Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: «ΙΕΡΕΜΙΑΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ: «Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΕΚΑΨΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΙΛΕΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ». ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΣΑΦΑΤ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΑΡΘΡΑ:  


Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΣΑΦΑΤ

ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΒΡΑΑΜ, Ο ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ Ο ΙΑΚΩΒ. ΕΛΛΗΝ ... ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ! 

   ΠΟΙΑ ΚΑΛΑΝΤΑ; ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑΝΤΑ. Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΧΑΝΤΖΑΡΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΑΛΛΑ 350.000 ΕΜΒΡΥΑ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΤΟ 2018.


«Με το θάνατό τους καθάρισαν από τις αμαρτίες τους».  Κατά  λέξη  του  "Ιερεμία": "ο μαρτυρικός τους θάνατος υπήρξε εξιλεωτικός γι᾽ αυτούς".
«Η  ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΟΥΝ».
Ένα  τυπικό  ορθόδοξο  χριστιανικό  κείμενο  της  ντροπής  και  της  ψυχοπάθειας.
Μα  είναι  δυνατόν  να  ξεστομίζονται  τέτοια  λόγια;  Αθώα,  αναμάρτητα,  βρέφη  και  νήπια,  κάηκαν  εξ  αιτίας της  εγκληματικής  αδιαφορίας  και  ανεπάρκειας  του Τσίπρα. 
  Προφανώς  δεν  φταίει  ο  (ανύπαρκτος) φυλετικός  θεός  των  ιουδαίων  Ιεχωβά.  Άλλοι  είναι  οι  φταίχτες.ΤΟ  ΚΕΙΜΕΝΟ  ΤΟΥ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ  «ΙΕΡΕΜΙΑ»:

«Πολύ θλιβερά και δραματικά, αδελφοί μου χριστιανοί Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, αυτά που συνέβησαν με τις πυρκαϊές πριν από λίγες μέρες στην πατρίδα μας και μάλιστα στην πρωτεύουσά μας την Αθήνα.
Τι να πούμε;
Δεν ξέρουμε τι να πούμε!
Το πρώτο που έχουμε χρέος να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τις πληγείσες οικογένειες να τους δώσει η Παναγία κουράγιο να παρηγορηθούν και να σταθούν στα πόδια τους και να ευχηθούμε έπειτα υπέρ αναπαύσεως των θανατωθέντων υπό του πυρός, αν και ο μαρτυρικός τους θάνατος υπήρξε εξιλεωτικός γι᾽ αυτούς.

Το κακό που έγινε έχει βέβαια την φυσική του ερμηνεία, που είναι η σατανική ενέργεια των κακοποιών εκείνων εμπρηστών, οι οποίοι προκάλεσαν τον μαρτυρικό θάνατο εκατό ανθρώπων και μικρών παιδιών ακόμη. Φρικτό!

Αλλά κατά την Αγία Γραφή, γενικά κάθε κακό που συμβαίνει στον κόσμο, είτε κοινωνικό είτε οικονομικό και αυτό ακόμη το φυσικό κακό, αιτία έχει την αμαρτία.

Γι᾽ αυτό και οι προφήτες ήδη στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά και όλοι οι Άγιοι Πατέρες, κάθε κακό που συνέβαινε, είτε απρόοπτες καταστροφές, είτε ανομβρίες είτε οποιοδήποτε άλλο συμβάν, το λάμβαναν ως αφορμή να κηρύξουν μετάνοια στο λαό. Έχουμε πάμπολλα παραδείγματα γι᾽ αυτό και από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας. Και αυτή την δουλεία μας στους Τούρκους η Εκκλησία την ερμήνευσε όχι φυσικά, αλλά πνευματικά, ότι δηλαδή συνέβηκε λόγω των αμαρτιών μας.

(ΤΟ 1953 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΝΝΑΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;)

Διαβάστε την Παράκληση στην Παναγία Προυσιώτισσα, που λεγόταν από τους χριστιανούς τα χρόνια εκείνα, και θα το δείτε σε πολλά σημεία αυτό που σας λέγω.
Και την πολύκλαυστο, λοιπόν, πρόσφατη περίπτωση στην πατρίδα μας πρέπει να την ερμηνεύσουμε θεολογικά, όπως έτσι την ερμηνεύει ο ευσεβής λαός μας εδώ. Βαθιά αιτία του κακού αυτού είναι η αμαρτία.

Όχι η αμαρτία των θανατωθέντων ή των οικογενειών τους, αλλά η αμαρτία όλων μας γενικά. Των αρχόντων πρώτα τα αμαρτήματα, εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχόντων, και του λαού έπειτα.
  Και λόγω, λοιπόν, των αμαρτιών μας, λόγω της αποστασίας μας από τον Θεό, ο Θεός αποστρέφει το Πρόσωπόν Του από ᾽μας. Αυτό λέγεται «οργή Θεού», για την οποία ομιλεί η Αγία Γραφή και δεόμεθα στην Εκκλησία μας, «Υπέρ του ρυσθήναι ημάς από πάσης θλίψεως, οργής». Ο Θεός, χριστιανοί μου, δεν οργίζεται, γιατί είναι αγάπη.

Και δεν μπορεί, λοιπόν, να αλλοιωθεί από αγαπών Θεός να γίνει οργιζόμενος. Αλλά τι σημαίνει «οργή» Θεού; Σημαίνει ο Θεός να μας πάρει την Χάρη Του. Να αποστρέψει το Πρόσωπό Του από ᾽μας. Δεν ψάλλουμε το «Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν Σου…»;


Και αποστρέφει, αγαπητοί μου, ο Θεός το Πρόσωπό Του από ᾽μας, γιατί, κατά βασική πατερική διδασκαλία, είναι αδύνατο για τον Θεό να ενωθεί με ακάθαρτο.

 Όταν λοιπόν τα έργα μας είναι ρυπαρά, ο πεντακάθαρος Θεός αποστρέφει το Πρόσωπό Του από ᾽μας και μας παίρνει την Χάρη Του. Και δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό, αδελφοί μου, το να μας πάρει ο Θεός την Χάρη Του… Τότε μας έρχονται απανωτά όλα τα κακά.

Ας προσευχόμαστε, λοιπόν, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να συγχωρεί τα αμαρτήματά μας και να μη μας πάρει την Χάρη Του, αλλά να φυλάγει και ᾽μας και όλο τον κόσμο από παρόμοια κακά, σαν το πρόσφατο το δικό μας.

Πάντως ως Εκκλησία, νομίζω και πιστεύω, ότι ακολουθούντες το παράδειγμα των Προφητών και των Πατέρων της Εκκλησίας μας, μαζί με τον παρηγορητικό και τονωτικό λόγο στους θλιμμένους και την αδελφική μας βοήθεια προς αυτούς, πρέπει, με αφορμή το συμβάν, να μιλάμε στον λαό και για μετάνοια και επιστροφή στον Θεό των Πατέρων μας, τονίζοντες την βιβλική αλήθεια ότι η αμαρτία είναι η αιτία όλων των κακών, φυσικών και ηθικών.


† Ο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας».

Άγιος  Παΐσιος:
«Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο, Λόγοι Α’» , Κεφ. 6., Έκδοσις Ιερόν Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσσαλονίκης 1998)
«Οι ακρίδες, οι πόλεμοι, η ανομβρία, οι αρρώστιες είναι μάστιγα. Όχι ότι ο Θεός θέλει να παιδαγωγήση έτσι τον άνθρωπο, αλλά είναι συνέπεια της απομακρύνσεως του ανθρώπου από τον Θεό. Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί ξεφεύγει ο άνθρωπος από τον Θεό. Έρχεται η οργή του Θεού, για να θυμηθή ο άνθρωπος τον Θεό και να ζητήση βοήθεια. Δεν είναι ότι ο Θεός τα κανονίζει έτσι και βγάζει μια διαταγή να έρθη κάποια συμφορά στον άνθρωπο, αλλά ο Θεός βλέπει μέχρι πού θα φθάση η κακία των ανθρώπων και ότι δεν θα αλλάξουν, και γι’ αυτό επιτρέπει να συμβή μια συμφορά, για να συνετισθούν. Όχι ότι τα κανόνισε έτσι ο Θεός».


ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ

«Τῶν γίων νδόξων προπατόρων βραάμ, Ἰσαάκ καὶ Ἰακώβ, τν ψυχν τοῦ ἐξ μν μεταστάντος δούλου ατοῦ ἐν σκηνας δικαίων τάξαι, ἐν κόλποις βραάμ ναπαύσαι, καμετὰ ἁγίων συναριθμήσαι».


«Θεὸς ἐκδικήσεων ο Κύριος». Ψαλμοί 93:1.
«Εγώ ο αληθινός θεός το βεβαιώνω. Τέσσερεις είναι οι θανατηφόρες εκδικήσεις μου: Εχθροί, πείνα, άγρια θηρία και αρρώστιες. Αν κάποια χώρα απιστήσει σε μένα θα της στείλω πείνα για να την αφανίσω. Θα τους στείλω άγρια "θηρία". Δεν θα μπορέσουν να σώσουν ούτε τα παιδιά τους. Θα στείλω αρρώστιες σ' εκείνη τη χώρα και η οργή μου θα ξεσπάσει πάνω τους με θανατικό εξοντώνοντας ανθρώπους και ζώα». Ιεζεκιηλ 14: 12-
«Μεγάλη εκδίκηση θα πάρω από τους Κρήτες και θα τους εξολοθρεύσω. Θα αφανίσω το υπόλοιπο αυτού του λαού». Ιεζεκιήλ 25:16.
«Εάν δεν μου υπακούσετε, θα  σας  τιμωρήσω  με:
τρόμον, μαρασμόν, καύσωνα, εχθρούς, μάχαιραν, συντριβή, θηρία, ερήμωση,  θανατικόν, κατάραν, θλίψιν, φθοράν, θανατικόν, μαρασμόν, πυρετόν, ρίγος, φλόγωσιν, μάχαιραν, ανεμοφθορίαν, ερυσίβην, βρούχον, αιμορροΐδας, ψώραν, ξυσμόν, αφροσύνην, τύφλωσιν, έκστασιν, πείναν, δίψαν, γυμνότητα, πάσαν ασθένειαν και πληγήν.
Θέλετε φάγει τας σάρκας των υιών σας και τας σάρκας των θυγατέρων σας.
Ο Ιεχωβά  θέλει σε πατάξει εις τα γόνατα και εις τα σκέλη με πληγήν κακήν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής από του ίχνους των ποδών σου έως της κορυφής σου». 
Λευιτικόν 26.14 και Δευτερονόμιο 28.14


ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΒΡΑΑΜ, Ο ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ Ο ΙΑΚΩΒ. ΕΛΛΗΝ ... ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ


Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΦΩΤΗΣ ΛΥΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ (ΜΕΝΟΡΑ). Α΄ ΜΕΡΟΣ
 Η «ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΠΤΑΦΩΤΗ ΛΥΧΝΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ (ΜΕΝΟΡΑ). Β΄ ΜΕΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...