Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

O ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΟ «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ» ΚΑΙ Η ΝΑΟΥΣΑ

«Αν αφαιρέσεις από την ιστορία την αλήθεια, αυτό που μένει γίνεται ανώφελη, άχρηστη διήγηση».   ΠΟΛΥΒΙΟΣ


TΟ  ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ  ΤΗΣ  ΝΑΟΥΣΑΣ


*********************************


«Όπως και στην Κασσάνδρα, η πρώτη σφαγή  στην  Νάουσα  έγινε από τους Τούρκους μέσα στην ορμή της νίκης, αλλά μετά από αυτούς ήρθαν οι Εβραίοι οι οποίοι τους ξεπέρασαν σε φρικαλεότητες, έσφαζαν σαν μοσχάρια τους αιχμαλώτους οι οποίοι ήταν άοπλοι και ανυπεράσπιστοι. Χτυπούσαν τα θύματα με ρόπαλο και στη συνέχεια τους έκοβαν το λαιμό. Ούτε οι γυναίκες γλύτωσαν, τις μεταχειρίστηκαν όπως τους άντρες. Κάποιες βρήκαν τον θάνατο στις φλόγες, οι Εβραίοι έβαζαν φωτιά στα ρούχα τους για να έχουν ένα θέαμα σαν το μαρτύριο του πυρός κατά την Ιερά Εξέταση.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ «ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ.


   Η  Υπατία  των  Ελλήνων, η  προστάτιδα  της  Ελληνικής  παιδείας,  των  επιστημών  και  των  γραμμάτων.

                                     Ποίημα του Κωστή Παλαμά:

                                 «Οι Καλόγεροι» 

Και τώρα, κάθε που την απαντήσαμε

την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,

τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,

και - ω λύσσα! - τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.

 «Παρρησίας λαβόντες υπό του επισκόπου Κυρίλλου οι Αλεξανδρείς έκαυσαν φρυγάνοις αυθεντήσαντες, Υπατίαν την περιβόητην φιλόσοφον, περί ης μεγάλα εφέρετο· ην δε παλαιά γυνή».                                                 Ιωάννης Μαλάλας («Χρονογραφία», Λόγος 14ος). 

Το  Ελληνικό  κράτος  στις  30  Ιανουαρίου  κάθε  χρόνο  γιορτάζει τη μνήμη των λεγόμενων Τριών Ιεραρχών, τους οποίους ψευδώς και παραπλανητικώς έχει ταυτίσει με την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα. Ψευδώς και παραπλανητικώς διότι οι τρεις αυτοί πατέρες της εκκλησίας όχι μόνο δεν είχαν καμία ουσιαστική σχέση με την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα, αλλά εναντιώθηκαν σ’ αυτά και τα πολέμησαν με σθένος. Είναι  ντροπή  να ταυτίζονται  με την  Ελληνική παιδεία  αυτοί  οι άνθρωποι, οι  οποίοι πολέμησαν με σφοδρότητα  τον  Ελληνικό πολιτισμό  και  τα  Ελληνικά γράμματα, χρησιμοποιώντας  την Ελληνική  γλώσσα. Για  τον  λόγο αυτό  προτείνουμε, σε αντικατάσταση των τριών ανθελλήνων πατέρων της εκκλησίας, να τιμάται από την πολιτεία κατά την εορτή των ελληνικών Γραμμάτων και της ελληνικής Παιδείας η εθνομάρτυς, επιστήμων και φιλόσοφος Υπατία η Αλεξανδρινή.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

O ΑΓΝΩΣΤΟΣ "ΗΡΩΑΣ" ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ :Ο δήμιος του Στάλιν που δολοφόνησε 7.000 ανθρώπους σε 28 ημέρες, έναν-έναν τη φορά!

ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ "ΗΡΩΑ" ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ & ΣΙΑ) ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ" ΣΤΑΛΙΝ;;
ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ.

Αν ανοίξει κανείς τα Ρεκόρ Γκίνες μετά το 2010, θα διαβάσει στο λήμμα για τον «παραγωγικότερο εκτελεστή» της καταγεγραμμένης ανθρώπινης ιστορίας το όνομα του Βασίλι Μπλοκίν, ο οποίος σκότωσε προσωπικά δεκάδες χιλιάδες εχθρούς του «Πατερούλη», συμπεριλαμβανομένων 7.000 πολωνών αιχμαλώτων πολέμου στη διαβόητη Σφαγή του Κατίν την άνοιξη του 1940.
Ταγματάρχης της τρομακτικότατης μυστικής αστυνομίας Εν-Κα-Βε-Ντε, ο σαδιστής αξιωματικός λάτρευε τη δουλειά του και την έκανε πάντα προσωπικά, παρά το γεγονός ότι λόγω της θέσης του είχε εντολές απλής επίβλεψης των εκτελέσεων.
Ήταν εξάλλου εδώ και τόσα χρόνια ο αρχιεκτελεστής της Εν-Κα-Βε-Ντε, του Λαϊκού Κομισαριάτου Εσωτερικών Υποθέσεων που δεν ήταν παρά η μυστική σταλινική αστυνομία, και έπαιρνε τη δουλειά του πολύ στα σοβαρά όποιος κι αν ήταν αρχηγός της, είτε μιλάμε για τον Χένρικ Γιάκοντα, είτε για τον Νικολάι Γιεζόφ είτε για τον Λαβρέντι Μπέρια.

«ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»

                      


ΒΟΡΙΔΗΣ

«ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙΣ  ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ  ΜΟΥ  ΠΡΑΞΕΙΣ.  ΘΑ  ΔΕΙΤΕ  ΤΙ  ΘΑ  ΚΑΝΩ  ΓΙΑ  ΣΑΣ».

Το  παρακάτω  κείμενο  είναι  η  ακριβής  δήλωση  που  έκανε  ο  τότε  υπουργός  του  «ελληνικού»  κράτους (!)  Βορίδης  προς  το  Κεντρικό  Ισραηλιτικό  Συμβούλιο.

 Καθημερινή  12/6/2014:

     «Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία της Ισραηλιτικής Κοινότητας, η οποία ερείδεται στον χώρο της  πολιτικής προελεύσεώς μου. Παρά ταύτα θεωρώ ότι θα έπρεπε μάλλον να αποδίδεται μεγαλύτερη σημασία στη δική μου στάση και στις δικές μου δηλώσεις, οι οποίες, αξίζει να σημειωθεί, δεν είναι όψιμες, αλλά ανατρέχουν σε βάθος χρόνου. Θα ήλπιζα να αξιολογείται περισσότερο η στάση μου απέναντι στη ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ, η στάση μου στο θέμα της ποινικοποιήσεως της αρνήσεως του Ολοκαυτώματος, όσο και η στάση μου σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όταν μου δόθηκε η δυνατότητα αυτή, όπως για παράδειγμα όταν ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑ στην απόκτηση  status μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, το οποίο επιζητούσε η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ  ΑΡΧΗ.

Μια επικοινωνία με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ θα αρκούσε για να επιβεβαιώσει τα γραφόμενά μου.

Αν όμως αυτά δεν αρκούν –ΚΑΙ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΠΩΣ  ΔΕΝ  ΑΡΚΟΥΝ- για να διαλύσουν τις ανησυχίες της Κοινότητας, τότε ευελπιστώ πως η αξιολόγηση των ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ  ΠΡΑΞΕΩΝ  ΜΟΥ θα μπορέσει να το επιτύχει».

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΤΕΡΝΙΧ: «ΑΦΟΥ ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΝΟΡΑ».

Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη. Πίνακας του Νικηφόρου  Λύτρα   (π. 1866-1870). Λάδι σε μουσαμά, 143 εκ. x 109 εκ. Πινακοθήκη Αβέρωφ, Μέτσοβο
«Στο αναγεννώμενο ελληνικό έθνος η Αγγλία αναγνώρισε μια ναυτική δύναμη, έναν αντίπαλο που έπρεπε να πνιγεί στο λίκνο του».  O  Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Cousinιry το 1822.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ



«Ό,τι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα.» «Jeder sei auf seine art ein Grieche, aber er sei's».  Μετάφραση: «Καθένας πάνω στην τέχνη του ας είναι Έλληνας, αλλά να είναι».

Ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Johann Wolfgang Goethe, 1749-1832) ήταν Γερμανός ποιητής και πεζογράφος
«Αγόρασα μίαν τεραστία κεφαλή του Διός. Την έβαλα απέναντι στο κρεβάτι μου και άφησα το φως να πέφτει επάνω της κατά τρόπο κατάλληλο, ώστε να την βλέπω κάθε πρωί φωτιζόμενη και να της απευθύνω την προσευχή μου».
«Η Ελένη μου (του 2ου Φάουστ) περιλαμβάνει χρονικό διάστημα τρισχιλίων ετών, από της αλώσεως της Τροίας μέχρι της πτώσεως του Μεσολογγίου». (Από επιστολή του στον Γουλιέλμον Ουμβόλδον, το 1826).
«Κάθε φορά που διάβαζα το Ελληνικό δημοτικό τραγούδι «Το μοιρολόι του Χάρου» ξυπνούσαν μέσα μου όλες οι ψυχικές, πνευματικές και ηθικές δυνάμεις. Είναι κείμενο με τις υψηλότερες αξιώσεις της τέχνης». (Από άρθρο του στο περιοδικό «Kunst und altertum», 1823, σχετικό με την μετάφραση των Ελλην. δημοτικών τραγουδιών, που έκανε.)

« Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοί μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους». (Από επιστολή που έστειλε στον γιο του Αύγουστο στο Bisbaden στις 5 Ιουλίου 1815).

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η μαλθακοποίηση των αγοριών

football-in-street 
Ίσως να ανήκω στη τελευταία γενιά αγοριών όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια στην αλάνα, την βρομιά, την αντιπαλότητα και το βουνό. Δεν υπήρχε μέρα που να μην επιστρέφω στο σπίτι βρόμικος και με εκδορές σε όλο το σώμα μου. Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ξεκινούσαμε από το πρωί τις δραστηριότητες και τελειώναμε αργά το βράδυ, ακούραστοι και ανεξάντλητοι από ενέργεια. Παίζαμε ποδόσφαιρο, ποδήλατο, καλαθοσφαίριση, κρυφτό, κυνηγητό και κάναμε κάθε λογής παιδικές μπαγαποντιές και αταξίες. Αρπάζαμε μούρα και δαμάσκηνα από τις αυλές, επισκευάζαμε μόνοι μας τα ποδήλατά μας, φτιάχναμε ξίφη από σανίδες και δόρατα από χοντρά κλαδιά και παλεύαμε μεταξύ μας. Στο σχολείο υπήρχε αντιπαλότητα και ανταγωνισμός, μπορεί να είχε και νταήδες, αλλά μαθαίναμε να τους αντιμετωπίζουμε.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΑΝΙΗΛ ΚΟΕΝ ΜΠΕΝ ΝΤΙΤ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΩΝ: «ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΡΑΣΜΟΣ» ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ, ΘΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΛΑΝΔΗ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΜΗΤΕΡΑ»;

Διαβάστε  και  το:  «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ: ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA, ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝ. Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ».



«Εγώ», ανέφερε επί του θέματος ο Cohn-Bendit, «θα ήθελα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρηματοδοτεί κάθε χρόνο την φοίτηση στο εξωτερικό ενός εκατομμυρίου Ευρωπαίων φοιτητών που, στατιστικά, θα σύναπταν ερωτικές σχέσεις. Τι εθνικότητα θα είχε ο γιός μιας Ολλανδής γεννημένης στο Άμστερνταμ από γονείς Τούρκους και ένα Γάλλος  γεννημένος στο Παρίσι από Μαροκινούς γονείς; 

 Ευρωπαϊκή».

Ο ΑΓΓΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ, Ο ΜΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Άρθρα και το βιβλίο: "Shoah - Η Αναθεωρητική Εκδοχή της Τελικής Λύσης του Εβραϊκού Ζητήματος"

     ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ  ΝΤΕΪΒΙΝΤ  ΙΡΒΙΝΓΚ: 
«Με  κυνήγησαν  ως "αρνητή του Ολοκαυτώματος" ενώ δεν υπάρχει Ολοκαύτωμα για να το αρνηθεί κανείς».


Διαβάστε τα άρθρα:

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

 Η  ΘΥΣΙΑ  ΤΩΝ  ΓΕΡΜΑΝΩΝ   ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΑΛΛΩΝ  ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ  ΥΠΕΡ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Πουθενά στην παγκόσμια ιστορία δεν καταγράφεται κίνημα σαν το φιλελληνικό στην οργάνωση, στην ορμή, το πάθος και την τελική προσφορά. Από τους 1200 Φιλέλληνες, 250 ήταν Γερμανοί, (η μεγαλύτερη συνεισφορά των Γερμανών σε στρατιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα υπήρξε η συμμετοχή στη μάχη του Πέτα), ακολουθούν σε αριθμό οι Γάλλοι και Ιταλοί , μικρότερη συμμετοχή είναι των Πολωνών, Ελβετών, Ρώσων,  Άγγλων, Βουλγάρων, Σουηδών, Φιλανδών, Ολλανδών, Βέλγων, Ούγγρων, Ισπανών, Πορτογάλων και Αμερικάνων –συμμετείχαν Φιλέλληνες από 19 χώρες  καθώς  και  Έλληνες  από  την   Mικρά  Ασία.  Ο Γερμανός αξιωματικός κόμης Νόρμαν Έρενφελς  έφτασε στην Ελλάδα επικεφαλής σώματος 120 επιλέκτων Γερμανών στρατιωτών και θυσιάστηκε για την πατρίδα μας. Διακρίθηκε για τη γενναιότητα που επέδειξε στη μάχη του Πέτα,  στις 4 Ιουλιου του 1822. Πολύ βαριά πληγωμένος αναφέρθηκε στον Μαυροκορδάτο με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, λέγοντας τα εξης: «Πρίγκιπά μου, χάσαμε τα πάντα,  πλην της τιμής».

 Μετά  από  λίγο   καιρό  ξεψύχησε στο Μεσολόγγι.  
 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΥΡΤΑΙΟΣ. Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ Α΄ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ (1786 – 1868). «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΑΡΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ».

O  μοναδικός  Μονάρχης  της  Ευρώπης,  που  πήρε,  από την ανάρρησή  του στο  θρόνο,  θέση  υπέρ της  Ελληνικής  Επαναστάσεως,  ήταν  Γερμανός,  ο Λουδοβίκος  Α΄ της  Βαυαρίας  (1786 – 1868).

ΟΔΟΣ ΝΟΡΜΑΝΟΥ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΓΕΡΜΑΝΟΣ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΝΟΡΜΑΝ
Καρλ φον Νόρμαν-Έρενφελς

ΠΟΛΕΜΗΣΕ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΩΝ  ΤΟΥΡΚΩΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΔΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ο Καρλ Φρίντριχ Λέμπερεχτ Γκραφ φον Νόρμαν-Έρενφελς (γερμ.Karl von Normann-Ehrenfels, εξελληνισμένα: Κάρολος Νόρμαν, Στουτγκάρδη, 14 Σεπτεμβρίου 1784 – Μεσολόγγι, 15 Νοεμβρίου 1822) ήταν στρατιωτικός από την Βυρτεμβέργη ο οποίος πολέμησε στους Ναπολεόντιους Πολέμους. Ως Φιλέλληνας μετέβη στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει των αγώνα των Επαναστατών κατά την Επανάσταση του 1821. 

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

«ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΙΡΒΙΝΓΚ». ΣΤ΄ ΜΕΡΟΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

Διαβάστε επίσης: ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΒΑΪΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Α΄ ΜΕΡΟΣ

Ο ΑΓΓΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ Β΄ ΜΕΡΟΣ


Η «ΝΕΑ» ΜΟΔΑ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Γ΄ ΜΕΡΟΣ


Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΑΙΔΕΙΑ Δ΄ ΜΕΡΟΣ

Η  ΑΡΝΗΣΗ  ΤΟΥ  ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ  ΣΥΜΦΩΝΑ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ. ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ  ΝΤΕΪΒΙΝΤ  ΙΡΒΙΝΓΚ   Ε΄ ΜΕΡΟΣ
«Παίρνω μηνύματα από άτομα 14, 15 και 16 ετών από την Αμερική. Με βρίσκουν στο YouTube. Υπάρχουν 220 διαλέξεις μου στο YouTube, πιστεύω, και αυτοί οι νέοι άνθρωποι μου λένε πως ξενυχτάνε βλέποντάς τες. Παίρνω έως 300 και 400 ηλεκτρονικά μηνύματα την ημέρα. Και εγώ τους απαντώ σε όλα. Χτίζω μια σχέση μαζί τους.  Υπάρχει μια γενική πεποίθηση μεταξύ των ανθρώπων εκεί έξω ότι τους έχουν παραπλανήσει. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται ό, τι τους λένε οι κυβερνήσεις και οι εφημερίδες τους. Ψάχνουν γύρω για να βρουν κάποιον που παρέχει κάποια λύση σε αυτό. Και με βρίσκουν».
Τι  σημαίνει  ο  αριθμός  του  "Θηρίου"  666;

Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ. ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Ε΄ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΒΑΪΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Α΄ ΜΕΡΟΣ

Ο ΑΓΓΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ Β΄ ΜΕΡΟΣ

Η «ΝΕΑ» ΜΟΔΑ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Γ΄ ΜΕΡΟΣ

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΑΙΔΕΙΑ Δ΄ ΜΕΡΟΣ

                                   Φωκυλίδης

«Μηδενί  δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης».
(αναφέρεται και από τον Αριστοφάνη στις «Σφήκες»).
Ο Φωκυλίδης ή Φωκυλίδης ο Μιλήσιος, τέλη του 6ου αι. - αρχές 5ου αι.  (περίοδος  ακμής  544 -541 π.Χ.), ήταν ελεγειακός  ποιητής που ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη σύνταξη γνωμικών (ηθικοί κανόνες) σε εξάμετρα που προτάσσονταν πάντα η φράση «Καί τόδε Φωκίδεῳ» και γι΄ αυτό ονομάσθηκε και γνωμικός ποιητής. Τα γνωμικά που έγραψε δεν διασώζονται ως ολοκληρωμένο έργο αλλά είναι διάσπαρτα σε αναφορές άλλων συγγραφέων. Μαζί με τον σύγχρονό του Δημόδοκο  από την  Λέρο αλληλοπειράζονταν με στίχους.
Άλλη  φράση  του:
«Λαώ μη πίστευε. Πολύτροπος έστιν όμιλος. Λαός τοι και ύδωρ και πυρ ακατάσχετα πάντα». 

"Στον  λαό  να  μην  έχεις  εμπιστοσύνη.  Είναι  ακατάστατος  και  ασταθής  Ο  λαός,  το  νερό  και  η  φωτιά  είναι ανεξέλεγκτα".
  Εφαρμόζοντας  τις  συστάσεις  του  Φωκυλίδη  πρέπει  να  διαβάσουμε,  για  το  θέμα  του  «Ολοκαυτώματος»  και  την  σημερινή  ισχύουσα  προπαγάνδα,   από  την  Βικιπαίδεια.  Έτσι  θα  έχουμε  μια  περισσότερο  ολοκληρωμένη   εικόνα.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΑΙΔΕΙΑ Δ΄ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΒΑΪΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Α΄ ΜΕΡΟΣ

Ο ΑΓΓΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ Β΄ ΜΕΡΟΣ

Η «ΝΕΑ» ΜΟΔΑ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Γ΄ ΜΕΡΟΣ

"ΙΡΒΙΝΓΚ,  Ο  ΜΥΣΤΗΣ  ΤΗΣ  ΑΛΗΘΕΙΑΣ"
«Τον Απρίλιο του 2003   ο  ΙΡΒΙΝΓΚ  επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα, για να παραβρεθεί στην παρουσίαση του δίτομου βιβλίου ο «Πόλεμος του Χίτλερ», η οποία έγινε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Παρόντες ήταν οι πολιτικοί του κόμματος «Νέα Δημοκρατία», ο βουλευτής που έχει διατελέσει πολλές φορές υπουργός, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος παρουσιάζοντας τον συγγραφέα τον αποκάλεσε «...μύστη της αλήθειας...», καθώς και ο Τίμος Χριστοδούλου, που είχε διατελέσει Ευρωβουλευτής και επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του κόμματος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Νικόλαος Λαζαρίδης και ο αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Α. Κολόμβας».

Η «ΝΕΑ» ΜΟΔΑ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Γ΄ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΒΑΪΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Α΄ ΜΕΡΟΣ


ΟΙ  ΑΣΧΗΜΟΙ  "ΝΑΖΙ"  ΚΑΙ  ΟΙ  ΟΜΟΡΦΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ.

"Στην  ταινία  του  Χόλυγουντ  στον ρόλο του σχετικά εμφανίσιμου Irving βλέπουμε τον Άγγλο Timothy Spall, έναν ασχημομούρη στρουμπουλό ηθοποιό με ένα χαλαρό σαγόνι που παίζει συνήθως σε ρόλους «κακού» (όπως στις ταινίες του Χάρυ Πότερ). Ο ρόλος της άσχημης (στην πραγματικότητα) Lipstadt δόθηκε στην πανέμορφη και βραβευμένη εβραϊκής καταγωγής Αγγλίδα ηθοποιό Rachel Weisz (Ρέιτσελ Βάις), η οποία συνήθως στις ταινίες έχει ρόλους ηρωίδας (υπήρξε πρωταγωνίστρια στο “Agora”, στον ρόλο της φιλοσόφου Υπατίας)".

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ο ΑΓΓΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ Β΄ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΒΑΪΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Α΄ ΜΕΡΟΣ
«Εδώ και 25 χρόνια είμαι θύμα μιας οργανωμένης εβραϊκής εκστρατείας εναντίον μου» λέει ο Ντέιβιντ Ίρβινγκ.

 ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ  ΝΤΕΪΒΙΝΤ  ΙΡΒΙΝΓΚ:  «Περισσότεροι άνθρωποι  έχουν πεθάνει  στο  πίσω  κάθισμα του αυτοκίνητου  του  Τεντ  Κέννεντυ,  παρά στους "θαλάμους αερίων" των Ναζί.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ  ΝΤΕΪΒΙΝΤ  ΙΡΒΙΝΓΚ  ΣΤΟΝ  ΓΙΑΝΝΗ  ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ  ΣΤΟ  "ΒΗΜΑ"  ΤΗΝ  13/04/2003.
"Εγώ, ο Χίτλερ και οι Εβραίοι"

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ: «Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΒΑΪΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ». ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ Α΄ ΜΕΡΟΣ

ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ  ΚΑΜΠΑΝΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΤΑΙΝΙΑ,  ΤΩΝ  ΕΒΡΑΙΩΝ  ΤΟΥ  ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ.
Λόγω του φόβου της «ανόδου της ακροδεξιάς» στην Ευρώπη και του «κινδύνου» που ακούει στο όνομα Ντόναλντ Τράμπ στις ΗΠΑ,  η νέα «μόδα» που φαίνεται να επικρατεί επί των ημερών μας στην «βιομηχανία του θεάματος» (και προπαγάνδας, αν βάλετε, μέσα είστε) είναι «ο κίνδυνος των ναζί».

ΤΟ  ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ  ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ  ME  TAINIA  ΣΕ  ΕΝΑ  ΑΓΓΛΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ,  TON  NTEΪBINT  ΙΡΒΙΓΚ. 

"Μία Αμερικανίδα καθηγήτρια βρίσκεται στη θέση της κατηγορούμενης σε μια διάσημη βρετανική υπόθεση δυσφήμισης, η οποία θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ιστορία του Ολοκαυτώματος.
Η «Άρνηση» είναι ένα δικαστικό δράμα, βασισμένο σε μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς νομικές υποθέσεις της σύγχρονης ιστορίας".


Η ΔΗΛΟΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


 
ΜΙΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ 

ΠΗΓΗ : https://www.facebook.com/elhal.gr/

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για καταργηση πολυτονικό 


Το χρονικό της καταργήσεως του Πολυτονικού Συστήματος και οι αντιρρήσεις

(Από τα πρακτικά της συνεδρίασης της 11ης Ιανουαρίου 1982)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΡΥΒΑΚΗΣ
(Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, από την εισήγησή του στη Βουλή το βράδυ τής 11ης Ιανουαρίου 1982)

Κύριοι συνάδελφοι, επειδή η ώρα είναι προχωρημένη δεν θα επεκταθώ σ' ένα θέμα το οποίο αναμφισβήτητα κάτω από άλλες συνθήκες και με άλλο σκηνικό θα χρειαζόταν εκτεταμένη και πανηγυρική αντιμετώπιση. Εξ άλλου ζητώ να ενσωματωθεί στα Πρακτικά η Εισηγητική Έκθεση στο σχέδιο Νόμου "περί κυρώσεως τής από 11.11.1981 Πράξεως τού Προέδρου τής Δημοκρατίας "περί εγγραφής μαθητών στα Λύκεια τής Γενικής και Τεχνικής και Επαγελματικής Εκπαιδεύσεως"", για την ιστορία τής μεταβολής και η οποία έχει ως εξής:

ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ

Ο όρος Φιλέλληνας
(Αρχαία Ελληνική: "Φιλέλλην", σύνθετη φίλος + Έλλην), αποτελεί χαρακτηρισμό εκείνου που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη προς τους Έλληνες και κάθε τι ελληνικό που την εκδηλώνει όμως δια λόγου ή έργου. Στη νεοελληνική καθιερώθηκε να λέγεται για ξένους υπηκόους που εκδήλωσαν φίλια αισθήματα προς την Ελλάδα, κυρίως κατά τον Αγώνα της ανεξαρτησίας του 1821.

Οι απόρρητες εκθέσεις της CIA για Αιγαίο, Κύπρο


Ο Ανδρέας Παπανδρέου, η ακραία επικοινωνιακή διαχείριση των διαπραγματεύσεων για τις βάσεις από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, η πιθανότητα ελληνοτουρκικής σύγκρουσης στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ακόμη και η κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στα μέσα της δεκαετίας του 1980, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα 12 εκατομμύρια έγγραφα που αποχαρακτήρισε η CIA προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα. Στην πραγματικά τεράστια αυτή βάση δεδομένων περιλαμβάνονται αναλύσεις, γεγονότα και εκτιμήσεις από τη δεκαετία του 1940 έως και εκείνη του 1990. Σε κάποιες από αυτές οι εκτιμήσεις αποδείχθηκαν εκ των υστέρων σωστές, σε ορισμένες άλλες οι αναλυτές διαψεύσθηκαν από τα γεγονότα.

Το Σύνδρομο της Κύπρου

Η μυθολογική εκδοχή του Συνδρόμου της Στοκχόλμης:
πίνακας του Pietro da Cortona (1627-1629), 
Μουσεία των Καπιτωλίων, Ρώμη. 

Εισβάλλουν κακοποιοί στην οικία σου, βιάζουν τις κόρες σου, σκοτώνουν τους γιους σου, καταλαμβάνουν την μισή, και μετά από χρόνια διαπραγματεύεσαι αν θα τους παραχωρήσεις το σαλόνι και το ... λουτροκαμπινέ!

Καλώς ορίσατε στον κόσμο του Συνδρόμου της... Κύπρου!

Έλληνας αρχαιολόγος σταμάτησε μια ακόμα αγοραπωλησία κλεμμένου αρχαίου αντικειμένου

Την αγοραπωλησία ενός ακόμα αρχαίου αντικειμένου σταμάτησε ο Έλληνας αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, Χρήστος Τσιρογιάννης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ellines.com, η γκαλερί Royal Athena στην Νέα Υόρκη είχε θέση προς πώληση τμήμα μαρμάρινης ρωμαϊκής σαρκοφάγου που αναπαριστά μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τρώων. Το αρχαίο αυτό αντικείμενο προερχόταν από την παράνομη συλλογή του Ιταλού αρχαιοκάπηλου Gianfranco Becchina που είχε κατασχεθεί από τις ιταλικές και ελβετικές αρχές. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η σαρκοφάγος, που είχε κλαπεί από την Ελλάδα, κατέληξε σε μία από τις μεγαλύτερες γκαλερί αρχαιοτήτων στον κόσμο.

Ένας ενεπίγραφος, πολεμικός Διπλός Πέλεκυς από το Αρκαλοχώρι της Κρήτης

του Κ. Ι. ΜΠΟΥΖΑΝΗ
Ίστωρος της Εικονογράμματης και Παλαιογραμμικής Γραφής

Είναι γεμάτος ο Αρχαίος Κόσμος με επιγραφές του Κοινού, Παγκόσμιου, Εικονογράμματου & Παλαιογραμμικού Συστήματος Επιγραφής-Αναγνώσεως!
Και εδώ, σε αυτόν τον ενεπίγραφο Διπλό Πέλεκυ, από το Αρκαλοχώρι της Κρήτης, χτυπάει η καρδιά της Πρωτογένειας του ανεπανάληπτου Ελληνισμού!
(Προσοχή! Να μην παρανοήσουμε την έννοια του Ελληνισμού και αδικήσουμε τους αείπαιδες Έλληνες...)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ και εσείς:

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Ο 45ος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

                                  ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ  ΕΒΕΡΕΤ  (Edward Everett)
               ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ  ΚΑΙ  ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

 ΜΑΪΟΣ  1821

ΟΙ  ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΟ  ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΥΟΡΚΗΣ

Βρισκόμαστε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, Μάιος του 1821.  Έχει φθάσει η είδηση ότι οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν εναντίων των Τούρκων. Τα μέσα επικοινωνίας εκείνη την εποχή ήταν πρωτόγονα, έτσι το μήνυμα έφτασε με καθυστέρηση. Πλήθος Αμερικανών, που κατάγονται από διάφορες χώρες, συμμετέχει σε μια πορεία δυναμική. Προηγείται κάποιος που κρατάει ένα μεγάλο σταυρό, και τον στήνει στην κορυφή ενός λόφου.
Ένας ομιλητής ατενίζοντας τον σταυρό τονίζει:

«Εύχομαι ο σταυρός να στηθεί σε όλα τα σκλαβωμένα μέρη της Ελλάδος και στην Αγιά Σοφιά». 

Τον Απρίλιο του 1824 οι φιλέλληνες της Νέας Υόρκης έστειλαν στο ελληνικό κομιτάτο του Λονδίνου 6.600 λίρες στερλίνες (32.000 δολάρια).

ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ Ή ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ;


        ΤΟ  ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ  ΓΝΩΣΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ  ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ.
              Το ιερότερο ελληνικό βιβλίο (1.305  π.Χ.).

Το πανάρχαιο  ελληνικό  μυκηναϊκό  μνημείο,   το  πτυκτό  (= το διπλωμένο,  το  δίπτυχο)  βιβλίο  των  μυκηναϊκών  χρόνων.  Όμηρος,  Ραψωδία  Ζ'  - ομηρική φράση «γράψας εν πινάκι πτυκτώ,  σήματα λυγρά  =ολέθρια  ιδεογράμματα». Το εύρημα του ναυαγίου του Ιερού Ακρωτηρίου, πλησίον του συμπλέγματος της Μεγίστης.  Ένα  μικρό  ξύλινο  δίπτυχο,  που  αποτελείται  από  δύο  φύλλα  συνδεδεμένα  μεταξύ  τους  με  ελεφαντοστέινη  άρθρωση.  Τα  δύο  φύλλα  στο  εσωτερικό  του  πτυκτού  βιβλίου  είχαν  λαξευμένη  εσοχή,  όπου  απλωνόταν  κερί  μελισσών  πάνω  στην  οποία  χαρασσόταν  το  κείμενο  της  γραφής  με  οστέινη  γραφίδα. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...