Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΤΗΝ «ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΗ». ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «ΚΥΡΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ». ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΣ ΞΕΡΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΘΗΡ ΤΟΥ.


 
  Ο τότε  Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν (εδώ  γεμάτος  χαρά  με  τον  Μπεν  Γκουριόν),  βρισκόταν στην εξουσία το 1948 και αναγνώρισε το Κράτος του Ισραήλ, μόλις λίγα λεπτά μετά την επίσημη διακήρυξή του. O  δολοφόνος  Τρούμαν,  που  έκαψε  200.000  γυναίκες,  παιδιά  και  βρέφη  στην  Ιαπωνία  το  1945  με  ατομικές  βόμβες,  δεν  είχε  κανένα  ενδοιασμό  να  κάψει  και  όλους  τους  ευρωπαϊκούς  λαούς  (μάλιστα  προετοιμαζόταν  γι  αυτό),  αρκεί  να  ιδρυθεί  η  Σιών  του,  50  χρόνια  μετά  την  διακήρυξη  Μπάλφουρ.  Ο  Τραμπ  ακριβώς  στα  100  χρόνια  από  την  διακήρυξη  Μπάλφουρ  βιάζεται  να  ανακηρύξει  την  Σιών  πρωτεύουσα  του  Ισραήλ.  Έτσι  όλα  τα  άλλα  είναι  φθηνή  συνωμοσιολογία. 

   

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΑΜΠ κόκκινος ουρανός κύρος
 
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017


 

Περίπου 250 επιφανείς ισραηλινοί ραβίνοι χαιρέτησαν την απόφαση του Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ εκδίδοντας μια «βιβλική ευλογία» που ο Θεός έδωσε στον Ιησού του Ναυή, τον ηγέτη που διαδέχθηκε τον Μωυσή και οδήγησε τους Εβραίους στην γη του Ισραήλ.

 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Σαμάρειας, Yossi Dagan, έστειλε μια «επιστολή ευλογίας» στον Λευκό Οίκο, που ανέφερε από τον Ιησού του Ναυή 1: 9: "Σε προστάζω: Ίσχυε και γίνε δυνατός και αποφασισμένος, μην είσαι τρομοκρατημένος ή απογοητευμένος, γιατί ο Χασέμ ο Θεός σου είναι μαζί σου οπουδήποτε και να πηγαίνεις".

 

 

Οι θρησκευτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο αρχιραββίνος του Ισραήλ ραβίνος Yitzchak Yosef και ο κορυφαίος θρησκευτικός σιωνιστής κοσμήτορας Yeshiva ραβίνος Chaim Druckman, έγραψαν στην ευχαριστήρια επιστολή τους:

 

"Έχετε ένα σπάνιο προνόμιο τώρα να είστε ο πρώτος πρόεδρος που θα πρωτοστατήσει στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως αιώνιας πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ και αξίζουμε να ζούμε σε μια γενιά στην οποία πληρούνται οι προφητείες, η μια μετά την άλλη.

 

"Οι πρόεδροι της Αμερικής έχουν το προσόν να στέκονται κοντά στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσουν την προφητεία της επιστροφής στη Σιών και την οικοδόμηση του κράτους του Ισραήλ".

 

Η επιστολή κατέληξε στο συμπέρασμα: "Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε στην ιστορία του εβραϊκού λαού για πάντα ως ένας που βρισκόταν στο προσκήνιο και δεν φοβόταν." Είθε η υπόσχεση του Θεού προς τον Ιησού του Ναυή, να εκπληρωθεί επάνω σας".

 

"Ήταν η άποψη της κύριας γραμμής για δεκαετίες", δήλωσε ο Nathan Diament, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ορθοδόξων Ιουδαϊκών Συσκέψεων της Αμερικής, "επειδή η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού ... Οι Ηνωμένες Πολιτείες τοποθετούν τις πρεσβείες τους στις πρωτεύουσες και είναι άδικο και διακριτικό να λέμε ότι θα ξεχωρίσουμε το Ισραήλ ως τη μία χώρα όπου δεν θα βάλουμε την πρεσβεία μας [στην πρωτεύουσα] ".

 

"Δηλώνοντας την αλήθεια για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ, ο Πρόεδρος Trump, υποστήριξε τον παγκόσμιο ηγετικό ρόλο των Η.Π.Α. στον τερματισμό μιας μακρόχρονης, ανόητης ανωμαλίας", δήλωσε ο David Harris, διευθύνων σύμβουλος της American Jewish Committee.

 

Υπήρχαν όμως και επιφυλάξεις από ορισμένες εβραιο-αμερικανικές ομάδες. Το Εβραϊκό Κίνημα Μεταρρύθμισης, που αντιπροσωπεύει σχεδόν 900 συνάξεις, σημείωσε ότι υποστηρίζει από καιρό την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, αλλά πιστεύει επίσης ότι η μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ θα έπρεπε να συμβεί μόνο "την κατάλληλη στιγμή". Χωρίς ένα συνολικό σχέδιο ειρήνης, το κίνημα δήλωσε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την απόφαση του προέδρου να μετακινήσει την πρεσβεία τώρα.

 

 "Συντηρητικοί" ευαγγελικοί χριστιανοί ηγέτες είχαν λιγότερους ενδοιασμούς.

 

"Η απόφαση αυτή θα επιτευχθεί με πολιτικό έπαινο και θεολογική πεποίθηση", δήλωσε ο Johnnie Moore, ένας άτυπος εκπρόσωπος της ευαγγελικής συμβουλευτικής ομάδας του Trump. «Οι Ευαγγελικοί σε κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι εκστατικοί», είπε.

 

Οι Ευαγγελικοί των ΗΠΑ αισθάνονται μια ιδιαίτερη «συγγένεια» με την Ιερουσαλήμ ως την πόλη όπου ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε και αναλήφθηκε (η αλήθεια είναι ότι πρόκειται περί χριστιανούς σιωνιστές). Κάποιες αιρέσεις λαμβάνουν ακόμη μια εσχατολογική άποψη, υποστηρίζοντας ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει στη Γη στην Ιερουσαλήμ, μόλις συγκεντρωθούν όλοι οι Εβραίοι εκεί.

 

 

Ο Mike Evans, ένας εξέχων χριστιανός σιωνιστής, ιδρυτής του Friends of Zion και ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του Donald Trump στην ευαγγελική κοινότητα, συνάντησε τον αμερικάνο πρόεδρο τη Δευτέρα ως μέλος του ευαγγελικού συμβουλευτικού του οργάνου και του είπε τρεις λέξεις: «Είσαι ο Κύρος».

 

 

Ο Evans, ο οποίος ήταν υπεύθυνος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Trump τον Μάιο για την κάλυψη της Ιερουσαλήμ με πινακίδες που τον καλούσαν να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να μετακινήσει την Πρεσβεία των ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα συγχαρεί το Trump για την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει την πρεσβεία. «Και θα του πω ότι είναι ο Κύρος ο Μέγας», είπε, «ακριβώς όπως ο Τρούμαν».

 

 

 

 

 

Ο Evans ξεκίνησε επίσης μια νέα εκστρατεία μετά την ανακοίνωση του Trump ότι θα μετακινήσει την πρεσβεία - με ένα τεράστιο "God Bless Trump" να απλώνεται σε πινακίδες ύψους τεσσάρων ορόφων από τη γέφυρα μπροστά από την Κνεσέτ στο κέντρο της Ιερουσαλήμ.

 

Μετά την αποχώρησή του το 1953, ο Τρούμαν τιμήθηκε από το Εβραϊκό Θεολογικό Σεμινάριο στη Νέα Υόρκη. Όταν ένας φίλος του και πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του, ο Eddie Jacobson τον παρουσίασε ως κάποιον που «συνέβαλε στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ», ο Τρούμαν τον διόρθωσε και είπε: «Τι εννοείς» συνέβαλε στη δημιουργία; «Είμαι ο Κύρος». Η αναφορά του ήταν στον Πέρση βασιλιά Κύρο τον Μέγα που επέτρεψε στους εξόριστους Ιουδαίους στη Βαβυλώνα που βρέθηκαν εκεί μετά την καταστροφή του πρώτου Ναού - να επιστρέψουν στην Ιερουσαλήμ για να την ανοικοδομήσουν.

 

Ο Trump είναι ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που δηλώνει δημοσίως ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ και λέει στο υπουργείο Εξωτερικών να σχεδιάσει την κίνηση της πρεσβείας, δήλωσε με ενθουσιασμό ο Evans.
 
Ως εκ τούτου, είπε, και ο Τραμπ είναι ο Κύρος.

 

Ο Evans είπε ότι δεν εξεπλάγη από την ανακοίνωση. "Όχι, ήξερα ποιο ήταν το σχέδιό του", είπε. «Ήξερα ότι έδωσε τον λόγο του και θα αναγνώριζε την Ιερουσαλήμ».

 

Μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν για αυτή την απόφαση του Trump είναι η επιθυμία να απευθυνθεί στη βάση των ψηφοφόρων του, η οποία περιλαμβάνει εκατομμύρια ευαγγελικούς για τους οποίους το θέμα αυτό είναι σημαντικό.

 

 

 

"Πολλοί πρόεδροι υποσχέθηκαν να μετακινήσουν την πρεσβεία και να δηλώσουν την Ιερουσαλήμ ως την αιώνια πρωτεύουσα, αλλά δεν έκαναν τίποτα", λέει ο γνωστός χριστιανός υπερ-σιωνιστής πάστορας από το Τέξας John Hagee.

 

"Ο Πρόεδρος Τραμπ, όταν του μίλησα στο Λευκό Οίκο για αυτό πριν από αρκετές εβδομάδες, είπε πολύ εμφατικά:" Άλλοι Πρόεδροι σας απογοήτευσαν, αλλά εγώ δεν θα απογοητεύσω τη χριστιανική κοινότητα σε αυτό το θέμα. Κάποια στιγμή θα μετακινήσουμε στην πρεσβεία», δήλωσε ο Hagee.

 

 

Επίσης, μίλησε με τον Τραμπ για τη σημασία της μετακίνησης της πρεσβείας με αυτό που ονομάζει "Jubilee Year" (Ιωβηλαίο Έτος).

"... Του είπα ότι ο Θεός μετρά τα πάντα σε ενότητες 50 ετών", εξηγεί ο Hagee στο CBN News. "Και είπα ότι αυτή είναι μια αρχή που βλέπουμε στο Λευιτικό και στο 25ο κεφάλαιο."

 

"Είπα:" Αν κοιτάξετε το 1917, ήταν ένα έτος ιωβηλαίο και ήρθε η Διακήρυξη του Balfour και στη συνέχεια σε 50 χρόνια ήταν το 1967 και η Ιερουσαλήμ επανασυνδέθηκε με το Ισραήλ", συνέχισε.

 

 

"Και προσθέτετε 50 έως το 1967 και είστε στο 2017." Είπα: «Είναι η χρονιά για να μετακινήσετε την πρεσβεία και να κάνετε αυτή τη δήλωση γιατί είναι ένα βιβλικό χρονοδιάγραμμα απόλυτης ακρίβειας», είπε ο Hagee

 

 

Ωστόσο, ορισμένοι ευαγγελικοί ηγέτες που υποστηρίζουν γενικά την απόφαση του Προέδρου για την Ιερουσαλήμ, φοβούνται τις επιπτώσεις στους Παλαιστίνιους χριστιανούς. Οι μουσουλμάνοι ηγέτες στα παλαιστινιακά εδάφη προειδοποίησαν ότι θα υπάρξει αντίδραση στην ανακοίνωση του προέδρου. Οι κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και της Τουρκίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απόφαση του Trump, όπως και οι μουσουλμάνοι ηγέτες στις ΗΠΑ

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνέστησε να μην προστεθούν νέα στοιχεία εντάσεως σε έναν κόσμο που ήδη έχει κλονιστεί και εκραγεί από πολλές σκληρές συγκρούσεις. Οι επικεφαλής πολλών χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, σε κοινή επιστολή προς τον Τραμπ, δήλωσαν ότι μια μονομερής αλλαγή στο καθεστώς της Ιερουσαλήμ από την αμερικανική κυβέρνηση "θα οδηγήσει σε αυξημένο μίσος, σύγκρουση, βία και πόνο στην Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους ... [και] θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη".

 

 

Μια παρόμοια προειδοποίηση προήλθε από την Elizabeth Eaton, την προεδρεύουσα επίσκοπο της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας στην Αμερική, της μεγαλύτερης λουθηρανικής ομάδας στις Η.Π.Α.

 

"Αυτή η ανακοίνωση," δήλωσε η Eaton, "έχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγήσει σε βία και αιματοχυσία και όχι ... να βοηθήσει ώστε τα δύο μέρη να έρθουν ξανά στο τραπέζι".

 

 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...