Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ. Ο ΙΕΧΩΒΑ ΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ».


Υπουργικό Συμβούλιο: Αναλαμβάνουν την πυρόσβεση οι Ένοπλες Δυνάμεις & η Αστυνομία - Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Διαβάστε  και  το  άρθρο:
Ο ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


27/07/2018,  Από  το  Pronews   
Μία απόφαση άκρως συζητήσιμη με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα και αδύνατον να υλοποιηθεί για καθαρά πρακτικούς λόγους, έλαβε μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης το υπουργικό συμβούλιο αποδεικνύοντας ότι «δεν ξέρουν που πατάν και που βρίσκονται».
Συγκεκριμένα αποφάσισαν για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σε όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου να υπάρχουν «μικτές περιπολίες αποτελούμενες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό για να αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές»! 
Πρέπει πραγματικά να αγνοείς την διαθεσιμότητα σε προσωπικό που υπάρχει τόσο στον Ελληνικό Στρατό, όσο και στην ΕΛ.ΑΣ. για να λαμβάνεις τέτοιες αποφάσεις.
Προσωπικό ο Ελληνικός Στρατός στα μετόπισθεν δεν διαθέτει για τέτοιες αποστολές. Αυτά τα έκαναν στην δεκαετία του '70 που είχαν 250.000 προσωπικό.
Θα φέρουν από τα σύνορα; Ούτε εκεί έχουν διαθεσιμότητες.
Το ότι δεν είναι αυτή η δουλειά των ΕΔ, το προσπερνάμε.
Εκτός και αν σκοπεύουν μονάδες ειδικών δυνάμεων προορισμένων να εκτελούν αντεπιθέσεις, όπως η Ζ'ΜΑΚ, οι αλεξιπτωτιστές, η ΜΥΚ, οι Πεζοναύτες κλπ. να τις αποσπάσουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα και να τις διαθέσουν σε αντιπυρικές περιπολίες. 
Εδώ θα πρέπει να αναλάβουν κάποιοι και τις ανάλογες ευθύνες αν οι μονάδες αυτές αποσυντεθούν.
Είναι και «το... ΝΑΤΟ που δεν επιτρέπει να επιχειρούν ταυτόχρονα οι Ενοπλες Δυνάμεις με τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας» (έτσι είπε τουλάχιστον on camera ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος) αλλά και αυτό το προσπερνάμε.
Ούτε η ΕΛΑΣ διαθέτει δυνάμεις επαρκείς για πυροπροστασία, σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, ειδικά μεσούσης της τουριστικής περιόδου που έχουν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις για τήρηση του νόμου σε νησιά και δεν υπάρχει άλλωστε κανένας προγραμματισμός για κάτι τέτοιο και ούτε προλαβαίνει να υπάρξει
Κι όμως θα αυτοσχεδιάσουν «στο πόδι» και θα βάλουν τα «κομμάντα» και τα «βατράχια» που λέει κι ο Καμμένος, να εκτελούν αποστολές δασοφυλακής.
Πόσο αποτελεσματικό θα είναι αυτό εν τέλει;
Τι αποτελεσματικότητα είχαν δυνάμεις προορισμένες για πόλεμο, όταν κατέρρευσε το σύστημα πολιτικής προστασίας την περασμένη Δευτέρα;
Μικρή έως ελάχιστη, αναγκαστικά. Οσο κι αν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος για πολιτικούς λόγους τα «φούσκωσε» μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε.
Αλλωστε, η αποστολή στην οποία ενεπλάκησαν, εκφεύγει απόλυτα από τις αρμοδιότητές τους, την εκπαίδευσή τους, τα επιχειρησιακά τους σχέδια. 
Περί τις 17.00 της 23ης Ιουλίου ζητήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να επέμβουν και φυσικά ήταν απροετοίμαστες και αδύνατον να προσφέρουν αυτό που θα ήθελαν.
Και μέχρι η φρεγάτα ΕΛΛΗ (F450) του Πολεμικού Ναυτικού να διανύσει την απόσταση από τις Κυκλάδες, είχαν τελειώσει όλα.
Το αρματαγωγό «Ικαρία» δεν έπλευσε καν στην περιοχή, πήγε στο Ζούμπερι. Κάποια στελέχη της Ζ'ΜΑΚ έκαναν ότι μπορούσαν, ενώ στον Αγιο Ανδρέα καιγόντουσαν τα οικήματα του Στρατού και υπήρχε προτεραιότητα στην κατάσβεσή τους.
Η συγκέντρωση των λοιπών πλωτών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της κρίσεως, έγινε τις πρώτες ώρες της 24ης Ιουλίου και προσέφεραν αναγκαστικά ελάχιστα σε σχέση με την κινητοποίησή τους. 
Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου, περί τις 04.00 (και όχι στις 14.44 της 23ης Ιουλίου όπως ανέφερε ο ΥΕΘΑ σε συνέντευξή του) οκταμελής ομάδα της Ζ΄ ΜΑΚ αναπτύχθηκε με ελικόπτερο Chinook του 4ου ΤΕΑΣ στο επίκεντρο των επιχειρήσεων στην θαλάσσια περιοχή στο Μάτι και με την τεχνική Helo Casting καθέλκυσε δύο ελαστικές λέμβους εφόδου, με τις οποίες οι Αμφίβιοι Καταδρομείς εξήλθαν στην ακτή. Ολα είχαν τελειώσει, τότε, όμως.
Μάζευαν όσους δεν είχε προλάβει να μαζέψει το Λιμενικό που και πάλι είχε καθυστερήσει να επέμβει γιατί δεν έπαιρνε έγκριση σπό την πολιτική προστασία!
Αυτό πήγε να καλύψει και ο Π.Καμμένος με την ανεκδιήγητη ατάκα του του BBC ότι «Το ΝΑΤΟ δεν μας επιτρέπει να λειτουργούμε ταυτόχρονα με τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας» που ξεσήκωσε θύελλα και προκάλεσε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ (δεν έλεγε ψέματα η ΠΟΕΔΗΝ για την καθυστέρηση, αλλά ξεχνούν ότι δεν είναι δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων να σβήνουν πυρκαγιές και να κάνουν εκκενώσεις στην Ραφήνα).
Ας έρθουμε και στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου: 
Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε από αξιοποίηση και κατανομή δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας.
Ακούν αυτά που τους λέει ο Καμμένος, ότι «όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω» και σκέφτονται «Οκ, βρήκαμε λύση κι αν γίνει καμιά στραβή θα την πληρώσει αυτός κι ο Στρατός, άντε και η Αστυνομία» και τέλος. 
Με την απόφαση αυτή δεν λύνουν κάτι, απλά βρήκαν τα επόμενα κορόϊδα που θα την «πληρώσουν» όταν γίνει «η στραβή»: Τις Ενοπλες Δυνάμεις.Η  ΜΥΣΤΙΚΗ  ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΑΛΩΝΙΖΕΙ  ΣΤΗΝ  ΑΤΤΙΚΗ.  


Κυνήγι ΜΙΤ και πρακτόρων της ΕΥΠ για να μην απαχθούν οι 8 φυγάδες Τούρκοι πραξικοπηματίες
Την ώρα που η Ελλάδα μετράει τις πληγές της - για άλλη μία φορά - φαίνεται ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να απαγάγει και να επιστρέψει τους 8 Τούρκους φυγάδες αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 με κάθε τρόπο: Κινήσεις της τουρκικής ΜΙΤ έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ, αλλά και από τους Αμερικανούς, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου έχουν μεταφερθεί ορισμένοι από τους φυγάδες και ειδικά αυτοί που έχουν λάβει ήδη πολιτικό άσυλο.
Οι φυγάδες αλλάζουν θέσεις συνέχεια και απροειδοποίητα προκειμένου να μην είναι εύκολη η στοχοποίησή τους από την ΜΙΤ, η οποία κινείται με χαρακτηριστική ευκολία στην Αττική.
Η ΜΙΤ έχει απαγάγει πάνω από 87 γκιουλενιστές 18 διαφορετικές χώρες από τότε που άρχισε τις επιχειρήσεις. 
Η ανησυχία στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς την Παρασκευή η ΜΙΤ επιχείρησε απαγωγή οπαδού του Φετουλάχ Γκιουλέν από την... Μογγολία!
Ομάδα πέντε πρακτόρων της ΜΙΤ απήγαγε τον 50χρονο Τούρκο Βεϊσέλ Ακτσάι την Παρασκευή το πρωί από το σπίτι του στην Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της χώρας, τον έβαλαν σε ένα φορτηγάκι και πήγαν στον αεροδρόμιο, όπου τον επιβίβασαν δια της βίας σε ένα lear jet της τουρκικής Αεροπορίας, το οποίο μπλοκαρίστηκε την τελευταία στιγμή από την μογγολική αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί από τους οικείους του για την απαγωγή.
Ο Ακτσάι είναι γενικός διευθυντής του Empathy Worldwide Educational Institution το οποίο διαχειρίζεται τα σχολεία που ίδρυσε πριν 25 χρόνια στη Μογγολία το κίνημα του Γκιουλέν. Η Τουρκία έχει ζητήσει από τη Μογγολία να κλείσει τα τουρκικά αυτά σχολεία από το 2016.
Επί οκτώ ώρες γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των απαγωγέων και των αρχών της Μογγολίας, οι οποίες αρνούνταν να επιτρέψουν την απογείωση του αεροπλάνου, ενώ η τουρκική κυβέρνηση απαιτούσε να δοθεί άδεια απογείωσης στο αεροσκάφος
Βουλευτές και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο για να ζητήσουν την απελευθέρωση του Ακτσάι και αυτό φαίνεται ότι αυτό τον έσωσε!
Ο Μπατσετσέγκ Μπατμούνχ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μογγολίας, προειδοποίησε τους αξιωματούχους της τουρκικής πρεσβείας ότι το αεροσκάφος θα αναχαιτιστεί αν απογειωθεί.
Τελικά ο Βεϊσέλ Ακτσάι παραδόθηκε και το το τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε χωρίς αυτόν...
Στην Ελλάδα περίπου 200 πράκτορες της ΕΥΠ και αστυνομικοί, εκτός από τους Αμερικανούς πράκτορες, ασχολούνται με την ασφάλεια των 8 φυγάδων.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...