Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Η ΕΛΛΑΔΑ (ΠΥΡΚΑΛ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΟΠΛΟ ΛΕΪΖΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΕΘΑΨΑΝ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΟΠΛΟ.


 
Η φωτογραφία είναι από τον προσωπικό λογαριασμό twitter του Τούρκου υπουργού  Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Faruk Özlü . Δείχνει το  τουρκικής κατασκευής ηλεκτρομαγνητικό όπλο Sapan.

Στις 30 Ιουνίου του 1999  το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπογράφει σύμβαση 15ετούς διάρκειας (1999-2013) προκειμένου η τότε ΠΥΡΚΑΛ -που μετέπειτα ενσωματώθηκε στα ΕΑΣ- να ιδρύσει μαζί με την εταιρεία LASERAYIN TEKHNIKA (LT) ,την εταιρεία LT-PYRKAL  (LT-P) με έδρα το Ερεβάν της Αρμενίας.
Η τότε ΠΥΡΚΑΛ έχει το 49% της LT έχοντας καταβάλλει το ποσό των 276.000 δολαρίων.
Η συμφωνία προέβλεπε  ότι η ΠΥΡΚΑΛ  θα αγόραζε από την αρμενική εταιρεία και θα μεταβίβαζε στην νέα ελληνοαρμενική εταιρεία τεχνογνωσία ύψους 7.251.000 δολαρίων.
Η LT θα παρήγαγε οπτικά – ηλεκτροοπτικά εξαρτήματα και κρυστάλλους laser, συστήματα laser ισχύος για αμυντική, βιομηχανική και ιατρική χρήση.
Η συμφωνία προέβλεπε την υλοποίηση εννέα προγραμμάτων  ύψους 5.593.195 δολαρίων. Το πιο σημαντικό πρόγραμμα όμως ήταν η  “παραγωγή Ειδικού Οπλικού Συστήματος Α”.
Όπως αναφέρει έγγραφο  “η έναρξη του προγράμματος καθυστέρησε λόγω διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελληνικού και Αρμενικού ΥΠΕΘΑ. Η υλοποίησή του από την LT-P  ενεργοποιήθηκε στις 23-1-2002.
Το πρόγραμμα προέβλεπε την ανάπτυξη ενός φορητού συστήματος λέϊζερ υψηλής ισχύος, που θα μπορούσε να μεταφέρεται από ένα μόνο άτομο και θα είχε εμβέλεια περίπου 2 χλμ. Το σύστημα θα μπορούσε να καταστρέφει οπτικούς αισθητήρες συστημάτων.
Το 2005 το πρόγραμμα “κόλλησε”, λόγω προβλημάτων στην ανάπτυξή του,  το πρόγραμμα ξεχάστηκε, τα λεφτά που είχαμε δαπανήσει χάθηκαν και οι Αρμένιοι μάταια μας  περίμεναν.
Οι Αρμένιοι όπως μαθαίνουμε προχώρησαν το πρόγραμμα, το ολοκλήρωσαν, κάνοντας απαραίτητες αλλαγές στους στόχους που είχαν τεθεί και μας ενημέρωσαν αν ενδιαφερόμαστε να συνεχίσουμε την συνεργασία.
Με τι λεφτά όμως;  Την  Ελλάδα  την  είχαν  χρεοκοπήσει οι  πράκτορες  και  κλέφτες  «έλληνες  πολιτικοί»..
 Έτσι   λέγεται  ότι  οι  Αρμένιοι αποδείχτηκαν πιο σοβαροί και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα μόνοι τους.


Ηλεκτρομαγνητικό όπλο έφτιαξαν οι Τούρκοι.

Το Sapan είναι το πρώτο εθνικό ηλεκτρομαγνητικό όπλο που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK (Τουρκικό Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών). Μπορεί να εκτοξεύσει σφαίρα χωρίς την χρήση μπαρουτιού παρά μονάχα με την χρησιμοποίηση ενέργειας.
Η σφαίρα μέσω της χρησιμοποίησης της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας μπορεί να φτάσει στον στόχο με ταχύτητα δέκα φορές την ταχύτητα του ήχου. Τα τέστ του Sapan  άρχισαν το 2014 και ήδη πραγματοποιήθηκε η παραγωγή του πρώτου πρωτοτύπου.
Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόνο δύο εταιρίες που παράγουν ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα.
Η μια στις ΗΠΑ και η άλλη στην Αγγλία.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...