Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

«ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧYΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ». ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ. ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ, ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΟ ΛΑΟ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΤΖΕΦΡΥ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.



Οὐ καταισχυνῶ τά ὄπλα,

Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα τὰ ἱερὰ, οὐδ' ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην ὅτῳ ἂν στοιχήσω· ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείω ὅσης ἂν παραδέξωμαι. καὶ εὐηκοήσω τῶν ἀεὶ κραινόντων ἐμφρόνως καὶ τοῖς θεσμοῖς τοῖς ἰδρυμένοις πείσομαι καὶ οὕστινας ἂν ἄλλους τὸ πλῆθος ἰδρύσηται ὁμοφρόνως·καὶ ἂν τις ἀναιρῇ τοὺς θεσμοὺς ἢ μὴ πείθηται οὐκ ἐπιτρέψω, ἀμυνῶ δὲ καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. καὶ ἱερὰ τὰ πάτρια τιμήσω. ἵστορες τούτων Ἄγλαυρος, Ἐνυάλιος, Ἄρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αὐξώ, Ἡγεμόνη.

Δε θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά, ούτε θα εγκαταλείψω το συμμαχητή μου, με οποιονδήποτε κι αν ταχθώ στη γραμμή. θα αμυνθώ και για τα ιερά και τα όσια και μόνος και μαζί με πολλούς και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη αλλά μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ' όση την παρέλαβα. και θα υπακούσω πρόθυμα σ΄αυτούς που δικάζουν κάθε φορά και Θα πολιτεύομαι σύμφωνα με τους καθιερωμένους θεσμούς και σύμφωνα με όσους άλλους ο λαός με κοινή απόφαση θα καθιερώσει. Και σε περίπτωση που κάποιος θα αποπειραθεί να καταλύσει τους θεσμούς ή να μην πειθαρχεί σ΄ αυτούς, δεν θα επιτρέψω, θα αμυνθώ και μόνος και μαζί με πολλούς. Και θα τιμήσω τα πατροπαράδοτα ιερά. Μάρτυρες μου γι αυτά ας είναι η Άγλαυρος, Ενυάλιος, Άρης, Ζευς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη.

Λυκούργος Αθηνών, Κατά Λεωκράτους

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: «ΑΔΕΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΜΕ»

Όταν βγαίνεις περίπολο  με  τον  εχθρό  απέναντι, έχεις τα όπλα ανά χείρας και  είσαι  πανέτοιμος  δια πάν ενδεχόμενο,  ακόμη  και  για  να  πεθάνεις. ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ. Εάν εντόπισαν τους τούρκους σε Ελληνικό έδαφος η διαδικασία είναι γνωστή. Αναγνώριση και ενημέρωση αρμοδίων και αν δεν υπακούσουν  σε  προειδοποιητικές βολές,  εμπλοκή  και  μάχη.


 ΕΓΙΝΕ  ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ, ΤΖΙΠ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟ

Ο λοχίας, πολύ «παλιός» στη μονάδα και γέννημα-θρέμμα της Ορεστιάδας είχε πάρει τον «νέο» ανθυπολοχαγό, που πρόσφατα μετατέθηκε στην Ταξιαρχία «Ρίμινι», για να του «δείξει τα κατατόπια» σε μια πολύ «περίεργη» περιοχή ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το τριεθνές.
Τα δύο στελέχη επέβαιναν σε τζιπ του ΕΣ – το οποίο  βρίσκεται σε τουρκικά χέρια – και πήγαιναν από τη Βύσσα προς τις Καστανιές. Η ενέδρα των επίλεκτων «Μπορντό Μπερελί», που μετά το πραξικόπημα έχουν καταστεί μια μονάδα προσωπικά αναφερόμενη στον Τούρκο πρόεδρο, εκδηλώθηκε στην περιοχή της Βύσσας και σε ελληνικό έδαφος.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι δύο απαχθέντες προέβαλαν αντίσταση – ως όφειλαν.




ΠΟΙΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. 

Προφανώς ανήκουν σε κείνους τους ένστολους φουκαράδες, που πριν από λίγο καιρό, καθάριζαν τις τουαλέτες των λαθρέποικων στα χοτ σποτς.
Άρα  τι είδους πολεμιστές πιστεύετε ότι μπορεί να είναι;
Την Κοκκινοσκουφίτσα να στέλνανε στο δάσος των Καστανιών, καλύτερα θα τα κατάφερνε από τις 2 ένστολες λεκανοπλύστρες των λαθρομεταναστών. 
Τα μεγάλα αφεντικά απαγορεύουν (προσωρινά)  στον Σουλτάνο να μας κάμει ανοιχτό πόλεμο.  Ο Ερντογάν όμως  μας κάμει κάτι άλλο...
Μας γελοιοποιεί καθημερινά, ως στρατό και ως έθνος.
Μία ημέρα δε μετά την απόλυτη καραγκιοζοποίηση του Ελληνόφωνου στρατού με την ορκωμοσία Κουβέλη, ο Τούρκος δεν θα μπορούσε να μας ξεφτιλίσει περισσότερο, από το να υφαρπάξει και τους πρώτους Έλληνες αιχμαλώτους, μετά το 1974.
Είναι καλύτερο για ένα έθνος να δώσει και να χάσει ένα πόλεμο, παρά να καταντήσει ο καραγκιόζης των εθνών, χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα.
Είχαν προηγηθεί βεβαίως, το ξεφτίλισμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας στα Ιμια και τα απανωτά σκαμπίλια από τους βουλγάρους των Σκοπίων.  

Ναι,  εδώ  είναι  το  ζουμί.

Η  προετοιμασία  του  Τσίπρα  για  την  ψήφιση της ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ  ΣΑΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,  ο μεγαλύτερος διασυρμός ενός  έθνους στην παγκόσμια ιστορία.
Την επόμενη ημέρα από την ψηφοφορία του  Τσίπρα  θα έχουν αλλάξει όλα και  οι  βούλγαροι  με μερικές αλλαγές  σε  πινακίδες δρόμων και δυό-τρία αγάλματα, θα θεωρούνται  διεθνώς  και  επίσημα  και  με την  υπογραφή  του  Τσίπρα,  ότι  έχουν προγόνους τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Παγκόσμιας  Ιστορίας  και  θα είναι κύριοι και διαχειριστές της  πλουσιότερης  ιστορικής ταυτότητας  του  κόσμου.


ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

 «Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης στενά τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά».




ΕΙΝΑΙ  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ;


Τους συγκεκριμένους στρατιωτικούς τους έδωσε στεγνά η κυβέρνηση Τσίπρα,   μετά  από  ευγενική  υπόδειξη  του  αμερικανού  πρέσβη  και  σε συνεννόηση με τους  τούρκους,  μετά  την επίσκεψη του Ερντογάν  στην  Ελλάδα,  για ανταλλαγή με τους δικούς τους. Που ακούστηκε περιπολία,  στα  σύνορα,  εκτός στρατοπέδου   και  να αποτελείται μόνο από δύο άτομα;  Σε  λίγο  καιρό  ο  μεγαλόψυχος  Ερντογάν  θα  απελευθερώσει  τους  δύο  Έλληνες  και,  μεγαλόψυχα,  θα  ζητήσει  πίσω  τους  δικούς  του.

 

ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ  ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ.

Ασχολούνται οι πάντες, Έλληνες πολίτες και ΜΜΕ, με τους δύο στρατιωτικούς που απήχθησαν και κρατούνται αιχμάλωτοι στις τουρκικές φυλακές και κανένας με τους δύο αγνοούμενους, τον υπουργό Καμμένο και τον Α/ ΓΕΕΘΑ Αποστολάκη.  
Σύμφωνα  με  επιβεβαιωμένες πληροφορίες  δεν αγνοείται η τύχη των δύο  «ανδρών», αλλά απλώς κάπου κρύβονται, μέχρι  να περάσει η «μπόρα».

 

ΛΑΟΣ  Ή  ΛΑΓΟΣ

Κανένας  λαός  που  έχει   συνείδηση της αυτόνομης  υπάρξεώς της, δεν  θα  στηριζόταν  και  θα ανέμενε από ξένους  λαούς και  θεσμούς να υπερασπιστούν τα δικά του συμφέροντα.

«Τα σύνορά μας είναι ευρωπαϊκά, η Τουρκία θα έχει να κάνει με την Ενωμένη  Ευρώπη»

Ελληνοχριστιανοί:  «θα μας σώσει το ξανθό ομόδοξο γένος».

ΤΟ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ  ΤΩΝ  ΟΠΛΩΝ,  ΟΤΑΝ  ΤΟ  ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ,  ΣΕ  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,  ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ  ΠΟΤΕ  ΤΑ  ΟΠΛΑ.

 ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ  ΜΕ  ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ  16  ΤΟΥΡΚΩΝ;





Υ.Γ.   1
ΜΙΑ  ΑΠΟΨΗ
 Ιφικράτης Αμυράς
Όχι δάκρυα για το ρωμέικο στράτευμα

Αρκετοί Έλληνες οδύρονται για το πρόσφατο πάθημα στον Έβρο με τους δύο στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν από τους Τούρκους, και δυστυχώς ταυτίζονται με το συγκεκριμένο ένοπλο σώμα.

Άλλο ο θεσμός των ενόπλων δυνάμεων που είναι αξιοσέβαστος, και άλλο το τί εκπροσωπεί το συγκεκριμένο ένοπλο σώμα. Πρόκειται για έναν ρωμέικο οργανισμό, ο οποίος δεν υπερασπίζει τίποτε το Ελληνικό.
Εδώ και περίπου 100 χρόνια δεν έχει διεξάγει ούτε μία επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Αρνείται να φυλάξει τα σύνορα από την εισβολή των λαθροεποίκων. Στέκεται προσοχή μπροστά σε παπάδες, και θεωρεί προστάτες του τούς εβραιοχριστιανούς δολοφόνους του Ελληνισμού.
Αδυνατεί να υπερασπιστεί τα όπλα που του παρέχει ο Λαός από εσωτερικούς και εξωτερικούς δυνάστες. Υπερασπίζεται μόνον συγκεκριμένους στόχους υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Π.χ. υποτίθεται ότι θα υπερασπιστεί τα νησιά του Αιγαίου από τουρκική εισβολή. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει πολιτική/πρωθυπουργική εντολή. Αν διαταχθεί να μην ενεργήσει, θα το πράξει δουλικώς.
Αν λάβει μία εντολή που θα λέει ότι "το Καστελλόριζο είναι μακριά", θα παραμείνει αδρανές μπροστά στην τουρκική επέλαση, όπως έπραξε στην Κύπρο το 1974.
Αν ένας ξένος ή ένας ελληνόφωνος πολιτικός, διατάξει αυτό το κωμικοτραγικό συνονθύλευμα να ενσωματωθεί στον ευρωστρατό και να αυτοκαταργηθεί, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να το πράξει.
Το έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι δεν διαθέτει Ελληνική ταυτότητα, ούτε Ελληνική συνείδηση. Άλλο ο ελληνόφωνος ρωμιός αξιωματικός, και άλλο ο Έλλην αξιωματικός.
Αν διαταχθεί να αυτο-αποδυναμωθεί μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές, αν διαταχθεί να αυτο-αφοπλιστεί μειώνοντας τις αμυντικές δαπάνες λόγω μνημονίων, αν διαταχθεί να καταργήσει Σώματα Στρατού όπως έγινε με το 1ο Σώμα Στρατού, αν διαταχθεί να κατασκευάσει καταλύματα για τους λαθροεποίκους, αν διαταχθεί να μην προτιμά τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες και αντ' αυτού να αγοράζει τα οπλικά του συστήματα από το εξωτερικό, ευχαρίστως υπακούει και το πράττει, ως συνηθίζει τόσες δεκαετίες. Διότι αποτελεί σαρξ εκ σαρκός του ρωμέικου ψευτοκρατιδίου.
Άλλως θα αντιστέκετο εμπράκτως στον αφελληνισμό και στον αυτοϋποβιβασμό του.
Τα σύμβολά του, οι αντιλήψεις του, η νοοτροπία του, η συμπεριφορά του, τα δόγματά του, η στρατηγική του, δεν θυμίζουν τίποτε το Ελληνικό. Θυμίζει ένα νεοβυζαντινό συνονθύλευμα υπό κατάρρευση, το οποίο έφτασε στο γελοίο σημείο να δέχεται ότι τα σύνορα του κράτους είναι ευρωπαϊκά, και άρα το πρόβλημα ασφαλείας της Ελλάδος θα το επωμιστούν οι ευρωπαίοι "εταίροι".
Αν ήταν Ελληνικό στράτευμα, οι Τούρκοι δολοφόνοι των Κυπρίων Ισαάκ και Σολωμού, δεν θα έπρεπε να ζούν.
Αν ήταν Ελληνικό στράτευμα θα έπρεπε να προετοιμάζεται καθημερινώς για την ανακατάληψη της Κύπρου, της Ιωνίας, της Βορείου Θράκης, της Βορείου Μακεδονίας, κ.α. Αν ήταν Ελληνικό στράτευμα θα έπρεπε να υπερασπίζεται τα εθνολογικά και πολιτισμικά σύνορα του Ελληνισμού, τα οποία είναι πολύ ευρύτερα των σημερινών κρατικών συνόρων.
Αντ' αυτού ο εν λόγω κωμικοτραγικός οργανισμός, παράγει ένστολους δημοσίους υπαλλήλους, ουδεμία σχέση έχοντας με τους Ηρωικούς Αγώνες των Ελλήνων.

Μέχρι σήμερα, αυτός ο δήθεν εθνικός στρατός, δεν τιμά σε επίσημες τελετές τους πεσόντας στους Μηδικούς Πολέμους. Δεν αναζητά ούτε τα οστά των πεσόντων στις ηρωικές μάχες στα Αλβανικά βουνά. Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ στα σοβαρά για τους αιχμαλώτους-αγνοουμένους της Κυπριακής τραγωδίας.
Αν αξίζει να φέρει τον τίτλο του στρατού, τότε πρόκειται για στρατό γραικύλων.
Η δικαιολογία ότι όλα αυτά τα εγκλήματα τα κάνουν οι πολιτικοί, δεν γίνεται δεκτή. Αρκετά χρόνια μετά την Κυπριακή τραγωδία, στρατιωτικοί που εξετέλεσαν τις προδοτικές εντολές του Καραμανλή, έδιναν το παρών στην εμετική "εορτή" για την αποκατάσταση της κυνοβουλευτικής δειμοκρατίας.
Όχι δάκρυα λοιπόν για το ρωμέικο στράτευμα.

Πρέπει να συγκροτηθούν νέες ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος και να καταργηθούν οι παλαιές

Όσοι συνεχίζουν να μιλούν για "Ελληνικό" στρατό, και ελπίζουν σε αίσιο τέλος της περιπετείας των δύο αιχμαλώτων, δεν γνωρίζουν βασικά στοιχεία συγκροτήσεως ενός στρατιωτικού οργανισμού.   Ένας στρατιωτικός οργανισμός πρέπει να διαθέτει raison d'être και esprit de corps, ήτοι λόγο υπάρξεως και πνεύμα αφοσιώσεως στον σκοπό.  Με άλλα λόγια το στράτευμα πρέπει να ενσωματώνει στην σκέψη και στην συμπεριφορά του το αυθύπαρκτον, και την αυτοαναφορικότητα. 

Αν θέλουν να μιλάμε για Έλληνες αξιωματικούς, και όχι για ενστόλους δημοσίους υπαλλήλους, πρέπει να το αποδεικνύουν με πράξεις, επιλογές, συμπεριφορές.

Η μη-υπεράσπιση της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας από τον μαρασμό.  Η μη-υπεράσπιση του Ελληνικού γένους στην εισδοχή στο σώμα.  Η σιωπηρή αποδοχή της καταργήσεως του 1ου σώματος στρατού.  Η μη-ανακατάληψη της κατεχομένης Κύπρου μετά την απώλεια το 1974.  Η μη-απώθηση των λαθροεποίκων.  Η υποταγή στις πολιτικές εντολές εγκαταλείψεως πατρίου εδάφους στα Ίμια και μάλιστα αμαχητί.  Η έλλειψη αντιστάσεως στις εντολές των τροϊκανών κατακτητών οι οποίες αποσκοπούν στην απομείωση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων.  Η σιωπή και η παθητική στάση στην επικείμενη απορρόφηση των εγχώριων ενόπλων δυνάμεων από τον ευρωστρατό.  Όλα  αυτά  και  άλλα  πολλά  είναι συμπεριφορές που αποδεικνύουν περίτρανα ότι πρόκειται για ένα σώμα δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς εθνική ταυτότητα και εθνική συνείδηση.

Δεν υπονοούμε ότι ο στρατός θα πρέπει να κάνει πραξικοπήματα. Εννοούμε ότι αν θέλουν να λέγωνται Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, δεν πρέπει να υπακούν σε ανθελληνικές και εθνοκτόνες εντολές.  Ο αξιωματικός δεν είναι υποχρεωμένος να υπακούσει στο προδοτικό, "Η Κύπρος κείται μακράν", ούτε σε εθνοκτόνες εντολές καταργήσεως Ελληνικών στρατοπέδων και μετατροπής τους σε καταλύματα λαθροεποίκων.  Αν ο στρατός υπακούει σε τέτοιες εντολές, είναι συναυτουργός στα εγκλήματα εις βάρος της Ελλάδος και ο Λαός δεν επιτρέπεται να τον αποκαλεί "Ελληνικό Στρατό". Πρέπει να τον βλέπει ως αποξενωμένο και αφελληνισμένο σώμα, και πρέπει να θέσει ως σκοπό του την συγκρότηση νέων ενόπλων δυνάμεων, με αμιγώς ελληνοκεντρικό και εθνοκεντρικό χαρακτήρα.  Οι νέες ένοπλες δυνάμεις θα διαθέτουν αυτονομία και αυτοαναφορικότητα ώστε να μην δύναται η οποιαδήποτε κυβέρνηση να εγκαταλείπει στον εχθρό Ελληνικούς πληθυσμούς και Ελληνικά εδάφη.  Αν κάποιος πρωθυπουργός δώσει εντολή να υποσταλεί η σημαία και να εγκαταλειφθεί αμαχητί Ελληνικό έδαφος, οι νέες ένοπλες δυνάμεις όχι μόνον δεν θα υπακούσουν αλλά θα συλλάβουν, θα δικάσουν, και θα εκτελέσουν με συνοπτικές διαδικασίες τον εν λόγω πολιτικό, χωρίς αυτό να σημαίνει πραξικόπημα, ούτε στρατιωτική δικτατορία.  Οι έννοιες του αυθύπαρκτου και της αυτοαναφορικότητος σημαίνουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις σε θεμελιώδη ζητήματα εθνικής ασφαλείας λειτουργούν ανεξαρτήτως του τί πρεσβεύει η εκάστοτε κυβέρνηση. Αλλιώς η εθνική άμυνα της Χώρας θα εξαρτάται από το αν δώσει εντολή ο εκάστοτε πρωθυπουργός για την υπεράσπιση της Πατρίδος. Και αν δεν δώσει τέτοια εντολή, όπως έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν;  Σε στρατιωτικά ζητήματα πρέπει να υπάρχει δογματική συνέχεια, βασικές αρχές, και κανόνες εμπλοκής, που δεν θα μπορεί να τους παραβιάζει ο κάθε άσχετος ή μειοδότης πολιτικός.  Τότε και μόνον τότε θα μπορούμε να μιλάμε για Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Τώρα οφείλουμε να μιλάμε για ένστολους ρωμιούς δημοσίους υπαλλήλους. 
Όποιο σώμα ή θεσμός εκφυλίζεται, πρέπει να τον αντικαθιστούμε πάραυτα. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί η Ελληνική κοινωνία καλλιεργώντας "πατριωτικές" αυταπάτες, ούτε θα αποδίδουμε τα εύσημα σε όποιον φέρει ένα εθνόσημο. 
Η ικανότητα ενός λαού να καινοτομεί, να εξελίσσεται, να απεγκλωβίζεται από αδιέξοδα, να επαναστατεί, να συγκροτεί νέα σώματα, να οικοδομεί νέους θεσμούς, να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, να αντιλαμβάνεται γρήγορα την σήψη και την παρακμή και να λαμβάνει αντίμετρα, αποτελούν την άλφα-βήτα της συλλογικής επιβιώσεως. 
Η συγκρότηση νέων ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος εντάσσεται στην γενικώτερη προσπάθεια ανοικοδομήσεως έθνους και κράτους(nation-building and state-building), στα πλαίσια του λαϊκού, παρατεταμένου, επαναστατικού, εθνικο-απελευθερωτικού αγώνος.

 

Υ.Γ.   2
ΔΕΥΤΕΡΗ  ΑΠΟΨΗ
 Ευάγγελος Πνευματικός
Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, έξι μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του στρατού ξηράς από τον αρχηγό και τους προοδευτικούς εκσυγχρονιστές δημοσιεύθηκε το άρθρο «που πάει ο στρατός». Στο άρθρο είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις για το «νέο δόγμα», που έτυχε αμέσως ταχείας εφαρμογής.
Είμαστε υπερήφανοι, ο στρατός είναι παντού, ο στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση, περιλαμβάνουν το περιεχόμενο του νέου δόγματος. Εορτές, μουσικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες, εκθέσεις γεωργικών προϊόντων, μπαζάρ, πολιτιστικά δρώμενα, επισκέψεις σε μουσεία κ.λ.π. αποτελούν την καθημερινότητα του στρατού, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης της αποτροπής. Επίσης ο στρατός έχει υποκαταστήσει όλες τις κρατικές δομές (υπουργεία, περιφέρειες, δήμους) και παρέχει τα πάντα γρήγορα και δωρεάν , με το κατάλληλο κονέ του διοικητή σχηματισμού με τον κρατικό λειτουργό, ο οποίος αναλαμβάνει τη διαφήμιση του διοικητή.
Ταυτόχρονα τονώθηκε η «χαλάρωση» λόγω κόπωσης των υπηρετούντων στις τάξεις του στρατού. Ξενώνες σουπερ λουξ, πεντάστερα ΚΑΑΥ τύπου αστέρα βουλιαγμένης, λέσχες με φολκλόρ και happenings και αναβάθμιση όλων των στρατιωτικών καταστημάτων, βοηθούν στην ψυχική ανάταση του προσωπικού. Είμαστε χαρούμενοι, γελάμε, τραγουδάμε και γενικά χαλαρώνουμε, προκειμένου να ξεχαστούν τα μνημόνια, τα μέτρα, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και όλες οι αγχωτικές σκέψεις. Εφαρμόζεται με απόλυτη πιστότητα το «ρωσικό μοντέλο» (θέαμα αντί άρτου) ως αγχολυτική θεραπεία.
Οι πόροι (προσωπικό , πιστώσεις) διοχετεύονται για την υποστήριξη του νέου δόγματος. Το προσωπικό τα απογεύματα και τα βράδια συμμετέχει στις δράσεις εξωστρέφειας και την επομένη απαλλαγή. Ο παραδοσιακός τρόπος (στρατόπεδο, αναφορά, όρχος, πεδίο βολής, εκπαίδευση, ασκήσεις) έχει υποβαθμιστεί. Το προοδευτικό νέο δόγμα παράγει συνεχώς κατευθύνσεις και ιδέες. Ο στρατός έχει γίνει κοινωνικό – πολιτιστικός σύλλογος κάτι σαν ΜΚΟ και οι διοικητές σχηματισμών κάνουν δημόσιες σχέσεις με δημάρχους, πολιτικούς, ιεράρχες, γεύοντας την ελιτίστικη ζωή. Ούτε στο όνειρό τους δεν περίμεναν όταν έμπαιναν στην σχολή ευελπίδων τα μεγαλεία που προσφέρει το νέο δόγμα. Έτσι όλοι οι διοικητές προσκυνούν το μεγάλο αφεντικό και του εύχονται μακροημέρευση και υγεία.
Φυσικά προς εμπέδωση της νέας φιλοσοφίας και της προοδευτικής στροφής του στρατεύματος γίνονται πολύ συχνά οι ιδεολογικές ομιλίες στρατολόγησης οπαδών του μ….. γίνεται. Ο αρχηγός σαρώνει διαρκώς τα στρατόπεδα και επιβλέπει την πρόοδο που επιτυγχάνεται. Τα αποτελέσματα που κοινοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας του ΓΕΣ είναι εξαιρετικά και άριστα. Τέτοια ευφημία το στράτευμα έχει να ζήσει από τους νικηφόρους βαλκανικούς πολέμους και το έπος του 1940.
Ο αντίπαλος και οι απειλές έχουν υποβαθμιστεί διότι αφενός η ευφορία «τυφλώνει», αφετέρου λειτουργεί η εξωστρέφεια και η αποτροπή, οπότε οι εχθροί μας έχουν σκιαχθεί και τρέμουν από τον φόβο τους. Η πόλη είναι ζήτημα ωρών και το τραγούδι του Σαββόπουλου «ας κρατήσουν οι χοροί» έχει γίνει ο ύμνος του στρατιώτη.
Στο πεδίο της αμυντικής τακτικής επικράτησε η φιλοσοφία του αρχηγού και της ιεραρχίας του 2017, δηλ. κινητή άμυνα με τα Λέοπαρντ. Για να γίνει αυτό πέρυσι αποστρατεύτηκαν όλοι οι ενοχλητικοί αξιωματικοί του πεζικού διοικητές σχηματισμών στον Έβρο, οι οποίοι είχαν μάθει από μικροί να φυλάνε την πατρίδα με τα φυλάκια προκάλυψης και τα συνεχή εκπαιδευμένα περίπολα. Η νέα τακτική υποστηρίχθηκε από τους καταδρομείς που βρήκαν ευκαιρία να πετάξουν εκτός τους πεζούς συμμαθητές τους .
Ο υποβαθμισμένος όμως αντίπαλος έχει ξετυλίξει την θεωρία των 2,5 πολέμων και δεν αστειεύεται. Είδε προφανώς και τα κενά σκέψεως , οι «ρεζέρβες» του αντιπάλου λειτούργησαν καλά, οπότε φτάσαμε σήμερα να διαπομπεύονται με χειροπέδες οι έλληνες στρατιωτικοί στις φυλακές. Απορίας άξιο είναι πως βρέθηκαν τα στελέχη του μηχανικού να περιπολούν , τα οποία έχουν άλλη εκπαίδευση και αποστολή. Πιθανόν οι δράσεις εξωστρέφειας φτιάχνουν και περίπολα. Αλήθεια όμως που είναι τα δικά μας μπορντό μπερελί ; Τα έχουμε μόνο για μόστρα και επιδείξεις, αφήνοντας την λάντζα των περιπόλων στα μηχανικά και στους εφοδιαστές. Είμαστε υπερήφανοι, ο στρατός δεν περνάει κρίση !
Το ηθικό των Ελλήνων πολιτών έχει κατακρημνιστεί και οι στρατιωτικοί λένε διάφορα μισόλογα, περί ισχυρού στρατού και υψηλού ηθικού. Η Ελληνική διπλωματία βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε μία περίοδο που οι Τούρκοι ψάχνουν για θερμό επεισόδιο. Μακάρι να τελειώσει σύντομα το επεισόδιο και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί.
Για όλα αυτά τα δυσάρεστα αποτελέσματα δεν υπάρχει καμία ευθύνη και οι στρατιωτικοί ηγήτορες συνεδριάζουν ατάραχοι κάνοντας κρίσεις, πίνοντας φραπέδες εξωστρέφειας και δημοσίων σχέσεων. Εξάλλου το σύγχρονο δόγμα των στρατιωτικών περί ευθυνών λέει ότι «για όλα φταίει ο πάγκαλος» και οι πολιτικοί.
Δυστυχώς το άρθρο του Ιουνίου ήταν προφητικό για αυτό που θα ερχόταν και ήρθε τελικά. Ο λαός λέει ότι ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Μάλλον το δεύτερο συμβαίνει. Ο αρχηγός που επιλέχθηκε πέρυσι αποδεικνύεται διοικητικά ανέτοιμος και επιχειρησιακά άπειρος. Ο στρατός έχει γίνει μία σαπουνόπερα και συντεχνιακές πρακτικές οδηγούν σε τεράστια λάθη. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ ΗΓΕΤΩΝ. Δεν είναι δυνατόν να είναι σε εξέλιξη τέτοιο σοβαρό περιστατικό και ο αρχηγός να κρύβεται. Που είναι το facebook, το twitter και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απλόχερα χρησιμοποιεί, να βγει μπροστά στις κάμερες και να δώσει εξηγήσεις, όσο βασανιστικές και ας είναι.
Η απάντηση στην επικεφαλίδα του άρθρου είναι ευκρινέστατη. Ο στρατός πήγε πίσω και όπως διαμορφώνεται η κατάσταση μπορεί να έχουμε και χειρότερα. Τα όσα γράφονται στο άρθρο δεν είναι μυθιστόρημα αλλά η πραγματικότητα με καυστικό τρόπο. Η επιστροφή του στρατού στην κανονικότητα είναι πρωταρχικό ζητούμενο, το οποίο χρειάζεται να επιδιώξουν ο Π/Θ με τον ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ. Τα πράγματα δεν είναι απλά και διαχειρίσιμα . Το σχέδιο της καινοτομίας και της μετεξέλιξης του στρατού εξελίσσεται σε Βατερλό των όψιμων προοδευτικών και εκσυγχρονιστών. Μετά το επεισόδιο στον Έβρο η αντικατάσταση του αρχηγού στρατού θα έπρεπε ήδη να έχει επικυρωθεί με ΦΕΚ. Με την πατρίδα δεν παίζουμε, ο λαός αρκετές σφαλιάρες τρώει καθημερινά και αυτή δεν την αντέχει.

Υ.Γ.   3
Η  ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: «ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ»
Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τους τελευταίους μήνες, με συνεχείς τριβές στη θάλασσα, στον αέρα και στην ξηρά.
 Οι Έλληνες και οι Τούρκοι δεν τα έχουν βρει ακόμη μεταξύ τους για κάποια νησιά του Αιγαίου, ενώ τα εσωτερικά προβλήματα και των δύο κυβερνήσεων δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για τεχνητή αύξηση των εντάσεων στα σύνορα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.
Χθες, συνοριοφύλακες της Τουρκίας συνέλαβαν δύο μέλη του ελληνικού στρατού στη συνοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών, στο ποταμό Έβρο. Προφανώς είναι ένα συνηθισμένο γεγονός που έχει επιλυθεί στο παρελθόν μέσα σε λίγες ώρες, αλλά αυτή τη φορά αλλάζει η κατάσταση.
Το Albeu.com επικοινώνησε το πρωί με αγόρια με αλβανική καταγωγή που υπηρετούν στον ελληνικό στρατό, στα σύνορα με την Τουρκία.
Φαίνεται απίστευτο, αλλά οι Αλβανοί είναι εκείνοι που προστατεύουν τους Έλληνες από τον τουρκικό κίνδυνο και αυτό δεν γίνεται τυχαία.
Οφείλεται στο γεγονός ότι όπως πληροφορούμαστε το 40% των στρατιωτών στην περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας υπηρετούν παιδιά αλβανικών οικογενειών που έχουν μεταναστεύσει στην ελληνική πολιτεία πριν από χρόνια.
«Εδώ είμαστε, στα σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο, είμαστε 40% Αλβανοί. Οι Έλληνες έχουν μέσο και μένουν στην Αθήνα και φέρνουν εμάς στα σύνορα με την Τουρκία, στο ύψος των εντάσεων. Από ό, τι έχω μάθει εδώ, είναι η πολιτική του υπουργού Καμμένου, ο οποίος ηγείται ενός εθνικιστικού κόμματος και μας έχει βάλει στο στόχαστρο, όλους τους Αλβανούς που έχουν ελληνικά διαβατήρια», λέει ένας νεαρός Αλβανός που υπηρετεί στον ελληνικό στρατό.
«Πρόσφατα, η κατάσταση είχε επιδεινωθεί πολύ. Όταν ένα τουρκικό πλοίο εμβόλισε ένα ελληνικό στα νησιά Ίμια, μας έστελναν καθημερινά με άρματα μάχης και βαριά όπλα στα σύνορα.
«Από τους αξιωματικούς έχουμε πολύ καλή αντιμετώπιση εδώ, αλλά το 95% των Αλβανών που κάνουν τη στρατιωτική θητεία τους στην Ελλάδα υπηρετούν στα σύνορα με την Τουρκία», πρόσθεσε.
Διαπιστώνεται ότι από τους τελευταίους νεοεισερχόμενους στην περιοχή των συνόρων ήταν 8 Αλβανοί και 4 Έλληνες.
Οι Αλβανοί αντιπροσωπεύουν σημαντικό αριθμό στον ελληνικό στρατό, αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με τον ερχομό του Πάνου Καμμένου στο πηδάλιο του Υπουργείου Άμυνας.
Με την κατάταξή τους στέλνονται στις πιο προβληματικές περιοχές της Ελλάδας, όπως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, που ο κίνδυνος οποιασδήποτε σύγκρουσης είναι πολύ μεγάλος με τη σκληρή γλώσσα της Άγκυρας.


Υ.Γ.  4
ΥΠΑΡΧΕΙ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ  ΣΧΕΔΙΟ;

«53» του ΣΥΡΙΖΑ: Αμεση λύση στο Μακεδονικό, για να αποκρούσουμε την προκλητική συμπεριφορά Ερντογάν

Την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις συνδέουν οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις τους, τονίζουν ότι πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας και πως η επίλυση του μακεδονικού ζητήματος θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ασχοληθεί με το μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αποκρούοντας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την προκλητική συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν.
Παράλληλα οι 53 τονίζουν ότι δεν συμμερίζονται την άποψη πολλών, και στην κυβέρνηση, ότι δεν χρειάζεται να βιάζεται η ελληνική πλευρά για την επίλυση του ζητήματος με τα Σκόπια. Αντίθετα, εκφράζουν τον φόβο για ντόμινο στα Βαλκάνια, από πιθανή αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ.
Αναλυτικά το κείμενο:
«Είναι δεδομένο ότι οι συνομιλίες για την επίλυση του μακεδονικού ζητήματος εισέρχονται σε μία αποφασιστική φάση, όπως δεδομένη είναι η αναγκαιότητα επίλυσης της συγκεκριμένης διαφοράς με την γειτονική χώρα που επικεντρώνεται στο ζήτημα της ανεύρεσης ενός συμβιβασμού σχετικά με την ονομασία της «για όλες τις χρήσεις».
Θεωρούμε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλει να επιμείνει η ελληνική εξωτερική πολιτική και η κυβέρνηση της αριστεράς, για λόγους αρχής, αλλά και για λόγους συγκυρίας. Είναι πολύ σημαντικό να κυριαρχήσει στην βαλκανική χερσόνησο, η λογική της συνεργασίας, της ειρηνικής επίλυσης όλων των προβλημάτων, που είναι πολλά, σύνθετα και δυσεπίλυτα, ένα κλίμα αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και των κρατών της, πολιτικές που θα ενισχύουν την κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη, με ενισχυμένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Η δική μας πλευρά οφείλει να πρωτοστατήσει προς αυτή την κατεύθυνση ειδικά σε μία κρίσιμη φάση επιστροφής της χώρας στην “κανονικότητα», και στη μετά τα μνημονιακά προγράμματα εποχή η κανονικότητα θωρακίζεται όταν αφορά, όχι μόνο το δημοσιονομικό και το κοινωνικό πεδίο αλλά και την θέση της χώρας στον ευρύτερο περίγυρο της.
Ειδικά σε αυτήν την φάση, χρειαζόμαστε όσο ποτέ την κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Άλλωστε η επίλυση του μακεδονικού ζητήματος, θα μας δώσει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με το άλλο σημαντικό μέτωπο, αυτό των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αποκρούοντας με την προσήκουσα ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την προκλητική συμπεριφορά της ηγεσίας Ερντογάν.
Η προσπάθεια επίλυσης του μακεδονικού ζητήματος προϋποθέτει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός. Εδώ δεν χωράει μία λογική ότι το πρόβλημα και οι κίνδυνοι είναι δικοί τους, συνεπώς η ελληνική πλευρά δεν χρειάζεται να βιάζεται. Το αντίθετο, εδώ είναι Βαλκάνια και η λογική του «ντόμινο», όσο αφορά δυσάρεστες εξελίξεις, είναι δεδομένη από τον 19ο αιώνα. Συνεπώς μία εσωτερική αναστάτωση στην γειτονική χώρα, υπό την μορφή μίας πιθανής έντασης μεταξύ της αλβανικής και σλαβικής εθνικότητας, δεν αποτελεί βέλος στην φαρέτρα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά πηγή νέων εντάσεων στην περιοχή που θα επηρεάσουν την ευρύτερη περιοχή.
Επιβάλλεται, και οι δύο χώρες να συμμετέχουμε στις συνομιλίες με προσήλωση στην τελική διευθέτηση της διαφοράς μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, τα πιθανά ανοικτά ζητήματα πρέπει να μην τίθενται προσχηματικά αλλά με επιμονή στη υπέρβαση τους. Ειδικά η δική μας πλευρά, και εφόσον ισχύει ότι ο αλυτρωτισμός εκφράζεται με την υπονόηση ή την αναφορά στην πιθανή τροποποίηση των συνόρων, οφείλει να ξεκαθαρίσει πώς και γιατί εκτιμά, ότι υπάρχει η σχετική υπονόηση ή αναφορά στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ, και ειδικά μετά την τροποποίηση του, και με δεδομένη την ισχύ και το περιεχόμενο της ενδιάμεσης συμφωνίας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν στην διαπραγμάτευση η μία ή και οι δύο πλευρές επιδεικνύουν έναν ακραίο μαξιμαλισμό, όταν φθάνει η στιγμή των απαραίτητων υποχωρήσεων, αυτές φαντάζουν πολύ χειρότερες στην κοινή γνώμη από ό,τι είναι τελικά στην πραγματικότητα. Τα συμπεράσματα από τα πρόσφατα γεγονότα στην κυπριακή ΑΟΖ, η διακοπή της γεώτρησης της ΕΝΙ, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα όταν ακολουθούνται αδιέξοδες τακτικές και υπερισχύουν οι άκαμπτες λογικές της πρόταξης. Πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η πραγματικότητα, εάν και εφόσον η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά είχαν αδράξει με αποφασιστικότητα το πλαίσιο συμφωνίας που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στο Κραν Μοντανά τον πρόσφατο Ιούλιο.
Εν κατακλείδι, θεωρούμε το ζήτημα επίλυσης του μακεδονικού ως ευκαιρία. Aρκεί να μην φοβηθούμε τον ακροδεξιό εσμό που άδραξε την ευκαιρία για να ξεδιπλώσει τον οπισθοδρομικό κρετινισμό του, ούτε την ακροδεξιάς απόκλισης ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμα κι αυτή η κυβέρνηση Σημίτη, στην υπόθεση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αναδεικνύει το μίνιμουμ πολιτικό θάρρος που απαιτείται σε ανάλογες περιπτώσεις. Είναι σαφές άλλωστε ότι όταν υλοποιείται το αυτονόητο, το εύρος της επιμονής στο ανορθολογικό αίτημα περιορίζεται. Δική μας πεποίθηση είναι ότι στον αντίποδα της αδιέξοδης εθνικιστικής ρητορικής, μπορεί να υπάρξει ένα ισχυρό και διευρυμένο μέτωπο κοινωνικών δυνάμεων που με αποφασιστικότητα θα υποστηρίξει την οριστική λύση της διαφοράς με την ΠΓΔΜ, μέσω μία συμβιβαστικής λύσης για την ονομασία της γείτονος, την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με όλες τις θετικές επιπτώσεις που αυτό θα έχει στην ευρύτερη περιοχή».






Υ.Γ.   5
ΤΟ  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ  ΤΗΣ  ΝΤΡΟΠΗΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΓΝΩΣΤΟ  ΣΤΟΥΣ  ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΕΣ.

Γερμανός ευρωβουλευτής για Σκόπια: θα αφήνατε να μπουν στην ΕΕ ένα κράτος που θέλει να πάρει τη μισή χώρα σας;



«Θα συμφωνούσατε να αφήσετε μια χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ αν θέλει να πάρει τη μισή χώρας σας», αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Έλμαρ Μπροκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο EURACTIV.com στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι αυτή τη φορά υπάρχει πιθανότητα επίλυσης.

«Βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι ήμασταν μερικά χρόνια πριν, αλλά θα ήταν χρήσιμο για την κυβέρνηση των Σκοπίων να καταλάβει ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει στην Ελλάδα ότι δεν υπάρχει αλυτρωτισμός».


Προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση στα Σκόπια θα πρέπει να καταστήσει σαφές «ότι κανένας πολιτικός δεν πιστεύει ότι τμήματα της Ελλάδας πρέπει να ανήκουν στη Μακεδονία [ΠΓΔΜ]», το οποίο και είναι η «βασική αιτία του προβλήματος».

Ερωτηθείς εάν είναι απαραίτητη μια αλλαγή στο σύνταγμα, απάντησε: «Νομίζω ότι ναι».

«Θα συμφωνούσατε να αφήσετε μια χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ αν θέλει να να πάρει τη μισή χώρας σας», αναρωτήθηκε ο Γερμανός πολιτικός.

«Στην ΕΕ δεχόμαστε τα σύνορα όπως είναι, τα καθιστούμε λιγότερο προβληματικά και τα ανοίγουμε όλο και περισσότερο αλλά δεν αλλάζουμε τα σύνορα. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους ευρωπαϊκής ενοποίησης», είπε.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι το 2025 θα μπορούσε να είναι μια πιθανή ημερομηνία για τα Δυτικά Βαλκάνια να ενταχθούν στην ΕΕ, ο κ. Μπροκ δήλωσε ότι η Κομισιόν υπογράμμισε επίσης ότι θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα καταγράψουν.

Σημείωσε ότι το 2025 θα μπορούσε να είναι μια ημερομηνία, αλλά ενδέχεται να μην τα καταφέρουν εάν δεν έχουν κάνει τις σωστές μεταρρυθμίσεις στην εσωτερική αγορά, την καταπολέμηση της διαφθοράς, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

«Ελπίζω να τα καταφέρουν», υπογράμμισε.

euractiv.gr



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



2 σχόλια :

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ5 Μαρτίου 2018 στις 9:33 μ.μ.

    .
    ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ -Αἰκατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, Δικηγόρου Ἀθηνῶν
    ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
    ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥ
    Αἰκατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, Δικηγόρου Ἀθηνῶν, κατοίκου Ἀθηνῶν, ὁδός Μαυρομιχάλη ἀρ. 182.
    ΠΡΟΣ
    Τόν Ἀξιότιμον Πρόεδρον τῆς Δημοκρατίας τῆς Ἑλλάδος κ.κ. Προκόπην Παυλόπουλον.
    Ἀξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
    Εὐλαβῶς Σεβομένη τόν Ὓψιστον θεσμόν τοῦ Πολιτεύματός μας, εὑρίσκομαι εἰς τήν θλιβεράν ἀνάγκην νά Σᾶς θυμίσω τά κάτωθι:

    1. Κατά τό Ἂρθρον 33§2 τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματός μας ἐδώκατε τόν κάτωθι ὃρκον:
    «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιτότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και της ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».
    2. Ὡς διακεκριμένος ἐπιστήμων γνωρίζετε καλύτερον ὃλων ὃτι ὁ Αὐτόχθων Ἑλληνικός Λαός ἒχει πληγῆ κατάφωρα εἰς ἃπαντας τούς τομεῖς νομιμοφανῶς ὑπό τήν ἀπειλήν τῆς δῆθεν ἀνάγκης τῶν μνημονίων μέ τά «γνωστά» παρεπόμενά των, κυριολεκτικῶς κατεχόμενος ἀπό τήν «ΤΡΟΪΚΑ ἢ ΘΕΣΜΟΥΣ» ἀφαιμασσόμενος ἀπό κακόβουλα καί ἐξωφλημμένα δάνεια, διωκόμενος εἰς ἐξορίαν πέραν τῆς Πατρίδος, ἐμπαιζόμενος ἀπό «τούς περιφήμους ἑταίρους» τόσον εἰς τήν Εὐρωπαϊκήν Ἓνωσιν ὃσον καί εἰς τούς Διεθνεῖς Ὀργανισμούς, ἐκτοπιζόμενος μεθοδικῶς ἀπό «δῆθεν» πρόσφυγες.
    Ἀξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
    • Ὁ αὐτόχθων Ἑλληνικός Λαός ἒχει γενοκτονηθῆ!
    • Ἡ Ἱερά Ἑλλάς «ἁρπάζεται» συστηματικά καί ἀπειλεῖται ἡ ἐδαφική ἀκεραιότης της.
    • Ἡ Ἱερά Ἑλλάς ἐμπαίζεται εἰς τό Πρόσωπόν Σας ἀπό τήν Μέρκελ, τόν Γιούνκερ, τόν Ζάεφ, τόν Ἐρντογάν, τόν Ράμα ἀλλά καί ἀπό τούς ἐκπροσώπους τῆς Ἑλληνικῆς Βουλῆς καί τῆς Κυβερνήσεως οἱ ὁποῖοι ἀρνοῦνται νά δώσουν τόν Συνταγματικόν Ὃρκον τους εἰς τήν Ἁγίαν Τριάδα καί νά πείθωνται εἰς τάς Συνταγματικάς ἐπιταγάς.
    Ἀξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
    Ἡ Κυβέρνησις καί ἡ Διοίκησις παραβαίνουν ἀνηλεῶς τάς διατάξεις τῶν ἂρθρων τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος.
    Πάντα τ’ ἀνωτε΄ρω δέν χρειάζεται ν’ ἀναλυθοῦν διότι τά γνωρίζετε παντός ἑτέρου καλύτερον.
    Ὃμως καί ὁ Ἑλληνικός Λαός γνωρίζει.
    Καί ἑγώ ὡς Ἑλληνίδα πολῖτις γνωρίζω τά δικαιώματα καί τάς ὑποχρεώσεις μου, ὃπως ἀπορρέουν ἀπό τόν Ἀνώτατον Καταστατικόν Χάρτην τῆς Πολιτείας μας.
    Ὃθεν Δ ι α μ α ρ τ υ ρ ο μ έ ν η, δι’ ὃσα ἐπιτρέπετε νά διαπράττωνται εἰς βάρος μου καί εἰς βάρος τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ καί τοῦ Ἒθνους μου.
    Σᾶς ὑ π ε ν θ υ μ ί ζ ω τάς ἐκ τοῦ Συντάγματος ὑποχρεώσεις Σας ἒναντι τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ καί τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἒθνους καί
    Σᾶς κ α λ ῶ – ἒχουσα ἐκ τοῦ Συντάγματος τό Δικαίωμα ἃμα δέ καί τήν ΥΠΟΧΡΕΩΣΙΝ – εἰς τήν ἐφαρμογήν τῶν Διατάξεων τοῦ Συντάγματος τῆς Ἑλλάδος.
    Μέ τήν ἐπιφύλαξιν παντός νομίμου δικαιώματός μου ἁρμόδιος Δικαστικός ἐπιμελητής ἐπιδότω νομίμως πρός τόν κ. Προκόπην Παυλόπουλον, Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας πρός γνῶσιν του καί διά τάς νομίμους συνεπείας, καλούμενον ὡς ἀνωτέρω, ἀντιγράφων ταύτην ἐν τῇ ἐκθέσει ἐπιδόσεώς του.
    Ἀθῆναι 5/3/2018
    Ἡ ἐξωδίκως διαμαρτυρομένη καί
    προσκαλοῦσα Δικηγόρος.
    Εστάλη από lampros stathopoylos lamstat@hotmail.com
    Την δημοσίευση έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΥΛΟΥΣ
    http://arxaiaithomi.gr
    .
    http://arxaiaithomi.gr/2018/03/05/%ce%b5%ce%be%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%e1%bc%b0%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82/#comment-12638

    .
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ……………………….
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι να ναι γράφεται και τρομάζετε τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...