Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.


ΟΙ  ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΑ  
ΣΚΟΠΙΑ  ΚΑΙ  ΣΕ  ΟΛΗ  ΤΗΝ 
ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ  ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ  ΑΠΟ  ΤΟ  150  Μ.Χ.   ΟΙ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ.


Τον 2ο μ.Χ. ο Ρωμαίος Αυτοκράτωρ Αντωνίνος ο Ευσεβής συγκρότησε στη Μακεδονία, με 16.000 αυτόχθονες Έλληνες Μακεδόνες, την 5η ρωμαϊκή  Λεγεώνα.  Η 5η ονομάζεται στα λατινικά - βλάχικα Τσίντσι.  Αργότερα,  οι  κατερχόμενοι  στην  βαλκανική  ελληνική  χερσόνησο  σλαύοι  και  σέρβοι,  αντιμετωπίζοντας  την  5η  λεγεώνα  της  Μακεδονίας  (τσίντσι),  που  την  στελέχωναν  οι  Έλληνες  πολεμιστές  των  διαβάσεων  των  βουνών, ονόμασαν  όλους  αυτούς  Τσίντσαρ.  Έτσι  στα  σέρβικα  επονομάσθηκαν οι Έλληνες  Μακεδόνες της 5ης Λεγεώνας, οι απόγονοί τους και, κατ’ επέκτα­ση, όλοι οι βλαχόφωνοι αυτόχθονες Έλληνες  μέχρι  σήμερα  Τσίντσαρ,  Τσίντσαροι.  Σύμφωνα  με  μία  άλλη  άποψη,  δεν  συγκροτήθηκε  τότε  μόνο  μία  Ελληνική  λεγεώνα,  η  5η,  αλλά  συνολικά  5  λεγεώνες,  σχεδόν  σε  όλη  την  Ελληνική  Βαλκανική  Χερσόνησο (Μακεδονία,  Θεσσαλία,  Ήπειρο,  Αιτωλία  και  Ακαρνανία).








Ο Δημήτριος Μπεθάνης για το Σκοπιανό: Μας δουλεύει όλος ο κόσμος γιατί ξέρουν ότι ο πολιτικός κόσμος που μας κυβερνά είναι το κατακάθι της χώρας. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ.

Τώρα, πριν ένα δύο χρόνια .. μήνες, η Κρήτη έκανε ένα φάρμακο που λεγότανε Cretan Aspirin. Και ήρθε ένας άνθρωπος και τους σταμάτησε. Πώς τους σταμάτησε; Όλος ο πλανήτης ήθελε το Cretan Aspirin, θέλανε μία ασπιρίνη από την Κρήτη. Και απ’ τη Σικελία θα θέλανε βέβαια, και Ινδική και Αυστραλέζικη ασπιρίνη. Και ήρθε ένας και τους σταμάτησε. Πώς; Ξέρετε τι δεν σας λένε φίλοι μου όλοι οι δημοσιογράφοι που βλέπετε και όλοι οι πολιτικοί; «Αποφάσισαν οι χώρες» [μας λένε]. Γιατί έρχονται εδώ; Η Αμερική στέλνει απεσταλμένους, εδώ έρχονται οι πολιτικοί από τα Σκόπια, απ’ την Ευρώπη, απ’ τις χώρες που έχουμε φιλικές σχέσεις και μας πιέζουνε. ΓΙΑΤΙ; Αφού «έχουν αποφασίσει». Γιατί υπάρχει κάτι φίλοι μου, όπως σταμάτησε η ασπιρίνη από την Κρήτη, που λέγεται πατέντα, και λέγεται copyright, και λέγεται πνευματικά δικαιώματα. Και τα πνευματικά δικαιώματα που λένε Αλέξανδρος, Φίλιππος, Αριστοτέλης, Μακεδονία, ανήκουν σε εμάς. Όλος ο πλανήτης να πει ότι εμείς τους δίνουμε το όνομα, δεν ισχύει αν δεν το δεχτεί αυτός που έχει τα δικαιώματα. Εάν η Bayer δεν ερχότανε να σταματήσει την ασπιρίνη φυσικά τώρα θα είχαμε ασπιρίνη Κρητική. Θα έλεγε (η Bayer) δεν με ενδιαφέρει. Την Ελλάδα την ενδιαφέρει ή δεν την ενδιαφέρει; ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Μας λένε, «αποφάσισαν κάποιες άλλες χώρες». Γιατί; Για το δικό μας όνομα; Δεν έχουν όμως το δικαίωμα. Το ξέρουν. Γι’ αυτό έρχονται εδώ. Γιατί έρχονται εδώ; Περιμένουν να βρουν τον ΠΡΟΔΟΤΗ, χωρίς εισαγωγικά, που θα πει εγώ υπογράφω και παραδίδω το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου … τα δίνω όλα στους Σλάβους. Αυτό περιμένουνε, τον ΠΡΟΔΟΤΗ που θα πει αυτό το πράγμα. Γι’ αυτό έρχονται εδώ και θα έρχονται συνέχεια.

 Σκεφτείτε φίλοι μου, οι πολιτικοί μας που δεν μπορούνε να μοιράσουνε δυο γαϊδουριών άχυρα, να τους αναθέσουμε εμείς την διαχείριση του πιο μεγάλου πολιτισμού του πλανήτη. Εδώ τον πρωθυπουργό τον λένε έξω δημόσια, ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟ, ΚΛΟΟΥΝ, ΠΡΕΖΑΚΙ, ό,τι θέλετε τον έχουνε πει. Σ’ αυτούς τους πολιτικούς αναθέτουμε εμείς την διαχείριση του μεγαλύτερου πολιτισμού στον πλανήτη και σε βάθος τριών χιλιετιών πίσω; Δεν μπορούν, δε έχουν την πνευματική ικανότητα, δεν έχουν τα ψυχικά εχέγγυα, δεν έχουν το βεληνεκές που απαιτείται, ο εγκέφαλος τους. Πώς θα το διαχειριστούν αυτοί;

Άρα τί κάνουμε εδώ; Εδώ πρέπει ΕΜΕΙΣ να παρέμβουμε. Οι πολίτες. Γιατί εμείς έχουμε την δύναμη φίλοι μου. Έχουμε την δύναμη, τη μεγαλύτερη απ’ όλες, λέγεται ψήφος και με αυτό θα κατευθύνουμε αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί εντέλει τα δικαιώματα είναι δικά μας δεν είναι δικά τους. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Του Γιώργου, εσείς που με βλέπετε, η Ελένη, η Τασία, η Μαρία, ο Χρήστος, ο Τάκης, ο Γιάννης.. είναι δικά σας τα δικαιώματα. Και θα υπογράψει ένας; Όποιος είναι αυτός, είτε έχει τον βαρύγδουπο τίτλο ‘πρωθυπουργός’, ή ‘υπουργός’, ή ‘υφυπουργός’, ή όλη η βουλή. Λέει «η πλειοψηφία της βουλής». Δεν κατάλαβα; Είσαστε ακριβώς, ένας, ένας, ένας, γιατί πουλάτε τα δικαιώματά ΜΟΥ. Δεν είναι η βουλή που θα αποφασίσει, εδώ μιλάμε για την ΙΣΤΟΡΙΑ. Δεν μπορεί να πει όλη η βουλή, ‘κύριε Δημήτριε Μπεθάνη εγώ πουλάω τα δικαιώματά σου’. Δεν το πουλάω εγώ το μερίδιό μου. Την μία μετοχή που μου ανήκει. Δεν έχουνε αυτό το δικαίωμα φίλοι μου και προσπαθούν να σας εξαπατήσουν συνέχεια.

Επειδή τα δικαιώματά είναι δικά μας και εμείς πρέπει να αποφασίσουμε στην πραγματικότητα, σε όλους αυτούς που θα προδώσουνε και θα πούνε ο Αλέξανδρος είναι Σλάβος, σε όλους αυτούς δεν θα ρίξουμε μόνο μαύρο, θα τους στήνουμε εφ’ όρου ζωής όπου βρίσκονται και αυτούς και τα παιδιά τους γιατί αυτοί ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΤΙΜΗ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ. ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ; ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΗ. ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ.

  
  Μια ξεχασμένη  Ελλάδα   στα  Σκόπια.


  Διαβάστε  και τα  εκτεταμένα  άρθρα  των  "Αυτόχθονων  Ελλήνων"  για  την  Βόρειο  Μακεδονία.
Στην αρχή του βίντεο μια ''Σκοπιανή'' δημοσιογράφος της εφημερίδας NOVA MACEDONIA μιλάει στα ελληνικά λέγοντας:
''Η γιαγιά μου ήταν Ελληνίδα, το όνομά της ήταν Ολυμπία και ήρθε από την Αλεξανδρούπολη το 1923. Ο Ζορμπάς ήρθε το 1923. Να ρθουν οι Έλληνες να δουν τον τάφο του Ζορμπά''. 

Στο 2:00 του βίντεο ο Έλληνας δημοσιογράφος δείχνει ελληνικό μνήμα στα Σκόπια γραμμένα σε ελληνική καθαρεύουσα: 

''Ενθάδε κείται ο αείμνηστος Δημήτριος Κομάτης, έμπορος, γεννηθείς εν Κρούσοβω το 1828, αποβιώσας εν Σκοπίοις το 1900''.

Μια ξεχασμένη  Ελλάδα  στα  Σκόπια.  Ποιός  Έλληνας  δημοσιογράφος  από  τα  τουρκοκάναλα  των  Αθηνών  θα  κάνει  μία  έστω  ανεκτή,  αντικειμενική  ανταπόκριση;  Άλλωστε  οι  περισσότεροι  είναι  απόφοιτοι  της  ΚΝΕ,  αποεθνικοποιημένα  τομάρια  της  νέας  τάξης  του  ταλμούδ.
«Ο Καζαντζάκης έλεγε πως ο Ζορμπάς τον έμαθε ν' αγαπάει τη ζωή και να μη φοβάται το θάνατο», λέει η δισέγγονή του Καταρίνα Γκάιγκερ ξετυλίγοντας τις αναμνήσεις που της μετέφεραν οι απόγονοί του...

«Γεννήθηκε στο Kαταφύγιο, ένα ορεινό χωριό της Κοζάνης. Παιδί φύλαγε πρόβατα βοηθώντας τον πατέρα του. Μετανάστευσε στα Σκόπια για να βρει δουλειά, πήρε μαζί του μόνο τη γιαγιά, το μικρότερο παιδί. Κι εκεί έμεινε μέχρι το θάνατό του σε ξενοδοχείο».

- Η γιαγιά σου γεννήθηκε στην Ελλάδα;

«Ασφαλώς. Ήταν η μικρότερη κόρη του. Την έλεγαν Αικατερίνη. Το μοναδικό παιδί που πήρε ο Γιώργος Ζορμπάς μαζί του στα Σκόπια. Κι έζησε μέχρι τα 80 χρόνια της. Στα Σκόπια η γιαγιά γνώρισε τον Νικόλα, Bλάχος ήταν. Παντρεύτηκαν. Στη διάρκεια του πολέμου γεννήθηκε η μητέρα και ο θείος. Τότε πέθανε ο Ζορμπάς».

- Πώς βρέθηκε η μητέρα σου στο Βελιγράδι;

«Ο Ζορμπάς τα τελευταία χρόνια είχε ένα κατάστημα που πουλούσε παπούτσια. Στη διάρκεια του πολέμου, οι Βούλγαροι μας τα πήραν όλα. Τότε ο παππούς και η γιαγιά Αικατερίνη αποφάσισαν να πάρουν τα παιδιά τους και να μεταφερθούν στο Βελιγράδι αναζητώντας εργασία...».

Πριν από μερικά χρόνια, η Καταρίνα ταξίδεψε για πρώτη φορά στην πατρίδα... στην Ελλάδα. Ήρθε μαζί με τη μητέρα της και πολλούς άλλους πρόσφυγες. Βρήκαν ένα μικρό διαμέρισμα στο Βύρωνα κι εγκαταστάθηκαν. Η Καταρίνα κατάφερε να πάρει μια τετραετή υποτροφία που δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε αλλοδαπούς φοιτητές και άρχισε να φοιτεί στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Αλλά την πρώτη κιόλας χρονιά έχασε την υποτροφία από ένα μάθημα, την αρχαιολογία. «Στη συνέχεια, πήγα χίλιες φορές στην Αστυνομία παρακαλώντας να μου δώσουν άδεια παραμονής ως ομογενή, λέγοντας πως η μητέρα μου έχει ελληνική υπηκοότητα. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα...

Η εγγονή του Zορμπά, η Άννα , ήταν γ.γ. του Συλλόγου Eλλήνων της Σερβίας «Pήγας Φεραίος» και πρόεδρος του Γιουγκοσλαβικού τμήματος της Διεθνούς Eταιρείας Φίλων Nίκου Kαζαντζάκη στο Bελιγράδι. H Άννα Γκάιγκερ, η οποία είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα με πολλές δυσκολίες, ήταν παντρεμένη και είχε δύο κόρες, τη Mελίνα, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins των HΠA, και την Kαταρίνα.

Να σημειώσουμε ότι ο αδελφός της Άννας Γκάιγκερ, Βαγγέλης Γιάντας, έμπορος, εγγονός κι αυτός του Ζορμπά, έζησε όλη του τη ζωή στη Σερβία και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο οικογενειακός τάφος της ελληνοβλαχικής οικογένειας Γιάντα βρίσκεται στα Σκόπια. Είναι ο τάφος της κόρης του Ζορμπά, της Κατίνας Γιάντα και του άντρα της, Γιοβάν Γιάντα, καθώς και των γονιών του, Βαγγέλη και Ασπασίας Γιάντα, γραμμένος στα σλαβικά. Μαζί τους αναπαύεται κι ο Ζορμπάς  ο  Μακεδόνας.
Να σημειωθεί ότι, η οικογένεια Γιάντα κατάγεται από τη Νικολίτσα Κορυτσάς.

http://vlahofonoi.blogspot.gr/2014/04/blog-post_14.html




ΟΙ  ΒΛΑΧΟΙ  ΤΩΝ  ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ  (ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ)  ΕΙΝΑΙ  ΟΛΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:  «ΟΙ  ΒΛΑΧΟΙ  ΕΣΩΣΑΝ  ΤΗΝ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Όπως γράφει ο Δίων ο Κάσιος, ο Ρωμαίος Αυτοκράτωρ Αντωνίνος ο Ευσεβής μεταξύ 138-161 μ.Χ. συγκρότησε πέντε Ρωμαϊκές Λεγεώνες: Θεσσαλίας, Ηπείρου, Αιτωλίας, Ακαρνανίας και Μακεδονίας. Σε κάθε Λεγεώνα υπηρετούσαν δια βίου 16.000 αυτόχθονες ορεισίβιοι Έλληνες ακολουθούμενοι από τις πολυμελείς οικογένειές τους. (Δηλαδή  τότε  κατατάχτηκαν  στις  ρωμαϊκές  λεγεώνες  16.000  Χ  5  =  80.000  Έλληνες  νεαρής  ηλικίας  και  αν  υπολογίσουμε  και  τα  μέλη  των  οικογενειών  τους  ξεπερνούσαν  τις  250.000  σε  όλη  την  Ελληνική  βαλκανική  χερσόνησο). Φυσικά  Λατινοφώνησαν  για  να  συνενοούνται  με  την  προϊσταμένη  στρατιωτική  και  πολιτική  εξουσία,  χωρίς  να  ξεχάσουν  βέβαια  την  πατρογονική  γλώσσα  και  συνείδηση.  Όπως  οι  Έλληνες  συγγραφείς  Αππιανός  ο  Αλεξανδρεύς  και  ο   Αμμιανός  Μαρκελλίνος  που  έγραψαν  τις  ιστορίες  τους  στα  Λατινικά.  Επί πλέον το 212 μ.Χ. ο Αυτοκράτωρ Καρακάλλας αναγνώρισε ότι όλοι οι υπήκοοί του ήσαν πια ισότιμοι Ρωμαίοι πολίτες. Cives Romani,  οι  σημερινοί  Αρμάνοι,  δηλαδή  οι  Βλάχοι.   
Οι Βλάχοι  εξαπλώθηκαν  σε  όλη  την  Μεγάλη  Ευρωπαϊκή  Ελληνική  Χερσόνησο.  Εγκαταστάθηκαν  με  τις  οικογένειές  τους  στις  βουνοκορφές  και  στις  διαβάσεις  των  βουνών  και έγιναν  εξαίρετοι  κτηνοτρόφοι  και  μεταλλουργοί.  Δεν  συγχρωτίζονταν  πολύ  με  τις  άλλες  ελληνικές  ράτσες.  Περήφανοι  για  την  αποστολή  τους,  να  φυλάγουν  τις  διαβάσεις  των  βουνών,  περήφανοι  για  την  Ελληνική  καταγωγή  τους,  πάντοτε  δίγλωσσοι  (Ελληνικά  και  Λατινικά),  έγραφαν  Ελληνικά  και  μιλούσαν  καθημερινά  τα  Ελληνικά  και  τα  Λατινικά.  Όταν  προσηλυτίστηκαν  στον  χριστιανισμό  κράτησαν  με  ιδιαίτερη  φροντίδα  την  χριστιανική  τελετουργία  στα  Ελληνικά.  Ποτέ  δεν  προσχώρησαν  (ούτε  στην  Λατινοκρατία)  στην   παπική  εκκλησία.  Ποτέ  στα  γραπτά  τους  δεν  έγραψαν  σε  άλλη  γλώσσα.  Μπορεί  να  μιλούσαν  λατινικά  και  Ελληνικά,  έγραφαν  όμως  πάντοτε  στα  Ελληνικά.  Και  όταν  άρχισε  η  Ελληνική  αναγέννηση  πρώτοι  οι  Βλάχοι  από  τους  υπόλοιπους  Έλληνες  ανέπτυξαν  τα  Ελληνικά  γράμματα  και  τις  επιστήμες.  Η  πιο  γνήσια,  αυθεντική  και  καθαρόαιμη  Ελληνική  φυλή  των  νεωτέρων  χρόνων.
Επί 1.300 χρόνια οι Βλάχοι φύλαγαν τις στρατηγικές κλεισούρες, την Εγνατία Οδό και τις Βασιλικές Στράτες. Παρέμειναν Ακρίτες της πατρώας μας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι τέλους. Στα Ακριτικά Τραγούδια του ο πιστός Λαός τους υμνούσε εξ αρχής με θαυμασμό.

ΟΙ  ΒΛΑΧΟΙ  ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ  ΟΔΙΤΕΣ  (ΦΥΛΑΚΕΣ  ΟΔΩΝ).

Οι Βλάχοι ονομάζονται Οδίται επειδή ήταν οι φύλακες των βασιλικών οδών. Ο Γεώργιος Κεδρηνός αναφέρει ότι, τέλη του 10ου αιώνα, Βλάχοι Οδίται «ανήρεσαν», Καστοριά, κοντά στο Πισοδέρι «παρά τας Καλάς Δρυς». Το τοπωνύμιο παραφράζει στην ελληνική γλώσσα το βλάχικο «κάλεα ντι ρης», δηλαδή δρόμος του ρήσου, του Λυγκός. Επειδή εκεί αφθονούσαν οι λύγκες, όλη η περιοχή ονομάζεται Λυγκηστίς από τα αρχαιότατα χρόνια μέχρι σήμερα.

Βλάχικης καταγωγής ήταν ο  Ρήγας Φερραίος, ο  Γεωργάκης Ολύμπιος  και  ο  Κολοκοτρώνης  και  πολλοί συμπολεμιστές του (Τσεργίνης άλλωστε το πραγματικό επίθετό του), cerchio-ίνης  =  ιταλικό, από το λατινικό circus, που συγγενεύει με το ελληνικό κρίκος και με αντιδάνειο Τσέρκι, δηλ. το στεφάνι που συγκρατεί τα ξύλα των βαρελιών / βουτσιών.





   ΟΙ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ  ΕΝΘΕΡΜΩΣ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΝΑ  ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ  ΤΟ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΒΙΒΛΙΟ.  ΘΑ  ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ  ΜΕΡΙΚΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ.






ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


Δρ. NTΟΥΣΑΝ Γ. ΠOΠOBITΣ
 



ΑΡΜΑΝΟΙ ΒΛΑΧΟΙ

ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ






ΧΟΡΗΓΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010








ΠINAKAΣ ΠEPIEXOMENΩN



ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΟΙ ΑΡΕΙΜΑΝΙΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ............................................................7


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ............................................................................................................33


Πρόλογος της πρώτης εκδόσεως ........................................................................43


Πρόλογος της δευτέρας εκδόσεως ......................................................................45



Mέρος I



Eισαγωγή ................................................................................................................47


Ένας Tσίντσαρος για τους Tσιντσάρους ............................................................51


O Iλλαρίων Pούβαρατς σχετικά με την εθνολογική σύσταση

του τσαρσιού μας .................................................................................................62
Πώς αυτοαποκαλούνταν (οι Tσίντσαροι) και πώς τους αποκαλούσαν
οι άλλοι ......................................................................................................................68
Ποιοι υπάγονται στην ομάδα ...............................................................................85
Τόπος καταγωγής τους και αριθμός ατόμων ....................................................89
Σωματικά χαρακτηριστικά .................................................................................115
Eνδυμασία ............................................................................................................118
Ψυχικά χαρακτηριστικά [Γνωρίσματα του χαρακτήρα τους] ........................121
Aπόκτηση περιουσίας στα ξένα ........................................................................139
Το πλανόδιο εμπόριο ..........................................................................................144
Εμπόδια ................................................................................................................147
Λαθρεμπόριο και απάτες ....................................................................................163
Eγγυήσεις .............................................................................................................167
Oι Tσίντσαροι ως έμποροι .................................................................................168
Eμπορικές εταιρείες ............................................................................................187
Τα λοιπά επαγγέλματα ........................................................................................197
H οικογένεια Σίνα ...............................................................................................204
H εικόνα του τσαρσιού μας ................................................................................212
Oι Έλληνες για τους άλλους λαούς και οι άλλοι λαοί για τους Έλληνες ....229
5
Aντιπαραθέσεις ...................................................................................................237
Κοινωνικές διαμάχες ...........................................................................................240
Διαμάχες στην Εκκλησία ....................................................................................244
Διαμάχες για τα σχολεία ....................................................................................263
H αντιπαράθεση στη συνέλευση στο Τέμισβαρ το 1790 ...............................287
Oι Tσίντσαροι ως πολεμιστές και ήρωες .........................................................289
Oι Tσίντσαροι στο περιβάλλον του Kαραγιώργη
και του Mίλος (Oμπρένοβιτς) ................................................................................297
Oι Tσίντσαροι ως ευγενείς .................................................................................305
Oι Tσίντσαροι ως ευεργέτες ..............................................................................308
O εθνικισμός τους ...............................................................................................310
O εκσερβισμός και η εξαφάνιση των Tσιντσάρων ..........................................313
H σερβική οικογενειακή εορτή Krsna slava και η ελληνική
ονομαστική εορτή ...............................................................................................319
Oι Tσίντσαροι σήμερα ........................................................................................322
Tο Kρούσοβο .......................................................................................................323
Eπίλογος ...............................................................................................................329
Mέρος II
Yλικό σχετικό με την ιστορία οικογενειών (Tσιντσάρικων) .........................335
Κατάλογος ονομάτων .........................................................................................337
Βιβλιογραφία
Ελληνόγλωσση ....................................................................................................479
Ξενόγλωσση ........................................................................................................494




popovic.pdf




ΟΙ  ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΛΑΟΣ  ΜΕ  ΡΕΥΣΤΗ  ΤΗΝ  ΕΘΝΟΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.  ΟΙ  ΜΙΣΟΙ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ  ΕΧΟΥΝ  ΓΝΩΣΗ  ΚΑΙ  ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ  ΣΤΟ  ΒΑΘΟΣ  ΤΟΥ  ΜΥΑΛΟΥ  ΤΟΥΣ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΚΑΤΑΓΩΓΗ  ΤΟΥΣ.

Η αντιπαράθεση Ελλάδος-Σκοπίων έφερε στην επιφάνεια αυτό, που οι αυθεντικοί Έλληνες γνωρίζουν, ότι τα εθνολογικά σύνορα του Ελληνισμού είναι πολύ ευρύτερα των σημερινών κρατικών συνόρων.  Το  ελληνικό  κράτος  και  πολλοί  στενόμυαλοι  έλληνες  αγωνίζονται  πενήντα  χρόνια  τώρα  για να μετατρέψουν τους  Σκοπιανούς σε βουλγάρους. Το  ελληνικό  κράτος  και  πολλοί  στενόμυαλοι  έλληνες  ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την ιστορία, την θρησκεία, το εορτολόγιο, τους ήρωες, και την αρχαιολογία της  αυθεντικής  Ελληνικής  Μακεδονίας.  Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε σοβαρή προσπάθεια να βρεθεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  Για  την  ακρίβεια,  μάλλον  αποθάρρυναν  κάθε  σχετική  αρχαιολογική  έρευνα.  Ουδέποτε διοργάνωσαν σχολικές εορτές στην Ελλάδα με μικρά παιδιά να ντύνονται όπως οι αρχαίοι Μακεδόνες,  όπως  κάνουν  οι  σκοπιανοί. Αλλά έχουν το θράσος να διεκδικούν το μονοπώλιο της Μακεδονίας.   
Το μόνο μονοπώλιο που έχουν δικαίωμα να διεκδικούν,  όπως  έλεγε  ο  Ίων  Δραγούμης,  είναι το μονοπώλιο στην βλακεία  και  στον ραγιαδισμό. 

Οι Σκοπιανοί είναι λαός ρευστής συνειδήσεως εδώ και πολλούς αιώνες. Η εθνοτική τους συνείδηση καθορίζεται από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες. Διαρκώς μεταβάλλεται και αλλοιώνεται.  Όσο η Ελλάς απέχει από τις διεργασίες διαμορφώσεως της εθνικής συνειδήσεως των Σκοπιανών, τόσο θα κερδίζει έδαφος ο βουλγαρικός  επεκτατισμός, προσαρτώντας τα υπόδουλα Μακεδονικά εδάφη και τους αλλοτριωμένους Ελληνομακεδονικούς πληθυσμούς.  Χρέος των Ελλήνων είναι να θεωρούν τα Σκόπια ως σφαίρα αποκλειστικής επιρροής του Ελληνισμού  και να σχεδιάζουν προγράμματα επανελληνίσεως των Σκοπιανών και επανεντάξεως στην Ελληνική επικράτεια.

Χρειαζόμαστε στρατηγικό βάθος στα βόρεια σύνορά μας έναντι του βουλγαρικού επεκτατισμού. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε είναι η προσάρτηση των Σκοπίων ως Βόρειο Μακεδονία, αφού διαχωρίσουμε πλήρως τους ελληνογενείς από τους μη-ελληνογενείς πληθυσμούς. 

Εξ αιτίας της εγκληματικής ανθελληνικής προπαγάνδας του  «ελληνικού»  κράτους,  αρκετοί  βουλγαρικής  καταγωγής  Σκοπιανοί συνειδητοποίησαν   σήμερα  ότι είναι προς το συμφέρον τους να ξεκινήσουν προσπάθεια απο-μακεδονοποιήσεως των Σκοπίων. Και συγχρόνως να εκβουλγαρίσουν πλήρως τον υπάρχοντα ελληνογενή  πληθυσμό.  Αυτό το εθνικό έγκλημα το χρεώνεται το  δήθεν  «ελληνικό»  κράτος.   



ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ  ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ:  «ΤΟ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ  ΖΗΤΗΜΑ  ΕΙΝΑΙ  ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ».

ΤΑ  ΣΚΟΠΙΑ  ΑΡΧΙΖΟΥΝ  ΝΑ  ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ  ΤΗΝ  «ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΙΗΣΗ»  ΚΑΙ  ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΙΗΣΗ.  ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ  ΜΗΠΩΣ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΓΙΝΟΥΝ  ΕΞΥΠΝΟΙ  ΚΑΙ  ΠΕΙΣΟΥΝ  ΤΟΥΣ  «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΤΟΥΣ  ΚΑΤΑΓΩΓΗ.

Έτσι  οι Σκοπιανοί φοιτητές, φοιτούν ελευθέρως σε όλα τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας.

Ο  Άνγκελ Τζαμπάσκι λοιπόν, που ανήκει στον κυβερνητικό συνασπισμό,  έγραψε  ότι:   
«Η Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ είναι ένας λαός χωρισμένος σε δυο κράτη».
Προχώρησε  ακόμη  περισσότερο:
«Η Βουλγαρία πρέπει σταθερά και χωρίς συμβιβασμούς να θέσει  και  στην Ελλάδα το ζήτημα της αναγνώρισης της βουλγαρικής εθνικής μειονότητας στη Μακεδονία και στη Θράκη του Αιγαίου.
Να αναγνωριστεί στους Βούλγαρους μωαμεθανούς της Ανατολικής Ροδόπης το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού». 


ΘΕΛΑΜΕ  ΝΑ  ΓΙΝΟΥΜΕ  ΕΛΛΗΝΕΣ,  ΑΛΛΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.

O  Τόνι Ντεσκόσκι, Καθηγητής  του  Δικαίου  στο  Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος»   των  Σκοπίων  και νομικός  σύμβουλος  της  σημερινής  σκοπιανής Κυβέρνησης  δηλώνει:

«Από το 2006 και μετά ξεκινήσαμε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια να αλλάξουμε ταυτότητα, να εισάγουμε αρχαίο dna, να αλλάξουμε την συλλογική μας μνήμη, την μνήμη ενός σλαβικού έθνους ώστε να δημιουργήσουμε κάτι αρχαίο, ένα «Μακεδονικό έθνος» που ήταν στ’ αλήθεια ελληνικό. Μία τρελή απόπειρα να μετατραπεί ένα σλάβικο έθνος σε ελληνικό. Και αυτό προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στο εσωτερικό του κράτους.

Αυτό που μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους Έλληνες συναδέλφους μας είναι το να διαχωρίσουμε τα δύο μέρη της περιοχής, το να αποδεχτούμε το εθνικό αφήγημα, όπως το είχαμε αποδεχτεί για πολύ καιρό, αν και ξεφύγαμε τα τελευταία δέκα χρόνια, να στηριχτούμε στις σλάβικες ρίζες μας, κάτι που ξεκάθαρα ικανοποιεί κάθε ελληνική απαίτηση, ελληνική πολιτική απαίτηση, ουσιώδη πολιτική απαίτηση, και το να παραμείνουμε μέσα στο σλαβικό πλαίσιο, που είναι αρκετά μεγάλο για το έθνος μας. Αυτές είναι οι ρίζες μας, και οι ρίζες μας δεν έχουν σχέση με το Αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας. Το πρώτο μήνυμα που πιστεύω ότι πρέπει να στείλουμε στους Έλληνες γείτονές μας είναι ότι τίποτα δεν μας ανήκει μέσα στην ελληνική επικράτεια της Μακεδονίας, αλλά από τη δική μας πλευρά των συνόρων, είναι επίσης Μακεδονία».

 



ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΙΔΗΣΗ:

«Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια» τονίζει ο δήμαρχος των Σκοπίων και στενός συνεργάτης και φίλος του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Πέτρε Σιλέγκοφ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ο Σιλέγκοφ εξηγώντας την άποψή του, λέει πως όταν μιλά κάποιος για τέτοιου είδους εθνότητες, κράτη και λαούς, αναφέρεται στα τελευταία τριακόσια χρόνια, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε δυο χιλιάδες τριακόσια πριν, και υπογραμμίζει πως ο ίδιος προτιμά να τον βλέπει περισσότερο ως τον ηγέτη που εκπολίτισε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν  σήμερα  στην  κοινωνία  των  Σκοπίων  περίπου  300.000  Ελληνογενείς  Τσίντσαροι  με  έντονη   την  Ελληνική  Εθνική  Συνείδηση,  400.000  βουλγαρόφωνοι  με  Ελληνική  συνείδηση  και  παραπάνω  από  500.000  σκοπιανοί  με  ρευστή  εθνική  συνείδηση,  που  αποκλίνει  όμως  θετικά  προς  τον  Ελληνισμό  και  ένα  σπρώξιμο,  μία  καλή  και  έξυπνη  κουβέντα  από  επίσημα   ελληνικά  χείλη,  αρκεί  για  να  γείρουν  στην  αγκαλιά  της  Ελληνικής  πατρίδας.


Αν απέχει η Ελλάς από τις πολιτικές διεργασίες στα Σκόπια, θα παραδώσει στον βουλγαρικό  επεκτατισμό 2 εκατομμύρια  ανθρώπους,  οι  οποίοι,  με  λίγη  ευστροφία,  θα  γίνονταν  φανατικοί  Έλληνες.   
Γιατί  στην  πραγματικότητα  είναι  Έλληνες.  
Διάφορες  ιστορικές  συγκυρίες  τα  έφεραν  έτσι  και  σήμερα  εμείς  έχουν  την  υποχρέωση  να  εργαστούμε  πολύ  και  να  τους  προσελκύσουμε  στην  αγκαλιά  της  μητέρας  Ελληνικής  πατρίδας.


 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ







«ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΑ  ΣΥΝΟΡΑ,  ΣΤΟΥΣ  ΕΥΖΩΝΟΥΣ,  ΣΤΙΣ  4  ΜΑΡΤΙΟΥ  2018,  ΝΑ  ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ  ΕΜΠΛΟΚΗ,  ΩΣΤΕ  ΝΑ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΕΦΙΑΛΤΗ  ΤΣΙΠΡΑ».



ΤΟ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΑΡΘΡΟ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ  ΣΗΜΕΡΑ  ΣΤΗΝ  «ΦΙΛΟΝΟΗ».

Ὥρα νὰ δράσουμε μόνοι μας γιὰ τὴν Μακεδονία!!!!
Ὕστερα ἀπὸ τὶς ἐχθεσινὲς ἐξελίξεις (-δηλώσεις, ἀδελφοποιήσεις-), ἐπίσημος ἐπαρχία πλέον τῆς Τουρκίας εἶναι τὰ Σκόπια.
Ἀλλὰ καὶ κατόπιν τῶν προδοτικῶν δηλώσεων τῆς ἀνθελληνικῆς κυβερνήσεως, ἐπιβάλλεται, ὅσο ποτὲ ἄλλοτε, νὰ καταλάβουν ἐπὶ τέλους οἱ Ἀμερικανοὶ τοῦ ΝΑΤΟ, μαζὺ καὶ οἱ Εὐρωπαῖοι, τὸ ποιοὶ εἶναι τελικῶς οἱ σύμμαχοί τους ἱστορικὰ στὴν περιοχή, καθὼς ἐπίσης καὶ τὸ πῶς τὸ κοινό μας συμφέρον πλέον εἶναι ἡ διάλυσις τοῦ ἐκτρώματος/μορφώματος, ὅπως ἐπίσης καὶ ὁ διαμοιρασμὸς τῶν ἐδαφῶν του, στοὺς παραδοσιακὰ καὶ γνωστοὺς συμμάχους.
Ὡς ἐκ τούτου ἐμεῖς ὀφείλουμε (καὶ θὰ πράξουμε) πλέον (ὅπως διαμηνύω ἤδη σὲ ὅλους τοὺς τόνους ἀπὸ προχθές), στὴν συγκέντρωση τῶν Εὐζώνων (4 Μαρτίου), τὴν πρόκληση παγκοσμίου διπλωματικοῦ Vertigo καὶ ἐμπλοκῆς τοῦ ζητήματος. Δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ περιμένουμε νὰ πέσῃ ἡ πίττα γιὰ νὰ τὴν φᾶμε, ἀναμένοντας μόνον νὰ ἀντιδράσουν οἱ Ἀλβανοὶ τῶν Σκοπίων… (Κι ἐάν δέν…;;;), χωρὶς ἐμᾶς ἀπὸ τὴν μεριά μας νὰ κουνήσουμε τὸν κῶλο μας, ἀξιοποιώντας τὴν παναρχαία μας προγονικὴ ῥήση: «Σὺν Ἀθηνᾶ καὶ χείρα κίνει».
Ἀναλαμβάνω λοιπὸν τὴν ἱστορική μου εὐθύνη καὶ τὴν ἔως τώρα, ἀπὸ παιδί, θέση/στάση μου στὰ Ἐθνικὰ ζητήματα…
Τώρα, αὐτὴν τὴν ὥρα καὶ στιγμή, ποὺ κινδυνεύει πραγματικὰ καὶ γιὰ πρώτη φορὰ στὴν δική μας γενεὰ ἡ Πατρίς…
Διαμηνύω καὶ ζητῶ (ἢδη τὸ ἔχω διαμηνύση στοὺς ὀργανωτὲς τῆς συγκεντρώσεως τῶν Εὐζώνων – καί, χωρὶς νὰ μὲ νοιάζῃ γιὰ τὸ ἐὰν τὸ ἐνστερνισθοῦν ἢ ὄχι, ὑποκύπτοντας σὲ ἐνδεχόμενες πιέσεις, ἀλλὰ καὶ τὸ ἐὰν κάποιοι προσπαθήσουν νὰ τὸ καπελώσουν, γιὰ ἰδιοτελεῖς λόγους- τὸ ὁποῖον προφανῶς καὶ θὰ γνωρίζουν, ὅ,τι εἶναι καὶ ἀναμενόμενον ἄλλωςτε)…
…διαμηνύω καὶ ζητῶ λοιπὸν τὴν ἐλαχίστη βοήθειά σας, ὅσων περισσοτέρων γίνεται καὶ μὲ γνωρίζετε διαδικτυακῶς τόσα χρόνια, πὼς στοὺς Εὐζώνους θὰ πᾶμε ὄχι ἁπλᾶ γιὰ νὰ φωνασκήσουμε καὶ νὰ φύγουμε, ὅπως στὰ δύο προηγούμενα συλλαλητήρια, (τὰ ὁποία ἄλλωστε ὅπως βλέπουμε δὲν τὰ λαμβάνει κάποιος ὑπ΄ ὄψιν του καὶ ὡς ἀποτελεσματικὸ μέσον πιέσεως), ἀλλὰ βγαίνοντας γιὰ πρώτη φορὰ ἀπὸ ἐκείνην τὴν στιγμὴ καὶ μετά, ἐμπρὸς καὶ δημοσίως πλέον, μὲ ὀνοματεπώνυμο, ἐπομιζόμενος ὁ ἴδιος (γιὰ ὅποιον φοβᾶται), τὸ ὁποιοδήποτε προσωπικό/οἰκογενειακό/ἐπαγγελματικὸ κόστος, νὰ περάσουμε τὸν συνοριακὸ σταθμὸ Εὐζώνων νομίμως, μὲ τὶς ταὐτότητές μας καί, κατόπιν αὐτοῦ νὰ κατευθυνθοῦμε (ἥρεμα, χωρὶς βία καὶ συντεταγμένα… Δὲν εἶναι ὤρα γιὰ ὁτιδήποτε ἀνώφελο, τοὐλάχιστον ὄχι ἀκόμη), σημαιοφορώντας τὴν σημαία τῆς ὁλοκλήρου, ἐλευθέρας καὶ σκλαβωμένης, ἡνωμένης ὅμως Ἑλληνικῆς κατεχομένης Μακεδονίας, γραμμένο ἐπάνω της, μὲ τὰ ἀρχικὰ Μ.Α.Κ.Μ (Μέτωπο Ἀπελευθερώσεως Κατεχομένης Μακεδονίας), πεζοπορώντας καὶ παιανίζοντας στὰ μεγάφωνα τὸν ὕμνο τοῦ Παύλου Μελᾶ, τὸ ἐμβατήριο τῆς «Μακεδονίας ξακουστῆς» καὶ τὸν Ἐθνικό μας Ὕμνο, πρὸς τὴν πόλη τῆς Γεύγελης, ποὺ ἀπέχει τρία (3) χιλιόμετρα ἀπὸ τοὺς Εὐζώνους, μεταδίδοντας καὶ διαδικτυακῶς ζωντανὰ (internet) καὶ παγκοσμίως (εἰδικὰ σὲ ξένα μέσα καὶ σὲ ὁμογενειακοὺς σταθμούς), τὴν ἐν λόγῳ πορεία, προκαλώντας διεθνῆ διπλωματικὸ σάλο καὶ ἐμπλοκὴ στὸ ζήτημα, ὕστερα ἀπὸ αὐτό.
Γίνονται ἐπίσης, ἁπλᾶ τὸ ἀναφέρω ὡς εὐχῆς ἔργον, προσπάθειες ἐπαφῆς καὶ μὲ τοὺς ὁμογενεῖς σκλαβωμένους Ἕλληνες τῶν Σκοπίων, γιὰ νὰ γίνῃ, ἀπὸ πλευρᾶς τους, κάτι ἀνάλογο, χωρὶς ὅμως νὰ γνωρίζω τὸ ἐὰν εὐοδοθοῦν, λόγῳ τῶν δυσκολιῶν τῆς χρονίου καθεστωτικῆς ἀντιλήψεως καὶ τῶν διώξεών τους, στὴν ἀπέναντι πλευρά.
Σαφῶς λοιπὸν καὶ γνωρίζω πὼς θὰ βροῦμε ἐμπρός μας ἐμπόδια, πιέσεις καὶ δυσκολίες γιὰ νὰ μὴν φθάσουμε στὸ νὰ ὁλοκληρώσουμε τὸ ἐγχείρημα αὐτὸ στὸ φυλάκιο τῶν Εὐζώνων, ἀλλά, ἐπειδὴ ἔφθασε πλέον ἡ ὥρα νὰ ἀναμετρηθοῦμε μὲ τὴν Ἱστορία μας ὡς Ἕλληνες καὶ νὰ τὸ ἀποδείξουμε αὐτὸ ἐμπράκτως πλέον, θὰ πρέπη νὰ εἶσθε πανέτοιμοι, ὅσοι θὰ συμμετάσχετε, γιὰ ὅλα. (Π.χ. συλλήψεις μὲ ἀστεῖες δικαιολογίες, γιὰ νὰ μὴν περάσουμε τὰ σύνορα, προσωπικὲς ἀπειλές, ἀκόμη ἴσως καὶ τὶς σφαῖρες τῶν γελοίων Σκοπιανῶν. Ἀνώφελες καὶ προσωρινὲς ὅμως κινήσεις πανικοῦ τους, ἐμπρὸς στὸ γράψιμο τῆς Ἱστορίας μας!)
Θὰ εἶμαι λοιπὸν ἐμπρὸς καὶ δημοσίως σὲ αὐτό, εὐελπιστώντας στὴν ἐπίτευξη τῶν στόχων, τὸ ὁποῖον ὅμως γιὰ νὰ συμβῇ θὰ πρέπη νὰ εἴμαστε κατ’ ἐλάχιστον 500-1000 ἄνθρωποι.
Γιὰ αὐτὸ καὶ σᾶς παρακαλῶ, ὅσοι εἶσθε ἕτοιμοι γιὰ ὅλα καὶ  θελήσετε νὰ συμμετάσχετε, ἀλλὰ νὰ εἶσθε πραγματικὰ ἕτοιμοι γιὰ νὰ ἔλθετε ἀντιμέτωποι μὲ τὴν Ἱστορία, νὰ τὸ δηλώσετε!
(Παρακαλῶ πολὺ καὶ θερμὰ ὅποιον δὲν εἶναι ἕτοιμος γιὰ αὐτό, ἂς μὴν σχολιάσῃ κι ἂς μὴν στείλῃ μήνυμα, γράφοντας μεγάλα λόγια γιὰ συμμετοχή του, ποὺ δὲν θὰ συμβῆ, διότι μόνον κακὸ μπορεῖ νὰ προκαλέσῃ ἡ μὴ εἰλικρινὴς διάθεσις κι ἀπόφασις συμμετοχῆς του!)
Τέλος συμπληρώνω πὼς θὰ χρειασθοῦμε ἀπαραιτήτως μερικά, ἐλάχιστα ὅμως, ὑλικὰ γιὰ αὐτὸ τὸ ἐγχείρημα (ποὺ δὲν διαθέτω καὶ ζητῶ τὴν βοήθειά σας), πρὸ κειμένου νὰ συγκεντρωθοῦν, διότι χωρὶς αὐτὰ δὲν μποροῦμε νὰ ἐπιχειρήσουμε.
Ἀντικείμενα ὅπως:
Διάθεσις κάποιου ἐπιχειρηματία τῆς Βορείου Ἑλλάδος νὰ μᾶς τυπώσῃ, μὲ μικρὸ κόστος (ἔως 10 εὐρῶ), ποὺ θὰ τὸ ἀναλάβουμε ὁ κάθε ἕνας ἀπὸ ἐμᾶς προσωπικῶς, περὶ τῶν 500 σημαιῶν, μὲ ὁλόκληρη τὴν Μακεδονία μας, ἐλευθέρα καὶ σκλαβωμένη, μὲ τὰ ἀρχικὰ Μ.Α.Κ.Μ., καθὼς ἐπίσης καὶ  5-10 πεντάμετρα πανῶ.
Δύο κάμερες, μὲ σύνδεση ἀπαραιτήτως στὸ διαδίκτυο (ΜΒ), γιὰ νὰ μεταδίδουμε ζωντανὰ τὸ ἐγχείρημα παγκοσμίως, ἀλλὰ καὶ γιὰ νὰ προστατευθοῦμε οἱ ἴδιοι, ἀπὸ τυχοῦσες ψευδο-ἐμβολὲς καὶ κατηγορίες.
Δύο μεγάφωνα καὶ στερεοφωνικὸ γιὰ νὰ παιανίζουν τὰ ἐμβατήρια, ἐν πορείᾳ πρὸς τὴν Γεύγελη, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὸν δικό μας συντονισμό.
Τὰ ἐλάχιστα κι εὔκολα ὅμως γιὰ κάποιους, παραπάνω ἀναφερθέντα, κρίνονται ἀπαραίτητα (πλὴν ὅμως μὴ διαθέσιμα ἀπὸ ἐμέναν) γιὰ τὴν ἐπίτευξη καὶ διεξαγωγὴ τοῦ ἐν λόγῳ ἐγχειρήματος πυροδοτήσεως παγκοσμίων διπλωματικῶν ἐξελίξεων καὶ  ἐμπλοκῆς τοῦ ζητήματος, κάνοντας ἀπὸ μέρους μας τὸ Ἐθνικό μας καθῆκον, ἐπιτρέποντάς μας νὰ συναντηθοῦμε μὲ τὴν Ἱστορία.
Παρακαλῶ πολὺ διαδῶστε καὶ  σὲ ἐμπίστους πατριῶτες φίλους σας τὸ παραπάνω ἐγχείρημα, γιὰ νὰ ὑπάρξουν οἱ ἐλάχιστες προϋποθέσεις ἐπιτυχίας του. (Εἴπαμε, ἀναγκαία, τοὐλάχιστον, συμμετοχὴ 500-1000 ἀνθρώπων!).
Υ.Γ. Θὰ ἀκούσουμε καὶ θὰ διαβάσουμε ἴσως πολλά, γιὰ τὸ ἐν λόγῳ ἐγχείρημα. Αὐτὴν τὴν φορὰ εἶμαι προετοιμασμένος νὰ μὴν ὑπάρξῃ μία νέα ὑπόθεσις Μ.Α.Β.Η.



11 σχόλια :

  1. ΝΑΪΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ».
    Αντί να σκάβουμε τους υποτιθέμενους «δεσμούς της Ρωσίας» του Donald Trump, ο κόσμος θα ήταν καλύτερα να επικεντρωθούμε περισσότερο σε αυτό που κάνει ο δισεκατομμυριούχος πολιτικός ακτιβιστής George Soros, δήλωσε ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Nigel Farage.
    Σε σχόλια που διαβιβάστηκαν από την Fox News την Κυριακή, ο Farage δήλωσε ότι οι «εθνικές δημοκρατίες» θα πρέπει να ανησυχούν για τα δισεκατομμύρια που ο 87χρονος χρηματοδότης έχει δαπανήσει παγκοσμίως για αριστερές αιτίες .
    «Πρέπει όλοι να ξυπνήσουμε ,να δούμε ποιος είναι ο Σόρος και πόσο μεγάλος είναι ο οργανισμός του [Open Society Foundations]», προειδοποίησε ο Farage.
    «Σε μια εποχή όπου ένα μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης ασχολείται με την Ρωσία, απαιτείται μια έρευνα για το τι ακριβώς έχει κάνει η Ανοιχτή Κοινωνία», πρόσθεσε.
    Ο Nigel Farage κατηγόρησε επίσης τον οργανωμένο από την Ουγγαρία οργανισμό χρηματοδότησης Soros, ο οποίος επιδιώκει να ανατρέψει την ψηφοφορία του βρετανικού λαού να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ο Fox News.
    Ο George Soros, με έδρα τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι είναι περήφανος που έχει δωρίσει £ 400,000 ($ 553,000) σε μια εκστρατεία αντι-Brexit.
    «Ο Σόρος τάσσεται υπέρ των ανοιχτών συνόρων και της μαζικής λαθρομετανάστευσης προκειμένου να ξεφορτωθεί τον εθνικισμό» πρόσθεσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

    Η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής και βιολογικών προϊόντων Viogenesis διοργανώνει ομιλία για το Μακεδονικό ζήτημα, και έχει προσκαλέσει στο κατάστημά της στην Εμμανουήλ Μπενάκη 8, στην Ομόνοια, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 18.00 μ.μ. τον πολιτικό Ιφικράτη Αμυρά, και τον φιλόλογο-γλωσσολόγο, διατροφολόγο και συγγραφέα Μάριο Δημόπουλο για να μιλήσουν με θέμα:

    «ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ».

    Είσοδος ελεύθερη.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ: «ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕ ΑΡΧΙΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ».
    Σημερινές δηλώσεις του Λοβέρδου: «Εδώ υπάρχει μια συμμορία με αρχισυμμορίτη. Στις 19 Ιανουαρίου 2018 ο Τσίπρας στην ΚΕ του κόμματός του ανακοίνωσε ότι θα σκάσει σκάνδαλο που δεν έχετε ξαναδεί. Πού το ήξερε;».
    «Οι μάρτυρες στον φάκελο είναι Έλληνες και κατέθεσαν αυτές τις γελοιότητες τον καιρό του σκανδάλου των οβίδων (υπόθεση Σαουδικής Αραβίας) και τον καιρό του Σκοπιανού». «Έλεος πια με τους αλήτες που σπιλώνουν υπολήψεις και λένε πράγματα που δεν ισχύουν. Αρκετή η πλάκα. Έλεος πια με τους αλήτες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. Α΄
    Το 2017 είχαμε στην Ελλάδα γύρω στις 70.000 γεννήσεις. Από το 2010 έχουμε αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων, αντίστοιχο με αυτό του 1946, μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 2008, γεννήθηκαν κατά μέσο όρο 120.000 παιδιά, ενώ και φέτος η περαιτέρω πτώση του ρυθμού αναμένεται ραγδαία.

    Γεννήσεις – Θάνατοι, 2010 – 2015
    2010 2011 2012 2013 2014 2015
    Γεννήσεις 114.766 106.428 100.371 94.134 92.148 91.847
    Θάνατοι 109.084 111.099 116.668 111.794 113.740 121.212
    Διαφορά 5.682 -4.669 -16.297 -17.660 -21.592 -29.365
    Αν θέλουμε να το δούμε βάσει ποσοστού, από το 2010 και έπειτα, δηλαδή με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, η πτώση των γεννήσεων έφθασε το 40%. Αυτό αναμφίβολα οφείλεται στην κρίση και στις συνέπειες αυτής με βασικότερο τον μειωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, που δεν επιτρέπει σχεδιασμούς. Μία εξίσου σημαντική παράμετρος που οδήγησε σε αυτήν την πτώση αφορά τη μετανάστευση ανθρώπων με μέση αναπαραγωγική ηλικία τα 30-40 έτη. Με βάση τα στατιστικά των γεννήσεων- θανάτων από το 2011 και μετά, αλλά και με βάση τη μαζική μετανάστευση νέων και οικογενειών στο εξωτερικό, η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο δημογραφικής κατάρρευσης.
    Σήμερα γίνονται οι εγγραφές στο δημοτικό των παιδιών που γεννήθηκαν το 2011. Αντίστοιχα στο νηπιαγωγείο.
    Η πτώση στις γεννήσεις στο διάστημα 2010 – 2015 είναι της τάξης του 20%. Και αν συνεχιστεί αυτή η καταστροφική τάση θα ξεπεράσει κατά πολύ το 25% τουλάχιστον για τα άμεσα χρόνια.
    Αφού με τα μνημόνια τους, δολοφόνησαν τα μελλοντικά παιδιά του ελληνικού λαού, οι δολοφόνοι υπάλληλοι του Σόρος θα έρθουν να μας ζητάνε και τα ρέστα.
    Οι εκτρώσεις, η καθυστερημένη δημιουργία οικογένειας από τους νεοέλληνες και οι βλαβερές συνήθειες όπως το κάπνισμα, εκτός από μειωμένη τεκνοποίηση, προκαλούν και σωρεία ασθενειών.
    Οι Έλληνες, σήμερα, όχι αύριο, πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης σε όλες οι προτάσεις του κινήματος υποστήριξης της μητρότητας και του παιδιού.
    Τώρα, σήμερα, όχι αύριο, πρέπει να ανατραπεί η κανιβαλική πολιτική του τοκογλυφικού κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των δανειστών που εξοντώνει και βιολογικά τον λαό μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. Β΄
    Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν σήμερα στη χώρα ποσοστό πάνω από το 20,7% του πληθυσμού - Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2030 θα πλησιάσουν το 1/3 του πληθυσμού
    Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται σε απόλυτους αριθμούς ετησίως συνεχώς από το 2011, οπότε και για πρώτη φορά ο αριθμός των γεννήσεων και των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα υπολείπεται του αριθμού των θανάτων και της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό.
    Σαν αποτέλεσμα της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού αλλά και του αρνητικού ισοζυγίου μετανάστευσης, υπολογίζεται ότι η μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας από τα 11 εκατομμύρια το 2013 θα φτάσει στα 8,3 έως 10 εκατομμύρια το 2050. Η ελάττωση του πληθυσμού θα κυμανθεί από 800 χιλιάδες μέχρι 2,5 εκατομμύρια άτομα. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν σήμερα στη χώρα ποσοστό πάνω από το 20,7% του πληθυσμού και σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2030 θα είναι περίπου το 30% του πληθυσμού ενώ το 2050 θα ξεπεράσουν το 1/3 του πληθυσμού! Αντίθετα, το αντίστοιχο ποσοστό των ατόμων ηλικίας 0-14 ετών είναι σήμερα περίπου 14% και αναμένεται να υποχωρήσει το 2050 στο 10-12%.

    Τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας που έρχονται στο προσκήνιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, είναι δυσοίωνα και απογοητευτικά, σε κάθε επίπεδο, δημογραφικό, κοινωνικό, ασφαλιστικό.
    Η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό (ποσοστό αύξησης 21,4%) έναντι μέσου όρου της Ε.Ε. 17,2%. Σε παγκόσμια δε κλίμακα η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις έξι πρώτες χώρες που γηράσκουν ταχύτατα - κατά σειρά είναι η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία.
    Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, συνέπεια της βαθμιαίας γήρανσης του πληθυσμού είναι η αύξηση των ποσοστών των νόσων φθοράς όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, η χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, η καχεξία, η άνοια και άλλες διαταραχές της μνήμης, η οστεοπόρωση και βέβαια η μεγάλη μάστιγα του καρκίνου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. Γ΄
    Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, αν και αποτελούν περίπου το 20,7% του πληθυσμού, καταναλώνουν δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό των κρατικών πόρων για την Υγεία. Κάθε 5 χρόνια προστίθενται στην προχωρημένη ηλικία πάνω από 100.000 άτομα. Από τους ηλικιωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε γενικά νοσοκομεία το 40% είναι χειρουργικοί ασθενείς.

    Τα άτομα άνω των 70 ετών, ενώ αποτελούν το 10% του πληθυσμού, απασχολούν το 50% των νοσοκομειακών κλινών και ειδικότερα το 25% των κλινών για οξέα περιστατικά. Οι υπερήλικες καλύπτουν το 25% των συνολικών ημερών νοσηλείας στα νοσοκομεία και το 70% των υπερηλίκων έχουν περισσότερες της μιας συνοδούς νόσους. Επίσης, το 25% των υπερηλίκων παίρνουν περισσότερα από 5 φάρμακα.

    Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Γ.Ε. Καθηγητής κ. Καραϊτιανός, πάνω από το 66% των θανάτων από καρκίνο συμβαίνει σε ασθενείς ηλικίας άνω των 65 ετών. Οι καρκίνοι είναι υπεύθυνοι σαν πρώτη αιτία θανάτου στο φάσμα ηλικίας μεταξύ 65 και 74 ετών και η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα 75 χρόνια.

    Έτσι προκύπτουν ηθικά και δεοντολογικά προβλήματα για την ιατρική περίθαλψη των ηλικιωμένων. Παρά την σήμερα επικρατούσα άποψη ότι οι προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο στα άτομα τρίτης ηλικίας στοιχίζουν δυσανάλογα στο Σύστημα Υγείας σε σχέση με το πιθανό όφελος, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει. Έχει μείζονα σημασία η εφαρμογή εθνικών προγραμμάτων έγκαιρης διάγνωσης των συχνότερων μορφών καρκίνου (μαστού, παχέος εντέρου, προστάτη, τραχήλου μήτρας, δέρματος, κλπ.) ακόμα και σε άτομα προχωρημένης ηλικίας, τουλάχιστον μέχρι τα 75 έτη ανάλογα με τη βιολογική ηλικία αλλά και το προσδόκιμο επιβίωσης των ατόμων αυτών.

    Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου σημαίνει εξάλλου: λιγότερες βαριές χειρουργικές επεμβάσεις, λιγότερες χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες, λιγότερες ημέρες νοσηλείας και τελικά προσφέρει μεγάλες πιθανότητες ίασης ή μακρότερης επιβίωσης με ικανοποιητική ποιότητα ζωής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ.
    Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας τέθηκαν σήμερα σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού, καθώς η Άγκυρα δείχνει απροκάλυπτα πλέον ότι επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις συνέπειες.
    Το Πολεμικό Ναυτικό είναι με το βλέμμα στο Αιγαίο και σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβει, αν χρειαστεί. Παράλληλα, όλες οι μονάδες στα ακριτικά νησιά αλλά και στον Έβρο είναι σε κατάσταση επιφυλακής, ενώ οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί σε όλη τη χώρα έχουν ενημερωθεί να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.
    Στις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια και την ένταση στο Αιγαίο είχε αναφερθεί ο γνωστός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό.
    Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Καλεντερίδης είχε πει, μεταξύ άλλων:
    «Στα στρατηγικά όπλα υπάρχει υπεροπλία της Ελλάδας. Τα καλύτερα υποβρύχια του κόσμου τα έχει το Πολεμικό Ναυτικό μας, έχουμε αντιαεροπορικά βλήματα πολύ ανώτερης τεχνολογίας και αποτελεσματικότητας από την Τουρκία, ενώ έχουμε και στρατηγικά βλήματα μακρού πλήγματος, 200 μιλίων. Άρα, σε στρατηγικά όπλα η Ελλάδα υπερέχει».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ,ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ: «ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΗΣΥΧΑ. ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ».
    «Ακούμε κραυγές οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της χώρας μας. Αυτές τις κραυγές τις ακούμε ως αλαλαγμούς έλλειψης ψυχραιμίας, και προβλημάτων, από την αντίπερα όχθη».
    «Εμείς ξέρουμε τι είναι δικό μας και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ώστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο να είναι δεδομένα. Τα σχέδια που κάνει σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και τα Γενικά Επιτελεία είναι τέτοια, τα οποία μπορούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να προσανατολίζεται και να αφιερώνεται ψύχραιμα και ήρεμα στα ειρηνικά του έργα. Είναι κατοχυρωμένη η ασφάλεια μας. Για αυτό δεν θα πρέπει κανένας να έχει αμφιβολία και οποίος «ονειρεύεται» θα του λέγαμε να μην ξυπνήσει από το βαθύ του ύπνο, γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική και προσδιορίζεται από τη δύναμή μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΕΦΟΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΟΠΛΑ».
    Συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων, Νίκο Κοτζιά, και Νίκολα Ντιμιτρόφ, είχε ο προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη.
    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου: «Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».
    Ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους, της «Μακεδονίας», όπως είπε και έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές οπλικών συστημάτων στη χώρα του, χαρακτήρισε την Τουρκία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
    «Η Τουρκία είναι μεγαλύτερος υποστηρικτής της ένταξης της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα προωθεί ενεργά την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
    Συνεχίζοντας ο Ζάεφ είπε ότι θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα με τη στήριξη των μεγαλύτερων φίλων του, καθώς: «δυστυχώς η Ελλάδα συντηρεί αυτό πρόβλημα εις βάρος μας εδώ και 25 χρόνια»
    Επίσης σχολίασε ότι όλοι στα Σκόπια επιθυμούν τη λύση της διένεξης για το όνομα, διασφαλίζοντας όμως ότι η λύση, «θα προστατεύει τη φήμη και την ταυτότητα μας». Επιπλέον, κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην πΓΔΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η πόρτα της «Μακεδονίας» είναι πάντα ανοιχτή για τις τουρκικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να επενδύσουν αφορολόγητα για μια δεκαετία.
    Μάλιστα, για να ενισχύσει τη στάση υποτέλειας προς τους Τούρκους, ο Ζάεφ τόνισε ότι επιθυμεί να υπερδιπλασιάσει το ποσό που διακινείται στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, από 400 εκατ. δολάρια, σε πάνω από ένα δισ. δολάρια και μάλιστα διευκρίνισε ότι όσοι Τούρκοι μένουν στα Σκόπια μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους γλώσσα και κουλτούρα ελεύθερα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ «ΔΥΝΑΜΗ Δ».
    Σε επιφυλακή έθεσε το ΓΕΕΘΑ την Διακλαδική Δύναμη Αμεσης Επέμβασης, την γνωστή «Δύναμη "Δ"» στο πλαίσιο των εντεινόμενων προκλήσεων από την πλευρά της Αγκυρας και της διαφαινόμενης διάθεσης της τουρκικής ηγεσίας να αυξήσει ακόμα περισσότερο την επιθετικότητά της στο Αιγαίο και την Κύπρο.
    Η «Δύναμη "Δ"» που αποτελείται από τις ειδικές δυνάμεις Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και περιλαμβάνει τα αναγκαία πλωτά και ενάερια μέσα, ακόμα και μαχητικά αεροσκάφη και Zubr, (συνολικά δεν αριθμούν περισσότερο από 1000 άτομα, αλλά έχουν ισχύ Μεραρχίας), τέθηκε σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, οι άδειες του προσωπικού έχουν ανακληθεί και γενικότερα, χωρίς διάθεση δραματοποίησης της κατάστασης, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα επιβίβασής τους στα εναέρια ή πλωτά μέσα από τους προβλεπόμενους χώρους.
    Υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με ΗΠΑ, οι οποίες παρακολουθούν την όλη κατάσταση με ανησυχία, με το State Department να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση, χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης:
    «Η Τουρκία και η Ελλάδα διαθέτουν από καιρό εδραιωμένες διπλωματικές οδούς για την αντιμετώπιση των θεμάτων στο Αιγαίο. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Η αμερικανική κυβέρνηση, ως θέμα αρχής, υποστηρίζει την κυριαρχία των χωρών στην περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».
    Οι δυνάμεις Αμφίβιων Καταδρομών, πάντως, που εδρεύουν στα νησιά έχουν αναλάβει στην παρούσα φάση πρωταγωνιστικό ρόλο.
    Αλλωστε, κατά τους Τούρκους, υποτίθεται ότι η «κλιμάκωση» προήλθε από μία μετακίνηση δύο ομάδων αμφιβίων καταδρομών από την Λέρο στην Κω, αλλά και την ενωρίτερη προσέγγισή τους στα Ιμια στις 14.45
    Στην ίδια επιφυλακή και τα ελικόπτερα του 4ου ΤΕΑΣ, του 1ου και 2ου ΤΕΕΠ, δύο φρεγάτες του Στόλου και Μοίρες μαχητικών της ΠΑ που απαρτίζουν το σύνολο των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.
    Από το ΓΕΕΘΑ η ετοιμότητα περιγράφεται ως ως «συνήθης επιφυλακή» και η δραστηριότητα ως «συνήθης». Στα Ιμια υπάρχουν τρία σκάφη του Λιμενικού και δύο του ΠΝ. Πάντως δεν υπάρχουν κύριες μονάδες επιφανείας του ΠΝ στα Ιμια και ούτε προβλέπεται να υπάρξουν. Αν συμβεί κάτι, δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του 1996. Οι όποιες στοχοποιήσεις θα γίνουν από μακριά.
    Από την άλλη πλευρά τα τουρκικά ΜΜΕ περιγράφουν ένα πλήρως και συνεχώς εξελισσόμενο πολεμικό κλίμα.
    Πρακτικά μιλούν για 11 με 14 τουρκικά πλοία τα οποία έχουν «ζώσει» τα Ίμια «περιφρουρώντας τα», όπως αναφέρουν από τυχόν ελληνικές ενέργειες, ενώ τις 12:30 ανέφεραν ότι τέσσερα σκάφη του ΛΣ εκδιώχθηκαν από 7 σκάφη του Ναυτικού και της Ακτοφυλακής, όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν τα Ίμια.
    Γενικότερα το κλίμα στην περιοχή μυρίζει «μπαρούτι» και λίγο απέχουμε από την εκδήλωση μιας κρίσης τύπου 1996 ή και χειρότερης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .
    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    .
    ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΜΜΑ Ή ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
    .
    ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
    .
    http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/
    .
    Ὥρα νὰ δράσουμε μόνοι μας γιὰ τὴν Μακεδονία!!!!
    .
    .
    13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
    .
    .
    https://filonoi.gr/2018/02/13/ora-na-drasoyme-monoi-mas-gia-thn-makedonia/
    .
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...