Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

 Ο  ΤΟΥΡΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΤΟΥ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ:  "ΜΕΧΡΙ  ΤΟ  2020  ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ  Η  ΕΠΙΣΗΜΗ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ".

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ,
δήλωσε προχθές:
"Τα λιμάνια η  Ελλάδα τα πούλησε στους Γερμανούς, τους σιδηροδρόμους της στους Ιταλούς και τώρα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες της χρεοκοπίας. Το Γραφείο Προϋπολογισμού της ελληνικής Βουλής χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.
Μέχρι το 2020 αναμένεται η επίσημη καταστροφή της Ελλάδας.
Πούλησαν τα πάντα, οι τράπεζές της πέρασαν στα χέρια των Γερμανών. Τίποτα δεν έμεινε στα χέρια τους. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν τα γερμανικά και τα ιταλικά προϊόντα. Υπάρχει μια ταινία για 300 Σπαρτιάτες που πέφτουν ηρωικά. Για μένα θα πρέπει να ξαναέρθουν οι 300 του Λεωνίδα στην Ελλάδα, γιατί δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Η καταλήστευση της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη, που ο ελληνικός λαός δεν το αντιλαμβάνεται.
Ο Τσίπρας που δεν φορά γραβάτα, θα σταματούσε τον ιμπεριαλισμό…
Μα ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπός τους".


  ΤΟΥΡΚΟΣ:  "Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ,  Ο  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  ΤΩΝ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ".  ΜΕΡΚΕΛ:  "Ο  ΚΑΤΣΙΑΠΛΙΑΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ".
ΘΑ  ΓΛΥΤΩΣΕΙ  Η  ΓΕΡΜΑΝΙΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΜΕΡΚΕΛ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΚΑΙ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ;

Το βίαιο τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα και η δολοφονία Τσαλικίδη
 
Oι πιστωτές έρχονται πλέον πρόσωπο με πρόσωπο με το τέρας που δημιούργησαν...
 
17 Νοεμβριου 2017,    Απο τον Βασίλη Μπόνιο

Το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι πιο κοντά από όσο ακόμη και ο ίδιος μπορεί να φανταστεί. Και το τέλος της θα είναι βίαιο και τρομακτικό, όπως η δολοφονία του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη που συγκάλυψε η κυβέρνηση Καραμανλή και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της.
 
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
 
Γιατί γράφουμε ότι είναι θέμα μηνών, μπορεί και ημερών, το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα;
Γιατί αγαπητοί αναγνώστες, οι πιστωτές έρχονται πλέον πρόσωπο με πρόσωπο με το τέρας που δημιούργησαν…

To τέρας που δημιούργησαν είναι κατ΄αρχήν το Τέρας που ανέχτηκαν οι πεπετζήδες πιστωτές ανάμεσά τους η αναβλητική Μέρκελ, η ασήμαντη μετριότητα Λαγκάρντ που κρύβονταν πίσω από τον Τόμσεν, ο αμήχανος Ντράγκι και φυσικά κάτι γραφικές φιγούρες όπως ο Γιουνκέρ και ο Μοσκοβισί.
Ετσι φτάσαμε 7 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος να κάθεται πάνω σε μια πυρηνική βόβμα 140 δις κόκκινων δανείων και ταυτόχρονα να χρωστάει άλλα 400 με 500 δις ευρώ.
Ολο αυτό το Τέρας φέρει την υπογραφή των εγχώριων κατσιαπλιάδων πολιτικών, των εγχώριων ολιγαρχών και φυσικά των βολεμένων στο Δημόσιο Ελλήνων και των οικογενειών τους. Ετσι με τρόμο διαβάζουμε την Εκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία το διεφθαρμένο κωλομπαρίστικο ελληνικό δημόσιο έχει επενδύσει στις τράπεζες κεφάλαια 45,5 δισ. ευρώ. Από αυτά μπορεί να πάρει πίσω μόλις 5,7 δις ευρώ.
Οι επισημάνσεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) είναι λίαν καυστικές, τόσο για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από το 2013 και εφεξής, όσο και για την εταιρική διακυβέρνηση τραπεζών και ΤΧΣ, καθώς και τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση των “κόκκινων” δανείων-σημειώνει η Νένα Μαλλιάρα στο Capital.gr.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο της Κομισιόν επικρίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αρνήθηκε να μετάσχει στην έρευνα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, μη αναγνωρίζοντας την αρμοδιότητά του. “Οι πληροφορίες που μας παρείχε ήταν ανεπαρκείς ως αποδεικτικά στοιχεία αναγκαία για την εκτέλεση των ελεγκτικών εργασιών μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΕΕΣ.
Aυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα ο Μάριο Ντράγκι θα πάει στο σπίτι του καθώς θα καταρρέει η ψεοδοδιάσωση της Κολομβιάνικου στυλ ελληνικής οικονομίας που ετοιμάζεται να καλλιεργήσει κάνναβη για να σωθεί. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα κάνουν ειρωνικές αναφορές και σ΄αυτές τις εμπνεύσεις των κατσιαπλιάδων υπουργών του Σύριζα αλλά και στους γελοίους προκατόχους τους.
Είχε προηγηθεί, στην διακυβέρνηση της χώρας, το αστείο ανυπόληπτο και ξιπασμένο ασκέρι της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργούς τους Αλογοσκούφη, Πάκη, Βουλγαράκη, Σουφλιά και σία.

Η  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ  ΣΤΗΝ  Ε.Υ.Π.
 
Μιλάμε για την κυβέρνηση που διόρισε ένα εκατομμύριο στο Δημόσιο ( για παράδειγμα όλες τις γυναίκες και τους συγγενείς των δημοσιογράφων τους προσέλαβαν στην ΕΥΠ_ένα “οικογενειακό” κρεβάτι κυβερνά ο ταλαίπωρος Ρουμπάτης), ενώ ένα σκασμό ηλίθια και ανερμάτιστα golden boys βρέθηκαν επικεφαλής δημοσίων οργανισμών με αστρονομικούς μισθούς.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ  ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ  ΑΝΑΛΟΓΑ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΟΠΟΙΟΥΣ  ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
Ο ίδιος ο Καραμανλής αφημένος στην μαλθακότητα πολύ συχνά επαναλάμβανε “αυτούς έχω με αυτούς κυβερνάω” και εξηγούσε στους συνομιλητές του πως κατανέμονται οι βουλευτές ανάλογα με τους ολιγάρχες από τους οποίους πληρώνονται.
Ο Καραμανλής λοιπόν ανέχθηκε τον Αλογοσκούφη και τις διαπλοκές του, ανέχθηκε τον συνταγματολόγο Παυλόπουλο-αγαπημένο παιδί όλων σχεδόν των εγχώριων ολιγαρχών, ανέχθηκε της καμόρες στη Δικαιοσύνη, επέτρεψε στον εαυτό του να υποδυθεί τον πρωθυπουργό χωρίς να έχει την πυγμή να επιβληθεί στο τιποτένιο ασκέρι των υπουργών του.

Αυτό όμως που ήταν πιο απάνθρωπο και πιο ανήθικο ήταν η συγκάλυψη της δολοφονίας του στελέχους της Vodafone  Kώστα Τσαλικίδη. Μια συγκάλυψη που έρχεται να επιβεβαιώσει πλέον και το Ευρωπαικό Δικαστήριο:
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο, καταδίκασε ομόφωνα την Ελλάδα, για παραβίαση του άρθρου 2 (Δικαίωμα στη ζωή/ έρευνα) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την υπόθεση του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη.
Στέλεχος τηλεφωνικής εταιρείας, ο Κ. Τσαλικίδης βρέθηκε στο σπίτι του κρεμασμένος , στις 9 Μαρτίου του 2005, παραμονή αποκάλυψης μεγάλου σκανδάλου παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων πολλών μελών της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
 Για τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου έγιναν δύο έρευνες : Η πρώτη μεταξύ του 2005-2006 η οποία κατέληξε ότι ο θάνατος προήλθε από απαγχονισμό. Μια συμπληρωματική έρευνα έγινε κατά τη διάρκεια 2012- 2014 που επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της πρώτης, ήτοι ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.
Παρ’ όλα αυτά οι δύο από τους τρεις ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αιτία του θανάτου δεν είχε εντελώς διασαφηνιστεί.
Οι γονείς του Κώστα Τσαλικίδη, Παναγιώτης και Γεωργία Τσαλικίδη και ο αδελφός του Γεώργιος, δεν αποδέχθηκαν τα συμπεράσματα της έρευνας για αυτοκτονία και αντίθετα υποστήριξαν ότι ο θάνατός του ήταν συνδεδεμένος με την ιστορία των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Η οικογένεια Τσαλικίδη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 19 Νοεμβρίου του 2014.
Οι 7 δικαστές του ΕΔΑΔ που εξέτασαν την υπόθεση, μιλούν για «ασυνέπειες» που εντοπίσθηκαν στις εκθέσεις τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης που έγιναν ύστερα από αίτημα των προσφυγόντων. Σε αυτές προστίθενται και άλλες ασυνέπειες όπως η έλλειψη αυτοκτονικού κινήτρου που επιβεβαιώνεται από την ψυχιατρική έκθεση.
Συνεπώς το Δικαστήριο κατέληξε ότι η παράλειψη των ελληνικών αρχών να διενεργήσουν επαρκή έρευνα για το θάνατο του Κ. Τσαλικίδη, σημαίνει παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με το Δικαστήριο, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στους προσφεύγοντες συνολικά 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 4.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα…
Aυτό είναι έργο Καραμανλή και των μηχανισμών της κυβέρνησής του.
Οπως έργο Καραμανλή είναι και οι παράγκες που εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλο τμήμα της Δικαιοσύνης σε βάρος των έντιμων λειτουργών της οι οποίοι πασχίζουν μέσα σε κλίμα απειλών και τρόμου να υπερασπισθούν το λειτούργημά τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

 Η  ΟΛΕΘΡΙΑ  ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΟΥ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Η διακυβέρνηση της χώρας από τον Καραμανλή και το ασκέρι του υπήρξε ολέθρια για τη χώρα.
Το ξέπλυμά της ανέλαβε το παρακράτος και έστησε την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του με το πεπετζίδικο σχέδιο Πυθία δημιούργημα κάποιων σεσημασμένων της ΕΥΠ. Αν υπήρξε ένας νεκρός αυτός είναι ένα νέο παιδί, ο Κώστας Τσαλικίδης, ο οποίος δολοφονήθηκε για 2η φορά όταν η κυβέρνηση Καραμανλή συγκάλυψε τους φυσικούς αυτουργούς αλλά και τους εντολείς τους.
Από την στιγμή που οι καραμανλικοί τιτάνες έχασαν την εξουσία και ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο οξυδερκής ΓΑΠ μοναδικό τους μέλημα ήταν η υστεροφημία. Οπως οι Αμερικανοί που υπέστησαν πανωλεθρία στο Βιετνάμ και στην συνέχεια το Χόλιγουντ με τις ταινίες του ανέλαβε να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να τους εμφανίσει ήρωες και νικητές. Εδώ τη δουλειά του Χόλιγουντ ανέλαβε το παρακράτος σε συνεργασία με κάποιους σεσημασμένους της ΕΥΠ οι οποίοι πλαστογράφησαν και τις γνωστές αποδείξεις των δημοσιογράφων.

 ΤΟ  ΜΥΑΛΟ  ΤΟΥ  ΤΖΕΦΡΥ
Ο ΓΑΠ λοιπόν που διαδέχθηκε τον Καραμανλή (τον μαλθακό Καραμανλή) με το λεφτά υπάρχουν, εκτός από άβουλος δεν τον βοηθούσε και το μυαλό του με αποτέλεσμα να βρεθούμε στην δίνη των μνημονίων.
Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στα μνημόνια οι εγχώριοι πολιτικοί και πρώτοι απ΄όλους το θλιβερό δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου ως μοναδικό μέλημα είχαν να υπερασπισθούν τους κηφήνες του δημοσίου.
Το περιστατικό που ακολουθεί είναι πραγματικό-το Κουρδιστό Πορτοκάλι το περιέγραψε με χιούμορ.
Η ουσία όμως είναι αυτή.
Πρόκειται για ντοκουμέντο που αποκάλυψε ο ίδιος ο Μπόμπ Τρα στην διάρκεια ενός δείπνου:

Ο Μπομπ Τρα, μόνιμος αντιπρόσωπος του IMF στην Αθήνα, ζούσε σε ένα διαμέρισμα της Φιλοθέης το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε φρούριο. Ακόμη και το κροτάλισμα των εξατμίσεων από τα παπιά των  delivery boys  που ακουγόντουσαν στο βάθος πίσω από τις φυλλωσιές προκαλούσε κόκκινο συναγερμό. Οι άνδρες ασφαλείας τινάζονταν σαν αιλουροειδή- κάποιοι από δαύτους φοράνε τις μάσκες του χημικού πολέμου ενώ κάποιοι αλλοι ξαπλώνουν πίσω από τον μαντρότοιχο με το δάχτυλο στην σκανδάλη.
Aπό την Ιόλη Πιερίδη
Χαλάρωναν μόνο όταν άκουγαν τον επικεφαλής να τους φωνάζει:
-Πιτσαδόρος ρε χαιβάνια, δεν είχατε πιτσαδόρο στα χωριά σας;
 Ένα βράδι δύο δημοσιογράφοι μεγάλης αθηναικής εφημερίδας επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο και να πάρουν συνέντευξη από τον σκληροτράχηλο Μπομπ Τρα.
 Οι περίοικοι τους πήραν χαμπάρι και ειδοποίησαν την ασφάλεια. Σε κλάσματα δευτερολέπτου (όσο χρειάζεται ένα κοράκι να σφυρίξει πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού στο πρόσταγμα «Θωμάς»), η περιοχή γέμισε περιπολικά. Ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους, ο πλέον έμπειρος, κατάφερε να χαθεί στο σκοτάδι. Ο άλλος, πιο ψάρακλας, έδωσε μια και άρχισε να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο σαν τον Ταρζάν για να μην τον εντοπίσουν τα όργανα. Έζησε ένα θρίλερ αλλά στο τέλος τα κατάφερε.
Ο Μπομπ σε αντίθεση με τον Πολ Τόμσεν και τις γνωστές περιπέτειές του με την Σουζάνα– της  μεγάλης εγχώριας Τράπεζας- ζούσε στην Αθήνα μια αυστηρή, τυπική ζωή.
Ο ίδιος σε αραιά διαστήματα δεχόταν να συναντήσει εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, ανθρώπους της αγοράς που λέμε και να κουβεντιάσει μαζί τους για τον αντίκτυπο των μέτρων που έχουν ενσκήψει σαν τυφώνας.
 Σε μία από αυτές τις συναντήσεις, ένα βράδι σε σπίτι της Φιλοθέης, ο Μπομπ Τρά έδωσε την δική του ανατριχιαστική μαρτυρία για το πως επιλέχθηκε το πετσόκομα μισθών και συντάξεων, μαζί με τα χυδαία χαράτσια που ακολούθησαν.
Η παράθεση των γεγονότων είναι σοκαριστική για το μέγεθος της ενοχής δύο εκ των πρωταγωνιστών της κόλασης που βιώνουμε.  
 Των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου:
-Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου-άρχισε να διηγείται ο Μπομπ Τρα. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν». Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν». Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση…Αυτό να κάνουμε…» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
 Οι συνομιλητές του πάγωσαν. Τον άκουγαν άφωνοι να διηγείται μέσα σε λίγα λεπτά την επιλογή του ολέθρου για έναν ολόκληρο λαό.
 Αυτή η περιγραφή είναι αρκετή για να καταλάβετε πως βρεθήκαμε βουτηγμένοι στα σκατά. Στο μεταξύ επειδή και οι πιστωτές εκπροσωπούν το χυδαίο πελατειακό κράτος των Βρυξελλών (εδώ όπου τα κράτη στέλνουν τους πιο άχρηστους να τους εκπροσωπήσουν), το ΔΝΤ της διακοσμητικής Λαγκάρντ και την ΕΚΤ του αμήχανου Ντράγκι ο οποίος ανέχθηκε 7 χρόνια τώρα τα 140 δις των κόκκινων δανείων στις ελληνικές τράπεζες και πολλά ακόμη.
Ο μόνος που έβλεπε το τέρας που πήγαινε να δημιουργηθεί ήταν ο Σόιμπλε που από το 2010 κιόλας έκανε λόγο για το διεφθαρμένο δημόσιο και τους Ελληνες ολιγάρχες. Αλλά ως εκεί.
 
Κι αυτός πολύ σύντομα έλαβε εντολή να σταματήσει να μιλάει για την ελληνική διαπλοκή και το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος για τον απλούστατο λόγο ότι οι γερμανικές πολυεθνικές έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν νταλαβέρι με το ελληνικό δημόσιο χρησιμοποιώντας σαν αχυρανθρώπους-πράκτορές κάποιους από τους εγχώριους ολιγάρχες.
 
ΜΕΡΚΕΛ  ΓΙΑ  ΤΣΙΠΡΑ:  "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΚΑΤΣΙΑΠΛΙΑΔΩΝ". 
Η Μέρκελ με τη σειρά της έκανε την ολέθρια επιλογή να σπρώχνει την λύση του προβλήματος στο μέλλον και την έβρισκε διαρκώς μπροστά της. Οπως συμβαίνει ακόμη και σήμερα που ο σχηματισμός της κυβέρνησης Τζαμάικα είναι στον αέρα και η ίδια πολύ πιθανόν να πάει σπίτι της.
O Tσίπρας τώρα, παρέα με τον Βαρουφάκη, υπήρξαν για την Μέρκελ αρχικά πολύτιμα εργαλεία για να κερδίσει τον χρόνο που πάντα είχε μάθει να κερδίζει σπρώχνοντας τις λύσεις στο μέλλον. Ο αριστερός πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης έδωσαν την δυνατότητα στην Μέρκελ να πει στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, “κοιτάξτε, εδώ έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση κατσιαπλιάδων τους οποίους πρέπει να εξημερώσουμε…”
Πράγματι οι πεπετζήδες της Κομισιόν άρχισαν να ασχολούνται με το εξωγήινο δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη που έψαχνε στον Πούτιν εργοστάσιο να τυπώσει δραχμές ενώ ταυτόχρονα έκανε τράκα στον Μαδούρο. Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις που αποδεικνύουν όμως πόσο γελοία είναι και η ίδια η Κομισιόν και τα όργανά της.
Πέρασαν λοιπόν δύο πεπετζίδικα χρόνια με δημοψηφίσματα- και άλλες παπαριές 15μελούς-, της κυβέρνησης Τσίπρα και των γελοίων πιστωτών μας και φθάσαμε σήμερα 7 χρόνια μετά να βρισκόμαστε σε πιο δεινή θέση από το 2010 με τις τράπεζες στον αέρα και τους φορολογούμενους να έχουν ξοδέψει όλα τα μετρητά που έκρυβαν στο μαξιλάρι (της Μαρίας Σπυράκη).
Η επιλογή των φόρων και των χαρατσιών οδήγησε τους πιστωτές στο σημείο που είμαστε σήμερα: Mε το κεφάλι στα σκατά και μπροστά σε επώδυνες αποφάσεις οι οποίες πλέον δεν παίρνουν αναβολή για τον απλούστατο λόγο ότι ο μαλάκας ο Ελληνας δεν έχει άλλα λεφτά να πληρώσει ώστε να δώσει κι άλλο χρόνο στους πιστωτές και στους κατσιαπλιάδες δικούς μας πολιτικούς.
Η Ελλάδα καρφώνεται στα βράχια χωρίς ελπίδα να την γλιτώσει. Το πιο πιθανό είναι οι Μέρκελ, Λαγκάρντ και Ντράγκι να πάνε σπίτια τους χωρίς καν να έχουν την δυνατότητα απόδρασης, αλά Σόιμπλε, και οι δικοί μας να φύγουν με ελικόπτερα καθώς η πλατεία Συντάγματος θα μετατρέπεται σε μια λίμνη αίματος.
Εκείνη την ώρα θα ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει:
-Παιδιά να οργανωθούμε, να κάνουμε μια επιστημονική επιτροπή…
Υ.Γ> Το πιο πιθανό είναι να απέχουμε μια ανάσα από το κούρεμα αλλά κι αυτό δεν θα σώσει την κατάσταση γιατί οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι πλέον ονομαστικές. Δεν υπάρχει κασαδούρα στα ταμεία των τραπεζών.
Αντε γεια…



Όταν  η  ΣόροςΣυριζαία "Ελευθεροτυπία", Τρίτη 14 Ιουλίου 2009,  κάρφωνε  τον  δικό  της  άνθρωπο. 

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο... αρχείο

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα.

Δημ. Παπαγγελόπουλος: Χειρίστηκε τις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, της ΜΑΥΟ και όλες κατέληξαν στο αρχείο Ο χαμηλών τόνων εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται ωστόσο πως είχε την ευχέρεια να ελίσσεται καλά και να επιλέγει σωστά.

Οι κύριες υποθέσεις, με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, που χειρίστηκε κατά το διάστημα της εισαγγελικής του θητείας, φαίνεται ότι καθόρισαν και την εξέλιξή του. Επειτα από μήνυση του Κ. Λαλιώτη κατά του Κων. Μηστοτάκη, ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων.

Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του (όταν ίσχυε ακόμη ο θεσμός της αυτοδιοίκησης) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά, για λόγους εθνικής ασφάλειας, προκαταρκτική εξέταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Κάθε 4 μήνες ζητούσε τυπικά από τον τότε προϊστάμενό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, παράταση της μυστικής έρευνας. Επί της ουσίας όμως δεν ήταν εκείνος που τη διενεργούσε. Ολα ήταν στα χέρια της ΕΥΠ. Η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε όμως ποτέ τα πορίσματά της. Χρειάστηκε να αναλάβει έργο η ΑΔΑΕ για να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου.

Και μια σημαντική λεπτομέρεια: η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τις υποκλοπές.

Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! Προφανής σκοπός της φωτογραφικής διάταξης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν να μη φύγει η υπόθεση των υποκλοπών από τα χέρια του συγκεκριμένου εισαγγελέα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ: στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Κατ'αρχάς έβαλε τη μήνυση στο σωρό, επί τουλάχιστον 5 μήνες. Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. Υστερα από έρευνα μηνών, η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις τουλάχιστον 25 ομοεθνών του, κατέληξε σε άσκηση διώξεων κατά στελεχών της ΕΥΠ! Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ.

Μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε αμέσως στη νεοπαγή θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα. Οταν πλησίαζε να λήξει και εκεί η θητεία του, επελέγη ως αντικαταστάτης του Δημ. Ασπρογέρακα, στη θέση του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Τώρα από τη νέα του θέση ασκεί εκ του νόμου εποπτεία και έρευνα τόσο σε θέματα εθνικής όσο και εσωτερικής ασφάλειας (τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα). Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι, ακόμη και μέσα στη Δικαιοσύνη, που μιλούν για επικίνδυνη εκτροπή του ρόλου της ΕΥΠ και αναβάθμισή της σε βραχίονα αντιμετώπισης «εσωτερικών κινδύνων».


 
Η  ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ  ΕΔΑΔ 

ΓΙΑ  ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ  ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ.   

 Με σημερινή του απόφαση, που σύντομα δίνεται στην δημοσιότητα, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, εκδικάζοντας την υπόθεση  Τσαλικίδης κ.ά. κατά Ελλάδας (αίτηση 73974/14), κατεδίκασε ομόφωνα την Ελλάδα, για παραβίαση του δικαιώματος στην ζωή, στην περίπτωση του Κώστα Τσαλικίδη, που βρέθηκε κρεμασμένος στο διαμέρισμα του, την ημέρα που η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού και των μελών της.

Η απόφαση του ΕΔΑΔ αποτελεί «κόλαφο» προς τις ελληνικές αρχές, τις οποίες κατηγορεί ευθέως ότι δεν διεξήγαγαν αποτελεσματική έρευνα, για τα αίτια θανάτου του θύματος και διευκρινίζει ειδικότερα ότι:

Η αρχική έρευνα για την διακρίβωση των αιτίων θανάτου του, που έγινε μεταξύ 2005 και 2006, διαπίστωσε ότι
η αιτία του θανάτου του οφείλετο στο ότι κρεμάσθηκε από μια θηλιά και η συμπληρωματική έρευνα, μεταξύ
2012 και 2014, επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της αρχικής έρευνας, παρόλο που δύο από τους τρεις νοσηλευτές
που συνέταξαν τις  εγκληματολογικές εκθέσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου του Τσαλικίδη παρέμεινε ασαφής.

Τα μέλη της οικογένειας Τσαλικίδη (Παναγιώτης, Γεωργία και Γιώργος) που κατέφυγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ισχυρίσθηκαν ότι, τόσον η αρχική όσον και η συμπληρωματική έρευνα είχαν σοβαρές ελλείψεις.

Εκδικάζοντας σήμερα την προσφυγή τους το Δικαστήριο έκρινε ότι οι ελληνικές αρχές δεν είχαν πραγματοποιήσει «επαρκή και αποτελεσματική έρευνα» για την διερεύνηση των αιτίων θανάτου του Τσαλικίδη και διαπίστωσε ότι, οι αρχές βιάσθηκαν να κλείσουν την  συμπληρωματική έρευνα, αναφέροντας απλώς τα σχετικά βήματα που είχαν κάνει  και  παραπέμποντας σε νέες εκθέσεις, χωρίς να υπεισέλθουν σε σημαντικές λεπτομέρειες.

Όπως η έλλειψη ενδείξεων τραυματισμού που συνήθως υπάρχουν σε περιπτώσεις αυτοκτονιών με θηλιά, την έλλειψη σημαδιών από το σκοινί στο λαιμό του κρεμασμένου, στην έλλειψη κινήτρου για αυτοκτονία καθώς και οι εντυπωσιακές διαφορές, μεταξύ των συμπερασμάτων της αρχικής και συμπληρωματικής εγκληματολογικής εκθέσεως.

Δεν κατέστη καν σαφές, συμπληρώνει το Δικαστήριο, για ποιους λόγους ο Εισαγγελέας δεν άσκησε περαιτέρω δίωξη ή μία επιπλέον έρευνα, για να βρεί τα πραγματικά αίτια θανάτου του Τσαλικίδη.

Για να εκδώσει την καταδικαστική, για την Ελλάδα, απόφαση του το Δικαστήριο, σημειώνει πως έλαβε ιδιαίτερα υπόψιν του ότι, ο Εισαγγελέας που είχε συντάξει την αρχική έκθεση είχε ρητώς αναφέρει ότι «ο θάνατος του Τσαλικίδη συνδέετο αιτιωδώς με την υπόθεση των τηλεπαρακολουθήσεων»!

Με την απόφαση του το Δικαστήριο, υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλλει 50.000 ευρώ στους συγγενείς του Τσαλικίδη και να πληρώσει και 4.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Inadequate investigation into the death of a phone operator employee allegedly linked to a high profile wiretapping affair

In today’s Chamber judgment1 in the case of Tsalikidis and Others v. Greece (application no. 73974/14) the European Court of Human Rights held, unanimously, that there had been: a violation of Article 2 (right to life/investigation) of the European Convention on Human Rights.
The case concerned the investigation into the death of a phone operator employee, Costas Tsalikidis.
He was found hanging in his apartment, the day before the Greek Government was informed that many of its members, including the Prime Minister, had had their mobile phones wiretapped. There were two investigations into the death. The initial investigation, between 2005 and 2006, found that the cause of death had been hanging with a noose; and the supplementary investigation, between 2012 and 2014, upheld the initial investigation’s conclusions, even though two of the three coroners who prepared the new forensic reports concluded that the cause of death remained unclarified. The applicant family do not believe that their relative committed suicide, alleging that both the initial and the supplementary investigation had had serious shortcomings.

The Court considered that the Greek authorities had failed to carry out an adequate and effective investigation into the death of Costas Tsalikidis. It found in particular that the authorities had decided to close the supplementary investigation, simply citing the relevant steps that had been taken and referring to new reports, without addressing any of the inconsistencies that had been identified, such as the lack of injuries normally associated with hanging and contradictions in the rope mark on the deceased’s neck. Other inconsistencies had not been resolved either, including the striking difference in the conclusions of the coroners’ forensic reports in the initial and the supplementary investigations, the apparent lack of motive for suicide and the broken hyoid bone, a
finding consistent with strangulation. Indeed, it was not even clear on what grounds the public prosecutor had based his decision not to prosecute or to order further investigative measures as his decision to close the investigation had contained no reasoning. In reaching that conclusion, the Court notably bore in mind that the public prosecutor, during the initial investigation, had mentioned that the death had been causally linked to the wiretapping case. It had therefore been all the more important to take every measure necessary to investigate Costas Tsalikidis’ death.

Principal facts
The applicants, Panagiotis Tsalikidis, Georgia Tsalikidi, and Georgios Tsalikidis are Greek nationals who were born in 1963, 1926, and 1926 respectively. The case concerns the investigation into the death of their brother and son, Costas Tsalikidis, an employee of a phone operator. Mr Tsalikidis was found hanging in his apartment on 9 March 2005. His family allege that he did not commit suicide, as was concluded in an official investigation into his death. They believe that his death is connected to a wiretapping affair in Greece.
The wiretapping affair involved the tapping through spyware of more than 100 mobile phones belonging to members of the Greek Government, including the Prime Minister and many senior

1. Under Articles 43 and 44 of the Convention, this Chamber judgment is not final. During the three-month period following its delivery, any party may request that the case be referred to the Grand Chamber of the Court. If such a request is made, a panel of five judges considers whether the case deserves further examination. In that event, the Grand Chamber will hear the case and deliver a final judgment. If the referral request is refused, the Chamber judgment will become final on that day.
Once a judgment becomes final, it is transmitted to the Committee of Ministers of the Council of Europe for supervision of its execution.
Further information about the execution process can be found here:
www.coe.int/t/dghl/monitoring/execution
.
2. members of the Cabinet. A parliamentary investigation revealed in 2006 that the unauthorised spyware had been implanted in software provided to the phone operator for whom Mr Tsalikidis was working by another telecommunications company. Mr Tsalikidis was responsible for accepting the software and met regularly with the other company’s representatives. The taps had begun sometime near June 2004 and were removed on 8 March 2005, a day before Mr Tsalikidis’ death.
The Prime Minister was informed about the taps on 10 March 2005, the day after Mr Tsalikidis’ death. The affair assumed large dimensions both within Greece and beyond and was widely reported in the media.
There were two investigations into the death. The first investigation was conducted by the public prosecutor’s office between 2005 and 2006 and concluded that the cause of death was hanging with a noose. The public prosecutor thus archived the case, concluding that – even though the death was causally linked with the wiretapping affair – there was no indication of any criminal act having been committed against Mr Tsalikidis. Following an appeal this decision was upheld by the public prosecutor at the Court of Appeal in September 2006.
However, following new evidence brought forward by the applicants, the authorities agreed to reopen the case file. The new evidence included two reports prepared at the applicants’ request by a British expert and by a coroner identifying a number of inconsistencies, namely: the lack of injuries which would have been caused by crashing against nearby furniture (a common feature of suicide by hanging); contradictions concerning the rope mark on the deceased’s neck; and the complexity of the knot in the noose which would have required sailing knowledge (which Mr Tsalikidis did not apparently have). One of the scenarios advanced was sedation/poisoning and hanging after death. The supplementary investigation was conducted between 2012 and 2014. Following the reopening of the case, an exhumation of the body took place and histology, toxicology and forensic reports were prepared. Although no poison or drugs were found in the body, the histology report found that Mr Tsalikidis’ hyoid bone had been broken, a finding consistent with strangulation. The applicants also requested a psychiatric report, which concluded that their relative’s personality was not compatible with a suicide profile. Two of the three coroners who prepared the new investigation’s reports went on to conclude that the cause of death remained unclarified.
In June 2014 the public prosecutor closed the supplementary investigation, finding that the new reports, considered in conjunction with evidence from the main investigation, were sufficient to allow the case to be archived. The applicants had no remedy available to them to challenge this decision.
Complaints, procedure and composition of the Court Relying on Article 2 (right to life) and Article 13 (right to an effective remedy), the applicant family complained that both the initial and the supplementary investigation had had serious shortcomings
and that the authorities had thus failed to clarify the circumstances surrounding their relative’s death.
The application was lodged with the European Court of Human Rights on 19 November 2014.
Judgment was given by a Chamber of seven judges, composed as follows:
Kristina Pardalos (San Marino), President,
Linos-Alexandre Sicilianos (Greece),
Aleš Pejchal (the Czech Republic),
Krzysztof Wojtyczek (Poland),
Armen Harutyunyan (Armenia),
Tim Eicke (the United Kingdom),
Jovan Ilievski (“the former Yugoslav Republic of Macedonia”),
3. and also Abel Campos, Section Registrar.
Decision of the Court
First, the Court rejected the applicants’ complaint about the initial investigation into the death of their relative as inadmissible. This was because they had failed to comply with the rule that applications should be introduced within six months of the final decision at national level. In their case this should have been as soon as the public prosecutor had confirmed that the preliminary
investigation would be archived, namely in September 2006. As concerned the supplementary investigation, the Court found that it had been reasonably prompt as it had been instituted immediately after the applicants’ request for reopening and had lasted
about two years. Carried out by the public prosecutor’s office, it had moreover been institutionally independent, and had involved the applicants at the various stages of the proceedings.
However, the public prosecutor had decided to close the supplementary investigation, simply citing the relevant steps that had been taken, without addressing any of the inconsistencies identified in the reports drawn up by the technical experts at the applicants’ request. Other contradictions, such as the apparent lack of motive for suicide, as confirmed in the psychiatrist’s report, and the broken hyoid bone, a finding consistent with strangulation, had not been addressed either. Furthermore, there had been a striking difference between the initial autopsy, which found that Mr Tsalikidis had been hanged with a noose, and the new forensic reports drawn up following the exhumation of the body, which concluded that the cause of death was unclarified.
Indeed, it was not even clear on what grounds the public prosecutor had based his decision not to prosecute or to order further investigative measures. The order to close the investigation, merely referring to the new reports, had contained no reasoning or analysis of the evidence available. Thus, such measures as a reconstruction of the incident, a forensic examination of the place of death or a new forensic report which could have addressed the inconsistencies had never been ordered. It had been even more important to take all the necessary measures to investigate the death, bearing in mind that the public prosecutor, during the initial investigation, had mentioned that the death had been causally linked to the wiretapping case.
The Court therefore found that the Greek authorities had failed to carry out an adequate and effective investigation into the death of Mr Tsalikidis, in violation of Article 2 of the Convention.
The Court considered that no separate issues arose under Article 13 of the Convention.
Just satisfaction (Article 41)
The Court held that Greece was to pay the applicants jointly 50,000 euros (EUR) in respect of nonpecuniary damage and EUR 4,000 for costs and expenses.
The judgment is available only in English.

 





 


 


 

Ὑπέρ-ἀφασιακὸς πρωθυπουργὸς


19 Νοεμβρίου 2017,Δικαίαρχος Ἀδαλῆς Γεώργιος,  Φιλονόη.

 

Πρωθυπουργὸς …Γκιωνάκης!
Τὶ θυμάται καὶ τὶ ξεχνᾶ ἡ μεγαλυτέρα ἡ μεγαλυτέρα πολιτικὴ ἀφασία ποὺ γέννησε ἔως σήμερα ἡ Ἑλλάς!!!


 

Ὁ Πρωθυπουργός μας [;] δὲν ξεχνᾶ:

·         Νὰ πάῃ στὴν κηδεία τοῦ Κάστρο, στὴν ἄλλην ἄκρη τοῦ πλανήτου.

·         Νὰ πάῃ στὸν Μαδοῦρο, γιὰ νὰ τοῦ συμπαρασταθῇ. στὴν ἄλλη ἄκρη τοῦ πλανήτου.

·         Νὰ στρίψῃ  τὸ ἀεροπλάνο καὶ νὰ πάῃ στὴν Γαλλία, στὴν Loreal, γιὰ …ἀγνώστους λόγους.

·         Νὰ πάῃ τέσσερεις (4) φορὲς στὴν Μυτιλήνη γιὰ νὰ δῇ ἀπὸ κοντὰ πρόσφυγες καὶ λαθρομετανάστες.

·         Νὰ πάῃ δύο (2) φορὲς στὶς Βρυξέλλες, γιὰ νὰ κάνῃ τὸν ὑποψήφιο τῆς Ἀριστερᾶς, ἐνᾦ ἤξερε ὅτι θὰ βγῆ τελευταῖος.

Ἀλλά, ὁ Πρωθυπουργός μας [;] ξεχνᾶ:

·         Νὰ πάῃ νὰ δῇ οἰκολογικὲς καταστροφὲς στὸν Σαρωνικὸ καὶ στέλνει τοὺς Κουρουμπλῆδες, ἂν καὶ εἶναι μόλις δέκα (10) χιλιόμετρα ἀπὸ τὸ γραφεῖο του.

·         Νὰ πάῃ στὰ καμμένα τῆς Ἀττικῆς καὶ στέλνει τοὺς ὑπουργούς του, ἂν καὶ εἶναι μόλις εἴκοσι (20) χιλιόμετρα ἀπὸ τὸ γραφεῖο του.

·         Νὰ πάῃ νὰ δῇ τοὺς σεισμοπλήκτους τραυματίες καὶ τοὺς συγγενεῖς τῶν νεκρῶν στὴν νότιο Λέσβο, ποὺ ἰσοπεδώθηκε, ἂν καὶ εἶναι μισὴ ὥρα μὲ τὸ ἀεροπλάνο!

·         Νὰ πάῃ νὰ δῇ καὶ νὰ συμπαρασταθῇ στὶς εἴκοσι (20) οἰκογένειες τῶν νεκρῶν καὶ στοὺς πλημμυροπαθεῖς τῆς Δυτικῆς Ἀττικῆς, ἂν καὶ εἶναι μόλις δέκα (10) χιλιόμετρα ἀπὸ τὸ σπίτι του…

Συγγνώμη ἀλλὰ αὐτὸ δὲν εἶναι Πρωθυπουργὸς τῆς Ἑλλάδος ἀλλὰ ἔνας τεμπελχανάς, ποὺ βαριέται νὰ πάρῃ τὰ πόδια του, ἀκόμη κι ὅταν πεθαίνουν δίπλα του οἱ συμπολῖτες του!

Τέτοιο σούργελο σπάνια συναντᾶς στὴν Πολιτικὴ Ἱστορία τοῦ πλανήτου!!!
Μὰ τῷ θεῷ σᾶς λέω…


Υ.Γ. 1. Ὄχι ὅ,τι οἱ προηγούμενοι ἦσαν καλλίτεροι, ἀλλὰ τόσο ἀναίσθητος ἄνθρωπος, τόσο γαϊδουρόπετσος εἶχε νὰ ἐμφανισθῇ στὴν Ἑλλάδα ἀπὸ τὴν Κατοχή! Ἀπορῶ δηλαδὴ μὲ τὸν ΣΥΡΙΖΑ. Δέν ἔχουν κάποιον πού νά μήν βαριέται τόσο πολύ, γιά νά τόν βάλουν νά …κάνῃ τόν Πρωθυπουργό;

Y.Γ. 2. Κάποιος νὰ τοῦ ἐξηγήσῃ ὅτι ὅταν περιοχὲς μιᾶς χώρας πλήττονται ἀπὸ καταστροφές, ὁ Πρωθυπουργὸς πάει ἐπὶ τόπου, στήνει τὸ στρατηγεῖο του καὶ συντονίζει τὰ πάντα! Φθάνει πιὰ μὲ τὴν ὑπέρ-ἀφασία του!!!

 
  Ο  "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"  ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ  ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ  ΜΙΑ  ΒΟΛΤΑ  ΣΤΗΝ  ΣΟΥΗΔΙΑ.

ΤΣΙΠΡΑΣ  (ΟΛΟΪΔΙΟΣ  ΤΖΕΦΡΥ): 
 "Η  ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ,  ΟΧΙ  ΤΑ  ΜΠΑΖΩΜΕΝΑ  ΡΕΜΑΤΑ,  ΦΤΑΙΝΕ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΠΝΙΞΙΜΟ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ. 
ΔΕΝ  ΘΑ  ΧΑΛΑΣΩ  ΤΗΝ  ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ  ΜΟΥ  ΣΤΗΝ  ΣΟΥΗΔΙΑ,  ΓΙΑΤΙ  ΕΣΕΙΣ  ΠΝΙΓΕΣΤΕ".

Ο  Τσίπρας  βγάζει selfie με την φίλη του Αχτσιόγλου στην Σουηδία, την ώρα που οι χείμαρροι ξέβραζαν το ένα πτώμα μετά το άλλο στην Μάνδρα!
Την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της τραγωδίας στην Δυτική Αττική.
Φάνηκε όμως ότι όσο αυτό διαρκούσε, ο ίδιος εξαίρεσε τον εαυτό του από τη συμμετοχή στο πένθος.
Την Πέμπτη το βράδυ και έπειτα από μία διαδικαστική επίσκεψη στα περίχωρα της κατεστραμμένης Μάνδρας, πέταξε για το Γκέτεμποργκ, ενώ η τραγωδία συνεχιζόταν, προκειμένου να συμμετάσχει σε μία αμφιβόλου βαρύτητας Κοινωνική Σύνοδο.
Το εντυπωσιακό είναι ότι στο περιθώριο της συνόδου αυτής ο κ. Τσίπρας υποβάθμισε και πάλι την ανθρώπινη τραγωδία σε οικονομική διεκδίκηση, ενώ έδειξε να ασπάζεται την άποψη ότι η καταστροφή προκλήθηκε από την κλιματική αλλαγή.
«Θα θέσω συγκεκριμένο αίτημα βοήθειας, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις δυσκολίες της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας. Για αυτόν τον λόγο, πρωτίστως, προσπαθούμε να βοηθήσουμε το λαό μας με τις δικές μας δυνάμεις», είπε ο κ. Τσίπρας προσερχόμενος στη σύνοδο και συμπλήρωσε: «Νομίζω όμως ότι είναι απαραίτητο να βρούμε έναν τρόπο να προστατεύσουμε τους ευρωπαίους πολίτες από αυτού του είδους τα φαινόμενα τα οποία προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή»…

                                                       

    
Την  ίδια  ώρα  που  ο  «πρωθυπουργός»  και  η  Αχτσιόγλου βγάζουν  σέλφι  στην  Σουηδία,  οι κάτοικοι της Μάνδρας αποχαιρετούν τους 20 νεκρούς τους, ενώ  ακόμη δύο άτομα αγνοούνται.

Από νωρίς το πρωί μηχανήματα του στρατού σκάβουν βγάζοντας τόνους λάσπης, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ παρακολουθούν. Από το σημείο δεν μπορούν να λείπουν οι συγγενείς των δύο αγνοουμένων που περιμένουν καρτερικά μήπως βρεθεί ο άνθρωπός τους. Με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα μάτια του ο αδερφός του αγνοούμενου Γεωργακόπουλου  εξέφρασε την αγωνία του για τις έρευνες ενώ επεσήμανε πως το αυτοκίνητο του αδερφού του έχει βρεθεί σε άλλο σημείο από αυτό των ερευνών.





Η  ΑΛΒΑΝΙΑ,  ΜΕ  ΑΦΘΟΝΑ  ΝΑΡΚΟΔΟΛΛΑΡΙΑ,  ΑΦΟΥ  ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΗΛΙΘΙΟΥΣ  ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ  ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ,  ΑΓΟΡΑΖΕΙ  ΤΜΗΜΑ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  "ΕΘΝΙΚΗΣ"  ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΤΩΝ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΤΩΡΑ  ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ: 
ΡΟΤΣΙΛΝΤ - ΡΑΜΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ, 
ΕΜΠΡΟΣ  ΓΙΑ  ΝΕΑ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Η αλβανική Αμερικανική Τράπεζα Επενδύσεων (ABI), που έχει στο διοικητικό της συμβούλιο μέλος τη σύζυγο του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, αγόρασε τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Αλβανία γράφουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ενώ αλβανικές εφημερίδες κατηγορούν την ABI ως τράπεζα που ξεπλένει το άφθονο αλβανικό μαύρο χρήμα.
 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 
 
 
 
ΓΙΑ  ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ  ΤΩΝ  ΗΜΕΡΩΝ  ΕΚΕΙΝΩΝ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΘΑΝΑΤΟ  ΤΟΥ  ΚΩΣΤΑ  ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ.
 
Με το αναισθητικό «κουράρε»
Ο Τσαλικίδης δολοφονήθηκε,
επιμένει ο ανώνυμος επιστολογράφος
 
Ο Κώστας Τσαλικίδης αναισθητοποιήθηκε με το φάρμακο «κουράρε» και στη συνέχεια δολοφονήθηκε, αναφέρει σε επιστολή του ο ανώνυμος πληροφοριοδότης του δικηγόρου της οικογένειας Θεμιστοκλή Σοφού.
Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς το όνομα του Κώστα Τσαλικίδη βρίσκεται στη λίστα της ΑΔΑΕ με εκείνους που είχαν πρόσβαση στο παράνομο λογισμικό είτε με φυσική παρουσία είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.
Σε δύο επιστολές του ο ανώνυμος πληροφοριοδότης κατονομάζει το αναισθητικό «κουράρε», το οποίο ισχυρίζεται ότι χορηγήθηκε στον Τσαλικίδη ώστε να τον αναισθητοποιήσουν. Ακόμη υποστηρίζει ότι είχε γίνει και άλλη απόπειρα δολοφονίας του.
Κατονομάζει επίσης έναν αντισυνταγματάρχη της ΕΥΠ ότι «γνωρίζει» τις υποκλοπές και πώς γίνονταν.
Στην πρώτη επιστολή αναφέρει: «Ο Κ.Τσαλικίδης είχε ένα μικρό φόβο ότι κάτι κακό θα του συμβεί και γι αυτό κάθισε και δούλευε μέχρι το πρωί. Αλλά, δυστυχώς, πίστεψε ότι είχε περάσει ο κίνδυνος και γι αυτό το πρωί αφέθηκε λίγο να κοιμηθεί και οι ‘κακοί’ στη δεύτερή τους προσπάθεια πέτυχαν το σκοπό τους. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τους ήταν για ψάρεμα».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο της επιστολής, όπου αναγράφεται με τρόπο ρητό: «Να επιμείνετε στην εκταφή. Όλα τα αναισθητικά (και το φάρμακο Κουράρε ακόμα) ανιχνεύονται...».
Μεσολάβησε μια άλλη επιστολή με τεχνικές λεπτομέρειες, ώσπου στις 30 Μαρτίου στο γραφείο του Θ.Σοφού έφτασε και άλλο γράμμα. Σε αυτό για πρώτη φορά μιλάει εδώ για τον κωδικό πρόσβασης του Τσαλικίδη (command log ) στα επίμαχα κέντρα. Αναφέρει: «Μιλήστε με τα πρόσωπα που φοβούνται να μιλήσουν. Θέλουν να σας δώσουν λεπτομέρειες, αλλά φοβούνται μήπως ‘αποφασίσουν’ να αυτοκτονήσουν και αυτοί».
Για το «κουράρε» αναφέρει: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κουράρε προκαλεί χαλάρωση των μυών και αφαιρεί από τον παθόντα τη δυνατότητα να αντιδράσει σε οποιαδήποτε επίθεση. Μεγάλη ποσότητα μπορεί να του προκαλέσει και ανακοπή. Τώρα, πια, μόνο στους μυς μπορεί να ανιχνευθεί, αλλά δεν είναι αργά. Να επιμείνετε στην εκταφή».
Ακόμη, υποστηρίζει: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο αντισυνταγματάρχης... της ΕΥΠ έχει γνώσεις πάνω στο θέμα των υποκλοπών...».
Η έρευνα για τον θάνατο Τσαλικίδη συνεχίζεται από τον εισαγγελέα Ι.Διώτη, οποίος καταλήγει ότι πρόκειται για μια πολύ σκοτεινή υπόθεση. Θεωρείται βέβαιο ότι θα συσχετισθεί με την κυρία υπόθεση των υποκλοπών.
Αν, τελικά, διαταχθεί η εκταφή του άτυχου 39χρονου, τη νεκροψία θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός Μάικλ Μπάντεν με επιθυμία πλέον και της οικογένειας. Ο έμπειρος ιατροδικαστής έχει αποκαλύψει πολλά «μυστικά» τόσο στις υποθέσεις Ρομανόφ και Σίμσον, όσο και στην υπόθεση του γιου του Μάρλον Μπράντο.
 
 
Πέντε υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone αναμένεται να καλέσει ο εισαγγελέας Γ.Διώτης για να καταθέσουν σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, ο οποίος φέρεται να γνώριζε πως το λογισμικό νόμιμων συνακροάσεων της εταιρίας ήταν ανοιχτό.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, την Κυριακή, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα τετράδια του απαγχονισμένου στελέχους της Vodafone και από καταθέσεις μαρτύρων -μεταξύ αυτών και συναδέλφων του- προκύπτει πως ο Κ.Τσαλικίδης δεν αντιμετώπιζε κάποιο εμφανές πρόβλημα στην εργασία του, αντιθέτως εξετάζεται σοβαρά η σχέση της αυτοκτονίας του με την υπόθεση των υποκλοπών.
Από σειρά στοιχείων φαίνεται να προκύπτει ότι ο Κώστας Τσαλικίδης γνώριζε πως το λογισμικό νόμιμων συνακροάσεων της Vodafone ήταν ανοιχτό. Σε κάποιες εργασίες του -ακόμη και το καλοκαίρι του 2004- φαίνεται να συνυπολόγιζε ότι ήταν ανοιχτό το συγκεκριμένο σύστημα υποκλοπών.
Η εφημερίδα αναφέρει, ακόμη, ότι ο Κ.Τσαλικίδης είχε εγκαταστήσει προ τετραετίας το σύστημα της Vodafone στην Αίγυπτο. Τότε είχε τεθεί σε λειτουργία το σύστημα νόμιμων συνακροάσεων, λόγω της άμεσης ανάγκης παρακολούθησης υπόπτων για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στην ανώνυμη επιστολή που έλαβε ο δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη Θέμης Σοφός σημειώνεται: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κώστας ήταν ξύπνιος μέχρι αυτήν την ώρα, κάτι τέτοιο προσπαθούσε άλλωστε».
Η εφημερίδα παρατηρεί ότι πρόκειται για μια φράση κλειδί, που ενδεχομένως οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Κ.Τσαλικίδης είχε αντιληφθεί πως διέτρεχε κίνδυνο και γι αυτό προσπαθούσε να μην αποκοιμηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, περισσότερο φως στην υπόθεση καλούνται να ρίξουν με τις καταθέσεις τους οι προϊστάμενοι και υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone που καλούνται από τον εισαγγελέα Γ.Διώτη τις επόμενες ημέρες.
Μεταξύ αυτών αναμένεται να είναι και το πρόσωπο προς το οποίο ο Κώστας Τσαλικίδης έστειλε το τελευταίο e-mail και ο οποίος είχε τηλεφωνήσει τα ξημερώματα στον αυτόχειρα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο εν λόγω προϊστάμενος του Κ.Τσαλικίδη αρνείται πως τού τηλεφώνησε τα ξημερώματα, αντίθετα από ότι προκύπτει από το τηλέφωνο του Κ.Τσαλικίδη.
 
Από τον Αύγουστο του 2004 φέρεται να είχε εντοπίσει ο Κ.Τσαλικίδης ότι το λογισμικό της νόμιμης συνακρόασης βρισκόταν σε λειτουργία μέσα στο δίκτυο της Vodafone. Aυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις σημειώσεις του 39χρονου. Την ίδια ώρα η ΑΔΑΕ αναζητεί και άλλους αριθμούς ανθρώπων που παρακολουθούνταν.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των Νέων της Τετάρτης, από την εξέταση των σημειώσεων του 39χρονου προκύπτει ότι ο ίδιος γνώριζε για τη λειτουργία του συγκεκριμένου λογισμικού από τα τέλη Αυγούστου 2004. Μάλιστα, το συσχέτιζε με πιθανό πρόβλημα υπερφόρτωσης του δικτύου της εταιρείας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Δίπλα στη γραπτή του αναφορά για τη νόμιμη συνακρόαση έχει γράψει στα αγγλικά την παρατήρηση «χωρίς κανένα σχόλιο».
Πάντως, στις σημειώσεις δεν γίνεται αναφορά σε άλλο στέλεχος της εταιρείας που μπορεί να σχετίζεται με την ενεργοποίηση του συστήματος της νόμιμης συνακρόασης, όπως δεν γίνεται σε κανένα άλλο σημείο των σημειώσεών του αναφορά στη νόμιμη συνακρόαση.
Υπενθυμίζεται ότι στο λογισμικό των νόμιμων συνακροάσεων «τοποθετήθηκε» το παράνομο λογισμικό με το οποίο γίνονταν οι παρακολουθήσεις.
Την ίδια ώρα, οι ειδικοί της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών σε συνεργασία με τους τεχνικούς της Ericsson αναζητούν και άλλους αριθμούς ατόμων που ενδέχεται να παρακολουθούνται.
Οι τεχνικοί της ΑΔΑΕ εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι σε θέση να παραδώσουν ένα πρώτο πόρισμα για το σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω του δικτύου της Vodafone.
 
Τα δύο τετράδια με τις τεχνικές σημειώσεις του Κ.Τσαλικίδη εξέτασε ομάδα ειδικών σε θέματα ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τον 39χρονο απασχολούσε η ύπαρξη δεύτερου αλγόριθμου, θέμα που θα συζητούσε με στελέχη των Vodafone και Ericsson.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των Νέων της Παρασκευής, στο σχεδιάγραμμα υπάρχει αναφορά στα κέντρα του Κηφισού και της Παιανίας, τα δύο κέντρα διαχείρισης κλήσεων στα οποία εντοπίστηκε το λογισμικό-κοριός.
Στις σημειώσεις υπάρχουν ερωτηματικά, ενώ παρατίθενται σε σειρά τα κέντρα Μεταμόρφωσης, Πειραιώς, Κηφισού και Παιανίας.
Δύο ακόμα στοιχεία που προβλημάτισαν τους ειδικούς είναι ένα μήνυμα που έλαβε στο κινητό του ο Κ.Τσαλικίδης από ανώτερο στέλεχος της εταιρείας που εργαζόταν και μια κάρτα φορητής μνήμης που ο 39χρονος είχε κρυμμένη στο γραφείο του.
Πάντως, οι ειδικοί που εξέτασαν τα ημερολόγια επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να βγει εύκολα το συμπέρασμα ότι ο Κ. Τσαλικίδης γνώριζε την ύπαρξη του παράνομου λογισμικού. «Δημιουργούνται κενά τα οποία μπορούν να καλυφθούν μόνο μέσω των στελεχών της Vodafone» τονίζουν.
Την ερχόμενη εβδομάδα ο δικηγόρος της οικογένειας του 39χρονου θα παραδώσει λίστα με 15 ερωτήματα, για τα οποία θα ζητήσει διευκρινίσεις από τη Vodafone.
Τα συμπεράσματα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας Τσαλικίδη θα τεθούν υπόψη του εισαγγελέα Γιάννη Διώτη, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 39χρονου, προκειμένου να συνεκτιμηθούν με τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων που έχουν οριστεί από τον εκπρόσωπο της εισαγγελικής αρχής.
 
 

Αν η αμερικανική πρεσβεία έκανε τις υποκλοπές,

 

τότε ποιος δολοφόνησε τον Κώστα Τσαλικίδη;

 
Από τον Αβραάμ Λαμπρινίδη..
http://www.kourdistoportocali.com
Εφ' όσον η αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε μέσα από 4 κέντρα υποκλοπών τον Καραμανλή και τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες...
κάποιος πρέπει να μας απαντήσει ποιος δολοφόνησε τον Κώστα Τσαλικίδη.

Ο υπ. Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαιωάννου, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αλλά και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης οφείλουν στην οικογένεια Τσαλικίδη τις απαντήσεις μιας υπεύθυνης Πολιτείας.
Ο θάνατος του Τσαλικίδη συνέβη στις 9.3.2005 και η πρώτη ενημέρωση της κυβέρνησης την αμέσως επομένη μέρα, δηλαδή στις 10.3.2005, στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς αποκάλυψε στον κ. Αγγέλου και τον κ. Βουλγαράκη ότι γίνονταν υποκλοπές από το δίκτυο της εταιρείας. Αρα όχι μόνο δεν είχε ενημερωθεί η κυβέρνηση «δέκα μήνες νωρίτερα», αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο: η κυβέρνηση ενημερώθηκε εσπευσμένα αμέσως μετά το θάνατο Τσαλικίδη.

Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

Από τον Σεραφείμ Διαλυνά

Ξημερώματα Τετάρτης 9 Μαρτίου 2005, στην οδό Ευκλείδου 18 στον Κολωνό.
Από το παταράκι του μπάνιου στο μικρό διαμέρισμα του Κώστα Τσαλικίδη, κατεβαίνει ένα σχοινί το οποίο είναι δεμένο στους σωλήνες του καλοριφέρ. Το σχοινί καταλήγει σε θηλιά, περασμένη στο λαιμό του 39χρονου στελέχους της Vodafone. Το σώμα του Κώστα Τσαλικίδη αιωρείται μερικά εκατοστά πάνω από το πάτωμα και μια καρέκλα είναι πεσμένη κάτω από τα πόδια του.
Η ώρα είναι 07:55. Το άψυχο σώμα του γιού της καθώς κρέμεται μπροστά στη πόρτα του μπάνιου, θα το αντικρύσει πρώτη η μητέρα του Γεωργία. Ο Κώστας, που ήταν πάντα συνεπής στην δουλειά του, εκείνη τη μέρα δεν είχε φύγει ακόμη από το διαμέρισμα και οι γονείς τον καλούσαν στο τηλέφωνο με τη σκέψη ότι τον είχε πάρει ο ύπνος. Ο πατέρας του Γιώργος, εργολάβος οικοδομών, υπέφερε από την αναπηρία του στο ένα του πόδι με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η κίνησή του. Οι γονείς κατοικούσαν στον ίδιο όροφο με το γιο τους, σε διαφορετικά διαμερίσματα. Η μητέρα ήταν εκείνη που με το δικό της κλειδί, θα πήγαινε να ξυπνήσει τον Κώστα.
Η ώρα είναι 08:35, όταν φτάνει τυχαία στο διαμέρισμα ο αδελφός του Παναγιώτης. Εκείνος με μαχαίρι κόβει το σχοινί και τοποθετεί το άψυχο σώμα του αδελφού του στο κρεβάτι του υπνοδωματίου, όπου και τον φωτογράφισε. Στη συνέχεια τηλεφωνεί στο ΑΤ Κολωνού.
Στις 9.30-10 το πρωί της ίδιας μέρας, (σύμφωνα με την κατάθεσή του στις 10 Μαρτίου 2006), ενημερώνεται ο επικεφαλής της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς, για το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη. Στο διαμέρισμα της οδού Ευκλείδου βρίσκεται ακόμη η Σήμανση και το ΕΚΑΒ.
Στο μεταξύ κανείς δεν φροντίζει ν απομονώσει το χώρο και να πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα. Ούτε καν από το πατάρι. Μέχρι σήμερα , Φεβρουάριος 2010!..
Οσο για την νεκροψία, αυτή γίνεται την επόμενη το βράδι, 10 Μαρτίου 2005, αντί της πάγιας τακτικής-παραλαβή νεκρών μέχρι 10 το πρωί για νεκροτομή την ίδια μέρα. (Στην Ελλάδα πρωθυπουργός είναι ο Κώστας Καραμανλής και κορυφαία στελέχη στο Μαξίμου ο Γιάννης Αγγέλου και ο Γιάννης Ανδριανός.)
Κανείς εως σήμερα δεν γνωρίζει την πραγματική ώρα του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη. Κι αυτό γιατί πουθενά δεν αναγράφεται- σε κανένα έγγραφο! Κανείς εκτός από τον δολοφόνο του.
ΟΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟΥ, Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΩΡΙΜΟ ΑΝΔΡΑ
Στην οδό Ευκλείδου 18, στο διαμέρισμα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το δυάρι που κατοικούσε ο Κώστας Τσαλικίδης, μένουν δυο φοιτήτριες, κορίτσια από την επαρχία που βρέθηκαν στην Αθήνα. Ένα πρωί καθώς έχουν κατέβει για ψώνια στο κέντρο της πόλης-συγκεκριμένα πήγαν ν αγοράσουν καλλυντικά από γνωστό κατάστημα, θα κάνουν μια γνωριμία λίγο ασυνήθιστη, για το μέρος. Ενας ώριμος άνδρας, αθλητικός και με κοντοκουρεμένο μαλλί, θα τις πλησιάσει. Τους πιάνει κουβέντα. Για κάποιο διάστημα, μιλάει μόνο με τη μία, καθώς η άλλη συνεχίζει να ψωνίζει.
Αργότερα και καθώς επιστρέφουν σπίτι τους, ανακαλύπτουν ότι έχουν χάσει τα κλειδιά τους. Πολύ μετά κι όταν ο Κώστας Τσαλικίδης του κάτω ορόφου, θα είχε φύγει από τη ζωή, οι φοιτήτριες βρίσκουν έντρομες μια βαλίτσα στο πατάρι του μπάνιου τους. Μια τεράστια βαλίτσα που δεν ανήκε σε καμία από τις δύο. Τα παταράκια στις παλιές πολυκατοικίες, όπως εκείνη που κατοικούσαν, χτιζόντουσαν με τον ίδιο τρόπο σ όλα τα διαμερίσματα. Οι σωληνώσεις ήταν παρόμοιες.
Οποιος είχε μπει στο διαμέρισμα των κοριτσιών γνώριζε ακριβώς πως ήταν και το πατάρι στο δυάρι του Κώστα Τσαλικίδη. Από πού περνούν οι σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης. Είχε σκόμη στη διάθεσή του και το κλειδί της κεντρικής εισόδου της μικρής πολυκατοικίας.
Το τι μπορεί να περιείχε η βαλίτσα που τοποθετήθηκε στο πατάρι τους, είναι ένα ερωτηματικό. Οπως επίσης και πως θα μπορούσε να χρησιμεύει στους δολοφόνους του νεαρού Τσαλικίδη.
Ένα ακόμη ερωτηματικό είναι οι τρείς ναυτικοί κόμποι που έσφιγγαν τη θηλιά στο λαιμό του Κώστα Τσαλικίδη. Οι ναυτικοί κόμποι, απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική και έμπειρο χέρι. Ο νεαρός Τσαλικίδης, δεν ήξερε να δένει παρά τους κόμπους στα κορδόνια των παπουτσιών του.
Οι φοιτήτριες –σύμφωνα με πληροφορίες-έχουν δώσει καταθέσεις και στη συνέχεια «εξαφανίσθηκαν» τρομαγμένες από το σπίτι του Κολωνού.
-«Εμείς ποτέ δεν είχαμε βαλίτσα στο πατάρι μας…», θα πουν στην οικογένεια του νεκρού Τσαλικίδη.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ!
Ηταν γύρω στις 11 το βράδι της 8ης Μαρτίου, όταν ο Κώστας Τσαλικίδης πήγε στο φούρνο της γειτονιάς του. Είχε αδυναμία στις πάστες που έφτιαχνε ο φίλος του φούρναρης και αγόρασε τρεις. «Μ αρέσουν πολύ οι πάστες που φτιάχνεις…» έλεγε καθώς έβγαζε να τις πληρώσει.
«Δεν έμοιαζε με άνθρωπο που θ αυτοκτονούσε. Ανοίξαμε μια κουβεντούλα, ως συνήθως…» θα πει ο φούρναρης για τον πελάτη και φίλο του.
Ο Κώστας κρατώντας τις πάστες ανεβαίνει στο διαμέρισμα. Τα γεγονότα τον θέλουν να περνάει πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του. Όταν ένιωσε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν κατευθύνθηκε προς το κρεβάτι του. Το πώς ένας δολοφόνος θα εξουδετερώσει εντελώς την αντίσταση ενός ανθρώπου που κοιμάται, απαιτεί φαντασία αντίστοιχη μ εκείνη του τελευταίου διαρρήκτη. Ένα αναισθητικό σπρέυ αρκεί.
Το κοιμισμένο σώμα του νεαρού Τσαλικίδη οδηγείται από τους δολοφόνους του στην κρεμάλα με τους ναυτικούς κόμπους. Αφού τη περάσουν στο λαιμό ένας απ αυτούς τον «αγκαλιάζει» και κρέμεται μαζί του. Τα σημάδια στο λαιμό του νεκρού δεν δικαιολογούνται ούτε από το βάρος , ούτε από τη διάμετρο του σχοινιού.
Το γεγονός ότι επέλεξαν να τον κρεμάσουν έξω από το μπάνιο του, έχει την εξήγησή του. Ηθελαν να στείλουν «μήνυμα» σε όσους γνώριζαν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Διαφορετικά ότι θα είχαν την ίδια τύχη: Θα τους περίμενε κι εκείνους «Το Μπάνιο της Αφροδίτης» …


 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...