Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΛΥΚΙΔΗ, ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.


Πρωθυπουργός  Σκοπίων  Ζάεφ:
«Eίμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος και την μακεδονική γλώσσα. Με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Μακεδονίας.  Η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο».
Αλβανίδα  «ιστορικός»: 
«Δεν υπάρχουν Έλληνες. Η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες. Όλοι είναι Αλβανοί, που ντρέπονται να το πουν.  Αλβανοί όπως ο μοντέρνος Έλληνας πρωθυπουργός  Τσίπρας».
O  πρωθυπουργός «της Ελπίδας» στους  έλληνες  συνταξιούχους:  «Μην ανησυχείτε, ξέρουμε ότι θα πεθάνετε.  Δεν θα σας κόψουμε εμείς τις συντάξεις, αλλά ο Χάρος».

Ο  Λιθοβολισμός του βουλευτή Λυκίδη.  

Ο Λυκίδης, ένας  βουλευτής των Αθηναίων,  τόλμησε το 479 π.Χ.  να πει να δεχθούν τις προτάσεις του Μαρδόνιου .  Τότε, γράφει ο Ηρόδοτος, «περιστάντες Λυκίδην κατέλευσαν βάλλοντες». Οι γυναίκες επίσης των Αθηναίων πήγαν στο σπίτι του Λυκίδη και σκότωσαν με λιθοβολισμό τη γυναίκα του και καταλιθοβόλησαν και τα παιδιά του. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ.
Έτσι τιμωρούσε διαχρονικά ο Ελληνισμός τους προδότες και ιερόσυλους,  τους  «εναγείς» και  «αλητήριους»  (=ασεβείς, κακοποιούς, ένόχους  εγκλήματος). Ακόμη και τα οστά των προγόνων των  προδοτών  ξέθαβαν και τα εξέβαλαν της πόλεως. (Θουκ. 1.126 Κυλώνειον άγος)
Τσίπρα,  εσύ  και  η  εγκληματική  συμμορία του  Σύριζα,  σκυλεύσατε  επί της ιερής γης της Μακεδονίας  και θα φέρετε  το αιώνιο ανάθεμα, οι πρόγονοί σας, εσείς  και οι απόγονοί σας.


 Ζάεφ σε ανάρτησή του στο Twitter  χθες: «Τόσο ο Πενς όσο και ο Μακρόν επιβεβαιώνουν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν μακεδονικό λαό, μία μακεδονική γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Στις 30 Σεπτεμβρίου μη μείνετε στο σπίτι, στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε, γράφουμε ιστορία, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!».

«Πετύχαμε μια συμφωνία, αλλά γνωρίζαμε ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε, τη γλώσσα και την ταυτότητα. 
Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. 
Υπάρχει “μακεδονική γλώσσα” στη συμφωνία. Γνωρίζω τη δυσαρέσκεια που προκαλεί ο γεωγραφικός προσδιορισμός, αλλά ξέρω και τα οφέλη. Αυτό το δημοψήφισμα είναι εξίσου σημαντικό με εκείνο του 1991, πρέπει να διασφαλίσουμε τη “Μακεδονία” μας για τους επόμενους αιώνες. Έχουμε ένα κράτος που αναγνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος, στο οποίο η αναγνωρισμένη πλειοψηφία του “μακεδονικού” λαού μιλά “μακεδονική” γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο, έχουμε πετύχει όλους τους στόχους των πατέρων και των παππούδων μας».



Η εφημερίδα της πΓΔΜ «Nezavisen Vesnik» φιλοξενεί συνέντευξη του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, στο περιθώριο της επίσκεψής του στα Σκόπια, στο πλαίσιο της μεικτής διακοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ – πΓΔΜ.

Ο  Σκοπιανός δημοσιογράφος κάνει το εξής ερώτημα στον  σύντροφο  Παπαδημούλη.
«Solun ή Θεσσαλονίκη; Βάσει της συμφωνίας, πως θα πρέπει να αποκαλούμε την πόλη»;
Για εμάς είναι η Θεσσαλονίκη. Για εσάς, είναι δικό σας θέμα πως θα την αποκαλείτε. Δεν αποφασίζω πως θα την ονομάζει κάποιος, αλλά για όλους τους Έλληνες, η Θεσσαλονίκη, είναι η Θεσσαλονίκη.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ  ΤΗΝ  ΔΙΚΗ  ΜΑΣ; 



ΗΡΟΔΟΤΟΣ

[9.4.1] ἐπεὶ δὲ ἐν Ἀθήνῃσι ἐγένετο ὁ Μαρδόνιος, πέμπει ἐς Σαλαμῖνα Μουρυχίδην ἄνδρα Ἑλλησπόντιον φέροντα τοὺς αὐτοὺς λόγους τοὺς καὶ Ἀλέξανδρος ὁ Μακεδὼν τοῖσι Ἀθηναίοισι διεπόρθμευσε. [9.4.2] ταῦτα δὲ τὸ δεύτερον ἀπέστελλε προέχων μὲν τῶν Ἀθηναίων οὐ φιλίας γνώμας, ἐλπίσας δέ σφεας ὑπήσειν τῆς ἀγνωμοσύνης, ὡς δοριαλώτου ἐούσης πάσης τῆς Ἀττικῆς χώρης καὶ ἐούσης ὑπ᾽ ἑωυτῷ. τούτων μὲν εἵνεκα ἀπέπεμψε Μουρυχίδην ἐς Σαλαμῖνα· [9.5.1] ὁ δὲ ἀπικόμενος ἐπὶ τὴν βουλὴν ἔλεγε τὰ παρὰ Μαρδονίου. τῶν δὲ βουλευτέων Λυκίδης εἶπε γνώμην ὥς οἱ ἐδόκεε ἄμεινον εἶναι δεξαμένους τὸν λόγον τόν σφι Μουρυχίδης προσφέρει ἐξενεῖκαι ἐς τὸν δῆμον. [9.5.2] ὁ μὲν δὴ ταύτην τὴν γνώμην ἀπεφαίνετο, εἴτε δὴ δεδεγμένος χρήματα παρὰ Μαρδονίου, εἴτε καὶ ταῦτά οἱ ἑάνδανε· Ἀθηναῖοι δὲ αὐτίκα δεινὸν ποιησάμενοι, οἵ τε ἐκ τῆς βουλῆς καὶ οἱ ἔξωθεν, ὡς ἐπύθοντο, περιστάντες Λυκίδην κατέλευσαν βάλλοντες, τὸν δὲ Ἑλλησπόντιον [Μουρυχίδην] ἀπέπεμψαν ἀσινέα. [9.5.3] γενομένου δὲ θορύβου ἐν τῇ Σαλαμῖνι περὶ τὸν Λυκίδην, πυνθάνονται τὸ γινόμενον αἱ γυναῖκες τῶν Ἀθηναίων, διακελευσαμένη δὲ γυνὴ γυναικὶ καὶ παραλαβοῦσα ἐπὶ τὴν Λυκίδεω οἰκίην ἤισαν αὐτοκελέες, καὶ κατὰ μὲν ἔλευσαν αὐτοῦ τὴν γυναῖκα, κατὰ δὲ τὰ τέκνα.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

[9.4.1] Κι ο Μαρδόνιος, όταν έφτασε στην Αθήνα, στέλνει στη Σαλαμίνα τον Ελλησπόντιο Μουρυχίδη να μεταφέρει τις ίδιες προτάσεις που έστειλε στους Αθηναίους με διαμεσολαβητή τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα. [9.4.2] Κι έστειλε για δεύτερη φορά αυτές τις προτάσεις, μολονότι κάτεχε από τα πριν πως τα αισθήματα των Αθηναίων ήταν εχθρικά· έλπιζε όμως πως αυτοί θα βάλουν νερό στο κρασί τους, τώρα που ολόκληρη η χώρα της Αττικής ήταν αιχμάλωτή του και βρισκόταν στην εξουσία του. Γι᾽ αυτούς τους λόγους λοιπόν έστειλε τον Μουρυχίδη στη Σαλαμίνα.
[9.5.1] Κι αυτός παρουσιάστηκε στη βουλή κι έλεγε τις προτάσεις του Μαρδονίου. Λοιπόν, ένας απ᾽ τους βουλευτές, ο Λυκίδης, πήρε το λόγο και είπε πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να δεχτούν τις προτάσεις που τους έφερε ο Μουρυχίδης και να τις φέρουν για έγκριση στην εκκλησία του δήμου. [9.5.2] Αυτός λοιπόν διατύπωσε αυτή τη γνώμη, είτε, μάλλον, επειδή είχε δεχτεί χρήματα απ᾽ τον Μαρδόνιο, είτε κι επειδή του άρεσαν οι προτάσεις· οι Αθηναίοι όμως αγανάχτησαν κι αμέσως, κι όσοι έβγαιναν απ᾽ τη βουλή κι όσοι ήρθαν απέξω, μόλις το έμαθαν, έβαλαν στη μέση τον Λυκίδη και τον σκότωσαν με λιθοβολισμό, ενώ τον Ελλησπόντιο τον έστειλαν πίσω χωρίς να τον πειράξουν. [9.5.3] Κι απ᾽ τον αναβρασμό που έγινε στη Σαλαμίνα με τον Λυκίδη έμαθαν οι γυναίκες των Αθηναίων το τί τρέχει και ξεσηκώνοντας η μια την άλλη βάδιζαν χέρι με χέρι, με δική τους πρωτοβουλία, στο σπίτι του Λυκίδη και σκότωσαν με λιθοβολισμό τη γυναίκα του, καταλιθοβόλησαν και τα παιδιά του.


 
 O  πρωθυπουργός «της Ελπίδας» στους  έλληνες  συνταξιούχους:  «Μην ανησυχείτε, ξέρουμε ότι θα πεθάνετε.  Δεν θα σας κόψουμε εμείς τις συντάξεις, αλλά ο Χάρος». 


 «Γελά δ' ο μωρός καν  τι μη γελοίον εί».
   
             Πιττακός  ο Μυτιληναίος

 

Γερμανική  εφημερίδα  Bild:   
«Η χώρα του είναι χρεοκοπημένη κι αυτός γελάει  συνέχεια».  

 
«Γελάει ο ανόητος, κι ας μην υπάρχει τίποτα το γελοίο».


 
ΔΕΝ  ΓΕΛΑΕΙ  ΠΑΝΤΟΤΕ.  ΕΚΕΙ  ΠΟΥ  ΤΡΕΜΕΙ  ΑΠΟ  ΦΟΒΟ,  ΣΤΕΚΕΤΑΙ  ΣΟΒΑΡΟΣ.





 ΕΝΑΣ  "ΕΛΛΗΝΑΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΤΙΜΗΣΕ  ΠΟΤΕ  ΤΑ  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ  ΜΑΡΤΥΡΩΝ  ΚΑΙ  ΗΡΩΩΝ.


Ο  Λιθοβολισμός του βουλευτή Λυκίδη.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
 
Εκείνοι, ηγούμενοι της αντίστασης κατά των Μήδων, με επικεφαλής τον Θεμιστοκλή, κι επιλέγοντας τα «ξύλινα τείχη», βρισκόντουσαν πρόσφυγες στη Σαλαμίνα καθώς τη γη τους κατέλαβαν και πυρπόλησαν οι κατακτητές. Την 1η πρόταση Μαρδονίου την απέρριψαν με το γνωστό έκτοτε «όσο ο ήλιος θ’ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο που και σήμερα πορεύεται, αποκλείεται να κάνουμε συνθήκες με τον Ξέρξη». Διότι, όπως είπαν, «ελευθερίης γλιχόμενοι αμυνεύμεθα ούτως όκως αν και δυνώμεθα» (η λαχτάρα της λευτεριάς μας...
 παρακινεί να τον αντιμετωπίσουμε [τον κατακτητή] μ’ όση δύναμη έχουμε- Ηροδότου VIII-143).
Ο Μαρδόνιος, στο «Εδαφικό & Περιουσιακό», πρότεινε να τους δώσει πίσω όλη τη γη τους κι επιπρόσθετα όποια άλλα εδάφη ήθελαν για να ορίζουν. ...
Στις «Αποκαταστάσεις» πρότεινε να τους ξανακτίσει τους ναούς που είχαν καταστρέψει τα στρατεύματά του και στην πτυχή της «Διακυβέρνησης» τούς πρότεινε αναγνώριση της αυτονομίας τους, με μόνο αντάλλαγμα να συνθηκολογήσουν με τον Ξέρξη και να συνομολογήσουν συμμαχία μαζί του («ημίν ομαιχμίην συνθέμενοι άνευ τε δόλου και απάτης», (VIII-140).
Όπως μήνυσαν και στους Λακεδαιμονίους οι Αθηναίοι, «μολονότι ξέρουμε καλά πως θα 'χουμε μεγαλύτερο κέρδος αν κάνουμε συνθήκες με τον Πέρση παρά αν τον πολεμάμε («κερδαλεώτερόν εστι ομολογέειν τω Πέρση μάλλον ή περ πολεμέειν»), ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» («το ημέτερον φρόνημα σαφέως, ότι ουδαμά προδώσομεν την Ελλάδα» ΙΧ-7).
Μ Ε Τ Α ΤΗΝ 1η απόρριψη των προτάσεών του, ο Μαρδόνιος τις ξανάστειλε με τον Μουρυχίδη στη Σαλαμίνα, στην εξ εξορία Βουλή των 500. 
Τότε ένας βουλευτής, ονόματι Λυκίδης, -γράφει ο Ηρόδοτος (ΙΧ-5)- πρότεινε να δεχτούν τις προτάσεις και να τις πάνε για έγκριση στην εν εξορία Εκκλησία του Δήμου.
Κι ο Ηρόδοτος συνεχίζει: «Οι Αθηναίοι όμως αγανάκτησαν κι αμέσως, όσοι έβγαιναν από τη Βουλή κι όσοι ήρθαν απ’ έξω μόλις το 'μαθαν, έβαλαν στη μέση τον Λυκίδη και τον σκότωσαν με λιθοβολισμό («περιστάντες Λυκίδην κατέλευσαν βάλλοντες»). Έμαθαν κι οι γυναίκες των Αθηναίων το τι τρέχει και ξεσηκώνοντας η μια την άλλη βάδιζαν στο σπίτι του Λυκίδη και σκότωσαν με λιθοβολισμό τη γυναίκα του και καταλιθοβόλησαν και τα παιδιά του» (IX-5)…


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



4 σχόλια :

  1. «Φούντωσε» το Ελληνικό αντάρτικο στον Πόντο: Νέα Ελληνική οργάνωση σε Τραπεζούντα-Κερασούντα-Αργυρούπολη ένωσε τις δυνάμεις της με τους Κούρδους.
    Στον Ελληνικό Πόντο ο μουσουλμανικός πληθυσμός είναι εκτουρκισμένος και εξισλαμισμένος από αυτόχθονα έθνη της περιοχής, μεταξύ των οποίων και 2.000.000 Ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι που λόγω Ισλάμ γλίτωσαν τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό πριν 100 χρόνια.
    Φούντωσε για τα καλά το 2018 το αντάρτικο στον ελληνικό Πόντο, στα βουνά της περιοχής που κάποτε ανθούσε ο ελληνισμός και στα οποία παραδοσιακά δρούσαν αντάρτες κατά της τουρκικής εξουσίας. Φέτος έχουμε δεκάδες νεκρούς Τούρκους κομάντος στα βουνά του ελληνικού Πόντου, από την παρουσία μιας νέας οργάνωσης, που οι Τούρκοι την βαφτίζουν «τρομοκρατική” με το όνομα «Bölücü Terör Örgütü» (BTÖ), δηλαδή Τρομοκρατική Αποσχιστική Οργάνωση.
    Το τουρκικό γενικό επιτελείο ευρισκόμενο σε απόγνωση εδώ και μήνες, προσπαθεί να εξαλείψει αυτό το μεγάλο μέτωπο στον Πόντο με μια τεράστια σε έκταση εκκαθαριστική επιχείρηση κατά των «ανταρτών του ΡΚΚ», όπως τους κατονομάζει πάνω στα άγρια βουνά της περιοχής.
    Για τον λόγο αυτόν έχουν επιστρατευτεί «ειδικές μονάδες της στρατοχωροφυλακής με την επωνυμία «JOAK» και «JOPER», αλλά η κατάσταση δεν είναι υπό έλεγχο γι αυτό και εκτιμάται η δράση των περιβόητων δυνάμεων «Bordo bereli».
    Για όσους μπορούν να κατανοήσουν η αποστολή των καλύτερα εκπαιδευμένων τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βουνά της Τραπεζούντας, ερμηνεύεται με στρατιωτικούς όρους και ως κίνηση απελπισίας για την σύλληψη πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένων «ανταρτών» όπως και να τους βαφτίζουν οι νέο-οθωμανοί.
    Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν από τον Ιούλιο και συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο 2018 στην περιοχή του Πόντου, λόγω τους ιδανικού για την εποχή κλίματος και έχουν στοιχίσει την ζωή έως τώρα σε 10 Τούρκους υπαξιωματικούς και οπλίτες.
    Οι επιχειρήσεις έχουν επικεντρωθεί τώρα στην ευρύτερη περιοχή της Κερασούντας και έχουν την κωδική ονομασία «Soreş»
    Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις ασφαλείας στο Τοκάτ και Γκουμούσανε διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε αγροτικές περιοχές, αναζητώντας και καταστρέφοντας καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών που είναι θαμμένες στο έδαφος.
    Ο ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΣΗΜΕΙΩΣΗ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
    Γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung” – υπογράφει ο ανταποκριτής της στα Σκόπια, Michael Martens.
    Πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων, από τα οποία προκύπτει ότι ο Κούλης είχε αναθέσει στην έμπιστη συνεργάτιδά του Μαρία Σπυράκη την μυστική αποστολή, να συναντήσει τον Ζάεφ και να του μεταφέρει ότι ο Κούλης θέλει πολύ να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν το κάνει λόγω του πολιτικού κόστους.
    «Ο αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν ένας φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για το λόγο αυτό, αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας. Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν ανήκει στους οπαδούς της σκληρής γραμμής και αναζητά τις συνομιλίες με τους Μακεδόνες, αποδεικνύεται παρασκηνιακά. Όπως δηλώνει ο Zaev, ο Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της διαμάχης για την ονομασία».
    Δεύτερη συνάντηση Ζάεφ – απεσταλμένης του Μητσοτάκη:
    «Ο Ζάεφ παρατηρεί ότι είχε μία ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη Μαρία Σπυράκη, την έμπιστη του Μητσοτάκη. Του μετέφερε χαιρετίσματα από τον Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΚΑΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ. ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΩΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ πήγε χθες στην Σάμο και συνομίλησε με την διοίκηση του κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών, τους εργαζομένους, τις υπηρεσίες ασύλου και με τους «εθελοντές» (δηλαδή τα μέλη των ΜΚΟ και τους «αλληλέγγυους») για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «μετανάστες» και όλοι όσοι εργάζονται.
    Καμία λέξη για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης - Καμία λέξη για επαναπροωθήσεις - Καμία λέξη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες κάτοικοι του νησιού.
    Μάλιστα σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Είναι απολύτως απαραίτητο -και δεν θα κουραστώ να το λέω - να αλλάξουν επιτέλους οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, ώστε αυτές να τελεσιδικούν γρηγορότερα. Επιτέλους, να υπάρχει -όπως το έχουμε πει- ένας διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Και η χώρα πρέπει, όταν έχει στη διάθεσή της τόσους ευρωπαϊκούς πόρους, να μπορεί να εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε όσους ανθρώπους έφτασαν κατατρεγμένοι στην πατρίδα μας».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    Σε μείζον εξελίσσεται το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα κατσίκια στο Καστελόριζο, με τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του νησιού να είναι σε απόγνωση και να απευθύνονται πλέον στην Εισαγγελία.
    Οπως αναφέρουν τα ανεπιτήρητα κατσίκια τείνουν να ξεπεράσουν σε πληθυσμό τους μόνιμους κατοίκους, ενώ τελευταία έχουν παρατηρηθεί και αγελάδες να κάνουν βόλτες στη Μεγίστη.
    Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι αγέλες κατσικιών, να εισέρχονται σε κήπους, και να κατατρώνε λουλούδια, δενδρύλλια και ό,τι άλλο βρίσκουν μπροστά τους, να καταστρέφουν περιφράξεις
    Ο κ. Στράτος Αμύγδαλος, επιχειρηματίας του νησιού, ετοίμασε αναφορά προς την Εισαγγελία για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, την οποία κοινοποιεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Την αναφορά υπογράφουν 70 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.
    «Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,
    Είμαι κάτοικος Μεγίστης και δραστηριοποιούμαι στο νησί ως ξενοδόχος.
    Εδώ και αρκετά χρόνια, παρατηρείται το φαινόμενο να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στον οικισμό Μεγίστης ερίφια, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν αφήσει ανεπιτήρητα. Αυτό το καλοκαίρι ο αριθμός των ανεπιτήρητων εριφίων που κυκλοφορούν ελεύθερα στον οικισμό έχει αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα αγέλες κατσικιών, να εισέρχονται σε κήπους, και να κατατρώνε λουλούδια, δενδρύλλια και ό,τι άλλο βρίσκουν μπροστά τους, να καταστρέφουν περιφράξεις και περιουσίες εν γένει. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν και αγελάδες εντός του οικισμού!
    Τούτο έχει ως αποτέλεσμα, την πρόκληση τεράστιας ζημιάς στους ιδιοκτήτες οικιών στο Καστελλόριζο, ημεδαπών, Ευρωπαίων αλλά και Αυστραλών, κυρίως όμως την πρόκληση σοβαρότατου πλήγματος στον τουρισμό του νησιού που αποτελεί την μόνη πηγή εσόδων για εμάς.
    Περιττό να αναφέρουμε ότι στην Μεγίστη, δεν έχει χορηγηθεί καμία άδεια κατασκευής σταβλικών εγκαταστάσεων, σε κτηνοτρόφους και ότι σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του Ν. 4056/2012 ο Δήμος μας υποχρεούται να μεριμνά για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων μέχρι την εκποίηση ή σφαγή τους κατά τον νόμο.
    Με την παρούσα αναφορά ζητούμε την επέμβασή σας, προκειμένου να κινητοποιηθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, αλλά και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες στους ιδιοκτήτες των εριφίων και αγελάδων που αφήνουν τα ζώα τους να κυκλοφορούν ανεπιτήρητα και να καταστρέφουν περιουσίες».
    Να σημειωθεί ότι η αναφορά επρόκειτο να υποβληθεί στην εισαγγελία της Ρόδου την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο λόγω του απαγορευτικού δεν έχει φτάσει ακόμα στον προορισμό της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...