Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΙΟΛΑΣ, Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ.


Ο  Μακεδόνας  Ανδρέας  Τζιόλας,  αφού έκανε μεταπτυχιακά στη Φυσική του Διαστήματος, εργάστηκε ως ερευνητής στο εργαστήριο JPL της NASA, όπου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε διάφορες διαστημικές αποστολές, όπως του «Galileo» στο Δία, του «Mars Pathfinder» και του «Mars Polar Lander» στον Άρη, καθώς και του διαστημικού τηλεσκοπίου «Hubble».  Στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στην κοσμολογία από το πανεπιστήμιο Baylor του Τέξας, έγινε επικεφαλής επιστήμονας της εταιρίας Variance Dynamical Corp., ενώ μετακόμισε στο Ανκορατζ, την πρωτεύουσα της Αλάσκας, όπου ζει και διδάσκει στο τοπικό πανεπιστήμιο. 

Όμως η βασική του εργασία είναι ακόμα πιο «εξωτική», καθώς είναι επικεφαλής (project leader) του »Σχεδίου Ίκαρος», μιας εθελοντικής πολυεθνικής ομάδας επιστημόνων, οι οποίοι έχουν βαλθεί να θέσουν τα θεμέλια της μελλοντικής διαστημικής πτήσης σε ένα άλλο αστρικό σύστημα, σε απόσταση πολλών ετών φωτός από τη Γη.

Σύμφωνα με τον διδάκτορα κοσμολογίας και πρώην ερευνητή της NASA Ανδρέα Τζιόλα, τον έλληνα επικεφαλής του «σχεδίου  ΙΚΑΡΟΣ»,  ο  οποίος  έδωσε  εκτενή συνέντευξή  για  τα  σχέδιά  του,  σε ένα από τα μεγαλύτερου κύρους αμερικανικά περιοδικά, το «The Atlantic»,  πρωταρχικός  σκοπός  του  «σχεδίου  Ίκαρος»  είναι  ο  σχεδιασμός  ενός διαστρικού ταξιδιού έως το διπλό άστρο Άλφα του Κενταύρου (Alpha Centauri), το πλησιέστερο αστέρι στον πλανήτη μας, πέραν του Ήλιου, που βρίσκεται σε απόσταση 4,3 ετών φωτός  περίπου.  Οι περισσότεροι αστροφυσικοί και μηχανικοί συμφωνούν πως η ανθρωπότητα απέχει τουλάχιστον 200 χρόνια από την τεχνογνωσία που θα καθιστούσε  αυτό  το διαστρικό ταξίδι εφικτό.
Ο  Καστοριανός  επιστήμονας  λέει, από μικρός, όταν ζούσε ακόμα στην Ελλάδα, ξυπνούσε νωρίς-νωρίς τις Κυριακές για να παρακολουθήσει στην τηλεόραση τη σειρά »Πόλεμος των Άστρων». Δεν έχασε ποτέ ένα επεισόδιο και από τότε κιόλας κατάλαβε με τι θα έπρεπε να ασχοληθεί όταν θα μεγάλωνε. Και αυτό ακριβώς έκανε και συνεχίζει να κάνει εδώ και 25 χρόνια.



Ο  ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ  ΤΖΙΟΛΑΣ  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΣΧΕΔΙΟΥ  «ΙΚΑΡΟΣ».

Ο  Καστοριανός  Ανδρέας  Τζιόλας  είναι ο  επικεφαλής του «Σχεδίου Ίκαρος», μιας εθελοντικής πολυεθνικής ομάδας επιστημόνων, οι οποίοι επιχειρούν να θέσουν τα θεμέλια της μελλοντικής διαστημικής πτήσης σε ένα άλλο αστρικό σύστημα, σε απόσταση πολλών ετών φωτός από τη Γη.




ΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ  «ΙΚΑΡΟΣ»

Το πενταετές «Σχέδιο Ίκαρος»  (Project Icarus), ξεκίνησε επίσημα στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία της Βρετανικής Διαπλανητικής Εταιρείας.
Πρόκειται για τον «απόγονο» του «Σχεδίου Δαίδαλος», μιας επιστημονικής προσπάθειας της δεκαετίας  του  1970,  για  την  θεωρητική  κατασκευή  ενός  διαστρικού  διαστημοπλοίου.  


Σκοπός του «Σχεδίου Ίκαρος», που διευθύνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Icarus Interstellar Inc.,  είναι να κάνει το επόμενο βήμα, καταλήγοντας σε συγκεκριμένες θεωρητικές αλλά και πρακτικές προτάσεις για τον τεχνικό σχεδιασμό ενός τέτοιου  διαστημοπλοίου,  ιδίως στον κρίσιμο τομέα της προώθησης,  και την πραγματοποίηση, πιθανώς εντός του επόμενου αιώνα, ενός διαστρικού ταξιδιού που θα διαρκέσει λιγότερο από 100 χρόνια.
Το διαστημόπλοιο το οποίο θα χρησιμοποιεί ενέργεια μέσω πυρηνικής σύντηξης, αν υπολογιστεί ότι θα κάνει την απόσταση Γης - Άλφα Κένταυρου μέσα σε 50 χρόνια, τότε θα ταξιδεύει στην Σελήνη σε 3 μόλις ώρες, στον Άρη σε 2 βδομάδες και στον Δία μόλις σε 3 μήνες!




ΑΚΟΜΗ  ΔΥΟ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ  «ΙΚΑΡΟΣ»

Στην ερευνητική ομάδα του »Ίκαρου», που περιλαμβάνει επιστήμονες από κυβερνητικούς φορείς, εταιρίες και πανεπιστήμια, υπό τον συντονισμό του Τζιόλα, συμμετέχουν δύο ακόμα Έλληνες ως σχεδιαστές, ο Δήμος Χωματάς – έχει ειδικευτεί στην πληροφορική, τις επικοινωνίες, τον αυτοματισμό και τη ρομποτική και ο Κώστας Κωνσταντινίδης που αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2010, έκανε μεταπτυχιακά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής και Διαστημικής Φυσικής στο Κολοράντο των ΗΠΑ.
Επιπλέον, εργάζονται 36 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από την Αμερική, την Ινδία, την Αυστραλία, την Γερμανία και την Σερβία.

Όπως αναφέρει ο Τζιόλας στη συνέντευξή του, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα να σχηματισθεί γύρω από τον ''Ίκαρο'' μια επιστημονική κοινότητα αφοσιωμένων μηχανικών και άλλων ερευνητών, που θα εστιασθούν στην πρόκληση ενός διαστρικού ταξιδιού, έστω και αν αυτό δεν θα γίνει στη διάρκεια της δικής τους ζωής.

Όπως τονίζει, η ανθρωπότητα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους στον πλανήτη μας, θα πρέπει να φροντίσει να κάνει ''μπακ-απ'' του πολιτισμού της σε άλλα άστρα, ώστε να διασφαλίσει την επιβίωσή της. Παράλληλα, όπως επισημαίνει, ο σχεδιασμός ενός διαστρικού ταξιδιού θα αυξήσει σημαντικά τις τεχνολογικές μας γνώσεις, με πολλαπλά παράπλευρα οφέλη για την κοινωνία.

Αν και ο αρχικός στόχος είναι ένα ταξίδι στο διπλό άστρο Άλφα του Κενταύρου σε απόσταση 4,3 ετών φωτός από τη Γη, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Τζιόλα, αν στο μεταξύ ανακαλυφθεί ένας σχετικά κοντινός εξωπλανήτης παρόμοιος με τον δικό μας (κυρίως με ύπαρξη νερού), τότε θα αλλάξει ο στόχος του ''Ίκαρου'', έστω κι αν η απόσταση είναι αρκετά μεγαλύτερη, π.χ. 22 έτη φωτός.

Όπως αναφέρει, καθώς ανακαλύπτονται ολοένα περισσότεροι εξωπλανήτες, το βασικό κριτήριο -και ο προορισμός- για ένα μακρινό διαστημικό ταξίδι θα είναι κατά πόσο αυτός ο εξωπλανήτης, γύρω από κάποιο άλλο μητρικό άστρο, φαίνεται φιλόξενος για τη ανάπτυξη και διατήρηση της ζωής.

''Από τη στιγμή που θα ένα όμορφο μέρος στην αστρική γειτονιά μας, οι άνθρωποι θα θέλουν να πάμε εκεί. Θα δοθεί τότε ώθηση για μια διαστρική αποστολή και η ελπίδα μας είναι ότι το Σχέδιο Ίκαρος θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί, όταν κάτι τέτοιο συμβεί'', ανέφερε ο έλληνας επιστήμονας, προσθέτοντας ότι, στο μεταξύ, καταβάλλεται προσπάθεια, να κινηθεί το ενδιαφέρον των ειδικών και του απλού κόσμου για τέτοια μακρινά ταξίδια.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, ο Τζιόλας, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την προπαγάνδα του όλου εγχειρήματος διεθνώς, προωθεί, μεταξύ άλλων, μαθήματα διαστρικής μηχανικής σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα αεροδιαστημικής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ξεκίνησε τη δημιουργία ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών βιντεοπαιχνιδιών (του τύπου ''φτιάξτε το διαστημόπλοιό σας και πετάξτε στον Άλφα του Κενταύρου''), ώστε να εξαφθεί το ενδιαφέρον κάθε ενδιαφερόμενου για τα μακρινά διαστημικά ταξίδια.
''Χρειαζόμαστε ανθρώπους να πιστέψουν ότι το διαστρικό ταξίδι είναι μια πραγματικότητα, ώστε να το ενστερνισθούν ως το επόμενο μεγάλο εγχείρημα εξερεύνησης του διαστήματος, το οποίο πρόκειται να αναλάβει η ανθρωπότητα. Και για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε μια πολιτισμική μεταβολή στον τρόπο που σκεπτόμαστε για το διάστημα και το σύμπαν'', τονίζει ο Τζιόλας.

Και επειδή μπορεί μια μακρινή αποστολή να πέσει πάνω σε εξωγήινους πολιτισμούς, ήδη οι ερευνητές του ''Ίκαρου'' δεν σχεδιάζουν μόνο νέου τύπου προωθητικές μηχανές και καλύτερα καύσιμα, αλλά και τι είδους μήνυμα θα πρέπει να μεταφέρει το διαστημόπλοιο εκ μέρους όλης της ανθρωπότητας.


Διαβάστε  και  το  άρθρο: ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΑ ΓΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 40 ΕΤΩΝ ΦΩΤΟΣ. ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Υ.Γ.

Την  ίδια  στιγμή  οι  "έλληνες  πολιτικοί",  πράκτορες  ξένων  πρεσβειών,  ψυχασθενείς  και  διεφθαρμένα  υποκείμενα,  που  θα  μπορούσαν  να  πουλήσουν  και  την  ίδια  την  μάνα  τους,  ξεπουλούν  την  πατρίδα  μας,  την  Μακεδονία. 



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΟΙ  ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ  ΕΝΩΣΕΙΣ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ  ΤΟΝ  ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ  ΕΦΙΑΛΤΗ  ΤΣΙΠΡΑ:  «ΤΣΙΠΡΑ,  ΘΕΛΕΙΣ  ΝΑ  ΔΙΑΜΕΛΗΣΕΙΣ  ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ;  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ  ΤΗΝ  ΕΥΘΥΝΗ  ΓΙΑ  ΟΤΙ  ΘΑ  ΠΑΘΕΙΣ  ΕΣΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,  ΑΝ  ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ  ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ».


Κύριε Πρωθυπουργέ,
Πληροφορούμαστε, από τις πρόσφατες σχετικές συνεντεύξεις του Εκπροσώπου Τύπου της Κυβέρνησης σας αλλά και άλλων υπουργών σας, ότι σκέφτεστε σοβαρά (αν δεν το έχετε ήδη αποφασίσει) το ενδεχόμενο υπογραφής μίας Συνθήκης με την ΠΓΔΜ, διά της οποίας η Ελλάδα θα αποδέχεται τη χρήση του ονόματος Μακεδονία σ’ ένα σύνθετο όνομα της Χώρας αυτής.
Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία έρευνας κατά το πόσο υπάρχουν ή δεν υπάρχουν διεθνείς εγγυήσεις για την τήρηση των υποχρεώσεων που θα αναλάβει η ΠΓΔΜ, καθώς οι υποχρεώσεις αυτές δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά μία κάλυψη της ανόσιας πράξης που φαίνεται πως ετοιμάζεστε να κάνετε, συνηγορώντας σε μία πιθανή μελλοντική αναπηρία της Ελλάδας, για το ενδεχόμενο της οποίας πάτε να ξεκλειδώσετε την πόρτα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
είμαστε αναγκασμένοι να σας πείσουμε να μη προβείτε σ’ αυτό το τραγικό πολιτικό ολίσθημα διότι, κατά τα δύο επικά λαϊκά συλλαλητήρια, που έγιναν εντελώς αυθόρμητα (χωρίς την παραμικρή κομματική ή άλλη υποδαύλιση και βοήθεια τους) από τον Λαό στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα για την προστασία της Μακεδονίας μας, φάνηκε πως το θέμα αυτό, είναι ικανό να συνταράξει συθέμελα την ομαλότητα (αν μπορούμε να πούμε έτσι την τρέχουσα κατάσταση) την ηρεμία και την ομόνοια που χρειάζεται η Χώρα μας αυτές τις στιγμές, απειλούμενη ανοιχτά, εξ Ανατολών.
Η αντίθετη με τη θέληση του λαού ενδεχόμενη ενέργεια σας, να παραδώσετε το όνομα Μακεδονία στην ΠΔΓΜ, θα πυροδοτήσει λαϊκές αντιδράσεις τεράστιας έκτασης και έντασης.
Δεν θα είναι απλώς ένα ακόμη παλλαϊκό Συλλαλητήριο, αλλά ασυγκράτητος όγκος αποφασισμένων πολιτών που δεν θα επιτρέψουν να υπογραφεί Συνθήκη εμπεριέχουσα δυνατότητα μελλοντικού διαμελισμού της Πατρίδας μας.
Σας παρακαλούμε να μην επικαλεστείτε το ρητορικό “εξωτερική πολιτική κάνει η Κυβέρνηση και όχι ο λαός και τα συλλαλητήρια”, καθώς δεν χρειάζεται καμία ειδική μόρφωση για να καταλάβει και ένας αμόρφωτος, ότι ο κλέφτης ποτέ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τα κλοπιμαία, όταν αυτά είναι γνωστά σε όλους. Και είναι τοις πάσι γνωστό πως, το όνομα Μακεδονία ανήκει στους Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων, πολλούς αιώνες πριν εμφανισθούν στην περιοχή, αυτοί που θέλουν να το οικειοποιηθούν, μετά την (ιστορικά, πρόσφατη) κλοπή του.
Αν, παρ’ όλ’ αυτά που σας αναφέρουμε καλόπιστα, αποφασίσετε να προχωρήσετε στη σχεδιαζόμενη ανιστόρητη παραχώρηση τού ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους της ΠΓΔΜ, αναλαμβάνετε εσείς την ευθύνη για ότι επακολουθήσει.
Απλώς , έχουμε υποχρέωση να σας ενημερώσουμε (ώστε στο “Δικαστήριο της Ιστορίας”, “να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”) πως ο λαός που κατέβηκε στα συλλαλητήρια, δεν είναι ο κομματικός συρφετός που πάει βόλτα στην κομματική φιέστα, με πληρωμένα τα ναύλα του από το κόμμα.
Ο λαός που κατέβηκε στα συλλαλητήρια από το υστέρημα του, είναι αποφασισμένος να ακουστεί και να επιβάλλει τη βούληση του στην κυβέρνηση του, ως ο εκ του Συντάγματος εντολέας που εντέλλεται την απόφασή του στους εντολοδόχους του.
Μην αποπειραθείτε να αλλάξετε τους συνταγματικά κατοχυρωμένους αυτούς ρόλους, για να παραχωρήσετε το όνομα της Μακεδονίας μας σε αλλοεθνείς.
Ούτως ή άλλως, η Μακεδονία (ως όνομα) δεν μπορεί και δεν πρόκειται να παραδοθεί.
Αυτό, το εγγυάται σύσσωμος ο κυρίαρχος της Χώρας, Ελληνικός Λαός, με την αποφασιστικότητα που έδειξε στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια.
Μη βάλετε μπουρλότο στα ξερά χόρτα.
Σας ικετεύουμε….



3 σχόλια :

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ.

    Η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ.

    ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΥ Η ΣΤΥΓΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ " ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, ΟΛΕΘΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΥΡΑΝΝΟ, ΤΟΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΟΥ, ΤΟΝ κ. ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ " ΘΑΥΜΑΤΩΝ ", ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ "ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ" ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.

    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Η ΨΥΧΗ κ. ΙΗΣΟΥ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ !

    ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ "ΚΤΙΣΤΗΣ", ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΘΕΝ " ΓΕΝΑΡΧΕΣ", ΟΠΩΣ Ο ΑΒΡΑΑΜ, Ο ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ Ο ...ΑΥΝΑΝ !

    Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ, ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ. ΑΡΚΕΤΑ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1000 ΕΥΓΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΙΞΕΣ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ
    ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΧΤΗΣΟΥΝ ΕΚΛΕΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...