Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΝΕΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (ΓΚΟΡΝΑ ΜAΚΕΔΟΝΙΑ), ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΡΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΑMΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. META THN ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΚΕΣ. ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


Ξεσάλωσαν και οι βούλγαροι: Δημοσιοποιούν χάρτες με Ελληνικά εδάφη ως δικά τους. Αδιαφορεί η κυβέρνηση του  Σόρος.  

Η ομολογία Ζάεφ για την επιβολή 
πλαστής ταυτότητας από τον Τίτο


Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα,  Δημοκρατία
Την ώρα που Ελληνες υπουργοί και δήμαρχοι προβαίνουν σε άστοχες και εθνικώς επιζήμιες δηλώσεις για το όνομα των Σκοπίων, έρχεται ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας και ομολογεί ότι ο εθνολογικός χάρτης του σκοπιανού κράτους είναι τεχνητός και αποτελεί προϊόν ψυχολογικής βίας.

Οπως μας πληροφορεί το ιστολόγιο Βαλκανικό Περισκόπιο (www.echedoros-a.gr), ο Ζόραν Ζάεφ στις 17 Φεβρουαρίου παραδέχθηκε ότι είναι αλβανικής καταγωγής και ότι η οικογένειά του αναγκάσθηκε να αποδεχθεί μια σλαβική ταυτότητα. Είπε συγκεκριμένα: «Είμαι ορθόδοξος αλβανικής καταγωγής, τόσο από τη γιαγιά μου όσο και από τον παππού μου, που ήταν Ιλλυριοί στη Στρώμνιτσα και αποδέχθηκαν την ορθόδοξη πίστη. Με την πάροδο του χρόνου οι Σλάβοι, διά της βίας κυρίως, μας αφομοίωσαν και μας επέβαλαν τη σλαβική γλώσσα. Αλλά όλα αυτά ανήκουν στην Ιστορία».

Πόσα μυστικά κρύβει, άραγε, ο εθνολογικός χάρτης των Σκοπίων; Ο Ζάεφ, που απαιτεί να λέγεται η χώρα του Μακεδονία, μας θύμισε ότι στο κράτος του έγιναν πολλές και βίαιες αλλαγές ταυτοτήτων. Η σημαντικότερη επιβολή πλαστής ταυτότητας, που μας ταλαιπωρεί και σήμερα, πραγματοποιήθηκε από τον Τίτο. Από το 1944, οπότε επεβλήθη το ολοκληρωτικό καθεστώς στη Γιουγκοσλαβία, ο δικτάτωρ Τίτο αποφάσισε να επιβάλει την τεχνητή μακεδονική συνείδηση σε Ελληνες, Σέρβους, Αλβανούς και Βουλγάρους οι οποίοι κατοικούσαν την περιοχή των Σκοπίων, τη Βάρνταρσκα Μπανοβίνα (επαρχία του ποταμού Αξιού). Διακήρυξε, μάλιστα, ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, ως ομόσπονδο κρατίδιο εντός Γιουγκοσλαβίας, έχει στόχο να «απελευθερώσει» τους Μακεδόνες του Αιγαίου (Βόρειος Ελλάδα) και του Πιρίν (τμήμα της Βουλγαρίας).

Με την καταπίεση του μονοκομματικού καθεστώτος, με την προπαγάνδα και με τη βοήθεια της μυστικής αστυνομίας οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής αναγκάσθηκαν να δηλώσουν «Μακεδόνες» και αρκετοί από αυτούς να αλλάξουν τα επώνυμά τους. Οι Αλβανοί μουσουλμάνοι δεν αφομοιώθηκαν από την αναγκαστική μακεδονοποίηση λόγω της θρησκείας τους. Ομως οι χριστιανικοί πληθυσμοί μέσα σε μία γενιά αποδέχθηκαν -εκόντες άκοντες- τη νέα ταυτότητα.

Μια παρόμοια αλλαγή ταυτοτήτων παρατηρούμε την εποχή εκείνη στην ελληνική Δυτική Μακεδονία. Λίγες χιλιάδες άτομα ρευστής συνειδήσεως δήλωσαν αρχικά Βούλγαροι και συνεργάσθηκαν με τις γερμανικές και τις βουλγαρικές Αρχές κατοχής. Το 1943, βλέποντας τη διαφαινόμενη ήττα του Αξονος, μεταστράφηκαν εν μια νυκτί. Οι βουλγαρόφρονες φασίστες έγιναν κομμουνιστές οπαδοί του Τίτο!

Υιοθέτησαν το όνομα «Σλαβομακεδόνες» και αγωνίσθηκαν αργότερα στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος για την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης.

Τα γεγονότα αυτά περιγράφει με στοιχεία ο καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Κολιόπουλος στο δίτομο έργο του «Λεηλασία Φρονημάτων».


Το συμφέρον του Ελληνισμού επιβάλλει:
α) Να μη χρησιμοποιούμε τον όρο «Σλαβομακεδόνες».
β) Να μην αναγνωρίσουμε με την υπογραφή μας το τεχνητό «μακεδονικό» έθνος.






Ξεσάλωσαν και οι βούλγαροι: Δημοσιοποιούν χάρτες με Ελληνικά εδάφη ως δικά τους. Αδιαφορεί η κυβέρνηση του  Σόρος.  


Μετά  την  Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια, προστέθηκε και η Βουλγαρία στον κατάλογο των γειτονικών χωρών στις οποίες δημοσιεύονται χάρτες όπου συμπεριλαμβάνονται εδάφη της Ελλάδας.

Στις αρχές Μαρτίου, ο συνασπισμός στην Βουλγαρία «Ενωμένοι Πατριώτες», ο οποίος μετέχει στην Κυβέρνηση Μπορίσωφ, γέμισε τους δρόμους της Φιλιππούπολης με γιγαντοαφίσες που απεικόνιζαν την «Μεγάλη Βουλγαρία».
Με αφορμή την επέτειο της αυτονομήσεως της Βουλγαρίας από την οθωμανική αυτοκρατορία, οι Βούλγαροι επέλεξαν να στείλουν και αυτοί μετά τους σκοπιανούς, τους «τσάμηδες» και τους τούρκους να διεκδικήσουν ελληνικά εδάφη, επιδεικνύοντας μια επεκτατική συμπεριφορά λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της Βάρνας.
Στις αφίσες, δεκάδες περιοχές της βορείου Ελλάδος ήταν βαμμένες στα χρώματα της βουλγαρικής σημαίας. Μεταξύ των πόλεων περιλαμβάνονται η Ξάνθη, η Καβάλα, η Καστοριά, το Κιλκίς και οι Σέρρες. Όλως… τυχαίως, στον ίδιο χάρτη απεικονίζεται και το προσφάτως εγκαινιασμένο μνημείο του «Λέοντα του Αγίου Στεφάνου», μπροστά από το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού, όπου είναι χαραγμένος ο συγκεκριμένος χάρτης.
Με την Βουλγαρία να μπαίνει κι αυτή στον χορό του επεκτατισμού σε βάρος της Ελλάδας, η Χώρα μας είναι η μοναδική που επί δεκαετίες κινείται στο ηττοπαθές και εθνικά επικίνδυνο πλαίσιο του «δεν διεκδικούμε τίποτε», με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για το μέλλον της Πατρίδας μας.





ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...