Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.


Ο ανθυπολοχαγός  Α.Μητρατώδης, στην  απολογία  του  στους  βρωμότουρκους,  περιγράφει  καταστάσεις,  για  τις  οποίες  θα  έπρεπε  να  είχαμε  αυτοκτονίες,  έκτακτα  στρατοδικεία  και  εκτελέσεις. 

Ιδού λοιπόν τι απολογήθηκε ο ανθυπολοχαγός:

– «Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες, κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό».

Αυτή είναι η φιλοσοφία που έχουν αυτή την στιγμή οι μονάδες προκάλυψης στον Έβρο, του Ελληνικού Στρατού: 

Μόλις βλέπουν Τούρκους στρατιώτες «κατεβάζουν τα όπλα για να μην συμβεί κάτι κακό».

Το «να συμβεί κάτι κακό»  δηλαδή  να  πολεμήσουν για  την  πατρίδα  τους,  να αμυνθούν με πυρά σε μια απόπειρα αιχμαλωσίας τους, το έχουν απορρίψει από τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις και λειτουργίες.

«Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεσης να παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες». 
Και αυτός του είπε «Ναι»!

«Ως δείγμα καλής πρόθεσης» ο διοικητής μιας μονάδας της ελληνοτουρκικής μεθορίου, εν μέσω κρίσης, δέχθηκε την εισήγηση του ανθυπολοχαγού για να παραδοθεί,  χωρίς να ξέρει καν τι έχει συμβεί, αν έχουν εισέλθει σε τουρκικό έδαφος ή αν οι Τούρκοι έχουν μπει μέσα στο ελληνικό έδαφος!

 «Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο, αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα». 
Άρα υπήρχε δυνατότητα κλήσης ενισχύσεων και αντιπαράταξης με την τουρκική ομάδα και δεν το έκαναν!

 Άλλωστε ο διοικητής είχε δώσει το «ΟΚ» να παραδοθούν! Γιατί ο ανθυπολοχαγός να καλέσει ενισχύσεις;   
Στην σιγουριά της παράδοσης και… βλέπουμε!

Όμως ο Τούρκος «ανώτερος» ήταν προφανώς ένα άτομο που δεν είχε «καλή πρόθεση» κι έτσι…

– «Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους». 
Και αυτοί εισηγήθηκαν την αιχμαλωσία τους!

 «Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες». 

Αλλά αντί αν τους εμποδίσουν και να δώσουν μάχη αν χρειαζόταν, απλά παραδόθηκαν, όπως άλλωστε το είχε αποδεχθεί και ο διοικητής τους, αρνούμενος να καλέσει ενισχύσεις και να αποτρέψει την αιχμαλωσία τους.

Όσο για την απολογία του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζη, είναι αυτό που λέμε «Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω». 

Εν ολίγοις παραδέχθηκε ότι «Υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας, είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία».

Ούτε ενημέρωναν, ούτε κατέγραφαν. 

Ετσι, απλά, τους άφηναν και επέστρεφαν στη Τουρκία…

Και μόνο η εικόνα των  Ελλήνων  στρατιωτικών,  να περιφέρονται σαν κατάδικοι με χειροπέδες και γενειάδα και να σπρώχνονται σαν ζώα από τους Τούρκους δεσμοφύλακες, θα έπρεπε να φέρει  αυτοκτονίες  σε  μερικούς.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


3 σχόλια :

  1. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ BORA ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Oι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν όπλα ικανά για ένα πρώτο αιφνιδιαστικό πλήγμα θέτοντας σε υπηρεσία το βαλλιστικό σύστημα Bora των 280 χλμ. όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
    Με τοποθετημένα τα συστήματα στην ανατολική Θράκη η ακτίνα δράσης τους μπορεί να πλήξει το σύνολο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ενώ ακόμα και εάν τοποθετηθεί σε βάθος 50 χλμ. από τα τουρκικά παράλια μπορεί να πλήξει όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τις Σποράδες (Σκύρος, Σκόπελο, κτλ.) και περιοχές της ανατολικής Κρήτης. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται ουσιαστικά για την μισή Ελλάδα.
    Εντάχθηκε άρον-άρον στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων το τακτικό πυραυλικό συγκρότημα BORA με βεληνεκές μάχης 280χλμ ενώ οι Τούρκοι κινούνται για το BORA-2 με μεγαλύτερη ακτίνα δράσης.
    «Από τη Σμύρνη στην Αθήνα η απόσταση είναι περίπου 230 χιλιόμετρα και η εμβέλεια του πυραύλου BORA-1 (KAAN-1) είναι 280 χιλιόμετρα» λένε οι Τούρκοι και πλέον απειλούν ανοιχτά. Για την Θεσσαλονίκη η απόσταση αυτή είναι 270 χλμ..
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    Mετά την Ρωσία και το ΝΑΤΟ πουλάει στην Τουρκία α/α μακρού βεληνεκούς δημιουργώντας πλέον συνθήκες «ασφυξίας» για την ΠΑ.
    Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ, σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξη Τύπου ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις 27 Απριλίου «η Τουρκία συμφώνησε να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Γαλλία στο ζήτημα της αγοράς των δικών τους συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας SAMP/T».
    Πρόκειται για το σύστημα το οποίο θα αποτελέσει την βάση του «εθνικού τουρκικού αντιαεροπορικού συστήματος μακρού βεληνεκούς»
    «Είναι εθνική απόφαση (των κρατών μελών του ΝΑΤΟ-σ.σ) όσον αφορά το είδος των εξοπλισμών που θα αγοράσουν, ωστόσο μια σειρά χωρών του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ως προς το θέμα αυτό» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.
    Μάλιστα προσέθεσε «χαιρετίζω το γεγονός, ότι η Τουρκία συζητά με τις ΗΠΑ το ενδεχόμενο να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot και το ότι επίσης συμφώνησε να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Γαλλία στο ζήτημα της αγοράς των δικών τους συστημάτων SAMP/T».
    Οι συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για την αγορά των πυραυλικών συστημάτων S-400 άρχισαν τον Νοέμβριο του 2016.
    Την συμφωνία για την αγορά τους εκ μέρους της Τουρκίας είχε επιβεβαιώσει η ρωσική πλευρά στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017 και σχεδόν ταυτόχρονα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι είχε δοθεί η προκαταβολή για την αγορά των S-400.
    Έτσι, η Τουρκία έγινε η δεύτερη χώρα μετά την Κίνα και η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αποφάσισε να προβεί σε αγορά των S-400.
    Αυτό όμως δεν την εμποδίζει από το να αποκτήσει παρόμοια συστήματα και από τις χώρες του ΝΑΤΟ…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Οι Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης» με ηθοποιούς τους Κ.Κόσνερ και Τ.Κλούνει:

    Ένα ακόμα ανθελληνικό σήριαλ υπερπαραγωγή με το οποίο ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα επιχειρήσει να περάσει την τουρκική προπαγάνδα στον πλανήτη. Στο σήριαλ ετοιμάζει η Άγκυρα προκειμένου να κτυπήσει εμβληματικές ελληνικές προσωπικότητες αλλά και να διεκδικήσει έμμεσα την ίδια την Θεσσαλονίκη θα συμμετέχουν και οι Κ.Κόσνερ και Τ.Κλούνει .
    Το σήριαλ επιχειρεί να «μαυρίσει» έναν από τους πιο γνωστούς Έλληνες στρατηγούς τον οποίο παραδέχθηκε ακόμα και ο Κεμάλ Ατατούρκ
    Τα γυρίσματα του σήριαλ θα γίνουν σε Κωνσταντινούπολη αλλά και Θεσσαλονίκη και ονομάζεται “Selanik 1920 destani” (Θρύλος της Θεσσαλονίκης 1920). Α
    Πρόκειται για μια πανάκριβη παραγωγή του τουρκικού Kanal D και πως να μην είναι με τέτοιο καστ ξένων ηθοποιών;
    Παρεπιπτόντως αυτό σημαίνει ότι οι διάσημοι αυτοί ηθοποιοί θα μεταδώσουν και οι ίδιοι μέρος της τουρκικής προπαγάνδας και στο Χόλιγουντ.
    Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξέρει να επενδύει. Να σημειώσουμε ότι ο Τζορτζ Κλούνει θεωρείται από πολλούς βέβαιό ότι θα συμμετάσχει κάποια στιγμή ως προεδρικός υποψήφιος των «Δημοκρατικών» σε μελλοντικές αμερικανικές εκλογές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...