Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «GERTRUDE» ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ.



Το μυστικό σχέδιο των Γερμανών, με την κωδική ονομασία «Gertrude», που αφορά την κατάκτηση και τον διαμελισμό της Τουρκίας από τους  Γερμανούς,  βρισκόταν για δεκαετίες ξεχασμένο στα συρτάρια της «Smersh», της Σοβιετικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας. 
Οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν συζητηθεί σε μυστικές συναντήσεις μελών της Αρμενο-γεωργιανής και της Γεωργιανο-γερμανικής ένωσης με το Άλφρεντ Ρόζεμπεργκ, εκπρόσωπο της Γερμανικής κυβέρνησης.


 
Η  Γερμανία  είχε από το 1942 διαγνώσει τον κίνδυνο που θα μπορούσε να αποτελέσει για την Ευρώπη μια μελλοντική ένωση Τουρκίας - Αζερμπαϊτζάν. Το σχέδιο «Gertrude» προέβλεπε πως η Αρμενία και η Γεωργία μετά την απελευθέρωση τους από τους εβραιομπολσεβίκους θα ξεκινούσαν  πόλεμο εναντίον της Τουρκίας  από  τα  βορειοανατολικά. Οι Αρμένιοι και οι Γεωργιανοί, σύμφωνα με το σχέδιο, έπρεπε να παρέχουν 100.000 άνδρες. Αυτός  ο στρατός μαζί με γερμανικές δυνάμεις της Βέρμαχτ και των SS θα εισέβαλε στην Τουρκία.  Οι  γερμανικές  δυνάμεις  θα  καταλάμβανα  την  Ανατολική  Θράκη,  την  Κωνσταντινούπολη,  την  Ιμβρο  και  την  Τένεδο,  την  Σμύρνη  και  την  Άγκυρα.  Στο  σχέδιο  υπήρχε  πρόβλεψη  να  συμμετέχουν  στην  γερμανική  επίθεση  και  μονάδες  Ελληνικού  στρατού,  δεδομένου  ότι,  μετά  την  εκδίωξη  των  τούρκων,  η  περιοχή  της  Ανατολικής  Θράκης,  η  Κωνσταντινούπολη,  η  περιοχή  της  Σμύρνης  και  μεγάλο  μέρος  της  Μικράς  Ασίας  θα  παραχωρούνταν  στο -  κατεχόμενο  -  Ελληνικό  κράτος.
Το σχέδιο είναι βέβαιο πως θα εφαρμοζόταν αν η Γερμανία νικούσε. Ο Χίτλερ είχε δώσει την εντολή να σχηματιστούν καυκασιανές λεγεώνες, όπως ακριβώς προέβλεπε το σχέδιο «Gertrude» που συμφωνήθηκε μεταξύ Ρόζεμπεργκ και Αρμενίων. Πρόσφατα και ο Τούρκος ερευνητής Conecsi μιλώντας στην εφημερίδα Μιλλιέτ επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σχεδίου «Gertrude».  Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Μιλλιέτ αναφέρθηκε σε έγγραφα κατασκοπείας των Γερμανών. Έγγραφα που κατέγραφαν κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την Τουρκία και φανέρωναν  την πρόθεση του Τρίτου Ράιχ να συγκεντρώσει πληροφορίες με σκοπό μια μελλοντική επίθεση.
Ο Χίτλερ φαίνεται  είχε αντιληφθεί το Παντουρκικό κίνδυνο, εν αντιθέσει με τους σημερινούς Ευρωπαίους ηγέτες που θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ. 



Η μεγάλη Αρμενία θα ήταν το αντίβαρο στις διεκδικήσεις της Τουρκίας στον Καύκασο. Η  κατεχόμενη  από  τους  Γερμανούς  Ελλάδα  θα  έπαιρνε την  Κωνσταντινούπολη,  το  ένα  τρίτο  της  Μικράς  Ασίας,  την  Σμύρνη,  την  Έφεσο,  την   Μίλητο,  την  Ίμβρο  και  την Τένεδο.  Το  - κατεχόμενο  από  τους  Γερμανούς  -  Αιγαίο  θα  μετατρεπόταν  σε  κλειστή  Ελληνική  λίμνη.  Η  έκταση  της  - κατεχόμενης  - Ελλάδας  θα  ξεπερνούσε  τα  400.000  τ.χ.
Έτσι  καταλαβαίνουμε  γιατί  οι  Ροτσιλδικές  Μυστικές  Υπηρεσίες  της  Αγγλίας πρόλαβαν  και  δολοφόνησαν  τον  Μεταξά  τον  Ιανουάριο  του  1941.
Τελικά ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο, η Αρμενία παρέμεινε υπό την ΕΣΣΔ μέχρι το 1991 και η Τουρκία διατήρησε την ουδετερότητά της σε όλο τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η Γερμανική μπότα δεν πάτησε ποτέ στο έδαφος της Τουρκίας και το σχέδιο «Gertrude» για τον διαμελισμό της έμεινε στα χαρτιά…
Σήμερα το κράτος - τέρας που δημιούργησαν εξισλαμισμένοι μογγόλοι, προερχόμενοι από τις στέπες της Ασίας, υπάρχει ακόμα και επαίρεται αλαζονικά για την ισχύ του. Οι Τούρκοι, υπό την ηγεσία των εξισλαμισμένου  Ερντογάν, ονειρεύονται μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία.  Όμως η σημερινή νέο-οθωμανική Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα. Έχει κανονικό πόλεμο με τους Κούρδους τόσο στα σύνορα της όσο και μέσα στην Τουρκία και ετοιμάζεται να κάνει πόλεμο και με την Συρία. Η όποια ευημερία της Τουρκίας όμως είναι μόνο φαινομενική.
Η Τουρκία δεν είναι η χώρα που βλέπουμε στα σήριαλ που μας δείχνουν με το κιλό τα  ελληνικά  πουλημένα  τουρκοκάναλα.   Αυτή είναι μόνο η βιτρίνα. Η Τουρκία είναι ένας πήλινος γίγαντας. Μια χώρα με ένα μέτωπο στο εσωτερικό της (Κούρδοι), ένα μέτωπο στα σύνορα της (Συρία) και την Ρωσική άρκτο να βρυχάται από τον Καύκασο.
Το σχέδιο «Gertrude» δεν εφαρμόστηκε ποτέ, η Νέμεσις όμως, θα αναλάβει κάποια μέρα να τιμωρήσει τον βάρβαρο  εισβολέα  από  το  Τουρκμενιστάν.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...