Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ (ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΙΤ) ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ. ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, η οποία επικαλείται πηγές στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας, αναφέρεται ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν χάσει την επαφή με τον Muhammet T. και την Ceyda T., από την περασμένη Τρίτη.  Οι Τούρκοι που εξαφανίστηκαν πήραν από το ταμείο του προξενείου αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ για να εξασφαλίσουν την προστασία τους «έδωσαν» όλα τα κατασκοπευτικά  δίκτυα της Τουρκίας στη Β.Ελλάδα, τις «επαφές» με στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και μέλη αυτονομιστικών και αναρχικών ομάδων! 

 Οι δύο διπλωμάτες υπηρετούσαν ως αναπληρωτές πρόξενοι στο Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης τους τελευταίους 18 μήνες. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές έχασαν κάθε επαφή και επικοινωνία με το ζευγάρι από  τις  αρχές  Μαΐου.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των δύο διπλωματών που υπηρετούσαν στην Ελλάδα, παρά μόνο τα μικρά τους ονόματα και το αρχικό γράμμα του επιθέτου τους, αναφέροντάς τους ως Muhammet T. και Ceyda T. Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι οι δύο διπλωμάτες έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα προς άγνωστο προορισμό.

Ως πρώτη αντίδραση η Άγκυρα ακύρωσε τα διαβατήριά τους. Διέρρευσε ότι οι δύο διπλωμάτες συνδέονται με το Κίνημα Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίον ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέδειξε ως υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες Τούρκοι πολίτες ζουν σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη χώρα τους μετά τον περασμένο Ιούλιο και το πογκρόμ διώξεων που ακολούθησε σε μέσα ενημέρωσης, δημόσια διοίκηση, στρατό, δικαιοσύνη, εκπαίδευση αλλά και το λουκέτο που επιβλήθηκε σε άγνωστο ακόμη αριθμό επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Κάποιοι από αυτούς τους Τούρκους πολίτες έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στις ελληνικές αρχές, ενώ κάποιοι άλλοι προέβησαν στην αγορά ακίνητης περιουσίας προκειμένου να λάβουν την απαιτούμενη άδεια παραμονής όπως ορίζει ο νόμος.

Το προηγούμενο διάστημα, τηλεοπτικοί σταθμοί της Τουρκίας που ελέγχονται πλήρως από το καθεστώς της Άγκυρας, παρουσίασαν «ρεπορτάζ» σύμφωνα με τα οποία οι ελληνικές αρχές πυροβολούν στα τυφλά όποιον Τούρκο αποπειράται να περάσει τα μυστικά υδάτινα μονοπάτια του Έβρου, ενώ υποβάλλουν σε βασανιστήρια όσους τελικώς καταφέρουν να περάσουν.

Σχολιάζοντας τα «ρεπορτάζ» αυτά, Τούρκος δημοσιογράφος που ζει στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του αναφέρει ότι την ίδια στιγμή που η Άγκυρα «παίζει» με τις ροές των προσφύγων στο Αιγαίο, την ίδια στιγμή προσπαθεί να ανακόψει τις ροές πολιτών της προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, και, ιδιαίτερα, όσων θεωρεί ότι συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΝΕΩΤΕΡΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Τούρκοι που εξαφανίστηκαν πήραν από το ταμείο του προξενείου αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ για να εξασφαλίσουν την προστασία τους «έδωσαν» όλα τα κατασκοπευτικά  δίκτυα της Τουρκίας στη Β.Ελλάδα, τις «επαφές» με στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και μέλη αυτονομιστικών και αναρχικών ομάδων!

Ένα σοβαρό επεισόδιο είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο όχι μόνο στο τουρκικό ΥΠΕΞ αλλά και την υπηρεσία πληροφοριών, τη ΜΙΤ. Συγκεκριμένα, ανώτερος διπλωμάτης, ο νούμερο δύο του Γενικού Προξενείου, με έντονη δραστηριότητα εκτός από τη Βόρειο Ελλάδα στα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, αυτομόλησε, παίρνοντας μαζί του 150 χιλιάδες ευρώ, από το ταμείο του προξενείου.

Σύμφωνα με το infognomonpolitics, ο διπλωμάτης, αφού ήλθε πρώτα σε επαφή με διπλωμάτες ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών, εξασφαλίζοντας την προστασία τους και την παροχή ασύλου, πήρε από το ταμείο του προξενείου 150 χιλιάδες ευρώ που υπήρχαν εκεί για διάφορες «δουλειές» του τουρκικού ΥΠΕΞ και της ΜΙΤ, και έφυγε με την οικογένειά του για σκανδιναβική χώρα που του υποδείχτηκε, στην οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει ήδη φθάσει.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός της αδικαιολόγητης απουσίας του εν λόγω διπλωμάτη, ο σταθμάρχης της ΜΙΤ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στέλεχος των Τουρκικών Αερογραμμών (ΤΗΥ) στο γραφείο της Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί και ως τοποτηρητής της ΜΙΤ στο αεροδρόμιο, σήμαναν συναγερμό και έκαναν το παν για να εντοπίσουν και να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την διαφυγή του διπλωμάτη στην Ευρώπη, μέσω του αεροδρομίου.

Όμως, η χώρα που ανέλαβε την προστασία του, του εξασφάλισε συνοδεία οδικώς μέχρι ένα λιμάνι της Ελλάδας και ατμοπλοϊκώς μέχρι την Ιταλία και από εκεί την ασφαλή μετάβασή του στη Σκανδιναβία. Όσο για το αντάλλαγμα;
Η  ΜΙΤ  ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ
Πριν του παρασχεθεί προστασία, έδωσε στους διπλωμάτες των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών όλα τα δίκτυα της Τουρκίας στα Βαλκάνια, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, δεδομένου το ισχυρού ενδιαφέροντος που έχουν οι χώρες αυτές για τα δίκτυα που έχει αναπτύξει το τουρκικό κράτος και το καθεστώς Ερντογάν στην Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι ο εν λόγω διπλωμάτης, που φέρεται ως οπαδός του Γκιουλέν, έχει στη διάθεσή του όλα τα δίκτυα της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, τις «επαφές» του τουρκικού προξενείου με στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, με επιχειρηματικούς κύκλους της βόρειας Ελλάδας, με μέλη αυτονομιστικών και αναρχικών ομάδων και άλλα πολλά, τα οποία τα «μοιράστηκε» με τους Ευρωπαίους διπλωμάτες, μια που οι Ελληνικές αρχές απέφυγαν να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, για να μην προστεθεί ένα ακόμα πρόβλημα στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.


Κεκαλυμμένες επιχειρήσεις της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα, καταγγέλλει τούρκος δημοσιογράφος

Σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας εγείρει η καταγγελία του γνωστού τούρκου δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, για αυξημένη δράση ανδρών των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Με tweet στον προσωπικό λογαριασμό του ο Αμπντουλαχ Μποζκουρτ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό και διατηρούσε πολύ καλές πηγές στην τουρκική αστυνομία και στο δικαστικό σώμα, αναφέρει τα εξής: «Οι πηγές μου αναφέρουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κλιμακώσει τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αυξάνοντας και τον αριθμό των επιχειρησιακών» και ο τούρκος δημοσιογράφος υποβάλλει και το ερώτημα εάν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απεργάζονται κάτι…

Η δημόσια αυτή καταγγελία του γνωστού και αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου, προκαλεί αίσθηση καθώς είναι γνωστό ότι η Τουρκία μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του Ιουλίου και την διαφυγή στην Ελλάδα των 8 αξιωματικών έχει ξεκινήσει πραγματική επιχείρηση ώστε να αποτρέψει την διαφυγή και άλλων αξιωματικών (κάτι που δεν φαίνεται να έχει επιτύχει), ενώ στην Θράκη έχει ξεκινήσει επιχείρηση στοχοποίησης Ελλήνων μουσουλμάνων που δεν είναι «συνεργάσιμοι» με το Τουρκικό Προξενείο.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα υπήρξαν και καταγγελίες για την «εξαφάνιση» τούρκου πολίτη ο οποίος είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος και για τον οποίο οι τουρκικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Οι καλυμμένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ σε ξένο έδαφος δεν αποτελούν πάντως σπάνιο φαινόμενο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες δημιουργήθηκε κρίση στις σχέσεις της Ελβετίας με την Τουρκία, καθώς η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες ότι η ΜΙΤ προβαίνει σε έκνομες δραστηριότητες στο ελβετικό έδαφος παρακολουθώντας τούρκους πολίτες που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Ο Ελβετός υπουργός εξωτερικών Ντιτιερ Μπουρκχαλτερ σε συνάντηση που είχε μάλιστα με τον τούρκο ομόλογο του Μ. Cavusoglu του μετέφερε όπως είπε « πως η ελευθερία έκφρασης είναι μία παγκόσμια αξία που αναγνωρίζεται από την Ελβετία και ότι Ελβετία ελπίζει πως οι ψήφοι αυτής της ελευθερίας των Τούρκων πολιτών που θα ψηφίσουν, θα θεωρηθούν έγκυρες και στην Ελβετία και στην Τουρκία». Και σε ένα ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα ο Ελβετός υπουργός επεσήμανε στον τούρκο συνομιλητή του ότι «η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν εξαιρεί την Τουρκία από τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Toν Οκτώβριο υπήρξαν καταγγελίες ότι τούρκοι πολίτες που συνδέονται με την οργανωτής του Fethullah Gülen απήχθησαν από τζαμί στην Μαλαισία, από άνδρες της ΜΙΤ, ενώ πριν μερικές εβδομάδες είχαν υπάρξει δημοσιεύματα οτι οι τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες σχεδίαζαν την απαγωγή του ίδιου του Fethullah Gülen που ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και μεταφορά του στην Τουρκία.


Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: «Εκατοντάδες Tούρκοι πράκτορες έτοιμοι για ειδικές επιχειρήσεις και στην Ελλάδα»


ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΡΙΧ ΣΜΙΤ ΕΝΜΠΟΜ

Νέες αποκαλύψεις από τον  Έριχ Σμιτ Έενμπομ, που είναι επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τη δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα (αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη) και τα σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν, για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας. Ο ίδιος, τονίζει ότι οι Τούρκοι πράκτορες χρησιμοποιούν υποπολυβόλα τύπου Scorpion.

Ο Έριχ Σμιτ Έενμπομ ισχυρίστηκε μιλώντας στην εφημερίδα real news ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του να αποσταθεροποιήσουν χώρες όπως η Ελλάδα.

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Πολιτική Ειρήνης παρακολουθεί και καταγράφει τη δράση των μυστικών υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο και θεωρείται ίσως το πιο έγκυρο στον κόσμο που ασχολείται ειδικά με τις μυστικές υπηρεσίες, ενώ ο Έριχ Σμιτ Έενμπομ είναι αναλυτής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, στον οποίο προσφεύγουν πάντοτε τα γερμανικά και διεθνή MME για θέματα που αφορούν τη δράση των μυστικών υπηρεσιών.

«Εδώ και καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να αυξήσουν τη δραστηριότητα τους καθώς μακρόπνοος στόχος του είναι μια Τουρκία που δεν θα περιορίζεται στα σημερινά της σύνορα», λέει ο Έενμπομ και συνεχίζει:

«Υπήρξαν και τουρκικές εφημερίδες που δημοσίευσαν χάρτες με τα σχέδια αυτά, στα οποία μπορούσαμε να δούμε μια μεγάλη Τουρκία, όπου μεταξύ άλλων – περιλαμβάνονται εδάφη της Βουλγαρίας αλλά και της Ελλάδας.

Δεν πρόκειται στην ουσία για κενές απειλές της Τουρκίας αλλά για ένα είδος πολέμου.

Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, οι τουρκικές υπηρεσίες δρουν με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Είναι ένα είδος υβριδικού πολέμου. Και πάντοτε στον υβριδικό αυτό πόλεμο γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι μειονότητες. Και ένα μέρος των μειονοτήτων αυτών να εξοπλισθεί με όπλα.

Αυτό το ζούμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, και όχι μόνον στην Ελλάδα, όπου η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις μειονότητες ειδικά σε χώρες όπου υπάρχει αυξημένη τουρκική παρουσία, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία.

Η δράση αυτή ξεκινά από παρακολούθηση και εξολόθρευση αντιπολιτευτικών φωνών.

Βεβαίως ο μεγάλος εχθρός είναι το ΡΚΚ από το 2013 και οι Τούρκοι εκείνοι που πήραν μέρος στις διαμαρτυρίες της πλατείας Γκεζίν, ενώ το τελευταίο διάστημα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, στους εχθρούς περιλαμβάνονται και οι γκιουλενιστές.

Χρησιμοποιούν απειλητικές επιστολές εκφοβίζουν με δολοφονίες ενώ υπάρχουν μαζικές παρακολουθήσεις εκείνων τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί πως βρίσκονται κοντά στο κίνημα του Γκιουλέν».

Ο Έριχ Σμιτ Έενμπομ θεωρεί ότι αυτές οι κινήσεις των Τούρκων απειλούν την εσωτερική ειρήνη σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Πρέπει να γνωρίζουμε πως ο Ερντογάν έχει έναν στόχο. Ο στόχος αυτός είναι μέχρι το 2023 να εγκαθιδρύσει στην Τουρκία ένα ισλαμικό καθεστώς το οποίο δεν θα περιορίζεται μόνο στην Τουρκία, αλλά θα λειτουργεί ως μοντέλο και για άλλες αραβικές χώρες.

«Στόχος επίσης είναι να δημιουργηθούν στην Ευρώπη θύλακες αυτού του ισλαμικού κράτους και να χρησιμοποιηθούν οι Τούρκοι της Ευρώπης ως όργανα αυτού του τουρκικού ισλαμικού κράτους».

Οι τουρκικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν ως πράκτορές τους ένα ευρύ φάσμα ατόμων. «Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως τουλάχιστον 30 Τούρκοι διπλωμάτες στη Γερμανία είναι πράκτορες της MIT».

Από εκεί και πέρα, συνεχίζει ο Έενμπομ, υπάρχει ένα δίκτυο εταιρειών τις οποίες η MIT χρησιμοποιεί ως βιτρίνα. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ιμάμηδες οι οποίοι διορίζονται από το τουρκικό υπουργείο Θρησκευμάτων και των οποίων ο ρόλος είναι να κατασκοπεύουν τους Τούρκους συμπολίτες τους και να δίνουν πληροφορίες για αυτούς κατευθείαν στην Άγκυρα.

Κατάσκοποι βρίσκονται ακόμη και σε συλλόγους γονέων, τουρκικές τράπεζες τουριστικά γραφεία, καθώς και σε θρησκευτικές οργανώσεις.

Οι γερμανικές Αρχές υπολογίζουν πως τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα και στη Γερμανία δρουν συνολικά περίπου 800 Τούρκοι πράκτορες δηλαδή το 10% του συνολικού προσωπικού της ΜIT.

«Οι 400 από αυτούς δρουν στη Γερμανία, ενώ γύρω στους 50 στην Ελβετία, αυτή τη μικρή χώρα, που όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία, καθώς σε αυτή την ουδέτερη χώρα το ΡΚΚ δρα νόμιμα».

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι σύγχρονες χρησιμοποιούνται πιο εξελιγμένα μέσα τεχνολογίας αλλά έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: η δράση τους είναι πολύ επιθετική, σημειώνει ο Έενμπομ.

Η MIT είναι μια πολύ επιθετική μυστική υπηρεσία.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν συχνά ως μέσο δράσης τους τις δολοφονίες και έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα στην Ευρώπη, κυρίως με δολοφονίες Κούρδων ακτιβιστών.

Η MIT είναι μια πολύ επαγγελματική μυστική υπηρεσία, που ως ιδεολογία της έχει τον νεο-οθωμανισμό. Και αυτό όχι σήμερα, αλλά από τη δεκαετία του 1990».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Έενμπομ έθεσε το ερώτημα «μήπως γνωρίζετε τι τύπου όπλα ήταν αυτά που βρέθηκαν στο τζαμί της Ξάνθης; Σας ερωτώ γιατί υπάρχουν πολύ έγκυρες πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα η ΜIT έχει εξοπλίσει τους πράκτορές της σε ολόκληρη την Ευρώπη με τα τσεχοσλάβικα υποπολυβόλα τύπου Scorpion»…
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...