Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ) ΔΗΛΩΣΕ: "ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ". ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ: Προς έγκριση στρατιωτική βοήθεια «μαμούθ» ύψους 38 δισ.$ από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ. Στην Ελλάδα παλιατζούρες ελικόπτερα που πέφτουν.

Ο  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΜΠΡΑΟΥΝ  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ  ΤΑ  ΛΟΓΙΑ  ΤΟΥ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ  ΠΑΤΤΟΝ.
 
  Διαβάστε  και  τα  άρθρα:

O  αμερικανός  στρατηγός  της  αεροπορίας  Γεώργιος  Μπράουν  (George Scratchley Brown)  (1918 - 1978)   που  διετέλεσε  πρόεδρος  του  μικτού  επιτελείου  των  αμερικανικών  ενόπλων  δυνάμεων  (δηλαδή  ουσιαστικά αρχιστράτηγος),  μίλησε  σε  φοιτητές   τον  Οκτώβριο του 1974 και έπειτα σε έναν Γάλλο δημοσιογράφο το 1976,  για  την  υποδούλωση  του  αμερικανικού  λαού  στους  ιουδαίους τοκογλύφους.
Τα ακριβή του λόγια ήταν:
«Οι  ιουδαίοι  στην  χώρα  μας  είναι  πανίσχυροι.  Έρχονται  οι  ισραηλινοί  και  μας  ζητούν  συνέχεια  όπλα.  Τους  απαντάμε  ότι  το  αμερικανικό  Κογκρέσο   δεν  θα  εγκρίνει  ποτέ  αυτά  τα  πράγματα.  Μας  λένε: «Μην ανησυχείτε εσείς  για το Κογκρέσο. Θα φροντίσουμε εμείς  για  το Κογκρέσο».  Και  όπως  βλέπετε  είναι  ένας  ξένος  λαός, από  ξένη χώρα,  αλλά μπορούν  και το κάνουν.  Ελέγχουν, ξέρετε, τις τράπεζες αυτής της χώρας  και   τις εφημερίδες. Απλά κοιτάξτε πού είναι τα εβραϊκά χρήματα». 

Οι  δηλώσεις  του  στρατηγού  ξεσήκωσαν  θύελλα  στις  Η.Π.Α.  Ο  πρόεδρος  Φορντ  επέπληξε  έντονα  τον  στρατηγό  του.  Ο  αμερικανικός  τύπος  για  μήνες  ζητούσε  την  αποπομπή  του.  Παρ’ όλα  αυτά  ο  νέος  Αμερικανός  πρόεδρος  Τζίμυ  Κάρτερ  τον  κράτησε  για δεύτερη διετή  θητεία  σαν  αρχηγό  του  αμερικανικού  επιτελείου  των ενόπλων  δυνάμεων.


 Προχθές  ο  Στηβ Μπάνον σε συνέντευξή του στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Σερβικής Δημοκρατίας (RTRS), είπε,  ότι ο Τζωρτζ Σόρος είναι «ο πατέρας όλων των κακών», που με αμερικανικά   χρήματα προσπαθεί να αλλάξει την εμφάνιση της Ευρώπης. 
«Ελέγχει μη κυβερνητικές οργανώσεις που συνδέονται με τα μέσα ενημέρωσης της αριστεράς».ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΙΔΗΣΗ:


Προς έγκριση στρατιωτική βοήθεια «μαμούθ» ύψους 38 δισ.$ από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ.   
(Στην  Ελλάδα  παλιατζούρες  ελικόπτερα  που  πέφτουν. Η αμυντική βιομηχανία είναι η βάση της  βαριάς βιομηχανίας  και  ο  βασικός  πυλώνας  ανάπτυξης  μιας χώρας.  Η  αμυντική βιομηχανία  είναι το  βασικό   θεμέλιο  για να στηριχθούν  οι   Ένοπλες Δυνάμεις  και  να  ενισχυθεί  η Εθνική  Κυριαρχία ενός κράτους.   Δεν είναι τυχαίο ότι από  το  1974  υπήρξε λυσσαλέα  προσπάθεια  σαμποταρίσματος  και διάλυσης  της Ελληνικής  Αμυντικής  Βιομηχανίας από  ξένες  δυνάμεις).
 

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο την Τετάρτη, σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ πρόκειται να λάβει στρατιωτική βοήθεια ύψους 38 δισ.$ για τα επόμενα 10 χρόνια.
Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τους βουλευτές και των δύο κομμάτων ουσιαστικά «σφραγίζει» την αμερικανική βοήθεια και την κατοχυρώνει έναντι οποιασδήποτε άλλης εμπλοκής που πιθανά παρουσιαστεί στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.
Το ν/σ γνωστό ως U.S.-Israel Security Assistance Authorization Act of 2018, έχει ήδη περάσει από τη Γερουσία, στην οποία και θα επιστρέψει για τελική έγκριση πριν παραδοθεί προς υπογραφή στο Λευκό Οίκο, ώστε να γίνει νόμος του κράτους.Η  ΕΙΣΗΓΗΣΗ  ΤΟΥ  ΙΟΥΔΑΙΟΥ  ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ  ΣΤΟΝ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΟ  1974:«Ἐμεῖς φυσικὰ δὲν θέλουμε ἕναν πόλεμο μεταξὺ τῶν δύο, ἀλλὰ ἐὰν φθάσουμε σὲ αὐτόν, Τουρκία εἶναι πιὸ σημαντικὴ γιὰ ἐμᾶς καὶ  ἔχουν μία πολιτικὴ δομὴ ὁποία μπορεῖ νὰ παράξῃ ἕναν Καντάφι».

«Μερικοὶ ἀπὸ τοὺς συνάδελφούς μου θέλουν νὰ κόψουν τὴν βοήθεια στὴν Τουρκία. Αὐτὸ θὰ ἦταν μία καταστροφή. Οὐδεὶς ἀμερικανικὸς λόγος ὑπάρχει, γιὰ νὰ μὴν ἔχουν οἱ Τοῦρκοι τὸ ἕνα τρίτο της Κύπρου».
Στο  αμερικανικό   Κογκρέσο σπανιότατα επικρατεί πλήρης ομοφωνία.   
Εντούτοις, όταν πρόκειται για το Ισραήλ, παύουν oι διχογνωμίες και οι – τυχόν - πιθανοί επικριτές σιωπούν.

Λογικά  θα  περιμέναμε  η  πρώτη προτεραιότητα των μελών του αμερικανικού  Κογκρέσου να είναι η «προστασία των ΗΠΑ».
Το  σημαίνον  μέλος  του Κογκρέσου  Ντικ Άρμεϋ, τον Σεπτέμβριο του 2002 δήλωσε:
«Πρώτη προτεραιότητά μου στην εξωτερική πολιτική είναι η προστασία του Ισραήλ».


 

Τον Μάρτιο του 2006 οι δύο Αμερικανοί πανεπιστημιακοί καθηγητές Διεθνούς Πολιτικής, Τζων Μήρσχαϊμερ και Στήβεν Ουώλτ, δημοσίευσαν στο αγγλικό περιοδικό London Review of Books την εκτενή έκθεσή τους "The Israel Lobby", που έκανε πάταγο στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις που δεν έχουν κοπάσει, και δεν προβλέπεται να κοπάσουν στο μέλλον.
Οι δύο επιστήμονες μίλησαν για τον παροιμιώδη «ελέφαντα μες στο δωμάτιο»... που όλοι τον βλέπουν μα κανείς δεν μιλάει γι' αυτόν: για την χειραγώγηση της αμερικανικής κοινής γνώμης και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από το Εβραϊκό Λόμπι και τα ισραηλινά συμφέροντα.
Ενθαρρυντικό, όσο και εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν πολλοί επώνυμοι που τόλμησαν να υπερασπιστούν τους δύο καθηγητές από το μπαράζ των επιθέσεων που δέχτηκαν από τους ανθρώπους του «Λόμπι»...
 (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
26  Οκτωβρίου 2007,  TA  NEA,  Δημητρόπουλος  Περικλής. «Το φιλοϊσραηλινό λόμπι καθορίζει την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή εις βάρος των συμφερόντων των ΗΠΑ. Αλλά κανείς δεν μιλάει γι΄ αυτό». Την άποψη αυτή διατυπώνουν στο βιβλίο τους «Το ισραηλινό λόμπι και η πολιτική των ΗΠΑ» δύο επιφανείς πανεπιστημιακοί, προκαλώντας έντονη διαμάχη στις ΗΠΑ. Ο Τζον Μερσχάιμερ, ένας από τους συγγραφείς, εξηγεί στα «ΝΕΑ» τους λόγους.

Αρχικά οι Τζον Μερσχάιμερ και Στίβεν Ουόλτ, καθηγητές στα πανεπιστήμια του Σικάγου και του Χάρβαρντ αντίστοιχα, διατύπωσαν τη θεωρία τους σε ένα άρθρο που επρόκειτο να δημοσιευθεί στο αμερικανικό περιοδικό «Τhe Αtlantic Μonthly». Έπειτα από διαφωνίες για το περιεχόμενο με τη διεύθυνση του περιοδικού και μια εξάμηνη ατελέσφορη προσπάθεια να δημοσιευθεί στις ΗΠΑ, το άρθρο βρήκε χώρο στη Βρετανία και το «London Review of Βooks». Με βασικό πυρήνα εκείνο το άρθρο, οι δύο συγγραφείς εξέδωσαν τον περασμένο μήνα ένα βιβλίο. Το «Τhe Ιsrael Lobby and the US Foreign Ρolicy» έγινε μπεστ σέλερ στις ΗΠΑ, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων διεθνώς. Η «Washington Ρost» καταδίκασε ευθέως το βιβλίο ως «αντισημιτικό», ενώ ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπάρακ Ομπάμα περιορίστηκε στην καταδικαστική φράση «είναι εντελώς λάθος». Περίμενε άραγε ο 60χρονος καθηγητής όλες αυτές τις επικρίσεις; «Καμία έκπληξη. Όλες οι αρνητικές κριτικές εγράφησαν από ανθρώπους που ξέρουμε ότι είναι υπέρ του Ισραήλ», λέει στα «ΝΕΑ». Το βιβλίο, προσθέτει, αντιμετωπίστηκε πιο δίκαια έξω από τις ΗΠΑ. «Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι το βιβλίο δέχθηκε επίθεση από όλα τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης στις ΗΠΑ και εξυμνήθηκε από την ισραηλινή εφημερίδα “Χααρέτζ”!».

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για αυτό το βιβλίο; Αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Στίβεν Ουόλτ και εγώ στρέψαμε το ενδιαφέρον μας στην απάντηση του ερωτήματος, γιατί μας επιτέθηκαν. Όσο προχωρούσαμε, γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η προβληματική αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή καθοριζόταν από το ισραηλινό λόμπι, αλλά κανείς στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ή στην Ουάσιγκτον δεν συζητούσε γι΄ αυτό.

Γιατί νομίζετε ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο; Εξαιτίας της δύναμης του λόμπι. Το λόμπι σε ένα μεγάλο βαθμό ελέγχει ή μάλλον ας μη χρησιμοποιήσω τη λέξη «ελέγχει», ας πω διαμορφώνει τη συζήτηση για τις ισραηλινο-αμερικανικές σχέσεις. Η αλήθεια είναι ότι έχει πετύχει τον στόχο του: στις ΗΠΑ γίνεται ελάχιστη κριτική κατά του Ισραήλ.

Θα λέγατε ότι πέσατε θύμα λογοκρισίας στις ΗΠΑ;

Δεν αισθάνομαι πολύ άνετα με αυτές τις λέξεις, αλλά νομίζω ότι εν μέρει αυτό είναι αλήθεια. Δεν μπορέσαμε να δημοσιεύσουμε το άρθρο στις ΗΠΑ και τελικά καταφύγαμε στη Βρετανία.

Γιατί ισραηλινό κι όχι εβραϊκό λόμπι; Μα δεν είναι όλα τα μέλη του λόμπι Εβραίοι. Το λόμπι έχει την υποστήριξη της χριστιανικής δεξιάς, η οποία πιστεύει ότι είναι σημαντικό για το Ισραήλ να ελέγχει όλη την Παλαιστίνη. Οι χριστιανοί σιωνιστές προσεγγίζουν θρησκευτικά το θέμα, γι΄ αυτούς η Μέση Ανατολή είναι ιερός τόπος, πιστεύουν ότι η Δεύτερα Παρουσία θα γίνει εκεί.

Το Ισραήλ δεν έχει πλέον ανάγκη από την προστασία των ΗΠΑ;

Η επιβίωση του Ισραήλ δεν απειλείται. Οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Το Ισραήλ είναι ο Γολιάθ και τα άλλα κράτη είναι ο Δαβίδ. Η αντίθετη άποψη είναι μύθος.


«Οι ΗΠΑ φέρθηκαν ανόητα»

«Χωρίς την επιρροή του λόμπι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είχαμε πόλεμο», σημειώνουν οι δύο συγγραφείς στο βιβλίο. Η άποψη αυτή ρίχνει από μόνη της αρκετό νερό στον μύλο όσων υποστηρίζουν ότι πίσω απ΄ όλα τα δεινά της Μέσης Ανατολής βρίσκεται το Ισραήλ. «Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο για λόγους αντισημιτικής προπαγάνδας. Αλλά θα μας βρουν αντίθετους. Αυτό το βιβλίο είναι πολύ ειλικρινές στις προθέσεις του: αυτό που λέμε, είναι ότι η αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή έχει αποτύχει και ότι καθορίζεται από ένα ισχυρό λόμπι».

Γιατί ο ρόλος του ισραηλινού λόμπι σε αυτόν τον πόλεμο είναι πιο σημαντικός από τον ρόλο της βιομηχανίας του πετρελαίου ή και από τη θεωρία περί εξαγωγής δημοκρατίας των νεοσυντηρητικών;

Το πετρελαϊκό λόμπι προτιμούσε μια συμφωνία με τον Σαντάμ Χουσεΐν, παρά μια εισβολή. Όσον αφορά την εξαγωγή της δημοκρατίας, αυτό ήταν ο στόχος για τον οποίον έγινε ο πόλεμος. Το ερώτημα που τίθεται είναι, τίνος ήταν η ιδέα. Η απάντηση είναι ότι η ιδέα ήταν των νεοσυντηρητικών. Ασφαλώς δεν μπορούσε να πιέσει το λόμπι από μόνο του. Χρειάζονταν ο Μπους και ο Τσέινι.

Από την αρχή είχατε εκφραστεί εναντίον του πολέμου στο Ιράκ. Γιατί; Πιστεύατε ότι δεν υπήρχε λόγος ούτε καν να ανατραπεί ο Σαντάμ ή είχατε προβλέψει την αποτυχία; Δεν πιστεύω ότι στον 21ο αιώνα υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να παρελάσουν ως αυτοκρατορικός στρατός στο Ιράκ, τη Συρία και το Ιράν. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως κανείς δεν μπορεί να ανατρέψει ολοκληρωτικά καθεστώτα με αυτόν τον τρόπο. Νομίζω πως πολλά άρθρα και πολλά βιβλία θα γραφούν στο μέλλον, προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί οι ΗΠΑ φέρθηκαν τόσο ανόητα.


«Σαν τη μηλόπιτα!»

O Τζον Μερσχάιμερ συμφωνεί ότι, σε αντίθεση με την Ευρώπη, τα λόμπι είναι ο τρόπος με τον οποίον λειτουργεί η δημοκρατία στις ΗΠΑ. «Οι ομάδες συμφερόντων μπήκαν στην καρδιά του πολιτικού συστήματος από τη γέννηση αυτής της χώρας», σημειώνει. Αν όμως το ισραηλινό λόμπι απειλεί τα αμερικανικά συμφέροντα, δεν απειλούν το ίδιο και άλλα «εθνικά» λόμπι; «Δεν συμβαίνει πάντα», απαντά. «Πολλές φορές όμως τα λόμπι στηρίζουν πολιτικές που δεν κάνουν καλό στη χώρα. Όμως, αυτό που κάνουν είναι για τους Αμερικανούς σαν τη… μηλόπιτα: κάτι που δεν κάνει κακό και είναι απολύτως συνηθισμένο!».


Με μια ματιά

● ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ των John J. Μearsheimer και Stephen Μ. Walt «Τhe Ιsrael Lobby and US Foreign Ρolicy» κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Farrar, Straus & Giroux.

● ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Επιλογή- Θύραθεν το άρθρο που είχαν δημοσιεύσει οι δύο πανεπιστη μιακοί στο «London Review of Βooks» το 2006. Την ελληνική έκδοση με τίτλο «Το ισραηλινό λόμπι και η πολιτική των ΗΠΑ» (μτφ: Μαριάννα Δεσπύρη, επιμ. Γιάννης Αβραμίδης)

προλογίζει ο γνωστός Βρετανός ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ.

● ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ πως το φιλοϊσραηλινό λόμπι επηρεάζει καθοριστικά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, πολλές φορές εις βάρος των αμερικανικών συμφερόντων.

● ΤΟ ΦΙΛΟΪΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΟΜΠΙ, υπογραμμίζεται, καθορίζει την ατζέντα χωρίς αντίλογο από πολιτικούς και Μέσα Ενημέρωσης.

● ΤΑ ΜΕΛΗ του είναι Εβραίοι αλλά και χριστιανοί, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί.

● ΧΩΡΙΣ την επιρροή του, θα είχε αποφευχθεί ο πόλεμος στο Ιράκ.

● ΕΠΟΜΕΝΟΙ στόχοι του είναι η Συρία και το Ιράν.

 
 

 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

   


Υ.Γ. 

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  (20.09.2018).Η λεηλασία του  Ελληνικού  έθνους: Παρέδωσαν την Ιστορία μας στους δανειστές - Θα διαχειρίζονται 10.000 μνημεία μέχρι το 2115 μ.Χ.!

Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Βούλγαροι το τόλμησαν στην τριεθνή Κατοχή της χώρας το 1941-1944. Μόνο με την λεηλασία του Ιράκ το 2003 συγκρίνεται αυτό που δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Η διαχείριση πάνω από 10.000 ελληνικών μνημείων και κρατικών ακινήτων μεταβιβάζεται στο Υπερταμείο, δηλαδή στους δανειστές για 99 χρόνια!

Σχεδόν όλα τα μουσεία και τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, περιλαμβανομένης της Ακρόπολης, του μουσείου της Ακροπολης, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας κλπ.
Η διαχείριση των μνημείων περιλαμβάνεται στην συνθήκη παραχώρησης της δημοσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το 2115, την οποία πέρασε μέσα σε μια μέρα η κυβέρνηση! 
Ο κατάλογος των 10.000 μνημείων και των ακινήτων που εκχωρούνται δεν τα περιλαμβάνει ονομαστικά για ευνόητους λόγους, αλλά με τους κωδικούς ΚΑΕ που είναι εγγεγραμμένα στο Κτηματολόγιο.
Μόνο στην Κρήτη (όπως προκύπτει από ερώτηση των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) και Λευτέρη Αυγενάκη και Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ)) προκύπτει ότι οι δανειστές παίρνουν για 100ετή εκμετάλλευση 417 ακίνητα από όλη την Κρήτη και συγκεκριμένα 177 στο Ηράκλειο, 31 στο Ρέθυμνο, 191 στα Χανιά και 18 στο Λασίθι.
Ορισμένα από αυτά:
– Τμήματα των Ενετικών Τειχών στο Ηράκλειο
– Η Κνωσσός,
– Η Πύλη του Αγίου Γεωργίου,
– Η είσοδος της Σαμπιονάρα,
– Το Παγκρήτιο στάδιο,
– Το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου κλπ.
Η απόφαση που τα περιείχε ήταν «κρυπτογραφημένη» σε 84 σελίδες ΦΕΚ με 10.119 12ψήφιους κωδικούς αριθμούς Κτηματολογίου, στους οποίους ελάχιστοι μπορούν να έχουν πρόσβαση, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο που να περιγράφει ποια ακίνητα είναι αυτά.


Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΞΕΠΟΥΛΑ  ΜΕΘΟΔΙΚΑ  ΤΙΣ  ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ  ΤΩΝ  ΑΘΗΝΩΝ  ΣΕ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ  «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ».
«Χρυσή Βίζα»: Σαρώνουν τα ελληνικά ακίνητα οι Τούρκοι αγοραστές
Το 2015 οι χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές – αγοραστές ακινήτων στην Τουρκία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» ήταν μόλις …17 για να φθάσουν στο τέλος του 2016 κοντά στις 50.

Πλέον, στο τέλος του Αυγούστου, το νούμερο έχει ανέβει στις 337, με τους Τούρκους να περνούν προσεχώς στη δεύτερη θέση, πίσω από τους Κινέζους και πιο πάνω από τους Ρώσους. Mάλιστα, η άνοδος των Τούρκων στη δεύτερη θέση- την οποία παρεπιπτόντως κρατούν σταθερά από την αρχή του προγράμματος Golden Visa τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι- μπορεί να γίνει ακόμη και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως εκτίμησαν χαρακτηριστικά οι επιτελείς του Enterprise Greece στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης του συνεδρίου Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H), το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη χώρα μας.
Οι επιτελείς του Οργανισμού ανέφεραν μάλιστα ότι το πρόγραμμα «τρέχει» στην Ελλάδα με ρυθμούς ανόδου 40% κάθε μήνα και εξελίσσεται σε ένα από τα πιο επιτυχημένα σε σύγκριση με αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Με βάση τα στοιχεία της 31ης Αυγούστου 2018, ο συνολικός αριθμός χορηγήσεων αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων έχει ανέλθει σε 3.154 από την έναρξή του, το 2013.
Επιπλέον, όσον αφορά τη συνολική εξέλιξη των χορηγήσεων αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές από έτος σε έτος παρατηρείται διαρκής αύξηση, αφού το πρόγραμμα ξεκίνησε με μόλις 21 άδειες το 2013, οι οποίες έγιναν 444 το 2014, αυξήθηκαν σε συνολικά 949 το 2015 για να ανέβουν στις 1.532 το 2016, τις 2.493 στο τέλος του 2017 και πλέον με στοιχεία έως το τέλος Αυγούστου, ο αριθμός έχει αυξηθεί στις 3.154.
Αναφορικά με τις χώρες προέλευσης των επενδυτών, η Κίνα έρχεται πρώτη με συνολικά 1.521 άδειες, ακολουθούμενη από τη Ρωσία με 438 και την Τουρκία με 337 να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.
Με βάση τα ίδια στοιχεία, τα οποία επεξεργάζεται και η αρμόδια Διεύθυνση στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο τέλος Αυγούστου, οι υπόλοιπες χώρες που συμπληρώνουν με τη σειρά τη δεκάδα των χωρών προέλευσης των επενδυτών, είναι ο Λίβανος στην 4η θέση, η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ουκρανία, η Συρία, η Ιορδανία και το Ιράν στην 10η θέση. Ενδεικτικά σε αγοραστές από το Λίβανο έχουν χορηγηθεί 112 άδειες, σε Αιγύπτιους 112, σε Ιρακινούς 87 σε Ουκρανούς 84 κ.ο.κ..3 σχόλια :

 1. ΜΗΝ ΠΕΡΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΙ - ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
  ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΟΚΙΝΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
  ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟ
  ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ..ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Τουρκία καλύπτει μόνη της το 65% των αμυντικών της αναγκών - Η Ελλάδα μόλις το 9%
  Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας της Τουρκίας, Teknofest.
  Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε πως η τουρκική αμυντική βιομηχανία καλύπτει σε ποσοστό 65% τις αμυντικές ανάγκες της Τουρκίας.
  Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα αντιμετώπιζε τεράστιες προκλήσεις κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό «αν δεν είχαμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο» στην αμυντική βιομηχανία.
  Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία καλύπτει σήμερα μόνη της «το 65% των αμυντικών αναγκών της».
  Είπε ότι το επίτευγμα ήταν δυνατό μόνο μετατρέποντας την Τουρκία σε χώρα παραγωγής τεχνολογίας.
  «Εφόσον παραμένουμε μόνο χρήστης τεχνολογίας, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ελευθερία μας σε κανέναν τομέα», δήλωσε ο Ερντογάν.
  Η πρώτη προϋπόθεση της πραγματικής ελευθερίας, δήλωσε ο Erdoğan, προέρχεται από το σχεδιασμό, την παραγωγή και την εξαγωγή τεχνολογίας.
  Την ίδια ώρα ο τέως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, δήλωνε το Δεκέμβριο του 2016 πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η κάλυψη του 20% των εξοπλιστικών αναγκών της χώρας από την ελληνική αμυντική βιομηχανία (χωρίς να θέτει κάποιο χρονικό πλαίσιο) , ποσοστό το οποίο τότε ανερχόταν μόλις στο 9%.
  Όπως γίνεται αντιληπτό τα μεγέθη πλέον δεν είναι συγκρίσιμα.
  Η αυξημένη αμυντική αυτάρκεια της Τουρκίας της δίνει τεράστια πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανεξαρτησία της αμυντικής και εξωτερικής πολιτική καθώς την αφήνει λιγότερο εκτεθειμένη σε διεθνείς πιέσεις, ενώ ταυτόχρονα κάνει την ίδια εξαγωγέα όπλων αυξάνοντας την ισχύ της.
  Η χρησιμότητα της ύπαρξης ισχυρής αμυντικής βιομηχανίας έγινε ιδιαίτερα εμφανής στην περίπτωση των F-35 όπου η σημαντική παρουσία της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής τους, της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει ελιγμούς οι οποίοι ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική των ΗΠΑ (αγορά S-400, επίθεση σε Κούρδους στη Συρία και Ιράκ).
  Σε περίπτωση που δεν ήταν εταίρος στο πρόγραμμα, το πιο πιθανόν είναι οι ΗΠΑ να πάγωναν οριστικά την αγοραπωλησία των F-35 , τώρα όμως επειδή, όπως ομολόγησε και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, είναι πολύ ακριβό να αποκλείσουν την Τουρκία, τελικά μάλλον θα αναγκαστούν να τα δώσουν.
  Βέβαια η ανάπτυξη νέας τεχνολογίας σε οποιοδήποτε τομέα είναι πανάκριβη διαδικασία ακόμα και για υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, γι' αυτό είναι δύσκολο η τουρκική αμυντική βιομηχανία να συνεχίσει να αναπτύσσεται με τον ίδιο ρυθμό.
  Επιπλέον η εξ' ολοκλήρου κατασκευή νέων όπλων χωρίς να υπάρχουν διεθνείς αγοραστές είναι κάτι ασύμφορο και οικονομικά μη βιώσιμο , παρ' όλα αυτά η συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε κοινά προγράμματα όπως πχ των F-35 είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να επιδιώξει και η Ελλάδα.
  ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Hi all dear !!
  great article and information, with your blogcomment.
  I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much.
  I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea.
  thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...