Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΣΟΪΜΠΛΕ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ».



Ο   διάλογος  έγινε  ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Bόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν  και  κυκλοφόρησε σε γερμανικούς ιστότοπους.

 ΣΟΪΜΠΛΕ:  Πολ, πρέπει οπωσδήποτε το Ταμείο να είναι στο πρόγραμμα ακόμη κι αν δεν χρειαστεί να βάλετε μισό σεντ. Είναι ο μόνος τρόπος να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση…

ΤΟΜΣΕΝ:  Eννοείς να κάνουμε τον Καλό και τον Κακό Μπάτσο…

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Ακριβώς. Κι αυτό γιατί όπως γνωρίζεις η υπόθεση της Ελλάδας είναι ένα πρόβλημα που θα κρατήσει τουλάχιστο 50 χρόνια ακόμη. Δεν θα ζούμε εμείς αλλά θα αφήσουμε παρακαταθήκη το έργο μας…

ΤΟΜΣΕΝ:  Εννοείς ότι ο τρόπος που τιμωρούμε τους Ελληνες για τα λεφτά που λεηλάτησαν από τα ευρωπαϊκά ταμεία και η κατάσχεση της περιουσίας τους θα μείνει στην Ιστορία…

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Ακριβώς αυτό εννοώ. Η τιμωρία των Ελλήνων θα αποτελεί ένα διδακτικό μάθημα και επειδή θα είναι ακόμη πρόσφατη οι λαοί της Ευρώπης θα μάθουν να σέβονται το κοινοτικό χρήμα…

ΤΟΜΣΕΝ:  Ναι όμως αγαπητέ Βόλφγανγκ υπάρχει και κάτι άλλο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Στην Ελλάδα εκτός από τον ανόητο λαό ευθύνη έχουν και οι ντόπιοι Ολιγάρχες, η ελίτ της χώρας την οποία κι εσύ κατέκρινες το 2010

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Ακου Πολ…Πράγματι έτσι είναι. Οι Ελληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό Κράτος είναι οι αιτίες της χρεοκοπίας. Αλλά εάν οι Ελληνες δεν μπορούν να απαλλαγούν από τους διεφθαρμένους Ολιγάρχες τους πρόκειται για έναν ανόητο λαό ηλιθίων. Και οι ηλίθιοι πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά για να συνέλθουν…

 
ΤΟΜΣΕΝ:  Πράγματι κι εγώ μετά από 7 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι ένας λαός κακομαθημένων ηλιθίων, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρετές, χωρίς αυτοσεβασμό. Είναι τόσο ηλίθιοι που καταπίνουν το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο ενώ βλέπουν ότι αυτά δεν ακουμπάνε το πελατειακό κράτος και τους Ολιγάρχες του…

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Δεν είναι δική μας δουλειά Πολ να εξουδετερώσουμε τους Έλληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος. Αυτό είναι δουλειά των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτές όμως στηρίζονται στους Ολιγάρχες και στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος…Είναι θέμα των ηλιθίων Ελλήνων πολιτών να ξεσηκωθούν ενάντια στις κυβερνήσεις τους, τους Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος.  Ωσπου να συμβεί αυτό οι ηλίθιοι Ελληνες θα ζουν με Μνημόνια για παραδειγματισμό…

 

ΣΟΪΜΠΛΕ:  «ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ  ΛΑΟΣ  ΗΛΙΘΙΩΝ.  ΠΡΟΤΕΙΝΩ  ΟΙ  ΓΕΡΜΑΝΟΙ  ΝΑ  ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ  ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ».

Ο  υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Bόλφγκανγκ Σόιμπλε  (Wolfgang Schauble)  δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit:

 «Εάν εμποδίσουμε την (λαθρο)μετανάστευση θα καταλήξουμε να εκφυλιστούμε λόγω ενδογαμίας. Κοιτάξτε την τρίτη γενιά των Τούρκων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό».

Η πεμπτουσία του σχεδίου Coudenhove- Kalergi για τη Γενοκτονία των λαών της Ευρώπης:
Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι  κάτοικοι των μελλοντικών "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία.  Γράφει  ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη. Η δε νέα φυλή αριστοκρατίας (ελίτ) θα είναι η εβραϊκή.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ  ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ: 

«Θέλουν  να  φτιάξουν  μία  Ευρώπη  χωρίς  εθνική  ταυτότητα.  Φέρνουν  τους  λαθρομετανάστες  για  να  καταστρέψουν  τους  Ευρωπαϊκούς  λαούς.  Ο πατέρας μου ήταν αθεϊστής και πάντα περιέγραφε τον εαυτό του ως Σέρβο.  Εντάξει, μπορεί να ήμασταν μουσουλμάνοι για 250 χρόνια, αλλά πρώτα ήμασταν Ορθόδοξοι και βαθιά μέσα μας ήμασταν πάντα Σέρβοι, η θρησκεία δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.  Γίναμε μουσουλμάνοι μόνο για να γλιτώσουμε από τους Τούρκους». 

 

Τι είπε ο Σόϊμπλε για τον Τσίπρα, τον 
Βαρουφάκη και τον  Τσακαλώτο  στην 
συνέντευξή στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 
τον  Ιανουάριο  του  2017.

Για τον πρωθυπουργό  Τσίπρα:  «Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στις εκλογές του 2015 ότι δεν θα δεχτεί κανένα πρόγραμμα. Με είχε επισκεφθεί προηγουμένως και του είπα: «Αν το υπόσχεστε προεκλογικά, πρέπει να σας ευχηθώ, για το δικό σας συμφέρον, να μην εκλεγείτε. Διότι δεν θα μπορέσετε να τηρήσετε αυτή την υπόσχεση. Η  Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ χωρίς πρόγραμμα βοήθειας συνδεδεμένο με μέτρα.  Παρόλα αυτά  κέρδισε τις εκλογές, αλλά δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του. Για αυτό η Ελλάδα πέρασε ένα πικρό εξάμηνο. Αυτός ο μισός χρόνος και η πρόσθετη ζημιά που προκλήθηκε είναι δική του ευθύνη».

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο:

«Αντιμετωπίζουμε ανοιχτά ο ένας τον άλλον. Ο κ. Τσακαλώτος είπε σε όλους ότι είναι μαρξιστής. Αλλά είναι υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κατά συνέπεια προσπαθούμε στο πλαίσιο των πεποιθήσεών μας να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Αν τον ρωτήσετε πιθανόν να σας το πει: όταν έχει προβλήματα, μερικές φορές μου τηλεφωνεί και του προσφέρω τη βοήθειά μου».

Για τον πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Μίλησα με τον κ. Μητσοτάκη όπως ακριβώς μίλησα και με τον κ. Τσίπρα όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης. Σέβομαι κάθε πολιτικό και δεν τους βαθμολογώ».

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη:

«Δεν έκανα ούτε το 1% των δημόσιων δηλώσεων που έκανε εκείνος για μένα. Ο κ. Βαρουφάκης με όσα λέει δημοσίως και την ποικιλομορφία των εξιστορήσεών του είναι ασυναγώνιστος. Δεν μπορώ να τον ανταγωνιστώ. Αλλά την αξίωση να τον πάρω στα σοβαρά, δυστυχώς την έχει χάσει προ πολλού».

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε ακόμη ότι δεν ευθύνεται εκείνος για τις περικοπές στις συντάξεις  των  Ελλήνων. Σε ερώτηση σχετικά με το ότι έγινε η «προσωποποίηση του κακού» στην κρίση στην Ελλάδα, απάντησε:

«Μπορώ να καταλάβω ότι στην πολιτική αντιπαράθεση είναι ευκολότερο να λες: πρέπει δυστυχώς να μειώσουμε τις συντάξεις διότι το ζητά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Αυτό βέβαια δεν είναι σωστό, διότι παραπλανά τους πολίτες που έχουν εν μέρει διαφορετική γνώμη. Δεν ξέρετε πόσοι Έλληνες μου λένε ''Εχετε απόλυτο δίκιο''. Αλλά δεν μιλώ καθόλου για αυτά. Δεν θέλω να κάνω την κατάσταση δυσκολότερη».

 «Η επεξεργασία των μέτρων γίνεται μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει πολλά περιθώρια να πει: είναι προτιμότερο να γίνει αυτό και όχι το άλλο».

 «Το κόμμα του κ. Τσίπρα προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα καταργούσε τα προνόμια των εφοπλιστών. Η κυβέρνηση δεν το έκανε για τους δικούς της λόγους. Είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της βουλής οι εφοπλιστές να προστατεύονται αλλά να γίνονται αλλού περικοπές».

Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν γίνεται με την Ελλάδα αυτό που έγινε με τη Γερμανία το 1953, δηλαδή διαγραφή του μισού χρέους, απάντησε:
 «Η κατάσταση στην Ελλάδα, ευτυχώς, δεν είναι συγκρίσιμη με της Γερμανίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια από τον ESM με όρους όπως όλες οι άλλες χώρες. Όλες αυτές οι χώρες κατόρθωσαν έπειτα από ένα πρόγραμμα
να επιστρέψουν στις αγορές.  Αλλωστε τότε επρόκειτο για τα χρέη από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και η Γερμανία δεν είχε κυριαρχία, αλλά τέσσερις δυνάμεις κατοχής».-

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...