Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΠΟΥΤΙΝ; Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΝΤΟΥΓΚΙΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ: «ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ». Η «ΟΡΘΟΔΟΞΗ» ΡΩΣΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΝΤΟΥΓΚΙΝ
Στα Σκόπια ο «αγαπημένος φιλόσοφος» του Πούτιν
ΤΑ  ΝΕΑ: 07/03/2018

Τον αποκαλούν «αγαπημένο φιλόσοφο» του Πούτιν. Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο ανεπίσημος γκουρού του Κρεμλίνου, μαζί με τον ρώσο αναλυτή Λεονίντ Σάβιν ήταν καλεσμένοι ενός μικρού φιλορωσικού κόμματος που έχει αρχίσει και δραστηριοποιείται στα Σκόπια - λέγεται Ενωμένη Μακεδονία, σε μια σαφή αναφορά στο κόμμα του Πούτιν Ενωμένη Ρωσία. Και παρ' ότι ανεπίσημα, προώθησε την πολιτική της Μόσχας προτρέποντας τα Σκόπια να μην ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ώστε να διατηρήσουν την ονομασία τους.

Ούτως ή άλλως ο Ντούγκιν, που έχει διατυπώσει την ιδέα της Ευρασίας την οποία προωθεί η Μόσχα, αντιτίθεται στις δυτικές αξίες και προωθεί μια πανσλαβική ένωση υπό την αιγίδα της Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης. Μπροστά, λοιπόν, σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο περίπου 400 ατόμων στα Σκόπια, ο Ντούγκιν εξήγησε πως «η Δύση έχει αποτύχει μαζί με την ΕΕ» και αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ καθώς και στην «άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σε Πολωνία, Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία. Η Τουρκία ήδη έχει απορρίψει την ιδέα ένταξης στην ΕΕ», πρόσθεσε.
Και συνέχισε μπροστά στο κοινό που συχνά ξεσπούσε σε συνθήματα «Ρωσία, Ρωσία». «Όταν σας λένε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αυτό αποτελεί εκβιασμό, ταπείνωση και αποικιοκρατία», ανέφερε προτρέποντας την Δύση να κοιτάει τη δουλειά της και να μην εξαπλώνει την «αποτυχημένη ιδεολογία» της. Προωθώντας την ιδέα μιας ενιαίας Ευρασίας - στην οποία σύμφωνα με την άποψή του πρέπει να ενταχθούν οι ευρωπαϊκές χώρες που δεν είναι ικανοποιημένες από την ΕΕ, κάτι που αποτελεί πλέον βασικό σημείο της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής - ο Ντούγκιν σχολίασε πως «η δημιουργία της ΕΕ βασίζεται στην ιδεολογία του φόβου». Ο Σάβιν δίπλα του πρόσθεσε πως η ΠΓΔΜ έχει την δυνατότητα να επιλέξει να ενταχθεί στην Ευρασιατική Οικονομική Ενωση προκειμένου «να διασωθούν οι παραδόσεις και η ταυτότητά της, κάτι που δεν θα συμβεί εάν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», υπονοώντας μάλιστα ότι σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσει να διατηρήσει το όνομά της ως έχει.


«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.
Με τον 'Ηλιο της Βεργίνας ο Ντούγκιν στα Σκόπια.
Ο "υπ' αριθμόν 1" Σύμβουλος του Πούτιν, ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Λομονοσόφ  Μόσχας, Αλεξάντερ Ντούγκιν,  βρέθηκε το Σάββατο 3-3-2018 στα Σκόπια, προσκαλεσμένος ενός  κόμματος που φέρει την ονομασία «Μοναδική Μακεδονία» και έχει ως σύμβολό του και τον Ήλιο της Βεργίνας΄.

   Η εκδήλωση είχε να κάνει με τις προοπτικές των Σκοπίων στην ρωσική "Ευρωασιατική Ένωση" και φυσικά την απομάκρυνσή τους από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
Το παραπάνω κόμμα του Γιάνκο Μπάσεφ, που δεν έχει έδρα στη Βουλή, αποτελούσε ένα από τα κόμματα του συνασπισμού που στήριζαν τον Γκρούεφσκι, αλλά με την πτώση του πήρε άλλο δρόμο και πριν ένα σχεδόν μήνα, τον Ιανουάριο του 2018, άλλαξε την ονομασία του στο «Μοναδική Μακεδονία» και γύρισε την πολιτική  του καθαρά υπέρ της Ρωσίας.   Έτσι, η «Μοναδική Μακεδονία» είναι πλέον το επίσημο «ρωσικό κόμμα» - εργαλείο της Μόσχας στα Σκόπια. 
Ο  «ορθόδοξος  φιλέλληνας»  Πούτιν  έδωσε  S-400 στους Τούρκους,  καταθέτει στεφάνι στους Κομιτατζήδες των Σκοπίων  και χρησιμοποιεί ακόμη και τους μοτοσυκλετιστές  «Λύκους του Πούτιν» για να στηρίξει την προπαγάνδα των Σκοπίων
Ο πρωτοσύμβουλος του Πούτιν Αλεξάντερ Ντούγκιν, δεν αρκέστηκε  μόνο στην προκλητική και ενεργό συμμετοχή του στην εκδήλωση κόμματος που χρησιμοποιεί τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» και τον ελληνικό  Ήλιο της Βεργίνας, σύμβολο των αρχαίων Ελλήνων Βασιλέων της πραγματικής Μακεδονίας, αλλά προέβη και σε δηλώσεις, που  αναγνωρίζουν ταυτότητα  ενός  ανύπαρκτου «Μακεδονικού Έθνους»:

  Αλεξάντερ Ντούγκιν (Σκόπια, 3-3-2018):  
 «Εάν θεωρείτε ότι η χώρα σας θα πρέπει να ονομάζεται «Μακεδονία», είναι δικαίωμά σας. Είναι το όνομά σας, είναι η ταυτότητά σας».
Ντούγκιν:  «Εμείς (η Ρωσία) είμαστε οι κληρονόμοι του Βυζαντίου, σαν κράτος και σαν αυτοκρατορία, από την πτώση της Κωνσταντινούπολης».  «Εμείς  είμασταν  η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια σαν «Μακεδονία».
Ντούγκιν: «Αναλάβαμε την αποστολή να γίνουμε η Τρίτη Ρώμη και οι κληρονόμοι της Πανορθoδοξίας, καθώς η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει διατηρήσει τις Βυζαντινές παραδόσεις. Είμαστε Βυζαντινοί στην ψυχή, στις ρίζες και στην ταυτότητα μας».
Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, η Ρωσία με  τα Ορλωφικά, μόνο στην Τρίπολη κόστισαν την σφαγή 3.000 Ελλήνων.  Με διαταγή της Ρωσίας μπήκε Τουρκικός Στρατός στις Αυτόνομες Ηγεμονίες για να καταπνίξει την Επανάσταση του Υψηλάντη.  Ούτε βέβαια η  «Νέα  Ρωσία»  του  Τρότσκυ  και  του  Λένιν  αντέδρασε στη Γενοκτονία του Κεμάλ κατά του Ελληνισμού.  Απεναντίας προσέφεραν χιλιάδες ρούβλια, σφαίρες και όπλα για να μας αφανίσει, ώστε να μην υπάρχει ούτε Έλληνας στη Μικρά Ασία.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...