Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΦΥΛΑΓΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ: «ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΒΡΑΙΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ». ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ: ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΟΥΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΗ ΕΠΙΣΗΣ.

Όταν  αποκαλέσει  κανείς  τον χριστιανισμό Ιουδαιοχριστιανισμό, οι χριστιανοί αντιδρούν  άσχημα.  Όταν  αποκαλέσει  κανείς  τον  κομμουνισμό  εβραιοκομμουνισμό,  οι  κομμουνιστές  αντιδρούν  άσχημα.  Ποια είναι η αληθινή  πατρίδα των Ορθόδοξων χριστιανών;  Το  Ισραήλ;  Ο  μεταθανάτιος  "παράδεισος";  Ποια είναι η αληθινή  πατρίδα των  «ελλήνων»  κομμουνιστών;
ΤΑΚΗΣ  ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ:  «Πρώτη  πατρίδα για  τους  έλληνες  κομμουνιστές  ήταν η Σοβιετική Ένωση, μετά  η Ελλάδα».

Τάκης Λαζαρίδης, καταδικασμένος σε θάνατο μαζί με τον Μπελογιάννη (για κατασκοπεία). Ο πατέρας του, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στην Καισαριανή. Η μητέρα του για την αντιστασιακή της δράση καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά από βουλγαρικό στρατοδικείο. Ο ίδιος έχει κάνει την αυτοκριτική του με το βιβλίο-σταθμός «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι». 


 

Παρακάτω παραθέτουμε  το  Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και το Προλογικό Σημείωμα του Μητροπολίτου Ανθίμου.

 

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ   7/8/2012

Καλωσόρισμα του Μητροπολίτου μας στους Γαλλοεβραίους τουρίστες της Αλεξανδρούπολης.

Από τις αρχές Αυγούστου έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρουπόλεως Γαλλοεβραίοι τουρίστες, ενισχύοντας έτσι την τουριστική κίνηση της περιοχής μας. Ο Μητροπολίτης μας τους καλωσόρισε στην πόλη μας, δίνοντάς τους ως δώρο ψηφιακό δίσκο (CD) με ηχογράφηση του πρωτοτύπου της Παλαιάς Διαθήκης στα Εβραϊκά, μία έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως την οποία προλόγισε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, μία κίνηση που εξέπληξε θετικά τους επισκέπτες μας

 

Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Η  ΠΑΛΑΙΑ  ΔΙΑΘΗΚΗ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ  ΔΩΡΟ  ΤΟΥ  ΘΕΟΥ  ΣΤΟΝ  ΑΝΘΡΩΠΟ

Πολλοί στην εποχή μας αμφισβητούν την αξία και την προσφορά της Παλαιάς Διαθήκης στο σύνολο πολιτισμό. Κάποιοι την πολεμούν και την αποδοκιμάζουν. Κάνουν λάθος. Η Π.Δ. είναι το δεύτερο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο. Το πρώτο ήταν η λογική και αυτεξούσια ζωή. Όταν άλλοι λαοί, σκιαμαχούσαν στο σκοτάδι ο βιβλικός Ισραήλ μιλούσε με το Θεό. Όταν άλλοι λαοί υποψιάζονταν περί του Θεού και προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν στα πολυπρόσωπα είδωλα, ο Ισραήλ συνήπτε συμφωνίες μαζί του. Όταν άλλοι λαοί θυσίαζαν τα παιδιά τους για να εξευμενίσουν το θείο, ο Ισραήλ έψαλε και υμνούσε το Θεό και φρόντιζε να μειώνει την απόσταση που τον χώριζε απ’αυτόν.

 
ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΕΒΓΑΛΑΝ  ΤΟΝ  ΑΝΘΡΩΠΟ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Τα κείμενα της Π. Δ. χειραγώγησαν τον αρχαίο άνθρωπο βγάζοντάς τον από τους αιώνες της βαρβαρότητος σε αρκετά ξέφωτα πολιτισμού. Στην επικράτεια που κινήθηκε ο λαός του Θεού, έκτισε με τα «οικοδομικά υλικά» που βρήκε, τις βάσεις για την διαχρονική θρησκευτικότητα του πλανήτη.

 

Τα κείμενα της Π.Δ. διαβάζονται πολλαπλά και αναδύουν ένα άρωμα εμπιστοσύνης στο Θεό και πώς αυτή επαναποκτάται όταν κλονίζεται.

ΟΛΟΙ  ΕΧΟΥΜΕ  ΕΝΑ  ΕΒΡΑΙΟ  ΜΕΣΑ  ΜΑΣ
Στη σχέση μας με το Θεό, όλοι έχουμε ένα εβραίο μέσα μας, μέχρι σήμερα.

 
Η  ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ΟΦΕΙΛΕΙ  ΣΤΟΝ  ΛΑΟ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ
Η Χριστιανική Εκκλησία δεν πρέπει να λησμονήσει ποτέ την οφειλή της στην Π.Δ. και στο λαό του Ισραήλ ως «παιδαγωγόν εἰς Χριστόν». Υπήρξαν ακραίες εποχές που την λησμόνησε και τότε έπραξε αντιχριστιανικά και απάνθρωπα.

 
ΝΑ  ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ  ΜΕ  ΒΑΣΗ  ΤΗΝ  ΠΑΛΑΙΑ  ΔΙΑΘΗΚΗ
Είναι καιρός πιά να συζητήσουμε με βάση την Π.Δ. και να σεβαστούμε την προσφορά της στον σύνολο πολιτισμό.
Για να γίνει κατανοητή αυτή η ανάγκη, προσπαθείστε να αφαιρέσετε από τη παγκόσμια νομοθεσία, από τα ήθη, από την τέχνη, από τον ανθρωπισμό όσα προσέφερε η Π.Δ. και τότε θα καταλάβετε πόσο τραγικά φτωχός και ανούσιος θα μείνει ο κόσμος.   (Σημείωση:  η  παραπάνω  φράση  είναι  σίγουρα  ακριβής  αντιγραφή  από  τον  "Πρακτικό  Ιδεαλισμό"  του  Καλλέργη).
Προσπαθείστε να διαβάσετε την Καινή Διαθήκη, χωρίς να έχετε ακούσει τίποτε για την Παλαιά και τότε δεν θα καταλάβετε παρά ελάχιστα αποσπάσματα.

 
ΟΙ  ΠΑΤΕΡΕΣ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΕΙΝΑΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ
Είτε, λοιπόν, μας αρέσει είτε όχι, «τῶν Ἰσραηλιτῶν εἶναι ἡ υἱοθεσία καὶ ἡ δόξα καὶ οἱ διαθῆκες καὶ ἡ νομοθεσία καὶ ἡ λατρεία καὶ οἱ ἐπαγγελίες. Δικοί τους εἶναι οἱ πατέρες μας καὶ ἀπ’αὐτοὺς κατάγεται ἀνθρωπίνως ὁ Χριστός»(Ρωμ. 9,4-5). Είναι χρήσιμο να το θυμόμαστε αυτό πάντα. Και να το αναγνωρίζουμε.

 

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος




 




ΟΙ  ΚΟΙΝΕΣ  ΕΒΡΑΪΚΕΣ  ΡΙΖΕΣ  ΔΥΟ  ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.   ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΟΙ  ΚΛΑΔΟΙ  ΤΟΥΣ  ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ.
ΟΙ  "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ"  ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΣΧΟΛΕΣ  ΤΟΥΥ  ΙΕΧΩΒΑ,  ΠΟΥ  ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ  ΤΩΡΑ  ΚΑΙ  ΤΜΗΜΑΤΑ  ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ  ΣΠΟΥΔΩΝ,  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ  ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ  ΚΑΘΩΣ  ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ  ΤΩΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ  ΛΑΩΝ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ   ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ.
 
ΘΕΜΑΤΑ  ΤΟΥ  "ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ"  (!)  ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ  ΣΤΗΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Πρώτη Συνεδρία: Η «Βασιλεία του Θεού» και η Λαϊκή Εξουσία  (!). Ιστορικές επισημάνσεις από τις παράλληλες πορείες Εκκλησίας και Αριστεράς στον 20ό και τον 21ο αιώνα.
Δεύτερη Συνεδρία: Θρησκευτικά Σύμβολα και Θρησκευτικότητα στον δημόσιο χώρο
Τρίτη Συνεδρία: Θέματα εκκλησιαστικής περιουσίας και μισθοδοσίας του κλήρου
Τέταρτη Συνεδρία: Εκκλησία και Αριστερά εν μέσω κρίσης: Δράσεις έναντι των κοινωνικών προβλημάτων
Πέμπτη Συνεδρία: Εκκλησία και Αριστερά έναντι του μεταναστευτικού ζητήματος
Έκτη Συνεδρία: Ο σύγχρονος λόγος της Εκκλησίας και της Αριστεράς. Από τη συγκρουσιακή στη συνεργατική ρητορική
Έβδομη Συνεδρία: Η Θρησκευτική Εκπαίδευση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο.
 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΡΘΡΑ:
 
 
  •  





  • Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου

    Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...