ. Άλλα 232 εκατ. ευρώ θα είναι η εξοικονόμηση από ανάλογη περικοπή που θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις και 115 εκατ ευρώ από αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων λοιπών φορέων λόγω αύξησης ΑΕΠ και ΔτΚ από την 1.1.2011 και όχι την 1.1.2019.

    Αναμένονται διευκρινίσεις για τα επιδόματα των παιδιών. Αν περικοπούν και αυτά, τότε η απώλεια θα φτάσει το 25%!

    Επίσης στα 805 εκατ. ευρώ ανέρχεται το όφελος από την περικοπή που θα πραγματοποιηθεί στις συντάξεις του Δημοσίου και 13 εκατ. ευρώ από αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων λοιπών φορέων λόγω αύξησης ΑΕΠ και ΔτΚ από την 1.1.2011 και όχι την 1.1.2019. Η αλλαγή της βάσης υπολογισμού σε ελεύθερους επαγγελματίες με συμπερίληψη των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών στο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, θα επιφέρει παρεμβάσεις ύψους 59 εκατ. ευρώ το 2018 και 138 εκατ. ευρώ το 2019. Πιο συγκεκριμένα από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προκύπτουν τα εξής: *Οι μειώσεις στις συντάξεις, έως 18%, θα επιβαρύνουν και όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από την έναρξη ισχύος του νέου Ασφαλιστικού (ν.4387/2016).

    Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει μετά τον νέο υπολογισμό τους, τότε περικόπτεται το υπερβάλλον ποσό έως 18%. Εκτιμάται ότι έτσι θα καλυφθεί η δέσμευση για μείωση κατά 1% του ΑΕΠ της συνταξιοδοτικής δαπάνης το 2019.

    *Σε περίπτωση που το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό τους, τότε αυτό προσαυξάνεται κατά 1/5 από το 2019 και για πέντε έτη.

    *Από το 2022 και μετά το συνολικό ποσό της σύνταξης θα καταβάλλεται κατά 50% με βάση συντελεστή που θα διαμορφώνεται από το ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους.

    *Περικόπτονται η οικογενειακή παροχή των συντάξεων του Δημοσίου και το επίδομα συζύγου των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα που συνεχίζει να καταβάλλεται με τη σύνταξη για όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από το ν. 4387/2016. Η περικοπή θα γίνει σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνοδεύει το νομοσχέδιο, μέσω των εισοδηματικών κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί για «την καταβολή του επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων αντιστοίχως. Έτσι θεσπίζεται επέκταση των κριτηρίων αυτών για την καταβολή εφεξής της οικογενειακής παροχής η οποία συνεπάγεται μία επιπλέον επιβάρυνση της συγκεκριμένης κατηγορίας συνταξιούχων», καταλήγει το Ελεγκτικό Συνέδριο ασκώντας κριτική στην απόφαση της Κυβέρνησης.

    *Οι επικουρικές συντάξεις περικόπτονται επίσης σε ποσοστό έως 18% στις περιπτώσεις που υπάρχει προσωπική διαφορά. Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάντως στο κείμενο που συνοδεύει το σχέδιο νόμου επισημαίνει ότι «η έναρξη εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων ορίζεται μετά πάροδο μεγάλου διαστήματος (πλέον του ενός και ημίσεος έτους, δηλαδή σε χρόνο για τον οποίο δεν είναι δυνατή η διατύπωση ασφαλούς εκτίμησης αναφορικώς με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και την οικονομική δυνατότητα της επιβαρυνόμενης κατηγορίας πολιτών. Το ΕΣ επιμένει ότι η μείωση που προκύπτει «και μάλιστα σε σημαντικό ποσοστό (έως 18%) έρχεται σε συνέχεια αλλεπάλληλων μειώσεων που επιβλήθηκαν τα τελευταία έτη στις καταβαλλόμενες συντάξεις του Δημοσίου. Συνεπώς ενδέχεται να εγείρει ζήτημα συμβατότητας προς τις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας όλων των πολιτών στα δημόσια βάρη».

    Επιπλέον, το Ελεγκτικό Συνέδριο τονίζει με νόημα ότι «στην οικεία αιτιολογική έκθεση δεν παρέχεται οιαδήποτε αιτιολογία ή αναφορά σε μελέτη που να αποδεικνύει την προσφορότητα και την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης περικοπής έναντι άλλων τυχόν εναλλακτικών επιλογών. Επίσης, δεν γίνεται οιαδήποτε αναφορά σε μελέτη οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων στο βιοτικών επίπεδο της συγκεκριμένης κατηγορίας συνταξιούχων. Ποιες άλλες παροχές καταργούνται;   Πρόκειται για παροχές που διαπιστώθηκε ότι καλύπτονται από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

    Αυτές είναι:

    • Οικονομική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας

    • Επιδότηση νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, έως 29 ετών, οι οποίοι παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο. Η επιδότηση καταβαλλόταν για πέντε μήνες.

    • Προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων.

    • Οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση ένδειας.

    Παράλληλα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη για την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών σε αυτοαπασχολούμενους και σε ελεύθερους επαγγελματίες. Από 1.1.18 και μετά τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών γι’ αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων, υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται από την άσκηση της δραστηριότητάς τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι φορολογικές εισφορές. Ειδικά για το 2018 το φορολογικό αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι μειωμένο κατά 15%

     ΜΑΧΑΙΡΙ  ΚΑΙ  ΣΤΙΣ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ  500  ΕΥΡΩ.

    Μαζί με τις προσωπικές διαφορές, το 2019 θα περικοπούν η οικογενειακή παροχή των συντάξεων του Δημοσίου και το επίδομα συζύγου των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα που συνεχίζει να καταβάλλεται με τη σύνταξη για όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από νόμο Κατρούγκαλου.

    Για όσους συνταξιοδοτούνται με το νέο καθεστώς, τα επιδόματα έχουν ήδη καταργηθεί ενώ οι ασφαλισμένοι από 1/1/1993 δεν λαμβάνουν επίδομα συζύγου αλλά μόνο τέκνων (40 ευρώ). Η επιπλέον «ποινή» θα οδηγήσει σε συνολικές απώλειες 23%-25%. Πόσα θα χάνουν όμως οι συνταξιούχοι από την περικοπή των επιδομάτων που θάρθει να προστεθεί στη μείωση έως 18% της σύνταξης; ΙΚΑ: Απώλεια 50 ευρώ από το επίδομα συζύγου. Το επίδομα τέκνων κυμαίνεται από 86,72 ως 173,45 ΔΗΜΟΣΙΟ: Απώλεια 35 ευρώ από το επίδομα συζύγου. ΤΑΠ-ΔΕΗ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΜΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ:

    Απώλεια νέων συντάξεων κατά 10% από την κατάργηση του επιδόματος συζύγου. Η περικοπή θα γίνει σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνοδεύει το νομοσχέδιο, μέσω των εισοδηματικών κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί για «την καταβολή του επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων αντιστοίχως». Για το θέμα της περικοπής των επιδομάτων το Ελεγκτικό συνέδριο επισημαίνει ότι προστίθεται μια επιπλέον επιβάρυνση στη συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων. Στο βωμό της εξοικονόμησης δαπανών προκειμένου να μη μειωθούν περισσότερο οι προσωπικές διαφορές «θυσιάστηκαν» άλλες δύο ευνοικές διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου. 1.Δεν θα ισχύσει μεταβατική περίοδος για τις συντάξεις που θα εκδοθούν το 2016 και το 2018 με βάση το νέο καθεστώς.

    Ο νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε ότι όσοι αποχώρησαν το 2016 με τον νέο τρόπο υπολογισμού και αν η μεικτή σύνταξή τους υπολείπεται κατά 20% και πλέον από τον παλαιό τρόπο θα δικαιούνται το μισό της διαφοράς αυτής. Όσοι φύγουν εντός του 2017 θα πάρουν το 1/3 της διαφοράς και όσοι φύγουν το 2018 το ¼. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, όλες οι συντάξεις (αιτήσεις από 18/5/2016) που σήμερα εκκρεμούν θα υποστούν την περικοπή του 18% χωρίς δεν θα καλυφθεί κανένα ποσοστό της προσωπικής διαφοράς. Δηλαδή, με το νόμο Κατρούγκαλου αν μια σύνταξη 1.000 ευρώ εμφανίζει προσωπική διαφορά 250 ευρώ, ο συνταξιούχος που αποχωρεί φέτος θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται στα 833 ευρώ (1.000-250+83(1/3).

    Με τη μείωση 18% η σύνταξή του μειώνεται στα 820 ευρώ. 2.Οι συντάξεις παραμένουν «παγωμένες» έως το 2022 παρά την υπόσχεση που είχε δώσει ο νόμος Κατρούγκαλου για αυξήσεις από το 2018. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, οι υπουργοί οικονομικών και Εργασίας θα αυξάνουν ετησίως αρχής γενομένης από τις 1.1.2022 το συνολικό ποσό της σύνταξης με βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους. Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου ασκεί κριτική στα «βάρβαρα» μέτρα, τονίζοντας ότι θα εφαρμοστούν σε ενάμισι και πλέον έτος, οπότε « δεν είναι δυνατή η διατύπωση ασφαλούς εκτίμησης αναφορικώς με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και την οικονομική δυνατότητα της επιβαρυνόμενης κατηγορίας πολιτών».

    Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, πάντως, τόνιζαν ότι η καθαρή απόδοση των μέτρων για τις συντάξεις δεν υπερβαίνει τα 2 δισ. έως 2,1 δισ. ευρώ. Στα 2,1 δισ. ευρώ θα ανέλθει και ο λογαριασμός των αντιμέτρων (πχ επιδότηση ενοικίου, επίδομα τέκνων κλπ). Οι εκτιμήσεις της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ανεβάζουν το κόστος των μέτρων στα 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας δεν είναι ακριβείς γιατί αναφέρονται σε μικτά ποσά. Διευκρινίσεις θα δοθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Ειδικοί στην ασφάλιση υπολογίζουν ότι το κόστος των μέτρων εις βάρος των συνταξιούχων από το 2015 έως το 2021 ανέρχεται συνολικά σε 3,9 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο από 1/1/2019 μειώνονται έως 18% οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που εμφανίζουν προσωπική διαφορά. Το υπόλοιπο μέρος της προσωπικής διαφοράς (αν υπάρχει) συνεχίζει να καταβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Μειώσεις έως 10% θα υποστούν ακόμα και οι συντάξεις των 500 ευρώ καθώς δεν προβλέπεται κατώτερο πλαφόν προστασίας για τις χαμηλές συντάξεις. Στις επικουρικές συντάξεις, στο ποσοστό 18% θα περικλείονται και οι περικοπές του περασμένου καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς σε 200.000 δικαιούχους επικουρικών που δεν είχαν υποστεί μειώσεις η είχαν υποστεί μικρές περικοπές λόγω του πλαφόν των 1.300 ευρώ. Στις περιπτώσεις που οι προσωπικές διαφορές είναι «αρνητικές» δηλαδή η καταβαλλόμενη σύνταξη είναι μικρότερη από αυτήν που προκύπτει από τον επαναυπολογισμό τότε προσαυξάνεται από την 1/1/20019 κατά 1/5 της διαφοράς σταδιακά και ισόποσα εντός 5 ετών

     Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΚΟΒΕΙ  ΚΑΙ  ΤΙΣ

    ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 

    200.000  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. 

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΑΡΓΟΥΝ  ΝΑ

    ΠΕΘΑΝΟΥΝ... 

    Οι συνταξιούχοι που θα υποστούν από το 2019 μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις θα έχουν απώλειες από 5 έως 30 ευρώ τον μήνα.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το τελικό σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει ότι στο πλαφόν του 18% θα συνυπολογιστούν και οι περικοπές που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016.

    Οι τελικές διατάξεις του σχεδίου νόμου με το οποίο θα κυρωθεί η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών καθορίζουν επίσης τον τρόπο που θα επιβληθούν οι περικοπές στις κύριες συντάξεις εφόσον προκύπτουν προσωπικές διαφορές, όσο και το πώς θα αλλάξει η βάση υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Στις περιπτώσεις που προκύπτουν θετικές προσωπικές διαφορές, ήτοι οι συνταξιούχοι λαμβάνουν μεγαλύτερη σύνταξη από αυτή που αντιστοιχεί στον νέο τρόπο υπολογισμού, από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα υπάρξουν περικοπές.

    Συνολικά η μείωση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 18% της κύριας σύνταξης.

    Αντίστοιχα, για τις επικουρικές συντάξεις που ακόμη υπάρχουν προσωπικές διαφορές – περίπου 200.000 -σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών- η σχετική διάταξη θα αναφέρει ότι στο πλαφόν του 18% θα συμπεριλαμβάνονται και τυχόν μειώσεις που επιβλήθηκαν το 2016.

    Έτσι εάν για παράδειγμα σε μία επικουρική σύνταξη των 200 ευρώ η προσωπική διαφορά είναι 50 ευρώ και από αυτήν κόπηκαν τον Ιούλιο του 2016 τα 30 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2019 θα κοπούν άλλα 6 ευρώ, ώστε το συνολικά να έχουν κοπεί το 18% της συνολικής επικουρικής

    Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ 

    ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ  ΚΑΙ ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ. 

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.


    Αλεξάνδρεια Ημαθίας – Καθηγήτρια  46  ετών  αυτοκτόνησε πέφτοντας από μπαλκόνι 3ου ορόφου. 


    Σήμερα  μία  46χρονη καθηγήτρια που υπηρετούσε σε Λύκειο της Αλεξανδρεια Ημαθίας   έπεσε στο κενό  από τον τρίτο όροφο της οικοδομής  όπου διέμενε στην πόλη της Αλεξάνδρειας.
    Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων της η άτυχη καθηγήτρια με την πτώση εξέπνευσε. Ασθενοφόρο του Κ.Υ Αλεξάνδρειας έσπευσε στο σημείο και την παρέλαβε.
    Έρευνα διενεργεί το ΑΤ Αλεξάνδρειας.


    ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
      


    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου

    Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...