Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΒΛΕΠΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ. «Δούρειος Ίππος» τα προγράμματα Kaspersky


 ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ, ΠΡΟΒΑΛΛΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΟΘΟΝΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.

Ένα υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων παρουσίασαν οι Ισραηλινοί στην «ελληνική» αντιπροσωπεία που συνόδευε τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στο πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ, σύμφωνα με το onalet.gr. Η παρουσίαση ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή γιατί έγινε ως εξής: οι χειριστές του συστήματος πρόβαλλαν σε οθόνη όλα τα δεδομένα κινητών τηλεφώνων που είχαν οι παριστάμενοι στην παρουσίαση!
Οι οποίοι βέβαια έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ενδιαφέρον από το ΥΠΕΘΑ για την αγορά τέτοιων συστημάτων. Για να χρησιμοποιηθούν πως, που και κυρίως από ποιους; Προορίζονται για την Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών που όλο δημιουργείται αλλά στα χαρτιά μένει; Μήπως η παρουσίαση έγινε για να “τσιμπήσει” και η ΕΥΠ με τα “βαλιτσάκια” της; Ή για να κάνουμε και λίγο “μαύρο χιούμορ” για να αντικαταστήσει το “βαλιτσάκι” που φημολογείται ότι έχει χαθεί;


 

ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΕΒΛΕΠΕ  ΣΕ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ  ΧΡΟΝΟ  ΤΗΝ  ΡΩΣΙΑ  ΝΑ  ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ  ΤΙΣ  ΗΠΑ    
"Ειδήσεις"  από  την  εφημερίδα  του  ιουδαίου  Σουλτσμπέργκερ  της 12/10/2017.

  «Δούρειος Ίππος» τα προγράμματα Kaspersky
 

 (ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΤΩΝ  6  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ 
 
 ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ  ΤΗΝ  ΡΩΣΙΑ  ΤΩΝ

150  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ  ΓΙΑ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ  ΤΩΝ 
 

ΑΝΟΗΤΩΝ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ  ΤΩΝ  300 

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ).
 
 
 
 

Ισραηλινοί κατάσκοποι παρακολουθούσαν σε πραγματικό χρόνο τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να εξαπολύουν επιθέσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλον τον κόσμο, αναζητώντας τους πηγαίους κώδικες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

ΕΥΛΟΓΑ  ΕΡΧΕΤΑΙ  ΤΟ  ΕΡΩΤΗΜΑ:  ΣΕ  ΤΙ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ  ΑΥΤΗ  Η  "ΕΙΔΗΣΗ";  ΠΟΥ  ΤΟ  ΠΑΕΙ  Ο  ΙΟΥΔΑΙΟΣ  ΣΟΥΛΤΣΜΠΕΡΓΚΕΡ,  ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ  ΤΗΣ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  New York Times;



Μήπως  τα  λέει  στην  νύφη  (νοήμον  αμερικανικό  κοινό)  για  να  τα  ακούσει  η  πεθερά;  (κυβέρνηση   Τραμπ;).  Είναι  μήπως  μία  μικρή  διαφωνία  ανάμεσα  στις  φάρες  των  Σεφαρδίμ  και  των  Ασκεναζίμ,  με  διαιτητή  τον  Νετανιάχου;
Είναι  γνωστό  ό,τι  πάντα  έτσι  "δουλεύει"  με  τις  "ειδήσεις"  η  οικογένεια  Σουλτσμπέργκερ,  από  παλιά,  πριν  τον  Β'  παγκόσμιο  πόλεμο.  Γνωρίζουν  ότι  οι  Γκοΐμ  είναι  κουτάβια, εδώ  και  2.000  χρόνια.

Προς  πληροφόρηση:  Η Ιουδαϊκή  οικογένεια των Σουλτσμπέργκερ ελέγχει τους New York Times από το 1896.  H  εφημερίδα κέρδισε ήδη  31 βραβεία Πούλιτζερ, επιβεβαιώνοντας  την  ελληνική  παροιμία  «Γιάννης  κερνάει  και  Γιάννης  πίνει».

ΓΙΑ  ΝΑ  ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ  ΑΛΛΗ  ΜΙΑ  ΠΛΕΥΡΑ  ΤΟΥ  ΘΕΜΑΤΟΣ:

Το  1973, ένα χρόνο πριν από την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ και τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο.

 Τόπος της συνάντησής τους ήταν η μεγάλη έπαυλη του εκδότη της εφημερίδας «New York Times», Σάϊρους Σουλτσμπέργκερ, στο Παρίσι. Ο  Σουλτσμπέργκερ, που έχει ιδιόκτητη έπαυλη και στην Υδρα, ήταν στενός φίλος, τόσο του Καραμανλή, όσο και του Κίσινγκερ.


Θυμηθείτε  και  την  δήλωση  ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ  στις 13 Αυγούστου  1974: «Δεν υπάρχει κανένας Αμερικανικός λόγος να μην καταλάβουν  οι  τούρκοι  το ένα τρίτο της Κύπρου».


Οι ισραηλινές υπηρεσίες κατάφεραν να δουν, εδώ και πάνω από δύο χρόνια, πώς οι Ρώσοι μπήκαν σε πληροφοριακά συστήματα χάρη στο δημοφιλέστατο αντιβιοτικό πρόγραμμα της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab που χρησιμοποιείται από σχεδόν 400 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Μεταξύ αυτών των χρηστών ήταν, μέχρι πρόσφατα, και οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους (Σημείωση:  τους  χαζούς)  Αμερικανούς συναδέλφους τους για την «εισβολή» και κατόπιν ελήφθη η απόφαση, τον περασμένο μήνα, να απεγκατασταθούν όλα τα προγράμματα Kaspersky από όλους τους κυβερνητικούς αμερικανικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, χρησιμοποιώντας αυτό το αντιβιοτικό ως «Δούρειο Ίππο», οι ρωσικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκτήσουν έγγραφα της NSA (της υπηρεσίας ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων των ΗΠΑ) από την οποία είχε κλέψει μεγάλο αριθμό εγγράφων και ο Έντουαρντ Σνόουντεν το 2013. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Ρώσοι έκλεψαν απόρρητα έγγραφα από έναν υπάλληλο της NSA που τα είχε αποθηκεύσει στον προσωπικό υπολογιστή του. Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε στις 6 Οκτωβρίου από την εφημερίδα Wall Street Journal.

Η εταιρεία Kaspersky είχε τονίσει τότε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για συνεργασία της με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Το να καταχρόμαστε την εμπιστοσύνη των πελατών μας για να διευκολύνουμε την κατασκοπεία μιας κυβέρνησης θα ήταν αντίθετο με την ηθική μας» διαβεβαίωσε ο ιδρυτής της, Γεβγκένι Κασπέρσκι.

Ο αντιπροεδρος της εταιρείας Kaspersky Lab Αντόν Σίνγκαρεφ, δήλωσε στο ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Bfm.ru, ότι «η εταιρεία ποτέ δεν βοήθησε και δεν θα βοηθήσει καμία κυβέρνηση να κάνει κατασκοπεία». Αναφέρει μάλιστα ότι όταν η εταιρεία δοκίμαζε ένα από τα πρόγραμμα της «εντοπίσαμε μια μη συμβατή λειτουργία στο δίκτυο μας, την οποία αρχίσαμε να τη μελετάμε και κατ' αυτόν τον τρόπο ανακαλύψαμε ότι στο πρόγραμμα μας υπάρχει ένα κακόβουλο κατασκοπευτικό λογισμικό, το οποίο το πιθανότερο είναι ότι είχε δημιουργηθεί με τη συνδρομή κάποιου κράτους. Πραγματοποιήσαμε έρευνα και εν συνεχεία αποφασίσαμε δημοσίως να ανακοινώσουμε το θέμα αυτό, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές που υιοθετεί διεθνώς ο επιχειρηματικός κόσμος. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, ότι ήταν μια εξαιρετικά περίπλοκη επίθεση, πολύ βαριά, πολύ κοστοβόρα και επειδή έγινε εναντίον της εταιρείας μας, όχι με σκοπό να κλέψουν χρήματα, μπορεί να συμπεράνει κανείς, ότι ήταν μια κατασκοπευτική επίθεση, πίσω από την οποία βρίσκεται κάποιο κράτος».

Ο Αντόν Σίνγκαρεφ στην συνέντευξη του αυτή, λέει ότι «θεωρητικά κάθε πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς, αλλά εμείς κάνουμε ό,τι εξαρτάται από εμάς για να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς τους κινδύνους και να τους εκμηδενίσουμε». Ο ίδιος δεν αποκλείει εκατό τοις εκατό το ενδεχόμενο της ύπαρξης κάποιου insider, παρότι λέει ότι «η δουλειά μας είναι οργανωμένη κατά τέτοιο τρόπο που ο κίνδυνος αυτός είναι ελάχιστος».

Στο ερώτημα αν προτίθεται η εταιρεία να αντιδράσει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο στο δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times ή της The Wall Street Journal, ο Σίνγκαρεφ δηλώνει: «Αναμφίβολα, ξεκινήσαμε μια εσωτερική έρευνα ευελπιστώντας ότι θα πεισθούμε για μια ακόμη φορά , ότι όλα τα συστήματα προστατεύονται πράγματι σε ύψιστο επίπεδο, ότι δεν υπήρξαν οι οποιεσδήποτε διαρροές» και πως «επιπλέον είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια έρευνα επισήμως σε συνεργασία με τις αρχές ασφαλείας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, εάν έχουν να προσκομίσουν κάποια στοιχεία και τους καλούμε με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί μας».

  ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...